lissabon_skyline_05
Portugal - Individuel rejse

Storby og strandferie i Lissabon og Sesimbra

9 dage fra 9.525 kr.

Storby og strandferie i Lissabon og Sesimbra

Find jeres indre livsnyder frem og besøg det sydlige Portugal med overnatninger i hovedstaden og fiskerbyen Sesimbra, der putter sig mellem klipper, fredet natur og skønne sandstrande. 

Rejsen begynder i den portugisiske hovedstad Lissabon, der ligger smukt ved Tejoflodens udmunding til Atlanterhavet. Lissabon er en af Europas mest charmerende og solrigeste hovedstæder, og madscenen i byen er også i europæisk topklasse. I har 3 overnatninger på et moderne hotel i centrum af byen i gåafstand til den kendte avenue Avenida da Liberdade og Eduardo den 7. Parken.

Området omkring hotellet byder på livlige barer, terrasser, charmerende torvepladser og en perlerække af gode restauranter. Efter 3 fulde dage i storbyen med en byvandring på dag 2 til de vigtigste seværdigheder og steder i Lissabon fortsætter I til Sesimbra, som ligger blot en times kørsel fra Lissabon.

Før I lander i Sesimbra, venter der en stor oplevelse i den lille by Azeitoa. Her skal I besøge vingården Jose Maria da Fonseca, en af de ældste i hele Portugal. Her produceres de berømte vine Periquita og Moscatel de Setúbal, som I naturligvis smager efter en spændende rundvisning på ejendommen. Efter besøget er der indlagt tid til frokost (for egen regning) på den hyggelige restaurant, The Wine Corner by JMFonseca, der er kendt for sin gode stemning og rimelige priser.

Sesimbra er en hyggelig strand- og fiskerby beliggende i læ af bjergene, hvilket gør byens bredde sandstrande et yndet udflugtsmål for både folk fra Lissabon og andre besøgende på jagt efter en god strand. Sesimbras livlige strandpromenade og hyggelige fiskerihavn har masser af gode fiskerestauranter og cafeer. Vi har indlagt forslag til forskellige udflugter, mens I opholder jer i Sesimbra, hvis I bliver træt af driverlivet ved stranden. Velkommen til storbyliv og strandferie på Den Iberiske Halvø!

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Lissabon 3 nætter i Lissabon
3

Sesimbra 5 nætter i Sesimbra
5
Overnatning
Sesimbra Hotel & Spa ★★★★

Forside Krydstogt_Kroatien_til lands og til vands

Nyhed: Oplev Europa i ét katalog

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores Europa katalog

Se kataloger

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Lissabon

Med fly fra Københavns Lufthavn er fremme i Lissabon om aftenen - i tid til en sen, sydeuropæisk middag i gåafstand fra hotellet. Lissabon er en charmetrold ud over det sædvanlige med ujævne byhuse, snørklede stræder og gamle sporvogne.

Kendt som ’Den Hvide By’ for sine pudsede facader og solens flittige besøgstid året rundt, historiske kvarterer og et skønt leben omkring Tejofloden. Her flyder bohemeatmosfæren med sollyset gennem byens stejle gader, hvor kunst og kultur blæser frem og tryllebinder enhver. Og det hele venter jer, når solen står op i morgen tidlig! 

 • Inkl. i prisen
  Convento do Salvador Hotel

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
lissabon_alfama_01
lissabon_skyline_04
lissabon_plads_01
lissabon_roed bro_01
Farveskalaen er fuldt repræsenteret i Lissabon: Fra de hvidkalkede og lyserøde byhuse, gule sporvogne, grønne planter til den røde hængebro.
Dag 2

Byvandring til Lissabons højdepunkter

Som én af Europas mest solrige hovedstæder – omkring 2.800 solskinstimer årligt – er solstrålerne næsten garanteret selskab. Her blæser heldigvis en kølende vind, ligesom caféerne lokker med aircondition og skyggepladser. Efter morgenmaden bliver I hentet i lobbyen kl. 9, klar og parat til en guidet byrundtur i Lissabon.

Lad jer forføre af Lissabons historie og hemmeligheder på denne byvandring, der tager jer gennem brede avenuer som smalle stræder. Med kabelbanen kommer I til Bairro Alto, og I ser de største arkitektoniske seværdigheder undervejs i selskab med en kyndig lokalguide.

I går fra hotellet til torvepladsen Praca dos Restauradores, hvor I ser den store obelisk, der symboliserer Portugals frigørelse fra Spanien. Fra pladsen kører I med den ikoniske kabelbane, som har været i brug siden 1885. I kommer til udsigtsposten Jardim ved Alcântara, hvor I kigger over Lissabons forskellige kvarterer og Tejofloden. I fortsætter gennem de historiske kvarterer med labyrintiske brostensgader. I Chiado kvarteret ser I den majestætiske São Pedro kirke, der har været kendt som ’verdens dyreste kirke’, da elfenben, ædelsten, guld og sølv udgør byggematerialerne i de farverige barokkapeller. I Baixa, Lissabons bymidte, ser I triumfbuen, der med sin udhuggede stenfacade danner indgang til den storslåede plads Terreiro do Paco med hyggelige caféer, barokspringvand og en rytterstatue af Kong José den 1. fra 1775. 

Turen slutter over middag ved Lissabons smukke katedral fra 1100-tallet. Herefter er resten af dagen fri. Det er oplagt at besøge Alcântara kvarteret, der engang var et industrielt arbejderkvarter, men i dag er er trendy område spækket med caféer, barer og kreativ energi. Lissabons ikoniske hængebro, der minder om Golden Gate fra San Fransisco, går fra havnepromenaden i Alcântara, hvor gamle pakhuse i dag udgør rammerne for moderne spisesteder og kulturinstitutioner.

Da man ikke kan krydse hængebroen til fods, anbefaler vi at sejle med de offentlige færger, hvis I vil gå en tur i Almadas hyggelige gader på den modsatte side af Tejo. Der er flere færgeovergange, og det er let at finde et leje, hvorfra I kan sejle tilbage til Lissabonbredden, når I vil tilbage.

De musikinteresserede kan besøge en lokal fado-restaurant i Bairro Alto til aften, hvor I kan overvære en liveoptræden, en lokal varieté, og nyde et dejligt måltid. Fado er portugisernes hjertebarn, og det er en helt særlig oplevelse at høre den melankolske folkemusik, hvor vokal akkompagneres af portugisisk guitar.

 • Inkl. i prisen
  Convento do Salvador Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Porto_sporvogn_02
I tager et kig ind i hverdagslivet i Lissabon ombord på sporvognen gennem de historiske kvarterer.
azulejos_kakler_02
lissabon_rua augusta arch_02
lissabon_alcantara_01
Dag 3

Egne oplevelser i Lissabon

Dagen er fri til egne oplevelser i Lissabon. Begiv jer ud i de smalle stræder og udforsk hemmelighederne i de stejle gader.

Overalt i hovedstaden vil I bemærke portugisernes enestående kulturarv med håndmalede kakler: azulejos. Mosaikkerne er ofte malede i blåhvide nuancer og skildrer landskaber eller blomstrede og symmetriske mønstre. Kaklerne fylder meget i portugisisk kunsthistorie og har længe været brugt til at udsmykke banegårde, offentlige bygninger og små byhuse. I Lissabon kan I besøge nationalmuseet for azulejos, et smukt kloster fra det 16. århundrede i den østlige del af byen, eller I kan snuse rundt blandt kunsthåndmalerne i de gamle bydele eller selv forsøge jer med penslen ved at tilmelde jer et kursus.

Det er også muligt at leje bycykler og træde rundt i de hyggelige kvarterer i storbyen. På den måde får I hurtigt tilbagelagt en del terræn, mens I fastholder den fuldstændige frihed til at stoppe, når I ønsker. Husk dog på, at Lissabon er temmelig kuperet, og at solen skinner næsten hver dag. Husk at indlægge pauser og drik rigeligt med væske – måske på en hyggelig fortovscafé.

I har måske allerede besøgt Lissabon på tidligere ferier og set, hvad I ville. I så fald er det let at tage toget til verdensberømte Sintra, der ligger en times tid vest for hovedstaden. Bjergbyen florerer på UNESCO’s Verdensarvsliste for sin enestående arkitektur og er særligt berømt for det magiske og farvestrålende palads, der troner på et bakkedrag. I kan også hoppe på toget til kystbyen Cascais, hvor fiskerestauranter frister på den kilometerlange marina foran luksushoteller som surfshops.

Når det nærmer sig middagstid, opdager I, at I er havnet i en af de bedst tænkelige byer på kontinentet. Den portugisiske madscene har været igennem en mindre revolution det seneste årti samtidig med at være tro mod det lokale køkken, egnsretterne og fadomusikken. Michelin-anbefalede restauranter er skudt op i storbyerne, og i Lissabon alene finder du omkring 20 restauranter i den prestigefyldte kategori.

 • Inkl. i prisen
  Convento do Salvador Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Lissabon: Guidet el-cykeltur ved Lissabons riverside og Belém kvarteret
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Pastéis de Belém_04
belem_tower_lissabon_02
Jeronimoklastret_02
Tilkøb udflugten på elcykel til Belém og oplev Jerónimosklosteret og Bélemtårnet med en klassisk cremetærte i hånden.
alt
Dag 4

Lissabon - Sesimbra

I har god tid til at nyde morgenmaden på hotellet i Lissabon, inden I kører mod Sesimbra hen på formiddagen. Turen går via Azeitao med besøg i den smukke vingård, der blev grundlagt af Jose Maria de Fonseca.

Vingården har et tilhørende museum, der fortæller historien om vinmanden Fonsecas vinvision, der gik forud for mange andre i Portugal. Turen afsluttes med vinsmagning, og herefter er der bestilt bord på den tilhørende og stemningsfulde restaurant. (Frokosten er for egen regning)

Efter frokosten fortsætter turen til Sesimbra, hvor I har fem solrige dage og kan nyde udsigten over havet fra jeres balkon på Sesimbra Hotel & Spa, der er beliggende på standen. Jeres værelse har naturligvis en fantastisk udsigt over havet og privat balkon.

Hotellet har en fin pool og direkte adgang til havet, der på disse kanter holder en temperatur på 20 grader året rundt – ideelt til en forfriskende dukkert. Morgenmaden er inkluderet og bliver serveret i hotellets restaurant hver dag.

 • Inkl. i prisen
  Sesimbra Hotel & Spa

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Sesimbra_strand_03
Sesimbra_havn_01
Sesimbra_kyst_02
Strand- og havneidyl flyder ved promenaden i Sesimbra, hvor I har god tid til at opleve den omkringliggende natur til lands og til vands.
Dag 5-8

Sesimbra på egen hånd

I er på egen hånd i dagene i Sesimbra, hvor der er rig mulighed for udflugter og store oplevelser.

Hop i kajakken til isolerede klippestrande, tag på delfinsafari på åbent hav, eller prøv kræfter med cykel- eller vandreture i naturen. Det meste kan krydres med vinsmagninger, ligesom markedet i Setúbal bør besøges. På delfinsafarien runder vi selvsamme marked og spiser friskfangede østers midt i mylderet mellem handlende og sælgere, inden vi ser højdepunkterne i byen til fods.

 • Inkl. i prisen
  Sesimbra Hotel & Spa

  ★★★★

  Vis hotel
 • Sesimbra: Delfinsafari og besøg i Setubal
  Vis udflugt
 • Sesimbra: Kajaktur langs kyststrækningen
  Vis udflugt
 • Sesimbra: Vandretur langs kysten og berømte Fishermen's trail
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Arrabida_NP_01
sesimbra_beach_04
Sesimbra_Hotel Spa_terrasse_01
Sesimbra_Hotel Spa_balkon_01
På Sesimbra Hotel & Spa bestemmer I selv tempoet. Måske stopper I ved pool eller balkon, måske skal I på udflugter i den storslåede natur ved byen.
Dag 9

Hjemrejse til Danmark

Det er blevet tid til at pakke kufferten og rejse hjem til Danmark ovenpå ferien i det sydlige Portugal. I nyder morgenmaden på hotellet i Sesimbra, inden I bliver hentet og kørt til lufthavnen i Lissabon, hvorefter I er fremme i København henad aftenen.

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt

Andre spændende rejser

Spanien

Appelsinfarvede Andalusien

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.565 anmeldelser)