Safari ved Pilanesberg og Cape Town
Download katalog over rejsen

11 dage fra 27.590 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Sydafrika Safari ved Pilanesberg og Cape Town

Individuel rejse 11 dage fra 27.590 kr.

4.7   (36 anmeldelser)
sydafrika - cape town_table mountain_00

Malariafri safari i Pilanesberg National Park og det gode liv i Cape Town

Denne rejse indeholder noget af den bedste safari, Afrika har at byde på – i Pilanesberg National Park, som udover at være hjemsted for mere end 7000 dyr og 360 fuglearter udmærker sig ved at ligge i et malariafrit område.

sydafrika - sydafrika_pilanesberg_zebra_02
sydafrika - cape town_befolkning_kvinde_01_HF

Hvorfor vælge denne rejse:

  • Over 7.000 store dyr i Pilanesberg National Park
  • Fem Big Five Game Drive i safarijeeps
  • Logde beliggende i nationalparken
  • Byliv i charmerende Cape Town
  • Hotel nær Victoria & Alfred Waterfront
  • Mange udflugtsmuligheder
sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_03_HF

Oplev to forskellige sider af Sydafrika

I begynder jeres rejse med 3 nætter på det dejlige Ivory Tree Game Lodge, der lever meget fint op til sine 4 stjerner.

Her tager I på to daglige game drives med jeep, tracer og ranger, hvor I kan møde The Big Five, elefanten, løven, bøflen, næsehornet og leoparden, og mange andre spændende dyr. Mellem game drives kan I slappe af ved poolen eller på jeres skønne værelse, nyde gode måltider i restauranten og en drink ved boma’en, den traditionelle afrikanske bålplads.   

Efter denne store oplevelse flyver I sydpå til skønne Cape Town, hvor I skal bo i en hyggelig bydel tæt på Victoria & Alfred Waterfront. Her har I masser af tid til at spise på de gode restauranter, besøge et par vingårde i vinlandet, køre til Kap Det Gode Håb, spejde efter hvaler ved Hermanus og ikke mindst til at blive klogere på landets nyere historie og landsfaderen Nelson Mandelas liv og levned.

sydafrika - Sydafrika_Safari ved pilanesberg og cape town_FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Pilanesberg National Park 3 nætter: Pilanesberg National Park 3 Ivory Tree Game Lodge
Cape Town 5 nætter: Cape Town 5 Kloof Street Hotel + Cloud 9 Boutique Hotel & Spa The Winchester Boutique Hotel

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

For foden af Table Mountain ligger Cloud Nine Boutique Hotel i et af Cape Towns mest eksklusive boligområder - og i gåafstand fra de lækre restauranter og butikker på Kloof og Long Street. En del af de smukke villaer i denne del af byen er omdannet til små luksushoteller, således også Cloud Nine.

Se hotel
Ivory Tree Game Lodge Restaurant 6 Inkluderet i prisen
Pilanesberg National Park

Ivory Tree Game Lodge

Se hotel
Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
Se hotel
Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

Se hotel

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Sydafrika. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

sydafrika - sydafrika_natur_loeve_01
sydafrika - sydafrika_pilanesberg_giraf_02
sydafrika - kruger_elefanter_01

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Johannesburg, Sydafrika

Jeres rejse begynder om eftermiddagen fra København, eller på udvalgte dage også fra Billund. I flyver til London og derfra videre til Johannesburg i Sydafrika med ankomst næste dag.

sydafrika - Sydafrika_Safari ved pilanesberg og cape town_FIT
sydafrika - elephant national park_elefant_03 sydafrika - cape town_bo_kaap_05_hf

Dag 2

Ankomst til Johannesburg, videre til Pilanesberg National Park

I lander i lufthavnen i Johannesburg, hvor en chauffør venter på jer.

I kører ca. 3½ time mod Pilanesberg National Park, der ligger i et udslukt vulkankrater med en variation af savanne, skov, bjerge og søer, der ikke overgås mange steder i Sydafrika. Området er i modsætning til Krügerparken på den østlige side af Johannesburg malariafrit. I denne nationalpark lever næsten alle landets dyrearter, inklusive The Big Five: løve, bøffel, elefant, næsehorn og leopard, sammen med bl.a. de mere sjældne vilde hunde, sabelantiloper og 360 fuglearter.

I skal bo på det skønne 4-stjernede Ivory Tree Game Lodge på dejlige værelser, som alle har en lille terrasse. Måltiderne, som er inkluderet i opholdet, indtages i det hyggelige fællesområde, hvor der også er en swimmingpool, en traditionel afrikansk boma (bålplads) og naturligvis en bar.

Hvis I er fremme inden kl. 15 – og det er der en god chance for, at I er – skal I på turens første game drive i parken allerede i dag.

I kører ud i åbne jeeps med en tracker og en ranger, som kender området ud og ind. Trackeren sidder foran i jeepen og har til opgave at spotte dyrene og læse sporene, mens rangeren kører jeepen og fortæller jer om de dyr, I møder, og om hvordan I skal forholde jer ude i naturen. Lodgen og det private vildtreservat er ikke indhegnet, hvilket giver en meget autentisk oplevelse, og eftersom der er tale om privat reservat, kan jeepen køre offroad og følge de dyr, som trackeren spotter for jer.

Efter nogle timer på game drive vender I tilbage til lodgen, hvor I har tid til et brusebad, inden I møder lodgens andre gæster i den hyggelig bar eller ved den veltilberedte buffet, som serveres på traditionel afrikansk vis under åben himmel.

Her skal i bo

Ivory Tree Game Lodge Restaurant 6 Inkluderet i prisen
Pilanesberg National Park

Ivory Tree Game Lodge

sydafrika - sydafrika_pilanesberg_zebra_01
sydafrika - sydafrika_natur_gepard_mennesker_01 sydafrika - sydafrika_pilanesberg_loeve_01

I tager på game drive tidligt om morgenen og sidst på eftermiddagen, så I oplever flere sider af dyrenes rutiner. Game drives foregår i jeeps, og I har en erfaren ranger og tracker med.

Dag 3-4

Malariafri safari i Pilanesberg National Park, 2 daglige game drives

Der er vækning med en kop varm te eller kaffe ved solopgang og et tidlig game drive.

Alt kan ske, måske møder I giraffer, zebraer, næsehorn eller antiloper i mange varianter, inden vi vender tilbage til morgenmaden på lodgen. Mangler I at hakke et par stykker af The Big Five af, så vil jeres ranger og tracker gøre ihærdig indsats for, at det lykkes at se dem alle.

I pausen mellem dagens to game drives har man måske lyst til at prøve lodgens spa, som mod betaling tilbyder mange skønne behandlinger. Ellers går det af sted igen på de sene game drive – det ligner en slags rutine, men dagen vil med garanti byde på anderledes oplevelse og nye indtryk.

  • Morgenmad
  • Frokost
  • Middag

Her skal i bo

Ivory Tree Game Lodge Restaurant 6 Inkluderet i prisen
Pilanesberg National Park

Ivory Tree Game Lodge

sydafrika - sydafrika_natur_loeve_06

Dag 5

Videre til Cape Town

Efter morgenmaden bliver I hentet på lodgen og kørt tilbage til lufthavnen ved Johannesburg, hvorfra I flyver sydpå til Cape Town.

I Cape Town lufthavn bliver I modtaget af en chauffør, som kører jer til hotellet.

I skal bo på Kloof Street, der er kendt for sine gode spisesteder og butikker, og I kan nu glæde jer til fem dage i skønne Cape Town, der ligger virkeligt smukt mellem Table Mountain og Atlanterhavet. Byen har rødder omkring 400 år tilbage i tiden og var traditionelt anløbshavn for skibe fra hele verden, især hollandske skibe, som sejlede mellem kolonierne og moderlandet. I 1652 grundlagde det Hollandsk-Ostindiske Kompagni en forsyningsstation på stedet, som er blevet til Cape Town i dag.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_23

Cape Town ligger fantastisk med Table Mountain i baggrunden. Victoria & Alfred Waterfront er et hyggeligt sted at hænge ud.

Jesper en blændende formidler af de komplekse politiske og sociale forhold i S.A. Meget hjælpsom og social . Bevarede roen i alle situationer. Chauffør og lokal guide dygtige og servicemindede. Fantastisk natur og kultur.
Safarien var super. 6 game drives styret af meget kompetent ung kvindelig ranger Nanette.

Henrik

Sydafrika-Safari, vin og Cape Town var en fantastisk oplevelse. Der var klasseoplevelser på stribe. Vores rejseleder, Jesper, var guld værd. Hans enorme viden gav han videre i passende doser. Vi føler, at vi kender landet indefra efter blot 14 dages rejse, så meget kunne han videregive.

Find og Liselotte, Aalborg SV

Både grupperejsen og vores ekstra dage var godt planlagt. Vi havde en fantastisk vidende, social, omstillingsparat rejseleder, eksempelvis når vejret mm. "drillede". Blandingen af safari, kultur, ikke så stor en gruppe, en fantastisk rejseleder var rigtigt godt.

Susanne, Hvidovre
4.8   (100 anmeldelser)
Læs flere udtalelser her

Dag 6-9

Cape Town, på egen hånd eller tilkøb udflugter med engelsktalende guider

Vi tilbyder en række udflugter med engelsktalende guide i og omkring Cape Town, og I kan tilkøbe disse udflugter hjemmefra, så I er sikker på plads og ikke spilder tiden, mens I er her.

En ting, som er svær at komme uden om, er en tur med svævebanen til toppen af Table Mountain, som er byens vartegn. På afstand ligner bjerget med den flade top et stort bord - deraf navnet. Herfra kan I nyde udsigten over byen og havet. Table Mountain er 1078 meter høj, og på en klar dag kan man kigge ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela og hans gruppe sad fængslet i 18 år. Vær opmærksom på, at svævebanen lukker, hvis vinden er for stærk.

Derudover kan vi varmt anbefale en rundtur på Kaphalvøen. Køreturen langs kysten hører til de absolut smukkeste i verden, og på vej mod Kap Det Gode Håb passerer I gennem idylliske kystbyer og strande, hvor det gode liv leves i det behagelige klima, og der vil også være mulighed for at tage en båd ud til en lille klippeø, hvor et utal af sæler holder til. I kan tage et billede ved det skilt, der markerer det sydvestligste punkt i Afrika, og herefter følger I vejen tilbage mod byen med stop ved Boulders Beach, som er kendt for sine kuglerunde klippestykker (boulders) og ikke mindst en stor flok pingviner.

Rundturen på Kaphalvøen kan også gøres på cykel, og er I glade for den tohjulede, har vi også en skøn cykeltur gennem det kulinariske Cape Town på udflugtsprogrammet. Rejser I mellem august og november (juni og december også muligt afhængig af vejret) er det oplagt at tage på hvalsafari. Det kan f.eks. gøres fra den idylliske badeby Hermanus, som ligger ca. en times kørsel sydøst for Cape Town. I farvandet ud for denne by boltrer de sydlige rethvaler sig med deres unger i det varme, forholdsvis lave vand, og de viser sig gerne frem. Hermanus er også en rigtig surferby med en ungdommelig og afslappet stemning.

Vinlandet er næsten heller ikke til at komme uden om, når man har god tid i Cape Town. Ganske tæt på byen ligger mange vingårde, som producerer vine af meget høj kvalitet. Tag f.eks. en tur, hvor I sammen med en vinguide besøger to-tre gode vingårde og smager på forskellige vine.

En meget autentisk oplevelse i Cape Town er en udflugt med titlen Walk to Freedom, som er opkaldt efter Nelson Mandelas selvbiografi, A Long Walk to Freedom (på dansk Vejen til frihed). På denne tur besøger I bl.a. District Six Museum, der fortæller om apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993, et sort township og ikke mindst Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret i sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdensnaturarv af UNESCO, og historiens vingesus mærkes tydeligt her. Turen til Robben Island kan også gøres på en halv dag, hvor I køber billetter hjemmefra på www.robben-island.org.za. Det er en eftertragtet tur, så bestil den i god tid inden afrejse og betal direkte til udbyderen - det er en meget spændende og rørende tur.

I skal også levne tid til at nyde byens fantastisk gode restauranter. Niveauet er virkeligt højt i Cape Town og priserne er lave – en ren Win-Win-situation! Og så er der naturligvis Victoria & Alfred Waterfront, hvor I kan kigge på både mennesker og sæler, sidstnævnte ligger og dovner i havnebassinet.

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

sydafrika - stellenbosch_vinmark_02
sydafrika - cape town_boulders beach_pingvin_10 sydafrika - plettenburg bay_hval_hale_03

Gå ikke glip af oplevelserne uden for byen. Ved Boulders Beach kan I opleve pingviner i hobetal, mens I flere steder ud for Kaphalvøen kan opleve hvaler fra august til november. Vil I opleve den ægte sydafrikanske vinkultur, skal I besøge vinlandets gårde omkring Stellenbosch og Franschhoek.

Dag 10

Cape Town og hjemrejse

Jeres hjemrejse begynder i dag, men typisk først om aftenen, så I har en hel dag til rådighed, inden I bliver hentet og kørt til lufthavnen. Måske vælger I at deltage i en af vores interessante udflugter med engelsktalende guide, så udnyttes tiden maksimalt inden I skal til lufthavnen. Hjemrejsen er med et stop i London, og I ankommer til Danmark dagen efter.

Dag 11

Ankomst til Danmark

Der var tid til at slappe af, når vi nåede frem til en lodge og bare sidde og nyde den pragtfulde natur, som var meget forskellig fra lodge til lodge. En formidabel tur.

Ruth Christoffersen, Rødovre
4.8   (100 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Sydafrika

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Katja Kelstrup Hansen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)