thailand - chiang mai_munk_lys_01

Chiang Mai

Rejser • vejret • hoteller

Chiang Mai

Uskyldsren storby højt mod nord

Chiang Mai er Thailands bud på en mere jomfruelig storby, hvilket dels skyldes bybilledet, der er præget af templer, munke og lokalt liv, såvel som det skyldes den grønne natur og bjergene, der omkranser byen.

Et absolut, og nærmest uundgåeligt, must er Doi Suthep-templet, der ligger højt hævet over byen. Her er messende munke og pilgrimme, og ikke mindst en formidabel udsigt over byen. Ligesom templet er et besøg værd i sig selv, er det også porten til den grønne skov, der bl.a. huser Thailands 8. højeste bjerg, Doi Pui, en række fortryllende vandfald og et rigt dyreliv, herunder den sjældne krokodillesalamander. Vil man have endnu mere natur, er Chiang Mai udgangspunkt for en række eventyrlige trekkingture af én til flere dages varighed gennem den grønne natur.

Tilbage i byen hersker en lokal stemning, præget af forskellige etniske minoriteter. De forskellige kulturer kommer både til udtryk på byens markeder, på restauranterne, i gadebilledet og ikke mindst i de små landsbyer, der ligger i naturen omkring Chiang Mai.

Vejret i Chiang Mai er bedst fra november til april. Regntiden løber fra juli til oktober, og særligt august og september er regnfulde, hvorfor det ikke anbefales at tage på trekking i denne periode.

thailand - thailand_land Chiang Mai

Hoteller i Chiang Mai


Chiang Mai Plaza ★★★

En ældre dame med en perfekt beliggenhed i centrum af Chiang Mai kun 5 minutters gang fra natbasaren og de bedste restauranter. Et klassisk byhotel indrettet i den klassiske Lanna-stil med en imponerende lobby, store værelser med udsigt ind over byen eller ud over floden og bjergene, der omgiver Chiang Mai.

Hvis I vælger Plazas bedste værelser, de elegante deluxe værelser, får I store smagfuldt møblerede værelser med mange faciliteter. Desuden er der swimmingpool, fitnesscenter, restaurant og en smuk lobbybar.

444 værelser
0 m By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Tamarind Village ★★★★+

Fantastisk boutique-stil resort i hjertet af Chiang Mais maleriske centrum, inden for bymuren og omgivet af flere af de bedst bevarede templer og helligdomme i byen. Tamarind Village har behersket den svære kunst at opføre et nyt hotel i gammel traditionel stil. Omkring et flere hundrede år gammelt tamarind-træ er opført fire lave bygninger med åbne terrasser, lyse farver, mørkt træ, klinker og rødt tegl. Området er dekoreret med smukke møbler og store krukker - her har man bare lyst til at være!

De 40 stilfulde værelser er holdt i lyse varme farver, møblerne er som resten af hotellet holdt i ædeltræ, enkelt og elegant, med et strejf af Østens mystik. Morgenmaden indtages i den åbne restaurant, blandt de øvrige faciliteter er swimmingpool, et lille bibliotek samt mulighed for massage. Tamarind Village er en sand og sjælden perle, en oase, hvor alt går op i en højere enhed. Betænk jer ikke, hvis I ønsker at bo inden for murene i total fred og ro. De snævre gader uden for hotellet kan være nok så fyldte med mennesker og action - så snart porten ind til Tamarind er lukket, sænker roen sig, og man føler sig omgivet af skønhed og venlighed.

41 værelser
0 By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Banthai Village ★★★+

Skønt hotel med super god beliggenhed i kort gåafstand fra den gamle bykerne og natmarkedet. Man kan vælge at gå "bagvejen" langs kanalerne eller gå den "kulørte vej ad bargaden". Værelserne ligger i 3 2-etagers bygninger rundt om to mindre pools, og det er lykkedes at skabe en fin oase- stemning i hotellets have. Man får lyst til at slå sig ned i den hyggelige reception med smukke mørke træmøbler. Bemærk, at der ikke er elevator på hotellet.

Alle værelser har egen lille balkon eller terrasse. Ved poolen findes en hyggelig bistro, som serverer morgenmad, sandwich og salater til frokost og klassiske thai-retter til aften. Også et hyggeligt sted at få en drink efter dagens oplevelser. Om morgenen serveres der lokal thai-mad, men også frugt og musli, men man kan bede om at få vestlig morgenmad i form af f.eks. omelet.

44 værelser
0 m By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi

Homestay (Mae Taeng)

På Mae Taeng Homestay indkvarteres I i pagt med naturen, når I tager på vandretur fra Chiang Mai og ud i den grønne natur. Denne indkvarteringsform er ganske simpel, men hvad der ikke er af luksus, kvitteres der for med nærvær og autentiske oplevelser - det bliver næppe mere lokalt.

Et homestay er ikke for hvem som helst. I indlogeres formentlig i en mindre sovesal, som deles med andre, og I kan ikke forvente hverken elektricitet eller varme bade. Til gengæld får I mulighed for at komme tæt på jeres værter og få et indblik i hverdagslivet på de lokales præmisser. 

I befinder jer langt ude på landet, og I skal ikke blive overrasket, hvis det er et højlydt hanegal, der vækker jer. 

 

 

Rejser til Chiang Mai

Chiang Mai

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
32° C
35° C
36° C
34° C
32° C
32° C
31° C
31° C
31° C
30° C
28° C
Nedbør i mm.
7 mm
5 mm
13 mm
50 mm
158 mm
132 mm
161 mm
236 mm
228 mm
122 mm
53 mm
20 mm

Billeder fra Chiang Mai

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.254 anmeldelser)