cuba - camaguey_cykel_01

Rejser til Camagüey i Cuba

Rejser • vejret • hoteller

4,6 (888 Anmeldelser)

Camagüey

Bliv væk i farverig labyrint af gamle gader

Cubas tredjestørste by, Camagüey, ligger i det centrale landbrugsland. Før revolutionen blev byen rig på at producere oksekød, og den dag i dag præger de store græsningsområder stadig provinsen.

Centrum, som er på UNESCOs verdensarvliste, har det særpræg, at gaderne er meget svære at finde rundt i, og det er helt bevidst. Byen blev oprindeligt anlagt ved nordkysten men efter flere piratangreb valgte indbyggere at starte forfra i midten af landet. Og så lavede man et ”rodet” vejnet så eventuelle angribere ville have svært ved at finde rundt og dermed indtage byen. Vejnettet lægger selvsagt op til en spændende ekskursion i byen, hvor I højst sandsynligt kommer lidt på afveje. Heldigvis er der både masser af kaffe og god mad, så fortvivl ej hvis sulten melder sig.

Foruden at slentre rundt i byens farverige gader og stræder, er det værd at tage et kig ind i katedralen, byens kirker og museer. Men også på den kulturelle front er der noget at komme efter. Både i form af ballet, kunst og teater.

Vi benytter både hoteller og casas particulares i Camagüey.

cuba - Cuba_land Camagüey
Det siger vores gæster ...
;

Hoteller i Camagüey


Gran Hotel ★★★

Gran Hotel er det bedste og mest centralt beliggende i byen - lige ved byens gågade, så et ideel udgangspunkt for at opleve byen. Det er bygget i kolonistil i slutningen af 1900tallet, og fra restauranten på øverste etage er der en rigtig god udsigt over bymidten. Hotellet er bygget i 5 etager og har elevator.

Der er en hyggelig patio, hvor man kan sidde med en drink fra baren, og også en hyggelig atriumgård med en mindre swimmingpool og poolbar. Værelserne er udstyrede med aircondition, hårtørrer, TV og køleskab. Der er sikkerhedsboks i receptionen og internetcafé i byen.

72 værelser
0 m By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse

Casa particular Camagüey

De små familiedrevne casas particulares har typisk 2 til 5 værelser, alle med eget bad og toilet. Indretningen afhænger naturligvis af ejerens smag og indretningsevner og varierer derfor fra casa til casa. Vær opmærksom på, at gruppen på grund af casa'ernes størrelse blive fordelt på et antal forskellige casa'er, når vi kommer frem til en ny by.

Morgenmaden serveres på jeres casa - og selv om den er mere simpel end på hotellerne, er kvaliteten i orden. I vil typisk få juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost. Altid serveret med et smil og i hyggelige omgivelser. 

Vær også opmærksom på, at der ofte ikke er vinduer på casa'ernes værelser. Det skyldes den cubanske byggestil, hvor husene er bygget til at holde lyset ude i det varme klima. En dobbeltseng på et casa er typisk 140-160 cm bred.

2-5 værelser

Hotel Camino de Hierro ★★+

Virkelig god beliggenhed i Camagüeys historiske  og UNESCO-beskyttede centrum tæt på La Soledad-kirken og den centrale brostensbelagte plads, Plaza San Juan de Dios. Hotellet åbnede i 2014 og har kun 10 værelser. Bemærk at nogle af værelserne ikke har vindue, og at støj fra gaden må påregnes. 

10 værelser
0 m By
Bar
Restaurant
Aircondition

Hotel Camagüey Colón ★★+

 Hotellet er et hyggeligt hotel med central beliggenhed nær byens gågade. Hotel Camagüey Colón har restaurant, bar og en charmerende gårdhave, hvor det er oplagt at nyde en forfriskning efter dagens oplevelser.

Hotellet ligger i en ældre, restaureret kolonistilsbygning, hvor der har været hotel siden 1926. Værelserne er relativt små og indrettet med 2 enkeltsenge. Alle værelserne har aircondition, TV og WIFI. Da hotellet ligger meget centralt, må man regne med at kunne høre byens liv udenfor.

48 værelser
0 km By
Bar
Restaurant
Aircondition
TV
Wifi

Rejser til Camagüey

Trinidad

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
25° C
25° C
26° C
27° C
28° C
28° C
29° C
30° C
28° C
27° C
26° C
25° C
Nedbør i mm.
40 mm
45 mm
47 mm
49 mm
211 mm
289 mm
171 mm
176 mm
174 mm
184 mm
46 mm
42 mm

Billeder fra Camagüey

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)