dourodalen_02
Portugal - Individuel rejse

Vandretur i Portugal

9 dage fra 9.995 kr.

Vandring gennem Dourodalen til Porto

Drømmer I om at tage på vandretur i smuk natur – måske med en flok venner eller med familien? Kan I oven i købet lide god vin, så er denne rejse noget for jer. Der er tale om en dejlig vandretur gennem UNESCO-beskyttet natur i Dourodalen – hjemsted for et af verdens ældste vinområder, som er særlig kendt for fremragende portvin.

I vandrer 6 dage ad stier og småveje gennem vinmarker og langs terrasser, der er anlagt op ad skråningerne. Siden det 12. århundrede har man dyrket vin her, og metoderne er givet videre fra generation til generation. I passerer gennem vingårde og smager vin, mens I nyder den fabelagtige udsigt ud over et grønt tæppe af vinmarker.   

Vi har tænkt på alt det praktiske. Det vil sige, at vi har booket velbeliggende og charmerende hoteller til jer, og vi sørger for, at jeres bagage køres fra sted til sted, så I kun skal have vand og snacks og eventuelt en picnic-madpakke med i rygsækken. I oplever skønne små byer, som Sabrosa og Provesende med fine palæer bygget fra det 16. til det 18. århundrede samt Pinhão med den yndige banegård, der er udsmykket med håndmalede kakler, som er typiske for Portugal.

Fra Pinhão sejler I med den lokale rabelo, den bådtype, som man transporterede portvinen med i gamle dage. I Lalim og Lamego møder I oldgammel kultur i form af karnevalsmasker og den portugisiske arkitektoniske arv for fuld udblæsning. Vandreturen slutter i Cambres, hvorfra I bliver kørt det sidste stykke til Porto – en af verdens mest charmerende byer med en stolt historie og en vidunderlig stemning.

Den rute, I skal følge, fremgår af en app, som I downloader på jeres telefon på forhånd, og næsten hver dag kan I vælge mellem en kort rute på omkring 10 km og en længere rute på omkring 15 km. Har I den mindste interesse for at vandre – og er I i almindelig god fysisk form – så kan I være med! Det er optimalt at vandre om foråret, hvor alting spirer og luften er sprød, og i efteråret, hvor vinmarkerne er i fuldt flor og gør sig lækker til høsten.

Hvis I har en særlig interesse for det kulinariske, kan I krydre vandreturene med vinsmagninger ved tilkøb af en måltidspakke, som består af 5 vingårdsbesøg og 7 middage på hotellet eller på en lokal restaurant. I kan også tilkøbe picnicpakken, som består af 6 lette frokostmåltider, der er lige til at have med i rygsækken, når I forlader hotellet om morgenen.

En kultur-aktiv rejse

Dette er, hvad vi kalder en ”kultur-aktiv” rejse, det vil sige en rejse, hvor I er fysisk aktive samtidig med, at I oplever den kultur, som er særegen for netop dette rejsemål. Glæd jer til at lære om Portugals stolte vintraditioner, til at smage dejlig, lokal mad og ikke mindst til at fylde lungerne med frisk luft og forkæle øjnene med Dourodalens uendeligt smukke natur.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Sabrosa 2 nætter i Sabrosa
2
Overnatning

Provesende 1 nætter i Provesende
1

Lalim 2 nætter i Lalim
2
Overnatning

Lamego 1 nætter i Lamego
1
Overnatning

Cambres 1 nætter i Cambres
1

Porto 1 nætter i Porto
1
Overnatning
Hotel Neya Porto ★★★★

Forside Krydstogt_Kroatien_til lands og til vands

Nyhed: Oplev Europa i ét katalog

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores Europa katalog

Se kataloger

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Porto - Sabrosa

I forlader Københavns Lufthavn (evt. Billund eller Aalborg) i løbet af dagen og har en mellemlanding i Lissabon, inden I er fremme i Porto.

I lufthavnen venter en bus, som kører jer og eventuelt andre gæster til Sabrosa, som er udgangspunktet for vandreturen. Sabrosa er en lille by i Dourodalen, som ligger omgivet af vinmarker, og som er en af portene til det verdensberømte Douro-vindistrikt. Det er disse idylliske vinmarker, der danner rammen om den næste uges vandring. Byen er også kendt for at være Ferdinand Magellans fødeby – han var en verdensberømt søfarer og den første, der sejlede hele vejen rundt om jorden, så der er opstået masser af eventyr i denne lille by.

I indlogeres på et hyggeligt lille hotel i byens centrum. Hvis I har tilkøbt måltidspakken venter rejsens første, dejlige portugisiske måltid ledsaget af et godt glas vin fra markerne uden for byen på enten hotellet eller en lokal restaurant.

 • Inkl. i prisen
  Sabrosa: Casa dos Barros

  ★★★

  Vis hotel
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
Sabrosa_dourodalen_02
Dag 2

Sabrosa, gennem vinmarker

I dag begynder vandreturen, og I har på forhånd downloadet en app på jeres telefon, der skal guide jer på vej. Dagens rute går i ring, så I har endnu en overnatning på jeres hyggelige hotel, og I begiver jer ud efter morgenmaden. I kan vælge, om I vil gå den korte rute på ca. 11 km eller den længere rute på ca. 16 km.

I går gennem byens centrum og ud ad småveje og stier. Hurtigt afløses de historiske huse af smukke, åbne landskaber, og en duft af pinjetræer rammer næseborene. I går gennem jeres første quintas, som områdets vingårde kaldes, hvor vinen står i snorlige rækker, og hvor vingårdens medarbejdere passer og plejer de dyrebare planter.

Efterhånden som I kommer ud i terrænet, opdager I, hvor fredfyldt her er, og hvor afstressende det er at skue ud over de uendelige vinmarker. I bliver formentlig sultne på dagens vandring, og måske har I tilkøbt picnic-pakken, så I kan nyde et let måltid på en dejlig plet. Hvis I ikke har tilkøbt denne mulighed, kan I spise frokost på en af vingårdene på ruten.

Hvis I har tilkøbt måltidspakken, skal I på denne første vandredag besøge en olivenmølle, hvor I får en introduktion til dyrkningen af oliven og fremstillingen af de gode olivenolier, der er altafgørende i det fremragende portugisiske køkken – og i mange andre gode køkkener.

Som sagt havner I efter 11 eller 16 kilometers vandring på samme hotel, som I gik ud fra, og I har nu en aften til rådighed i den hyggelige by. Hvis I har tilkøbt måltidspakken, er der allerede booket bord til jer på hotellet eller på en nærliggende restaurant.

 • Inkl. i prisen
  Sabrosa: Casa dos Barros

  ★★★

  Vis hotel
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
 • Picnicpakke med 6 frokostmåltider
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Douro_vin_02
alt
Dag 3

Sabrosa – Provesende, evt. besøg på vingård og vinsmagning

Jeres bagage bliver hentet og kørt til det næste hotel i Provesende, så den skal I slet ikke tænke på – I skal blot medbringe drikkevand og eventuelt en picnic-madpakke. Herefter er I klar til at bevæge jer ud i Dourodalens vidunderlige natur, og i dag kan I vælge den korte rute på ca. 9 km eller den lange rute på ca. 14 km til jeres næste hotel i smukke Provesende.

Uanset hvor langt I vil vandre, så går ruten gennem flere vinproducerende quintas, og I har god tid til at holde en pause, smage vin eller spise en snack, når I har lyst.

Her i Dourodalen vokser vinen opad bjergsiden på terrasser, som er anlagt ved brug af skiffer, der er brudt i bjergene gennem tiden. Når I har passeret gennem landsbyen Celeriós, åbner landskabet sig på magisk vis op og afslører synet af Douros majestætiske bakker med uendelige vinmarker og idylliske vingårde. Ved udsigtspunktet Monte São Domingos får I en af områdets allersmukkeste syn, inden I fortsætter mod Provesende.

Netop Provesende er et af højdepunkterne på vandringen. Det er en historisk og meget velbevaret landsby med en stolt arv i form af fine palæer bygget i barok- og nyklassisk stil i perioden fra det 16. til det 18. århundrede. Når I kommer ind i byen, vil I måske bemærke en liflig duft af friskbagt brød fra landsbyens bager, der stadig bager sine brød i en træfyret ovn. Herudover får I måske lyst til at købe en souvenir fra en af de små, fine butikker der sælger lokalt fremstillet kunsthåndværk.

Har I tilkøbt måltidspakken, skal I på besøg på en lokal vingård, der laver både portvin og rødvin af høj kvalitet. I får en rundvisning og bliver sat ind processen fra jord til bord, og I smager naturligvis på forskellige vine og lærer måske at identificere de noter, som er særlige for vine fra dette sted. Om aftenen er der arrangeret bord til jer på en lokal restaurant i Provesende eller på hotellet.

 • Inkl. i prisen
  Provesende: Morgadio de Calcada Rural Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
 • Picnicpakke med 6 frokostmåltider
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Douro Dalen_03
Douro dalen_vindruer_01
Provesende_udsigt_01
Dag 4

Provesende – Pinhão – Lalim, sejltur på Dourofloden

Dagens vandrerute kan være enten 6 km eller 10 km, og uanset hvilken I vælger, kan I efter strabadserne se frem til en afslappende sejltur på Dourofloden.

I følger en vej anlagt i middelalderen og bevæger jer nedad mod Dourofloden, mens I passerer de fine terrasser, som er anlagt sten for sten – det er et beundringsværdigt stykke arbejde, som med garanti har givet sved på panden.

I når frem til Pinhão, som er Douro-områdets hovedby og hovedkvarter for mange af de mest kendte portvins-, og vinproducenter. Byen ligger midt mellem Douro- og Pinhãofloden og er en af Portugals mest maleriske. I bør se banegården, som blev bygget i slutningen af det 19. århundrede – den er udsmykket med smukke, håndmalede kakler, der portrætterer livet i vinmarkerne.

Dagens indslag i måltidspakken er et besøg og en vinsmagning hos en af byens kendte vinhuse, og det er også oplagt at spise frokost i byen eller nyde sin picnicmadpakke her, hvis man har benyttet sig af denne mulighed. Herefter skal I hvile benene og nyde en dejlig sejltur på Dourofloden ombord på en traditionel rabelo – den bådtype, som i århundreder har fragtet den unge portvin ned ad floden til pakhusene i Vila Nova de Gaia, der ligger over for Porto.

Når sejlturen er færdig, venter en bus på at køre jer det sidste stykke til Lalim, hvor I skal overnatte på et hyggeligt hotel. Husk, at der er bestilt bord til jer, hvis I har tilkøbt måltidspakken – ellers finder I selv et godt sted i byen.

 • Inkl. i prisen
  Lalim: Quinta do Terreiro Rural Hotel

  ★★★+

  Vis hotel
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
 • Picnicpakke med 6 frokostmåltider
  Vis udflugt
 • Morgenmad
alt
Dag 5

Lalim, smuk vandring i bjergene og et besøg hos maskemageren

I har endnu en overnatning på det hyggelige hotel, som I bor på, idet dagens rute går i ring og ender tilbage i Lalim. I skal overveje, om I vil vandre 11 km eller 21 km, og som på alle andre dage er det jeres app, der leder jer på vej.

På dagens rute kommer I i nærkontakt med naturen, når I går ned i dale og op ad bakker. I krydser gennem små landbrug, skove med duftende nåletræer og adskillige maleriske landsbyer med brostensbelagte gader og huse bygget i granit.

Fra rutens højeste punkt nyder I en fantastisk udsigt over området med mange middelalderbroer, der spænder hen over åer og vandløb. I går ind gennem landsbyen Lazarim, som er særlig kendt for trolddom og hekseri, og her er det oplagt at besøge en af de maskemagere, der fremstiller masker til byens karneval, der er anerkendt som et af de mest autentiske i hele Portugal. Maskerne viser djævle og andre overnaturlige væsner og er en reference til de oldgamle kulturer, som stadig dyrkes i denne del af landet.

Efter en lang dag i naturen er I tilbage i Lalim, hvor I kan nyde hotellet og byens hyggelige stemning. Har I tilkøbt måltidspakken, er der i forvejen bestilt et bord til jer, hvor I kan sætte tænderne i endnu et fantastisk måltid fra det portugisiske køkken.

 • Inkl. i prisen
  Lalim: Quinta do Terreiro Rural Hotel

  ★★★+

  Vis hotel
 • Picnicpakke med 6 frokostmåltider
  Vis udflugt
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Lazarim_masker_02
Douro_vandring_02
Dag 6

Lalim – Lamego, gennem æbleplantager til monumenternes by

Efter morgenmaden afleverer I igen jeres bagage til receptionen, som sørger for, at den bliver kørt til det næste hotel. I orienterer jer om ruten i app’en og begiver jer ud på en ca. 11 km lang rute, som bl.a. andet går gennem fine æbleplantager – bemærk, at I ikke kan vælge mellem en kort og en lang rute i dag.

På et tidspunkt kommer I forbi en lokal cafe, og hvis I ringer på klokken, kommer ejeren frem for at servere et dejligt glas mousserende vin for jer. Det er nemlig her, at nogle af Portugals bedste mousserende vine fremstilles på metoder, som er gået i arv siden det 12. århundrede. Dengang var det cisterciensermunke, der dyrkede jorden og gennem hårdt arbejde fandt frem til den helt rigtige måde at frembringe boblerne på.

Hvis I har tilkøbt måltidspakken, skal I, inden I er fremme i Lamego, besøge endnu en historisk vingård og smage flere bobler, måske er det dem, der lige skubber jer det sidste stykke ad ruten efter 5 dage med mange kilometer i benene.

I løbet af dagen er I fremme i Lamego, som kan prale af den fineste arkitektoniske arv i hele Douro-området. Øverst i byen ligger en borg bygget i middelalderen, og herudover finder I landets ældste kirke – en overdådig katedral, hvis klokketårn blev bygget i det 12. århundrede. Resten er bygget i det 15. århundrede i barokstil. Har I flere kræfter i benene, kan I følge de 686 trin mellem kirken og borgen, som går gennem smukke haver og forbi kunstværker som statuer, obelisker, springvand og fine håndmalede kakler. 

Fremme på hotellet nyder I middagen, der venter jer, hvis I har tilkøbt måltidspakken.

 • Inkl. i prisen
  Lamego: Muralha Charm House

  ★★★

  Vis hotel
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
 • Picnicpakke med 6 frokostmåltider
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Snør de gode vandresko!

Vi anbefaler gode vandresko, som du allerede har gået til, samt behageligt tøj, du kan ånde i. Vandrestave er en god idé, hvis du er vant til at bruge dem. Husk også den praktiske rygsæk til vand og picnicfrokost.

Douro dalen_vinsmagning_01
Lamego_pilgrim kirke_01
Lamego_katedral_udsigt_01
Lamego_springvand_01
Dag 7

Lamego – Cambres, via pilgrimsruten

Vandreruten i dag er ca. 15 km (der er kun én rute i dag), og I kommer til at krydse og gå på den portugisiske del af den berømte pilgrimsrute mod Santiago de Compostella i Spanien. Der er gode chancer for, at I møder pilgrimme, som kan fortælle om pilgrimsvandringer, der har ændret deres liv og syn på tilværelsen for altid – måske en inspiration til nye eventyr for jer.

Igen går I ad brostensbelagte veje langs vinmarker og forbi historiske quintas – det var faktisk her, at Douro-områdets allerførste vin blev plantet i det 12. århundrede. Dagens mål er Cambres, en lille by omgivet af et grønt tæppe af vinmarker tæt på Régua, som er områdets hovedby. Har I tilkøbt måltidspakken, skal I besøge et af områdets mest berømte vingårde, hvis historie går tilbage til det 16. århundrede. Her skal I smage fremragende portvin og vin og høre om vingårdens historie.

Nyd denne sidste vandredag gennem Portugals vidunderlige natur. Når I er fremme på jeres hyggelige hotel i Cambres, stiller I vandrestøvlerne og spiser en dejlig middag fra det lokale køkken.

 • Inkl. i prisen
  Cambres: Quinta de Tourais Rural Guest House

  ★★★

  Vis hotel
 • Måltidspakke med halvpension og 15 vin/oliven-smagninger
  Vis udflugt
 • Picnicpakke med 6 frokostmåltider
  Vis udflugt
 • Morgenmad
vinho verde_druer_02
Dag 8

Cambres – Porto, oplevelser i UNESCO-verdensarven

Der er ingen vandring i dag – højst en slentretur i Porto, når I kommer frem. Efter godt 52 km, hvis I hver dag har valgt den korte rute, eller godt 85 km, hvis I har valgt den lange, har I fortjent at blive kørt de 120 km til Porto – kronen på værket og en af verdens skønneste byer – intet mindre.

Porto ligger ved Douroflodens udløb i Atlanterhavet, og den er en meget historisk by med et UNESCO-beskyttet centrum. Byen er det nordlige Portugals administrative og kulturelle centrum, og den har både et universitet og et ærkebispesæde. Den er dog mest kendt for at være portvinens hovedstad, og den dag i dag har de store portvinshuse pakhuse i byen. Herudover ligger portvinsinstituttet her – det er den institution, der kontrollerer og garanterer vinens kvalitet.

Byens vartegn er barok-kirketårnet Torre dos Clérigos, der blev bygget i 1700-tallet, og blandt byens andre historiske bygninger kan næves den romanske domkirke fra 1100-tallet og San Francisco-kirken fra 1400-tallet, der har et overdådigt træskærerarbejde. I indkvarteres på et godt hotel i UNESCO-bydelen, og herfra kan I gå direkte ud og opleve byens mange seværdigheder.

Det er muligt at tilkøbe en ekstra udflugt denne dag med besøg i en af byens portvinskældre. I bestemmer selv, hvornår på dagen, det skal være – det kunne også være på hjemrejsedagen, hvis der er tid til det. I aftaler selv de nærmere omstændigheder for besøget og finder frem til kælderen, som ligger sammen med flere andre portvinskældre ned til floden på den anden side af broen. I får en rundvisning og smager tre forskellige portvine, og en guide forklarer om de forskellige smage, som I derefter kan forsøge at identificere i vinen. Findes der mon en mere oplagt måde at afslutte en vandretur i Portugal på?

 • Inkl. i prisen
  Hotel Neya Porto

  ★★★★

  Vis hotel
 • Besøg i historisk portvinskælder og portvinssmagning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Porto_Torre dos Clerigos_02_hf
Porto by_flod_03
Porto_farverige huse_02
Porto_kirke_st ildefonso_01
Porto_vin kaelder_01
Dag 9

Porto og hjemrejse

I er nået til hjemrejsedagen, og afhængig af afrejsetidspunktet har I måske nogle timer i skønne Porto, inden I bliver kørt til lufthavnen. Det er naturligvis muligt at blive nogle ekstra dage i byen, hvis I har lyst – tal med jeres rejsekonsulent om mulighederne.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt

Andre spændende rejser

Portugal

På cykel gennem Dourodalen

Individuel rejse
Sri Lanka

Det grønne Sri Lanka

Individuel rejse
Peru

Ad Inkastien til Machu Picchu

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.590 anmeldelser)