usa - californien_monterey_fyrtaarn_01

USA: Fire sider af samme land

USA: Fire sider af samme land

Land of opportunities, Det vilde vest, Guds eget land. Kært barn har mange navne, og her taler vi om USA, der langt fra er bare én størrelse. Der er en verden til forskel, om du befinder dig i Mississippi eller Massachusetts, og det bør du holde dig for øje, når du booker rejsen over Atlanten, så du kommer til at opleve lige præcis det USA, du drømmer om.

Wild West og vanvittige vidder

Cowboys på prærien, guldgravere, rodeos og ørkenlandskaber. Det lyder måske som en scene taget ud af en gammel western, men det er måske alligevel ikke så fjernt fra virkeligheden. Landet, der udspringer fra rygraden af Rocky Mountains med Arizona i syd og Montana i nord forekommer måske goldt med langt mellem snapsene, men det er langt fra sandheden...

Tager du turen til de centralvestlige egne af USA, skal være forberedt på et bombardement af naturudskejelser. Det er nemlig ikke kun prærielandskaber så langt øjet rækker, du finder her. Tværtimod. Ørkenen gør sig til med organiske former og spydige klipper i Moab og Canyonlands, længere mod nord i Yellowstone venter undere som pigmentfænomenet Grand Prismatic Spring og Old Faithful Geyser, mens de gamle præsidenter (endnu!) er hugget ud i granit ved Mount Rushmore. Hist og her kan du stadig finde cowboystemning og støvede saloons - og så møder du ikke mindst amerikanerne i deres rette element. Med pickup og måske endda hest og lasso.

Vil du med helt ind bag de støvede facader og langt ud i den vilde natur? Så tag et kig på rundrejsen På eventyr i Yellowstone og Rocky Mountains

usa - Yellowstone_grand prismatic spring_01
usa - utah_arches nationalpark_02
usa - wyoming_yellowstone national park_geyser_07
USA er ikke kun øst og vest... eventyret venter et stykke vest for midten.

Sydstatscharme og sump

Har du set Borte med Blæsten eller Nord & Syd, er du relativt godt forberedt på hvilke landskaber, der venter dig i det sydlige USA. Krigen er for længst slut, og de pompøse kjoler er skiftet ud med jeans, men mange af de prægtige huse fra kolonitiden står stadig, og det sumpede landskab udgør fortsat scenen, som både kan være charmerende og til tider lidt uhyggelig.

En rejse til sydstaterne er et dyk ned i historien og et indblik i en kultur, der langt hen ad vejen er formet af borgerkrigstiden. Med det følger en varieret musikkultur, der både byder på jazz, country, soul og rock ’n ’ roll, hvor hver stat har sit musiske kendetegn. De lykkeligste turister i sydstaterne er dem, der kan omfavne nostalgien og nyde den rolige livsstil, der hersker overalt i regionen. Kan du se det charmerede i line dance, velholdte gamle plantager og floddampere, der tøffer ned ad Mississippi, er en rejse til sydstaterne helt sikkert noget for dig.

Læs mere om vores rundrejser til det sydlige USA

usa - mississippi_sydstatshjem_02
usa - louisiana_new orleans jazz_01
usa - louisiana_aligator_06
Sump, charme og god musik i sydstaterne.

Krigen er for længst slut, men mange af de prægtige huse fra kolonitiden står stadig, og det sumpede landskab udgør fortsat scenen

Vestens vilde natur

Det vestlige USA er en meget varieret pakke af oplevelser, hvor du får indblik i alt fra det glade Hollywood-liv og gambling i Las Vegas til golde ørkenlandskaber og storslåede naturfænomener. Det vestlige USA, og i særdeleshed Californien, er måske det USA, vi kender bedst, men oplevelserne rækker meget længere end til det Californien, vi ser på film.

Det vestlige USA bør måske være mest kendt for sin natur, for her er flere spektakulære scener at glæde sig til. Starter du i Arizona, er der døde ørkenlandskaber, så langt øjet rækker og storslåede kløfter som Grand Canyon og Bryce Canyon.

Ørkenlandskaberne strækker sig langt ind i Californien, hvor Death Valley byder på glitrende saltsletter og flotte bjergkamme, som længere mod vest erstattes af Sierra Nevada-bjergene med nationalparken Yosemite, som igen følges op af redwood-skovene længere mod nord. Helt mod vest er der naturligvis Stillehavet, der skyller ind over klipper og kyst langs hele vestkysten. Et syn, du måske bedst oplever på en køretur ad den legendariske Highway 1.

Det vestlige USA appellerer til de fleste, men for nogle kan den imponerende natur komme som en kærkommen overraskelse, Så er du naturelsker, er ’det vilde vest’ et oplagt rejsemål på alle tider af året.

Læs mere om vores spændende rundrejse i det vestlige USA med dansk rejseleder

usa - californien_san francisco_golden gate bridge_02
usa - californien_highway one_01
usa - arizona_grand canyon_09
Det vestlige USA byder på overvældende naturoplevelser.

Det mægtige og magtfulde nord

Mens livet leves i Californien, tager magthaverne de helt store beslutninger i den stik modsatte ende af landet. Men selv om den økonomiske og politiske elite er stærkt koncentreret her, er det nordøstlige USA også en smeltedigel af kulturer – og det er således de helt store kontraster, der folder sig ud i dette hjørne af USA.

I Pennsylvania møder du Amishfolket, der lever et liv i askese, og længere mod nord, i New York, bugner det med forretningsfolk og børshajer på Wall Street – ikke langt fra forskellige etniske communities i down town Manhattan. Fra New York skal du ikke langt mod nord, før du rammer New England og herfra fortsætter ’det pæne USA’ hele vejen op til grænsen.

En rejse til USA's nordøstlige hjørne er både en historisk oplevelse og en skildring af, hvordan landet – i dets mange facetter – ser ud netop nu. En rejse, der både tilgodeser historikeren, den shoppelystne, den politisk interesserede og den kulturinteresserede.

Læs mere om vores rundrejser til det nordøstlige USA

usa - new england_fyrtaarn_01_hf
usa - washington capitol flag
Det nordøstlige USA er landets kulturelle og politiske centrum, der emmer af historie.

En rejse til USA's nordøstlige hjørne er både en historisk oplevelse og en skildring af, hvordan landet – i dets mange facetter – ser ud netop nu

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.607 anmeldelser)