vinho verde_druer_03

Rundrejser til Portugal

Oplev Portugal med dansk rejseleder

Oplev Portugal med dansk rejseleder

Vin, vidder og vidundere

På rundrejser til Portugal følger vi portvinens forædling fra Dourodalens bakkede landskab med vinterrasser og olivenlunde langs Dourofloden med rabelobåd til de klassiske portvinshuse i storbyen Porto. Vi besøger perlerækken af arkitektoniske vidundere, der vidner om religiøse tronskifter og en sejlivet kamp for selvstændighed.

En rundrejse til Portugal er for dig, der både vil nyde og lære på din ferie. Vi dykker ned i de gamle, brostensbelagte kvarterer i Porto og Lissabon, vandrer i Dourodalen, får kyndige rundvisninger på borge fra middelalderen og religiøse monumenter, og så runder vi det vestligste punkt på det europæiske fastland undervejs. Oplevelsesbarometeret er altså helt i top, og alle kan være med!

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN

Hvorfor rejse på rundrejse til Portugal?

Portugal er proppet med historie, og derfor er det særligt vigtigt at rejse med en lokalkendt og dygtig dansk rejseleder, der bidrager til oplevelsen med sin store viden om seværdighederne. Vores rundrejser til Portugal rummer alle højdepunkterne i landet på Europas vestkyst. Vi har prioriteret god tid til de rigtige oplevelser og har to overnatninger hvert sted. På den måde kommer vi for alvor ind under huden på det billedskønne land.

Vi har inkluderet samtlige udflugter på rundrejsen, og du kan blandt andet se frem til at sejle på Dourofloden, køre i tog gennem dalen og besøge UNESCO-verdensarv ved Batalha og Guimarães. Det er muligt at tilkøbe en Fado-aften i Lissabon, hvor vi spiser en dejlig middag på en lokal restaurant og overværer den unikke musiktradition. Vi kører i egen bus, hvor der er god plads til alle.

Vi rejser i små grupper á 15-25 deltagere sammen med den danske rejseleder, som kender vejen og fortæller om historien, kulturen og naturen i Portugal. Alle kan høre rejselederen, og vi nyder godt af gruppens størrelse, når vi kan komme ind alle vegne.

Portugal_rr_landing_03

Charmerende indkvarteringer

Vi har gjort ekstra ud af overnatningerne på vores rundrejser til Portugal. De charmerende landsteder og hyggelige hoteller i byerne er nemlig enhver forundt. Her er vi enten tæt på byens seværdigheder eller vindruerne i marken, og værelserne rummer alle fornødenheder.

Vi indlogerer os blandt andet på en historisk pousada i Ourém, en bygning fra det 15. århundrede, hvor bougainvilleablomsterne klynger sig til facaden. Pousada betyder egentlig kro, men dækker i dag over en portugisisk tradition for historiske bygningsværker, der er renoveret med respekt for historien til at huse besøgende. Over hele landet finder man slotte, herregårde og hospitaler, der er forvandlet til disse charmerende overnatningssteder.

I Dourodalen bor vi på lokale quintas, portugisiske vinejendomme. Her bor vi i første række til vinrankerne, og stederne har naturligvis et fuldvoksent vinkort, der kan friste enhver. Vi bliver vist rundt på ejendommen, ser vinkældrene, hvor vinen visse steder stadig fodpresses, og går ture blandt vinstokkene.

I storbyerne Porto og Lissabon bor vi på centrale hoteller, der gerne har udsigt over flod og byhuse. Nogle hoteller har indrettet en skybar på tagterrassen, hvor der serveres lette anretninger og kølige drikkevarer, mens byernes seværdigheder og gamle kvarterer er inden for gåafstand.

dourodalen_01

Hvornår er det bedst at rejse til Portugal?

Vores rundrejser til Portugal har afrejse i foråret og efteråret, hvor temperaturerne er lune og ligger omkring 20 grader. Afhængig af årstiden skifter naturen og særligt Dourodalen med sine vinmarker ham. Foråret er sprødt og lysegrønt, mens efteråret iklæder sig rødligere nuancer, indtil vindruerne høstes. Solen er fast inventar i Portugal, der er et af Europas mest solrige lande.

Se alle vejrkort fra Portugal

Lissabon

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
14° C
16° C
18° C
19° C
21° C
25° C
28° C
28° C
26° C
22° C
18° C
15° C
Nedbør i mm.
95 mm
90 mm
50 mm
65 mm
55 mm
15 mm
5 mm
5 mm
30 mm
80 mm
105 mm
120 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)