Kultur og natur i Sarawak
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.5 (34 anmeldelser)

Kultur og natur i Sarawak

Individuel rejse
11 dage fra kr. 14.725

Et fantastisk natureventyr

Denne rejse går til Borneo, nærmere betegnet den malaysiske delstat Sarawak, og I kan godt forberede jer på et fantastisk eventyr, som det er få forundt at opleve. I skal besøge Bako National Park, som er en af de bedste på øen, og her skal I opleve, hvordan naturen hersker, når den får lov. Forhåbentligt får I også et glimt af Borneos vilde dyr. Her findes nemlig både næseaber, floddelfiner og orangutanger, som I kan se boltre sig i deres naturlige habitat.

I en anden del af Sarawaks regnskov møder I ibanstammen i deres langhuse, hvor alle landsbyens indbyggere bor og lever. I får lov at komme helt tæt på denne særlige levemåde, dens traditioner og kulturelle arv, og I overnatter på madrasser i langhuset sammen med beboerne. I skærende kontrast til ibanstammens landsby besøger I Sarawaks hovedstad Kuching, der er præget af hektisk byliv, arkitektoniske vidundere og kulturelle skatte.

Der bliver også tid til at læne sig tilbage og nyde solens stråler og svømme i krystalklare floder omgivet af frodig regnskov. Har I mod på flere eventyr, kan I tilkøbe en tur til Mulu National Park og besøge de enorme huleformationer, som måske udgør nogle af de mest fascinerende i verden.

På hjemvejen tager I et stop i den pulserende storby Singapore. Her er både moderne kvarterer med store shoppingområder, lokale basarer og små multietniske samfund. Dette er rejsen til jer, der vil have en oplevelse udover det sædvanlige.

Jer, der både vil opleve en autentisk asiatisk storby og stammerne i junglen, naturens storhed og de sjældne dyrearters hjemsted.

Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Turen i overblik

Dagsprogram Borneo

Dag 1. Danmark - Kuching, Sarawak

I forlader Københavns Lufthavn ved middagstid og rejser mod Kuching, via Singapore.

Dag 2. Ankomst til Kuching

I ankommer til Kuching om eftermiddagen, og en chauffør kører jer til hotellet. Resten af dagen kan I udforske nærområdet og finde et sted at spise middag.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kuching

Dag 3. På oplevelse i Kuching

Kuching var hjemsted for Sir James Brooke, som grundlagde Sarawak og blev statens første ”hvide rajah”. Den arkitektoniske arv er velbevaret, og det er blandt andet den, I skal opleve, når I lægger vejen forbi Fort Magherita og Square Tower, der engang tjente som byens værn mod flodsiden. Gennem de sidste hundrede år har de gamle bygninger tjent som både fængsel, dansesal og er i dag restaurant. I skal også se Kuchings retsbygning, som stod færdig i 1874, den neoklassiske postbygning fra 1931 og byens rådhus.

På Sarawakflodens nordlige bred ligger paladset The Astana, hvor Sarawaks guvernør har sin officielle bolig. Astana blev bygget i 1870 af Kuchings anden ”hvide rajah” som en bryllupsgave til hans kone. Sarawak Museum er kendt for at have den bedste etnografiske samling i Sydøstasien, som I også snuser til i løbet af dagen.

Kuching betyder kat på malay, og man er da også glad for katte i byen. Her findes blandt andet verdens eneste kattemuseum, det besøger I dog ikke men lægger i stedet vejen forbi det store kattemonument i byens centrum. Byens ældste kinesiske tempel Tua Pek Kong er et syn for sig med sine stærke røde og grønne farver og imponerer de fleste besøgende.

I skal også opleve Kuchings kampungs, de maleriske malaysiske landsbyer bygget på pæle langs flodens bred. Byens centrum præges af moderne gader og små gyder, hvor snedkere, skomagere og urmagere holder til. I går en tur på promenaden, hvor der er et leben ved de mange udendørscaféer, boder og springvand. Efter frokost afleverer jeres guide jer på hotellet, og resten af dagen er I på egen hånd.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kuching
Kontakt os
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt os
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt os
Helle Falkenberg
hf@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
Helle Falkenberg - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Kuching

Den ”hvide rajah” James Brooke grundlagde Kuching i 1800-tallet som en handelspost, og i dag er byen hovedstad i den malaysiske delstat Sarawak og en sprudlende storby med godt 500.000 indbyggere. En guide viser jer byens seværdigheder, bl.a. den særprægede parlamentsbygning (øverst) og The Astana, som er guvernørens officielle bolig.

Dag 4. Kuching - Bako National Park, oplevelser i regnskoven

I spiser morgenmad på hotellet, før I drager mod Bako National Park, som ligger lidt over en times tid fra Kuching. Parken ligger, hvor Bako- og Kuchingfloderne mødes, og turen dertil foregår både i bil og båd. Der er både chance for at se krokodiller og ørne på bådturen til parken.

Afhængigt af vandstanden i floderne kan I opleve, at I må gå det sidste stykke i land, så tag godt fodtøj med, så I er forberedt på lidt af hvert.

Med sine 27 kvadratkilometer er Bako National Park en af Sarawaks mindste, men det gør den ikke mindre spændende. I parken findes hele syv forskellige økosystemer, her er et rigt dyreliv og jungle, vandfald og afsondrede strande ligger strøet udover parken. Der er aldrig en garanti for at se vilde dyr, når man befinder sig junglen, men i Bako findes der tusindvis af de langhalede java-aber, som oftest færdes i store støjende grupper rundt i junglen og tit viser sig for besøgende. Også det skæggede vildsvin, flyvende lemurer og desmerdyr holder til i parken.

Desmerdyret er måske mest kendt som et led i produktionen af den verdenskendte kaffe Kopi Luwak. Desmerdyret spiser kaffe-bønnerne, og når de har været igennem dyrenes fordøjelsessystem, opsamles de og laves til verdens dyreste kaffe.

Der er etableret stisystemer i parken, som er af varierende længder og fører til forskellige oplevelser. I aftaler med lokalguiden og finder ud af hvilke ture, der passer bedst til jer.

I spiser frokost i parkens restaurant og bruger herefter tiden på at udforske endnu mere af den imponerende natur. Middagen spiser I også i parkens restaurant, inden I begiver jer ud på en aftentur kun oplyst af fakler. I overnatter på Bako National Park Hostel.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Bako National Park
Bako National Park

I Bako National Park finder man nogle af de ældste regnskovsområder i verden, og udover det rige dyreliv er en af parkens helt store stoltheder den store diversitet af plantearter. Her findes både strand, klippe, mangrove, jungle og sumpskov, og her er anlagt stisystemer, som giver os mulighed for at komme helt tæt på dyrelivet. Vi kan være heldige at se bl.a. næseaber, de mangefarvede firben og den aparte udseende spøgelsesabe.

Næseaben kan I være heldige at møde i Bako National Park.

Dag 5. Bako National Park - Santubong Cruise - Kuching

Efter morgenmaden tager I en af parkens stier for forhåbentlig at spotte fugletræk, reptiler, langurer og de sjældne næseaber, som kun findes på Borneo. Bako siges at være et af de bedste steder at spotte arten, så vi krydser fingre for, at det lykkes. Efter frokost forlader I parken og kører til Sarawak Boat Club, hvor I går ombord på den båd, der skal sejle jer gennem Santubong River.

I floden findes den sjældne Irrawaddy-delfin, som er i familie med spækhuggeren og kun lever få steder på jorden. I er forhåbentlig heldige at se den lille delfin med det runde hoved og de brede luffer i flodens vand.

Hvis ikke I har held med delfinerne, er det heldigt, at mangroven står smukt og frodigt omkring floden. Når det bliver mørkere, kan I måske se næseaber hænge i trækronerne eller en krokodille eller to, som svømmer i det stille vand. Aftenens sidste oplevelse er at se ildfluerne samle sig ved flodens bred, når mørket falder på. Som tusindvis af lys flimrer de rundt blandt mangrovens grene og udgør et meget smukt syn. I vender tilbage til jeres hotel i Kuching i løbet af aftenen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Kuching
irrawaddy delfin_02
Vi krydser fingre for, at orangutangerne viser sig i Semenggoh Orangutan Centre.

Dag 6. Kuching - Semenggoh Orangutan Centre - Iban Longhouse

Dagen begynder med et besøg på Semenggoh Orangutan Centre, hvor I får lov at komme helt tæt på det fantastiske dyr, som kun er at finde tre steder på kloden. I går gennem regnskoven, hvor orangutanger svinger sig over hovederne på os, til fodringsplatformen, hvor de unge aber får serveret et måltid, når det ikke er frugtsæson i regnskoven. De unge orangutanger bruger det meste af tiden mellem skovens træer og vender primært tilbage til centeret for at spise, så der er altså ikke garanti for at se stedets hovedattraktion.

Efter besøget på Semenggoh Orangutang Centre kører I gennem Borneos maleriske landskab af frodig skov, peber-, gummi- og oliepalmeplantager og små landsbyer.

I laver et stop i byen Serian, som især er kendt for sin produktion af durian, også kaldet frugternes konge. Durian-frugten har en sød smag og en meget stærk lugt, og I vil nok støde på den flere gange på det lokale frugtmarked. I besøger også en peberplantage og lærer mere om, hvor peberet gror.

I spiser frokost på vejen og når sidenhen Lemanak River, hvor I går ombord på den langbåd, der skal sejle jer til de traditionelle langhuse. Naturen omkring langhusene er meget unik med uberørte områder med regnskov og floder med klart vand, som I kan tage et dyp i. I spiser aftensmad i langhusene, og efterfølgende vil beboerne underholde jer med traditionel dans og musik. I bliver også budt på tuak, som er ibanstammens traditionelle ris vin.

I overnatter i langhusene, som er mere primitivt indrettet end de hoteller, I ellers overnatter på, men i stedet giver et indblik i den traditionelle levestil. Her sover alle på madrasser i det samme aflange rum, og levestilen er i det hele taget mere fællesorienteret end, hvad vi er vant til.

Måltider:
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Overnatning: Ibanstammen
Ibanstammen langhuse

I Borneos dybe regnskov bor ibanstammen i deres traditionelle rumah panjai, altså langhuse. Hele landsbyen lever i det samme langhus, sover side om og side og fungerer som en stor familie. 

Nogle landsbyer er blevet moderniseret og har elektricitet og vandforsyning, mens andre stadig lever mere primitivt uden moderne fornødenheder. Størstedelen af Ibanstammen er i dag kristne, men de har en stærk kulturel arv, som blandt andet omfatter dansen ngajat.

Læs mere luk

Dag 7. Iban Longhouse - Batang Ai

Efter morgenmaden går I en kort tur i junglen, der omgiver langhusene. I får også en demonstration af Ibanstammens traditionelle kunst, at ”jagte” med pusterør. Der bliver serveret frokost i langhusene, inden I rejser videre til Batang Ai Resort. Hotellet er placeret midt i regnskoven, og I kan bruge dagen på at slappe af ved poolen eller udforske den omkringliggende natur.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Batang Ai

Dag 8. Batang Ai - Damai Beach, indkvartering ved stranden

I spiser morgenmad på hotellet og går en tur i den smukke regnskov omkring hotellet. Herefter kører I tilbage mod Kuching, men denne gang indlogerer I jer ved stranden på et dejligt resort på Damai Beach. Resten af dagen er til fri disposition, måske har I lyst til at bade i havet eller læse en bog i skyggen af en palme. Jeres guide kommer gerne med gode tips til aktiviteter.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Damai Beach

Dag 9. Damai Beach, en dag på stranden

Nyd en dag på stranden efter mange oplevelser rundt omkring i Sarawak. Skulle I savne aktiviteter, kan I gå en tur til Sarawak Cultural Village, hvor I kan lære endnu mere om kulturen i denne del af Borneo.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Damai Beach
Rejsen slutter med en dag i fred og ro ved Damai Beach. Hvis I kommer i oplevelsesunderskud, kan I besøge Sarawak Cultural Village og lære mere om kulturen på denne del af Borneo.

Dag 10. Singapore og hjemrejse

I spiser morgenmad på hotellet og tilbringer et par timer på egen hånd, inden I bliver kørt til Kuching lufthavn. I flyver den korte strækning til Singapore, hvor I har dagen på egen hånd, og her er masser at opleve! Singapore er en multietnisk by, og man kan opleve etniske bydele, hvor der hersker en helt anden stemning end den, I oplever i den moderne del af Singapore. Her kan I besøge både
Chinatown og Little India.

I Merlion Park står Merlion-statuen, som er Singapores vartegn og maskot. Det 8,6 meter høje mytologiske væsen har en løves hoved og en fisks krop. Fra Merlion Park er der en fantastisk udsigt over Marina Bay og nogle af byens ikoniske skyskrabere. Tidligere var Singapores skyline domineret af klassiske betonbygninger, men man har valgt at beklæde mange af bygningerne med grønne planter for at skabe et mere levende udtryk.

I kan også bruge dagen i Singapore Botanic Garden, som er på UNESCOs Verdensarvliste. Haven blev grundlagt i 1859 og spillede en betydelig rolle i forskningen af gummitræets dyrkning og det store boom af handel med gummi tidligt i 1900-tallet.

Der findes mere end 10.000 plantearter i haven, som samtidig er kendt for sine temahaver, og I kan blandt andet slentre en tur i ingefærhaven, regnskoven eller evolutionshaven.

I Civic District, Singapores historiske, kulturelle og arkitektoniske centrum, kan I se blandt andet byens Parlamentshus, rådhus og højesteret, og i den moderne botaniske have Gardens by the Bay kan I opleve et fantasiland med high tech supertræer og fokus på biodiversitet.

 kan også slentre en tur ned ad Orchard Road, som er berømt for sine shoppingcentre og mange butikker. Her er mulighed for at shoppe, blive underholdt og spise god mad på de lækre restauranter. Singapores ældste buddhistiske tempel Thian Hock Keng-templet er bygget for at tilbede den kinesiske havgudinde Mazu og er en fin oplevelse at tage med.

Vil I gerne blive klogere på Singapore og Asiens kulturarv og historie, er der National Gallery Singapore, hvor de har den største samling af sydøstasiatisk kunst, eller Asian Civilisations Museum, som har fokus på tværkulturelle forbindelser, gode bud og interessante museer at besøge.

I kan også slå vejen forbi Singapore Zoo, tage en drink på en af byens mange tagterrasse-barer eller besøge et af byens hawker centre, hvor et hav af boder tilbyder forskellige retter til gode priser. Sidst på aftenen skal I tilbage til lufthavnen for at flyve det sidste stykke hjem til Danmark.

Måltider:
 • Morgenmad

Dag 11. Ankomst til Danmark

singapore - singapore_chinatown_01
Et stop i Singapore

I lander i Singapore ved middagstid og skal flyve mod Danmark omkring midnat. Dermed har I tid til at opleve noget af denne skønne, meget rene storby, der har smukke skyskrabere i stål og glas såvel som historiske, etniske kvarterer. Her er shopping i verdensklasse og mange andre ting at tage sig til. Måske har I lyst til at forlænge rejsen med flere dage i Singpore.

Priser og datoer

Hotelstandard: Godt
Afrejseperiode  
11. jul 2019 - 15. dec 2019
kr. 15.425
kr. 15.425
 
16. dec 2019 - 23. dec 2019
kr. 16.420
kr. 16.420
 
24. dec 2019 - 31. dec 2019
kr. 16.420
kr. 16.420
 
01. jan 2020 - 28. feb 2020
kr. 14.725
kr. 14.725
 

Tilkøb til rejsen

3 nætterforlængelse i Mulu National Park

Forlæng jeres rejse i Gunung Mulu National Park, hvor I sammen med en guide oplever verdens største kalkstensgrotter og fantastiske naturscenerier med krystalklare floder, enorme huler og et spændende dyreliv. 

Denne park har verdens største kalkstensgrottesystem med mere end 180 km gange i hulerne og der bliver stadig udforsket nye grotter, underjordiske søer og endda floder i parken. Gunung Mulu er virkelig et imponerende syn, hvor naturens ejendommelige skatte kommer til sin ret. Limstensformationer, månelignende kraterlandskaber og enorme samlinger af flagermus er blot nogle af de ting, I kan opleve. 

Dag 10. Med fly til Mulu, besøg i Deer Cave og Land Cave

I flyver fra Kuching til Mulu omkring middagstid. Her skal I udforske Mulu National Park, som er særligt godt bevaret. Parken er hjemsted for ikke mindre 20.000 arter af dyr og planter, hvoraf insekter udgør størstedelen.

Her findes mindst 170 arter orkideer, og hvis I er heldige, støder I måske ind i verdens største blomst i fuldt flor. Rafflesiaens blomsterhoved kan blive op til 80 cm. i diameter og vejer op imod 7 kilo.
Første dag i nationalparken besøger I Deer Cave og Lang Cave. For at komme til hulerne skal I gå gennem den største hulepassage i verden, som passerer frodige skove, sumpe og brusende floder og derfor foregår på anlagte plankeveje.

På bredden ved Deer Cave kan I forundres og betages af, hvordan vandets kraft i tidernes morgen tumlede gennem de store klipper og lavede de skulpturerede klippevægge. Når I kigger op, ser I vandstrømmene bruse ned og slutte sig til flodpassagerne under vores fødder. Det kontinuerligt strømmende vand er med til konstant at forstørre og forandre hulens form.

I hulen holder en koloni på 3 millioner flagermus også til, de hænger i hulens lofter og kroge, klar til at flyve ud, når mørket falder på. Fortsætter I dybere ind i hulen, kommer I til Edens Have - en lille grøn plet badet i sollys mellem de golde og skyggefulde huler.

Deer Cave er enorm, mens Lang Cave, der ligger kun 100 meter længere inde, er mere intim. Naturen har udsmykket hulen med små damme i de mineralske sten og imponerende stalagmitter og stalaktitter. I Lang Cave er det samtidig lettere at se de imponerende mængder flagermus i loftet og de hvide hulerejer i søerne. I tilpasser turen, så I kan imponeres af synet, når hulens millioner af flagermus drager på jagt i natten.

Dag 11. Mulu National Park, Clearwater Cave og Wind Cave

I fortsætter med at udforske nationalparkens fantastiske huler, og dagens første stop er Clearwater Cave, hvor I kommer til med båd. Sejlturen tager jer i gennem dele af Sydøstasiens længste hulepassage på 107 kilometer. De konstante bevægelser driver vandet gennem mange meter kalksten, denne proces fører til, at flodens vand er fuldstændig klart. Langs flodens bredder findes små kølige oaser, som er perfekte, hvis man har lyst til at dyppe sig i den klare flod omgivet af regnskoven.

I Wind Cave blæser der konstant kølige vinde på hulens smalleste passager, og det er der, den har fået sit navn fra. Naturen har også her opført et mesterværk af stalaktitter, stalagmitter, koraller og kalkstensformationer.

I hulen findes også The Kings Room, hvor nogle af naturens kunstværker er oplyste. Efter at have besøgt de imponerende huler fortsætter I til Batu Bungan Penan Settlement, hvor I kommer tæt på det lokale stammeliv og deres tradition for håndarbejde.

Dag 12. Mulu - Kuching

I dag forlader I Mulu National Parks imponerende natur og rejser tilbage til Sarawaks hovedstad Kuching, hvor I tjekker ind på hotellet. Herefter kan I gå ud i byen og opsøge oplevelser på egen hånd.

Dag 13. Kuching og hjemrejse via Singapore

I bliver hentet efter morgenmaden for at flyve til Singapore. Her har I tid til at tage ind til byen og få nogle storbyoplevelser med i bagagen. Se mulighederne som er beskrevet i rundrejsens dag 10.

Dag 14. Ankomst til Danmark

Læs mere Læs mindre
mulu national park_long cave_01
fra kr. 3.935 pr. person
kr. 5.340 pr. single person
 • 2 nætter på Mulu Marriott Hotel. Inkl. 2 x morgenmad, 1 x frokost og 2 x middag
 • 1 nat i Kuching inkl morgenmad
 • Besøg i hele 4 huler
 • Fly fra Kuching - Mulu t/r
 • Alle transporter mellem lufthavne og hoteller
Pris i periode
01. apr 2019 - 31. dec 2019 kr. 3.935 kr. 5.340 kr. 3.935
01. jan 2020 - 28. feb 2020 kr. 3.935 kr. 5.340 kr. 3.935

Stop-over i Singapore

3 nætter stop-over i Singapore

Singapore har i løbet af få år slået sig fast som Sydøstasiens foretrukne oplevelsesmetropol og et yndet stopover på vej til Østen, Australien og New Zealand.

Der er fuld fart på udviklingen i Singapore. Den lille bystat og tidligere britiske koloni har i løbet af få år udviklet sig fra en tilfældig mellemlanding til en pulserende og topmoderne metropol midt i et af Asiens største kulturelle knudepunkter. Og det er nemt - og billigt - at tage et stop i Singapore, når I rejser til Østen, Australien eller New Zealand med Singapore Airlines.

Vær opmærksom på, at transport ved ankomst er inkluderet i rejsens pris men at transport tilbage til lufthavnen ikke er inkluderet. 
Morgenmad er ligeledes ikke inkluderet.

Vi har på forhånd udvalgt flere hoteller i forskellige prisklasser, men udvalget er meget større end det. Hvis I har et yndlingshotel i Singapore, så ring endelig og hør, om det er omfattet af stopover-pakken.

Læs mere om hotellerne og stopover-pakken

 

Stopover-pakken inkluderer

 • Ophold på valgte hotel i Singapore
 • Transport fra lufthavn til hotellet med shuttle bus
  Gratis adgang til mange forskellige seværdigheder bl.a.:
 • Night City Tour i åben bus, 3 timer med engelsktalende guide, 1 tur
 • Singapore Zoo og Jurong Fugle park eller Night Safari
 • Gardens By The Bay, adgang til Cloud forest Conservatory og Flower Dome
 • National Orchid Garden
 • The Original Singapore Walks
 • Singapore River Cruise, Bumboat Experience, (1 tur)
 • Singapore Flyer
 • National Gallery Singapore
 • National Museum of Singapore
 • Sentosa - Island of Adventure, adgang til: 
  - Adventure Cove Waterpark™ eller S.E.A Aquarium™
  - KidZania Singapore og Ola Beach Club
  - Samt meget mere...

 • Du kan finde yderligere information om de inkluderede attraktioner på her.
Læs mere Læs mindre
singapore - singapore_skyline_01
fra kr. 1.350 pr. person
fra kr. 2.365 pr. single person
 • 3 nætter uden morgenmad
 • Vælg mellem flere hotelkategorier
 • Fri entré massevis af steder
Pris i periode Kommentarer
01. apr 2019 - 31. mar 2020 kr. 1.350 kr. 2.365 Kategori A
01. apr 2019 - 31. mar 2020 kr. 1.660 kr. 2.860 Kategori C
01. apr 2019 - 31. mar 2020 kr. 2.395 kr. 4.340 Kategori H

Tilkøb forsikringer

Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring

I kan med fordel købe rejseforsikring til følgende reducerede priser hos Stjernegaard.

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 • Tillæg for personer over 70 år - kr. 360
 • Tillæg for bagage - kr. 230
 
fra kr. 1.145 pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)

Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring

Gouda har specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Gouda har sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

 
6% af rejsens pris pr. person
 • Fuld dækning! Ingen selvrisiko!
 • 24 timers dansk lægehjælp (Goudas egen alarmcentral)
 • Behandling på offentligt og privat hospital
 • Personlig sikkerhed
 • Hjemtransport (ubegrænset)
 • Dækning af egenbetaling (ubegrænset)
 • Tilkald/ledsagelse (2 personer)
Udflugter og transport i grupper

Bemærk at alle udflugter og transporter foregår i små dynamiske grupper på maks. 15 deltagere med en engelsktalende guide med stort kendskab til flora og fauna.

Børnepriser

Rejser du med børn, kontakt os for børnepriser

Forbehold for priser

Alle priser er frapriser og forudsætter, at der er plads på hoteller og den indregnede billettype på fly.

Alle priser er baseret på, at minimum to personer rejser sammen.  

Der kan være særlige restriktioner og tillæg på priser ved rejser hen over jul, nytår, påske eller andre højtider. Forhør ved bestilling.

Priserne er først bindende for Stjernegaard Rejser, når der er fremsendt et skriftligt tilbud.

Inkluderet i prisen: Fold ind Fold ud

 • Flytransport med Singepore Airlines fra København til Kuching via Singapore t/r
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport med guide fra Kuching lufthavn til Grand Margherita
 • 2 nætter i Kuching på Grand Margherita i superior værelse inkl. morgenmad
 • Halvdagsudflugt, Kuching byrundtur inkl. frokost, transport og engelsktalende guide
 • 2 dage/1 nats ophold i Bako nationalpark inkl. transport, helpension, engelsktalende guide og udflugter/aktiviteter
 • Halvdagsudflugt på Santubongfloden inkl. middag
 • 1 nat i Kuching på Grand Margherita i superior værelse inkl. morgenmad
 • Halvdagsudflugt til Semenggoh Orangutan Centre inkl. frokost, engelsktalende guide og transport
 • Sightseeing transport til Iban Longhouse med bil og båd
 • 2 dage/1 nats ophold i Iban Longhouse inkl. aktiviteter, helpension, transport og engelsktalende guide i simpel indkvatering i fællesrum med fælles toiletfaciliteter
 • Transport med bil og båd fra Iban Longhouse til Batang Ai
 • 1 nat på Batang Ai Resort i standard værelse inkl. morgenmad
 • Transport Batang Ai Resort - Damai Beach Resort
 • 2 nætter på Damai Beach Resort i pool view værelse inkl. morgenmad
 • Transport Damai Beach Resort - Kuching lufthavn

Ikke inkluderet i prisen: Fold ind Fold ud

 • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person (over 70 år - tillæg på kr. 360). Tillæg for bagage kr. 230. Tillæg for afbestillingsværdi over kr. 30.000
 • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris
 • Provinstilslutning muligt med SAS mod tillæg – forhør om pris
 • Personlige udgifter samt drikkevarer til maden og drikkepenge til guider og chauffører
 • Turistskat på MYR 10 pr. nat pr. værelse (ca. 16 kr.), som skal betales direkte til hotellet
 • Kameragebyr
 • Ekspeditionsgebyr kr. 200 pr. ordre
 • Tillæg for ansvarsrisiko og sikkerhedsfond
ibanstamme_langhus_04

Vejret på Borneo

Det optimale tidspunkt at rejse til Borneo er mellem marts og oktober, hvor der falder mindst regn, og det er samtidigt det bedste tidspunkt at se vilde orangutanger på. I november begynder monsunregnen statistisk set, men til gengæld er der langt færre besøgende i nationalparkerne. Vær dog opmærksom på, at monsunregnen (november til februar) typisk falder som en enkelt skylle i løbet af eftermiddagen, og at vejret typisk er fint resten af dagen. November er derfor også en god måned at besøge Borneo i.

Der er varmt og fugtigt året rundt på Borneo med temperaturer mellem 27 og 32 grader og en luftfugtighed på omkring 80%.

 • Sarawak
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
28° C 28° C 29° C 30° C 31° C 31° C 30° C 30° C 29° C 30° C 29° C 28° C
16° C 16° C 17° C 18° C 19° C 19° C 18° C 18° C 17° C 18° C 17° C 16° C
695 mm 521 mm 347 mm 253 mm 237 mm 200 mm 191 mm 207 mm 282 mm 321 mm 360 mm 488 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Kuching
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
30° C 30° C 31° C 32° C 33° C 32° C 32° C 33° C 32° C 32° C 31° C 31° C
23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C 23° C
690 mm 429 mm 340 mm 288 mm 267 mm 250 mm 195 mm 260 mm 242 mm 324 mm 330 mm 499 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Borneo FIT
  Borneo - Rejseforslag
  Individuel rejse - 24 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • kuching_05
 • kuching_06
 • kuching_befolkning_01
 • bako national park_04
 • bako national park_07
 • bako national park_02
 • ibanstamme_pige_01
 • ibanstamme_langhus_04
 • ibanstammen_kanoer_01
 • damai beach resort_02
 • damai beach_kuching_sarawak_strand_01

Andre spændende rejser

 • Se rejsen

  COLOMBIA

  Colombias højdepunkter

  18 dage fra kr. 27.490

  • Bogotá og Cartagena, fortryllende kolonistil og spændende kunst
  • Oplevelser i kaffelandet 
  • God tid i Tayrona National Park
  • Tilkøb udflugter med engelsktalende guide
 • Se rejsen

  MYANMAR

  Gennem pagodernes land

  18 dage fra kr. 23.785

  • Myanmar for entusiaster
  • De fleste højdepunkter
  • Let trekking i Shan-staten
  • 4 nætter ved skøn strand
 • Se rejsen

  SYDAFRIKA

  Den ultimative rejse med Victoria Falls og Rovos Rail

  12 dage

  • Forkælelse til de virkeligt kræsne
  • Naturoplevelser i verdensklasse
  • Luksuriøs og nostalgisk togrejse
  • Fantastiske hoteller og vin og mad af høj klasse