thailand - koh mook_emerald cave_01

Rejser til Koh Mook

Rejser • vejret • hoteller

Koh Mook

Jagten på den grønne smaragd

Koh Mook er en skøn blanding af lokalt liv fra forskellige befolkningsgrupper, såvel som det er en søvnig, paradisisk ø i bedste bountystil. Livet leves i slowmotion, og I lader jer hurtigt inspirere af de lokale selv, som tager tingene i det tempo, de nu engang har lyst til.

Øen er kun en kort sejltur fra fastlandet, hvor I kan tage på ekskursioner i Chao Mai nationalparken, men øen gemmer såmænd også på sine egne naturvidundere. Foruden strandene, som fuldt ud lever op til, hvad man kan forvente af et thailandsk paradis, huser øen også smaragdgrotten – også kaldet Morakot Cave.

Godt nok er grotten velbesøgt, men det ændrer ikke på dens eventyrlige karakter. I ankommer fra søsiden og svømmer 80 meter gennem en tunnel, til I når den smaragdgrønne oase, hvor vandet funkler i lysningen, der er omgivet af høje, grønne klipper. Stedet er som taget ud af et Robinson Crusoe-eventyr, og med en god guide ved hånden, er det endda muligt at navigere uden om de fleste turister, så I rent faktisk får følelsen af at være (næsten) alene i paradis.

Som alt andet på øen er også aftenerne rolige, men der er dog ganske hyggeligt i de små fiskerlandsbyer, hvor det også er muligt at få lidt godt at spise.

Vejret på Koh Mook er bedst, når det er vinter i Danmark fra november til marts. I regntiden fra juli til oktober anbefales det ikke at rejse hertil.

thailand - thailand_land Koh Mook

Hoteller på Koh Mook


Koh Mook Sivalai Beach Resort ★★★+

Det lyder måske som en kliché, men dette lille 3-stjernede resort med 60 villaer og værelser er virkelig fantastisk! Der er 180 graders strand omkring Sivalai Beach Resort, der ligger på en sandtange, der som en finger stikker ud fra Mook-øen.

Koh Mook er stedet for jer, som ønsker nogle fredelige dage omgivet af turkisgrønt hav, og barfodet kan hengive jer til et liv i fred og ro og i pagt med naturen. Lydscenen er tunet ind på bølgeskvulp og fuglekvidder, som ind i mellem bliver akkompagneret af brummen fra en forbipasserende longtailbåd i det fjerne.

 

Dagen tilbringes udendørs med leg og spil på stranden og en dukkert i swimmingpoolen eller det varme havvand og, når sulten melder sig, et billigt veltilberedt måltid i restauranten på stranden. Efter frokost søger man måske skyggen under en palme med en god bog i hånden eller udforsker marinelivet. 

I kan nemt komme ud med båd til de mest fantastiske snorkelsteder. Lej evt. en longtailbåd og tag på opdagelse på øerne Koh Rock, Koh Ma eller Koh Chuek, som ligger i nærheden.

Den primære attraktion er vandet og stranden, men den lille fiskerlandsby midt på øen med et par hundrede indbyggere er også et hyggeligt sted at besøge. Emerald Cave er desuden et must. I svømmer ind gennem en mørk kanal til en smaragdfarvet sø, hvor piraterne i gamle dag gemte deres skatte.

Hotellet har 4 værelsestyper:

  • Beach villa og beach villa family med delvis havudsigt ligger i anden række fra vandet. 
  • Beachfront villa og beachfront villa family ligger i første række. 

Villaerne er hyggeligt indrettet og udstyret med aircondition, fine badeværelser, kaffe/te maskine, hårtørrer, minibar og egen privat terrasse.

Resortet har desuden swimmingpool, som ligger direkte på stranden, en hyggelig strandbar og gratis internetforbindelse i hotellets restaurant, der også har havudsigt. 

60 værelser
0 m Strand
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
TV
Balkon / Terrasse

Rejser til Koh Mook

Andamanerhavet

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
32° C
33° C
33° C
33° C
32° C
31° C
31° C
31° C
30° C
30° C
31° C
31° C
Nedbør i mm.
42 mm
30 mm
60 mm
157 mm
345 mm
286 mm
284 mm
272 mm
417 mm
351 mm
188 mm
71 mm

Billeder fra Koh Mook

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)