sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_02
Sri Lanka - Rundrejse med dansk rejseleder

Templer, te og safari

4,5 (145 Anmeldelser)
13 dage fra 18.990 kr.
16 dage fra 21.980 kr.

Templer, te og safari

Verdensvidundere og vilde dyr

Sri Lanka ligger som en dråbeformet perle i Det Indiske Ocean lige syd for Indien, og oplevelserne venter da også som perler på en snor. På en rejse til Sri Lanka møder vi – ud over en nation af virkeligt venlige og imødekommende mennesker – 2000 år gammel historie med prægtige ruiner fra fortidens kongeriger og fra Buddhaens liv på øen og hele otte UNESCO-beskyttede steder på et meget lille område.

Vi møder duftende te- og krydderiplantager i højlandet og dejlige strande, der indbyder til afslapning under palmerne. Dyrelivet i Sri Lanka er i høj grad også en rejse værd: Vi møder elefanter, vandbøfler og smukke fugle i nationalparkerne, og langt inde i bushen gemmer leoparden sig for nysgerrige blikke. Ud for kysten lever store flokke af blåhvaler – dem har man gode chancer for at se på en sejltur en tidlig morgen.

Vores rejse begynder i Sigiriya i det centrale Sri Lanka, som byder på en spektakulær UNESCO-beskyttet fæstning på toppen af en klippe og besøg i oldtidsbyen Anuradhapura, også UNESCO-beskyttet og et af verdens vigtigste buddhistiske pilgrimssteder. Vi skal på aftensafari blandt elefanter, og i højlandet, midt mellem te- og krydderiplantager, besøger vi Kandy – hjemsted for endnu et hit på buddhisternes top ti: Det UNESCO-beskyttede Temple of the Tooth, hvis største skat, som navnet antyder, er et stykke af Buddhaens tand.

Vi hopper på toget og kører gennem landskabet til et lille stykke England i byen Nuwara Eliya, hvor koloniherrerne opholdt sig, når det blev for varmt i Colombo, og ved Tissamaharama besøger vi landets mest berømte nationalpark, Yala. Vi tager på game drive i morgensolen for at opleve elefantflokke og andre betagende dyr.

Således mættet af oplevelser når vi frem til stranden ved Hikkaduwa, hvor vi har et par dages afslapning, inden turen går hjemad igen. Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen med nogle ekstra dage ved stranden i Hikkaduwa. Frem til en eventuel forlængelse har I selskab af en dygtig rejseleder, som har stor indsigt i historien og den buddhistiske kultur og samtidig kan fortælle vidt og bredt om nutidens samfundsforhold.

AYUBOWAN – Velkommen til Sri Lanka!

Små grupper 15-25 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Foredrag

Gratis foredrag om Sri Lanka

Tilmeld dig her

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Sigiriya 3 nætter i Sigiriya
3
Overnatning

Kandy 2 nætter i Kandy
2
Overnatning
Hotel Suisse ★★★+

Nuwara Eliya 2 nætter i Nuwara Eliya
2
Overnatning

Tissamaharama, Yala 1 nætter i Tissamaharama, Yala
1
Overnatning
Mandara Rosen ★★★★+

Hikkaduwa 2 nætter i Hikkaduwa
2
Overnatning
Citrus Hikkaduwa ★★★

Forlængelse Hikkaduwa 3 nætter i Forlængelse Hikkaduwa
3
Overnatning
Citrus Hikkaduwa ★★★

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Sri Lanka
Fly fra Københavns Lufthavn sidst på eftermiddagen.
Dag 2.
Colombo - Sigiriya
Ankomst til Colombo om formiddagen og videre til Sigiriya, hvor vi tjekker ind på vores hotel og slapper af efter rejsen.
Dag 3.
Sigiriya
En dag spækket med UNESCO-verdensarv. Vi besøger Anuradhapuras otte hellige steder, som Buddha besøgte de tre gange, han var i Sri Lanka. Om eftermiddagen safari i Minneriya National Park, som er kendt for sin store bestand af elefanter.
Dag 4.
Sigriya
Mere UNESCO-verdensarv: Sigiriya Rock Fortress bygget i 400-tallet, som ligger spektakulært på toppen af en klippe midt i naturen - mulighed for at komme helt til tops. Polonnaruwa, landets hovedstad omkring det 12. århundrede.
Dag 5.
Sigiriya – Kandy med stop i Dambulla
I Dambulla besøger vi det største og bedst bevarede klippetempel i Sri Lanka. Inden vi ankommer til Kandy, går vi tur i en krydderiplantage, hvor vi får en introduktion til planter, som bruges i både madlavning og medicin. Besøg på smykkeværksted, der arbejder med Sri Lankas ædelstene.
Dag 6.
Kandy
Med tuk-tuk rundt i Kandy og besøg i Temple of the Tooth, et af de helligste steder for buddhister i hele verden og endnu et stykke UNESCO-verdensarv.
Dag 7.
Kandy – Nuwara Eliya
Et par oplevelser mere i bl.a. Kandys botaniske have, inden vi stiger på toget, hvor vi har førsteparket til teplantager, eukalyptusskove, bjerge, vandfald og hyggelige landsbyer.
Dag 8.
Nuwara Eliya
Let vandring i teplantage - Sri Lanka er verdens 3. største teproducent - og byrundtur i idylliske Nuwara Eliya, også kendt som Little England. Om eftermiddagen High Tea på byens fine hotel.
Dag 9.
Nuwara Eliya – Tissamaharama (Yala)
Videre til Yala-nationalparken gennem smukt landskab og tjek-ind på hotel.
Dag 10.
Tissamaharama – Hikkaduwa
Vi kører ud i nationalparken for at se dyrene vågne. Igen møder vi formentlig masser af elefanter og et meget varieret fugleliv. Herefter kører vi videre til Hikkaduwa, hvor stranden venter os.
Dag 11.
Hikkaduwa
En dag til egen disposition på stranden og med et dyp eller to i havet. Mulighed for at tage på hvalsafari tidligt om morgenen for at møde blåhvaler, som lever i stort tal ud for kysten (pris ca. 30 EUR).
Dag 12.
Hikkaduwa - Galle - hjemrejse
Vi får en hel del ud af dagen med stop og byrundtur i Galle, som er præget af hollandsk kolonistil. Afskedsfrokost i Galle, inden vi kører videre til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen.
Dag 13.
Hjemkomst til Danmark
Ankomst til Københavns Lufthavn tidligt om morgenen.

Andre spændende rundrejser

Thailand

På floder gennem Østens mystik

Rundrejse med dansk rejseleder
Argentina og Chile

En rejse til verdens ende

Rundrejse med dansk rejseleder
Japan

Solgudens ø-rige

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)