guetemala_tikal_pyramide_02
Guatemala & Honduras - Rundrejse med dansk rejseleder

I mayaernes fodspor

I mayaernes fodspor

UNESCO-verdensarv og unikke oplevelser

En rejse til Guatemala og Honduras er en intens oplevelse! Det er store, men sande ord, der kommer til os, når vi tænker på befolkningen, naturen og de historiske oplevelser, der venter os på denne rundrejse.

Hvad befolkningen angår, så er de indianske rødder og traditioner stærke i Guatemala på en helt anden måde, end man ellers oplever i Mellemamerika, og det giver en sjælden autentisk oplevelse. Hvad naturen angår – ja, så er der bare vidunderligt grønt og frodigt, og de historiske oplevelser i det gamle mayarige er absolut i klassen af verdensarv. Måske har I allerede oplevet magien i Mexico – i Guatemala og Honduras vil I formentlig opleve kulturen og naturen endnu mere intenst.

Vi dykker helt ned i historien om mayaerne og kommer forbi intet mindre end tre forskellige UNESCO-attraktioner, herunder Tikal Nationalpark (Guatemala), Copán (Honduras) og den gamle by Antigua (Guatemala). Vi får et grundigt indblik i historien, når vi går blandt tempelruinerne, bestiger pyramiderne og sejler ned ad mayaernes gamle handelsrute på Rio Dulce, men vi oplever også, hvordan historien har præget nutidens mayaindianere, som vi vil opleve som allestedsnærværende på en mere autentisk måde end i andre mellemamerikanske lande.

På ruten kommer vi også tæt på mayakulturen af i dag, bl.a. når vi besøger Atitlan-søen. Her ser vi, hvordan mayaerne fortsat holder deres gamle traditioner i hævd i form af deres farverige klædestil, de religiøse ceremonier og dagligdagslivet, og vi bruger en del tid på at mærke stemningen i de forskellige små byer og samfund, vi kommer forbi.

Vi oplever også den stærke spanske indflydelse i Guatemala og bliver klogere på, hvordan mayaerne er blevet påvirket af borgerkrigen, der fandt sted fra 1960-1996, ligesom vi også oplever lokale initiativer, der sikrer en bæredygtig fremtid for den oprindelige befolkning.

Den historiske oplevelse krydres af det smukke landskab, der markerer sig overalt. Når det ikke er rygende vulkaner vi ser, er det måske frodige skove, spændende dyr eller rislende floder pyntet med kalkstensklipper. Glæd jer til en rejse, hvor historie, kultur og natur går op i en højere enhed. En rejse hvor vi i en lille gruppe bliver ført gennem storslåede oplevelser af vores særdeles kompetente rejseleder, der binder en sløjfe på alle vores oplevelser.

 

Små grupper 10-25 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
guatemala_maya_befolkning_03_hf

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Guatemala City 1 nætter i Guatemala City
1
Overnatning
Barcelo Hotel ★★★

Petén 3 nætter i Petén
3
Overnatning
Hotel Villa Maya ★★★

Rio Dulce 2 nætter i Rio Dulce
2
Overnatning
Nana Juana ★★★
Hotel Catamaran ★★+

Copán, Honduras 2 nætter i Copán, Honduras
2
Overnatning

Lake Atitlan 3 nætter i Lake Atitlan
3
Overnatning
Hotel Atitlan ★★★
Posada Don Rodrigo ★★★

Antigua 3 nætter i Antigua
3
Overnatning
Meson de Maria ★★★

Rute og højdepunkter

Dag 1.
København - Guatemala City
Vi rejser fra København eller Billund via Amsterdam og over Atlanta og ankommer til Guatemala City samme aften. Her møder vi vores rejseleder og indlogeres på hotellet efter en lang rejsedag. Glæd jer til en dejlig rejse med god tid de rigtige steder.
Dag 2.
Guatemala City - Petén
Formiddagen tilbringes i byens historiske center, hvor vi bl.a. tager et kig ind i den storslåede katedral, hvorefter vi besøger Nationalpaladset og Ixchel-museet, indianernes stolthed. Efter frokost flyver vi videre til Petén.
Dag 3.
Petén
Vore rejse i mayariget begynder ved de omtrent 500 mayaruiner, der ligger smukt i junglen. Vi introduceres til spændende historie mellem de prangende bygninger og slutter dagen på toppen af en pyramide, hvorfra vi nyder den smukke solnedgang.
Dag 4.
Petén
I UNESCO-parken Tikal, der betragtes som mayaernes New York, venter der endnu flere templer. Vi får historien om mayaerne og deres forsvinden, og er vi heldige, ser vi aber, papegøjer, tukaner og andre vilde dyr.
Dag 5.
Petén - Rio Dulce
Vi kører til Rio Dulce, hvor vi indlogeres på et hotel, der ligger skønt ved flodbredden. Her slapper vi lidt af efter de første intense oplevelser.
Dag 6.
Rio Dulce
Vi går om bord på båden, der sejler os gennem Rio Dulce-kløften med udsigt til både hverdagsliv og smuk natur. Vi stopper bl.a. ved Ak’Tenamit, et lokalt udviklingsinitiativ, og nyder synet af kalkstensklipper og jungle, inden vi oplever caribisk stemning i Livingston.
Dag 7.
Rio Dulce - Copán (Honduras)
Vi krydser grænsen til Honduras og når frem til den charmerende landsby Copán, Honduras’ historiske kronjuvel.
Dag 8.
Copán
På en guidet tur gennem Copáns arkæologiske område dykker vi ned i historien, arkitekturen og kunsten, og vi ser bl.a. de berømte stenfigurer og andre velbevarede mayaartefakter. Vi nyder også Copáns charmerende bro- stedsbelagte gader.
Dag 9.
Copán - Atitlan-søen (Guatemala)
Vi har rejsens eneste lange køretur i dag, hvor vi returnerer til Guatemala. Vi indlogerer os på kanten af Atitlan-søen og nyder de vanvittigt smukke omgivelser og udsigten til vulkanerne, inden solen går ned.
Dag 10.
Atitlan-søen
Dagen starter med en sejltur til landsbyen San Juan la Laguna, der er kendt for sin farverige kunst, street art og tekstiler. Dernæst sejler vi videre til Santiago, hvor vi spiser frokost og går gennem gader og stræder, indtil vi når den lokale helgen, Maximon, som efter sigende levede af cigarer og månestråler.
Dag 11.
Atitlan-søen
I Chichicastenango, hvor befolkningen er 98,5% mayaindianere, bliver vi mødt af et funklende farveorgie i bybilledet. Vi besøger kirken, der er byens religiøse og kulturelle omdrejningspunkt, og er vi heldige, oplever vi en ceremoni udspille sig for øjnene af os.
Dag 12.
Atitlan-søen - Antigua
Efter en smuk køretur gennem højlandet ankommer vi til kolonibyen Antigua, der er vores tredje UNESCO- oplevelse. På en guidet gåtur mærker vi den spanske indflydelse og får følelsen af at være sat 300 år tilbage i tiden.
Dag 13.
Antigua
Vi kører uden for byen til Cerro de la Cruz for at se byen fra oven og skyller oplevelsen ned med kaffesmagning på en lokal hacienda. Også besøg på en macadamia-nøddefarm og tid på egen hånd i byen.
Dag 14.
Antigua
Vi har heldigvis god tid i Antigua, som de fleste forelsker sig hovedkulds i. Vi besøger en avokadofarm og har tid på egen hånd til at udforske byens små afkroge, smage på specialiteterne og nyde naturen.
Dag 15.
Guatemala City og hjemrejse
Umiddelbart efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver til København eller Billund.
Dag 16.
Ankomst til Danmark

Guatemala City

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
22° C
24° C
25° C
26° C
25° C
24° C
23° C
24° C
23° C
22° C
22° C
22° C
Nedbør i mm.
4 mm
4 mm
6 mm
23 mm
120 mm
236 mm
188 mm
154 mm
227 mm
125 mm
21 mm
7 mm

Andre spændende rundrejser

Colombia

På nye eventyr

Rundrejse med dansk rejseleder
Mexico

På sporet af mayaer og aztekere

Rundrejse med dansk rejseleder
Peru

Toppen af Peru

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)