cuba - gibara_gade_02

Rejser til Gibara

Rejser • vejret • hoteller

Gibara

Slow living siden 1492

Gibara er en forholdsvis ukendt men meget idyllisk fiskerlandsby beliggende i en stille bugt, omgivet af bjerge. Byen emmer af historie, og ved første øjekast virker det da også som om, tiden er gået helt i stå for længe, længe siden. I højere grad end i resten af Cuba, men faktisk er byen på sin vis fremme i skoene.

Byen har nemlig en finkulturel side, der særligt træder i karakter ved den årlige internationale filmfestival, hvor både teater, spillefilm og dokumentarer såvel som kunst fejres til den store guldmedalje med besøgende og filmfolk fra nær og fjern.

Når der ikke er filmfestival i byen, er stemningen rolig, nærmest søvnig, og man glemmer hurtigt, hvilket årstal man rent faktisk befinder sig i. Og det er måske ikke så underligt endda, for byens historie går langt tilbage. Det siges, at Columbus sendte en af sine kaptajner i land i 1492, og han blev ovenud begejstret over det, der mødte ham.

Inde på land sad indianerne og røg på noget, de kaldte cohiba – et ord som senere blev synonymt med de berømte cubanske cigarer. I dag kan det være svært at få øje på indianerne, men livsstilen er noget nær ligeså afslappet, og det er værd at lade sig inspirere af cubanernes svar på ’slow living’.

Vi benytter fortrinsvis casas particulares i Gibara.

cuba - Cuba_land Gibara

Hoteller i Gibara


Casa particular Gibara

De små familiedrevne casas particulares har typisk 2 til 5 værelser, alle med eget bad og toilet. Indretningen afhænger naturligvis af ejerens smag og indretningsevner og varierer derfor fra casa til casa. Vær opmærksom på, at gruppen på grund af casa'ernes størrelse blive fordelt på et antal forskellige casa'er, når vi kommer frem til en ny by.

Morgenmaden serveres på jeres casa - og selv om den er mere simpel end på hotellerne, er kvaliteten i orden. I vil typisk få juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost. Altid serveret med et smil og i hyggelige omgivelser. 

Vær også opmærksom på, at der ofte ikke er vinduer på minihotellets værelser. Det skyldes den cubanske byggestil, hvor husene er bygget til at holde lyset ude i det varme klima. En dobbeltseng på et minihotel er typisk 140 cm bred.

Eget bad og toilet
Morgenmad

Hotel E Ordoño ★★★

Dette charmerende hotel ligger i centrum af historiske Gibara, meget tæt på havnen, og det er med sine beskedne to etager den højeste bygning i byen. Bygningen er fra 1920'erne og repræsenterer en smuk, lokal arkitektur. Lobbyen er hyggeligt møbleret, og på tagterrassen kan man nyde en drink med udsigt til havet og benytte sig af solsengene.

Hotellet har egen restaurant og udmærkede værelser, der vender ud mod den indvendige atriumgård.

27 værelser
0 km By
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Rejser til Gibara

Santiago de Cuba

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
30° C
30° C
30° C
31° C
32° C
33° C
33° C
33° C
33° C
32° C
31° C
31° C
Nedbør i mm.
27 mm
21 mm
41 mm
39 mm
105 mm
44 mm
44 mm
81 mm
123 mm
136 mm
76 mm
23 mm

Billeder fra Gibara

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)