dansk vestindien - st croix_befofolkning_dans_01

Rejser til St. Croix på De Vestindiske Øer

Rejser • vejret • hoteller

4,6 (520 Anmeldelser)

St. Croix

St. Croix - slow living i Caribien

St. Croix er den største af øerne i det tidligere Dansk Vestindien og samtidig den ø, der er mindst turistet. Den er kendt for at være meget afslappet, og her kan I opleve den danske historie for fuld udblæsning, særligt i Christiansted, hvor antallet af historiske bygninger er overvældende. I går ad gader og stræder med danske navne, guvernementshuset (ses udefra), hvorfra Peter von Scholten regerede, og det gule Fort Christiansværn på havnefronten. Begge bygninger er smukt restaureret. Øen har også gode strande. Bor man inde i Christiansted, er det oplagt at tage den lille båd fra havnekajen ud til Protestant Island og benytte stranden der. Sejlturen tager højst to minutter. Bor man f.eks. på The Buccaneer uden for Christiansted, har man hotellets private strand til rådighed.

Uden for Frederiksted ligger St. Croix' måske bedste strand, og her kan vi varmt anbefale at bo på Cottages by the Sea, der ligger direkte på stranden.

Seværdigheder på St. Croix

Christiansted - hovedbyen med de historiske bygninger

  • Det solidt byggede Fort Christiansværn, der stod færdigt i 1734 og skulle forsvare øen med trusler fra søsiden.
  • Det smukt istandsatte Guvernementshus på Kongensgade, hvorfra Peter von Scholten regerede. Det er p.t. ikke muligt at komme indenfor og se den smukke riddersal, hvor von Scholten holdt sine berømte fester og dansede med sin sorte kæreste, Anna Heegaard.
  • Byens havnefront med hyggelige restauranter og cafeer og en dejlig maritim stemning.
  • Byens spændende madscene, der har udviklet sig i særdeles positiv retning i de senere år
  • Stranden på Protestant Cay. Hvis du bor inde i Christiansted, kan du tage den lille færge fra havnefronten, der på få minutter sejler dig ud til Protestant Cay. Har kan du sole dig og bade, samtidig med at du nyder udsigten ind over Christiansted
  • Buck Island. Denne ø er en marinenationalpark, der kan besøges på en halv- eller heldagsudflugt fra Christiansted. Udflugten byder på snorkling på et meget fint rev og masser af farvestrålende koraller og fisk.

Frederiksted - frihedsbyen i den østlige ende af St. Croix

  • Det røde Fort Frederik, hvor Peter von Scholten i 1848 efter en lokal opstand proklamerede slavernes frihed ”for at undgå megen blodsudgydelse”, som han sagde. Han havde ikke fået tilladelse til dette skridt fra regeringen i København, og han blev dermed persona non grata i Danmark.
  • Stranden uden for Frederiksted, som er øens smukkeste. Her kan du opleve havskildpadder, der kommer ind for at lægge æg i sandet, og bo på Cottages by the Sea, det skønneste strandhotel bestående af pastelfarvede træhytter.
de vestindiske øer - DVI_land St. Croix
Det siger vores gæster ...
;

Hoteller i St. Croix


Hotel King Christian ★★

Vi gør opmærksom på, at Hotel King Christian er i gang med deres sidste fase af hotellets renovering, som er hovedbygningen med de populære Superior-værelser med balkon. Receptionen, poolområdet samt standard værelser i sidebygningen er færdigrenoveret (med forbehold for støj og gener, så længe at arbejdet står på). Vi forventer, at King Christian er helt færdigrenoveret i løbet af foråret 2022 og bliver opgraderet til enten 3 eller 4 stjerner! 

Dette turistklassehotel var oprindeligt et pakhus og har den bedste beliggenhed i byen. Det ligger på havnepladsen nær fortet og Vejerhuset med udsigt ud over vandet og Protestant Cay i bugten.

King Christian er en del af den blok, der udgør bycentrum, og der er kun kort gå-afstand til restauranter og butikker, men hotellet har også selv noget at byde på. På hotellet finder I en kaffe- og isbar samt Caroline's Café, der serverer morgenmad og frokost. For enden af bygningen finder I desuden den hyggelige bar Breakers Roar Tiki Bar.

Alle værelser har gratis wifi, aircondition, tv samt køleskab. Superior-værelserne, som vi benytter, har desuden balkon, hvor man kan sidde og nyde udsigten over havet. Der er ingen elevator på hotellet.

Der er en lille gårdhave med pool og liggestole. Har man lyst til en svømmetur i havet, tager man den lille båd i havnen, som på to minutter sejler ud til Protestant Cay, der har den dejligste sandstrand og rent, klart vand. Håndklæder kan lånes i receptionen.

I 2021-2022 renoveres kajen foran hotellets bygning, og vi må derfor tage forbehold for støj i dagtimerne.

46 værelser
200 m Strand
0 m By
Pool
Aircondition
TV
Balkon / Terrasse

Sugar Apple B&B ★★★

Sugar Apple Bed & Breakfast ligger i gåafstand fra alt i Christiansted og har til huse i en historisk bygning, der stammer helt tilbage fra 1780. Stedet er naturligvis istandsat og moderniseret, så det lever op til alle krav om en tidssvarende feriebolig. I vil nyde stemningen i det hyggelige hus og i gårdhaven, som har en mindre saltvandspool samt udendørs morgenmadsrestaurant, der hver morgen serverer en enkel continental morgenmad.

Sugar Apple Bed & Breakfast er vores faste hotel på grundpakken på de fleste af vores rejseforslag. Vi benytter først og fremmest de værelser, der ligger omkring poolen og i haven, hvor der også er mulighed for, at 3 og 4 personer kan bo sammen. Værelserne er smagfuldt indrettet med hver deres særpræg. Alle har et mindre køkken og mange gode faciliteter, herunder smart-tv.

12 værelser
500 m Strand
0 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Eget køkken

Hotel on the Cay ★★+

Dette hotel har en unik beliggenhed på den lille ø Protestant Island, som ligger lige ud for Christiansteds havnepromenade. Hotellets lille båd sejler i pendulfart ind til Christiansted - overfarten tager højst et par minutter (båden sejler til midnat og kan derefter tilkaldes). Hotellets gæster har gratis transport med båden.

Værelserne er gode med en stor dobbeltseng eller to queensize-senge, et lille tekøkken med service, kaffemaskine, køleskab og mikroovn og et udmærket badeværelse.

Alle de værelser, vi bruger, har balkon og skøn udsigt ind over den idylliske havn i Christiansted. Hotellet har en rigtig god offentlig strand, som også benyttes til lokale arrangementer. Det kan f.eks. være med mad på grillen, hvor steelbands og Mocko Jumbie-dansere (Jomfruøernes berømte stylte-dansere) sørger for den musikalske underholdning.

På stranden ligger en strandbar, der har åbent til kl. 22. Der er mulighed for at købe grillmad i løbet af dagen.

Vi gør opmærksom på, at Hotel on the Cay er lidt slidt i kanten, men hotellet har en absolut unik beliggenhed i Christiansted, hvilket gør det til et af vores populære hoteller i budgetklassen. 

53 værelser
0 m Strand
300 m By
Pool
Børnepool
Bar
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse

Hotel Caravelle ★★★

Caravelle er et af de klassiske hoteller i byen. Det er beliggende i den blok, der udgør bycentrum med gavlen til havnefronten med delvis udsigt over bugten og havet. 

Vi benytter de gode Superior-værelser med havudsigt eller delvis hav- eller pool udsigt (bemærk, at vinduerne ikke kan åbnes). Hotellet har i øvrigt en af de hyggeligste udendørs restauranter i Christiansted, Rumrunners, som ligger direkte til havnepromenaden og er et naturligt mødested i byen.

Man kan gå ned til en lille båd i havnen, der på 2 minutter sejler jer til en dejlig strand, og I låner håndklæder på hotellet. Der er også en lille swimmingpool på hotellet og flere butikker i blokken.

Alle 43 værelser er lyse og rummelige og har aircondition, gratis wifi, tv, telefon og køleskab. Hotellet har sammenhængende værelser til familier.

43 værelser
300 m Strand
0 m By
Pool
Børnepool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Company House ★★★+

Dette smukke pastelfarvede hotel ligger midt i det historiske Christiansted og er gennemgribende restaureret i 2019. Fra Company Street går I ind i det hyggelige receptionsområde, hvor også baren ligger, og derfra videre ud i en gårdhave med en mindre pool.

Værelserne er fordelt på tre etager og vender ud mod gårdhaven, dog uden udsigt. De er pænt indrettet, malet i lyse farver og rummelige med dobbeltseng eller to queensize-senge og gode badeværelser.

Der er ikke restaurant på hotellet, men der mulighed for mange gode måltider lige uden for hotellets hoveddør.

På Company House bor I i gåafstand til alle byens seværdigheder og ca. 5 minutters gang til havnefronten og dermed til båden, der på 2 minutter sejler jer til stranden på Protestant Cay.

32 værelser
300 meter Strand
0 km By
Pool
Bar
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

The Buccaneer ★★★★

The Buccaneer er efter vores mening St. Croix’ bedste hotel. Det ligger 10 minutters kørsel fra Christiansted og har tre dejlige, private strande, swimmingpool, otte tennisbaner, 18 hullers golfbane, vandsportsfaciliteter og sågar egen historisk sukkermølle. Den store, lyserøde hovedbygning er opført i kolonistil med to restauranter, bar og butikker.

Hotellet har international klasse og er familieejet og –drevet, og det mærkes på den gode service, som ellers kan være en mangelvare i Caribien. Der er mange traditioner på stedet, som f.eks. ugentlige cocktailparties.

Vi benytter som udgangspunkt Great House Ocean View-værelser beliggende i hovedbygningen, men hotellet har mange værelseskategorier, bl.a. Luxury Ocean View-værelser (også kaldet Tennis-værelser, da de ligger foran tennisbanerne). Disse værelser ser ikke ud af så meget udefra, men de er de største værelser og har god beliggenhed halvvejs mellem stranden og hovedbygningen. Vi kan også anbefale opgradering til Deluxe Ocean Front-værelser, der ligger helt ned til vandet, bemærk dog, at vejen til restauranten i hovedbygningen er stejl. 

138 værelser
0 m Strand
4 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
18-hullers golfbane
Privat strand
Tennisbane

Cottages by the Sea ★★★

Cottages by the Sea er et virkeligt charmerende hotel, der består af 19 værelser fordelt i mange forskellige og meget velholdte pastelfarvede træbygninger.

Der er en rigtig caribisk beach house-stemning over stedet, og hotellet ligger direkte på den bedste strand på St. Croix. Sandet er hvidt og fint, og vandet er krystalklart med gode snorkel- og dykkermuligheder. 

Hotellet har flere værelsestyper, der enten har udsigt til haven eller stranden. Næsten alle værelserne har et veludstyret køkken, hvor man kan lave rigtig mad, hvis man har lyst til det. Lige ved siden af hotellet ligger en udmærket restaurant. Værelserne har en lille terrasse og bl.a. aircondition, kabel-tv, gratis internet og hårtørrer.

Hotellet ligger ca. 1 km fra Frederiksted, og de har gode cykler, man kan låne. Cottages by the Sea er indbegrebet af et caribisk "getaway", hvor man kan nyde det skønne klima og det fantastiske vand i charmerende og afslappende omgivelser. Vi anbefaler, at man lejer en bil, så man også kan komme rundt og opleve resten af øen.

Bemærk: Transport mellem lufthavn-hotel-vandfly er aldrig inkluderet ved ophold på Cottages by the Sea

19 værelser
0 m Strand
1 km By
Aircondition
TV
Balkon / Terrasse

Rejser til St. Croix

Vestindiske Øer

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
27° C
28° C
29° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
28° C
26° C
Nedbør i mm.
70 mm
50 mm
58 mm
94 mm
143 mm
101 mm
112 mm
134 mm
133 mm
142 mm
148 mm
119 mm

Billeder fra St. Croix

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,7 af 5 (1.540 anmeldelser)