Ilulissat_by_03
Grønland - Rundrejse med dansk rejseleder

I midnatssolens skær

8 dage fra 23.990 kr.

I midnatssolens skær

Denne rejse er en eventyrrejse til Grønland og den arktiske sommer med dansk rejseleder hele vejen fra Danmark – en rejse med fokus på landets fabelagtige natur med dybe isfjorde, spektakulære gletsjere og knejsende isbjerge. Og med fokus på den enestående kultur – fra inuitternes maleriske bygder til det moderne Grønland.

Vi flyver til Kangerlussuaq, som er porten til den mægtige Indlandsis, og her skal vi bl.a. høre om Grønlands rolle under 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig – et emne, som er mere aktuel end nogensinde. Vi skal også besøge den imponerende Russelgletsjer, der ligger ved Indlandsisen og midt i det UNESCO-beskyttede område ’Aasivissuit Nipisat - Jagtområdet mellem Indlandsis og Hav’, og som et absolut højdepunkt skal vi gå en tur på selve Indlandsisen.

Efter to overnatninger i Kangerlussuaq flyver vi til Ilulissat, der ligger fantastisk ved Isfjorden, som også på UNESCOs liste over verdensarv. Vi bor rigtig godt med udsigt over fjorden, og herfra skal vi på en sejltur til Eqi-gletsjeren, som vi anser for at være et af de smukkeste steder i hele Grønland. Vi kommer tæt på, men i sikker afstand fra, gletsjerkanten og oplever, hvordan kæmpestore stykker is brækker af kanten og forsvinder ned i isfjordens klare vand.

På en anden udflugt fra Ilulissat besøger vi den ultra-autentiske bygd Ilimanaq, hvor vi stifter bekendtskab med det traditionelle fangerliv, og på en vandretur ud i UNESCO-verdensarven besøger vi en fortidig boplads. Vi tager på sejltur mellem isbjergene i midnatssolens blide lys – en oplevelse, der for altid vil lagre sig på nethinden.

Vi er også så heldige at opleve Grønlands Nationaldag på vores rejse, hvor grønlænderne trækker i deres smukke nationaldragter og fejrer sig selv. På hele rejsen oplever vi midnatssol, men med det oplevelsesspækkede program, som vi har lagt, og med alt den friske luft, vi indtager, er vi ikke nervøse for at spolere nattesøvnen, selvom der er lyst døgnet rundt.

Vi rejser med en særdeles kompetent rejseleder, som er med hele vejen fra Danmark, og vi har dygtige lokale guider med på vores udflugter. Nogle af udflugterne er inkluderet i rejsens pris, mens andre kræver tilkøb af udflugtspakken. Udover udflugterne kan man tilkøbe en måltidspakke bestående af 4 middage – morgenmad og en enkelt middag er allerede inkluderet i rejsens pris. Som altid rejser vi i små grupper med kun 10 til 24 deltagere. Glæd jer til at opleve arktisk sommer i prægtige Grønland!

Se i øvrigt vores store udvalg af rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd til Grønland.

Rute og højdepunkter

groenland_RR_I midnatssolens skaer Klik og se stort kort

Se dagsprogram og billeder

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Kangerlussuaq Kangerlussuaq
2
Højdepunkter
Vi hører om baseområdets strategiske betydning og nyder udsigten til den smukke natur omkring byen på en inkluderet udflugt. Ved tilkøb af udflugtspakke går vi tur på selve Indlandsisen og udforsker Russelgletsjeren i det UNESCO-beskyttede område med inuitternes jagtmarker mellem is og hav. Vi får udsigt til dyrelivet med moskusokser og rensdyr og nyder en BBQ med udsigt til gletsjeren.

5 nætter i Ilulissat Ilulissat
5
Højdepunkter
Indlogering med udsigt til Isfjorden og byrundtur i Ilulissat, der ligger fantastisk ved den UNESCO-beskyttede fjord. Vi oplever Nationaldagen, hvor grønlænderne trækker i deres smukke nationaldragter, og tager på vandretur gennem UNESCO-beskyttet natur til Sermermiut-bopladsen med 4000 års historie. Ved tilkøb af udflugtspakken besøger vi den imponerende Eqi-gletsjer, tager på sejltur til bygden Ilimanaq, hvor vi introduceres til det traditionelle fangerliv samt på sejltur mellem isbjergene i midnatssolens skær.

Gratis foredrag om Grønland

Gratis foredrag om Grønland

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i Kgs. Lyngby og to gange om året i Aarhus.

Tilmeld dig her

groenland Argentina_chile_rundrejse katalogforside canada_RR katalog forside

Bestil rejsekataloger

Søger du inspiration til din næste rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Ilulissat

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-13° C
-14° C
-11° C
-5° C
0° C
4° C
5° C
5° C
1° C
-4° C
-8° C
-10° C
Nedbør i mm.
16 mm
11 mm
13 mm
21 mm
23 mm
21 mm
21 mm
44 mm
32 mm
35 mm
30 mm
19 mm

Andre spændende rundrejser

Balkan

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Rundrejse med dansk rejseleder
Jordan

Et historisk vingesus

Rundrejse med dansk rejseleder
Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)