Den smukke solopgang over bjergrige Pai.

Rejser til Pai

Rejser • vejret • hoteller

Pai

Kunstnerenklave højt mod nord

Pai er en særdeles stemningsfuld bjergby i det allernordligste Thailand, der i en årrække har tiltrukket kreative og kunstneriske sjæle, og af bl.a. thaierne selv anses byen for at være aldeles romantisk, hvorfor den er blevet et populært weekendrejsemål.

Byen har en skøn vekselvirkning mellem natur og kultur, og mens dagene foregår i naturen blandt risterrasser, vandfald, spejlblanke søer og bjerge, summer byen af liv, når mørket falder på. Her er mange gode restauranter, cafeer og barer, og prisniveauet er særdeles tillokkende og kan få smilet frem hos de fleste. På byens ’walking street’ hersker en livlig atmosfære, og det skulle nok være muligt at finde en souvenir eller to i en af de mange boder.

På en rejse til Pai er det helt oplagt at bruge en dag eller to med vandreskoene på. Fx med en afstikker til Mae Hong Son, hvor det både er muligt at besøge grotter og en række af de etniske minoriteter, der lever i området.

Vejret i Pai er bedst, når det er vinter i Danmark fra november til april. Regntiden falder fra juli til oktober, men særligt i august og september regner det kraftigt, hvorfor det ikke anbefales at vandre her.

thailand - thailand_land Pai

Hoteller i Pai


The Quarter ★★★+

Dejligt resort ca. 600 meter fra Pais centrum med kun 40 værelser fordelt i ti charmerende små huse, hver med fire værelser, der alle har egen terrasse eller balkon.

Værelserne er smagfuldt indrettede og udstyret med aircondition, sikkerhedsboks, TV, kaffe- og tefaciliteter. En stor swimmingpool og et hyggeligt poolområde ligger tæt ved restauranten, hvor der også er gratis WiFi. Et spændende design og en god beliggenhed, lidt væk fra den travle hovedgade, gør dette lille velfungerende resort til Pais bedste hotel.

Bemærk, at nationalsangen afspilles hver morgen kl. 8 med volumenknappen i bund fra nabobygningen, så ingen grund til at stille vækkeuret. 

40 værelser
Ingen Strand
600 m By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse

Pai Village Boutique Resort & Farm ★★★+

Et dejligt hotel i Buri Rasa-gruppen med forskellige typer af bungalows beliggende i en hyggelig have tæt på floden. Deluxe-hytterne ligger tæt på indgangen og en af byens hovedgader med masser af restauranter, barer og gadekøkkener. Længere inde i lidt mere ro ligger de lidt større Deluxe Garden og Deluxe Village hytter og de mere luksuriøse Rasa Terrace Suite og Deluxe Villa. Alle hytter har egen terrasse og er smukt indrettet med naturens materialer. 

I august 2020 forventer man at åbne den nye Lanna Heritage Wing med smukt indrettede værelser samt en ny pool. Alle gæster på resortet har adgang til den nye pool. Sulten stilles i The Blue Ox Steak House, som om aftenen får mange gæster udefra. Resortet ligger meget centralt i byen og tæt på floden. På 5 minutter kan man gå til resortets idylliske farm.

48 værelser
0 km By
Pool
Restaurant
Balkon / Terrasse
Wifi
Spa

Reverie Siam ★★★★

På det skønne Reverie Siam (den siamesiske drøm) dyrkes en stemning af 1920'erne, hvor eventyrere rejste til Sydøstasien og blandede det bedste af alle kulturer og lyttede til sprød jazzmusik. Hotellet ligger i udkanten af Pai ned til floden og med den smukkeste udsigt til den omkringliggende natur.

Værelserne er smukt indrettet i det nostalgiske tema og har udsigt til bjergene, poolen eller haven. Måltiderne indtages i Silhouette Bar & Restaurant, der er tilsvarende smukt indrettet og byder på dejlige retter fra middelhavskøkkenet. Ofte er der live jazzmusik om aftenen med lokale og udenlandske kunstnere. 

Den ene pool er bygget med natursten, så man føler, at man dypper sig i en smaragdgrøn sø i junglen, den anden er bygget som en infinity pool med smuk udsigt over naturen. Reverie Siam er en skøn oase, man kan trække sig tilbage til efter en dag i naturen eller en middag inde i Pais "travle" hovedgade. 

20 værelser
1,4 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi

Rejser til Pai

Chiang Mai

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
32° C
35° C
36° C
34° C
32° C
32° C
31° C
31° C
31° C
30° C
28° C
Nedbør i mm.
7 mm
5 mm
13 mm
50 mm
158 mm
132 mm
161 mm
236 mm
228 mm
122 mm
53 mm
20 mm

Billeder fra Pai

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)