Porto by_flod_02
Portugal - Rundrejse med dansk rejseleder

Rundrejse i Portugal

Oplev pragtfulde Portugal

9 dage fra 14.990 kr.

Pragtfulde Portugal

Det svære valg mellem kvalitet og pris:

Vores rejse koster en smule mere end de fleste, men vi tør godt sige, at den er alle pengene værd! Du får en velplanlagt 8 nætters rundrejse med tid til oplevelser, minimum kørsel og 2 nætter på hvert hotel; et skønt vingårdshotel i Dourodalen, en historisk Pousada i Óbidos og 2 gode førsteklasseshoteller i Porto og Lissabon.

Denne klassiske rundrejse viser os gennem den portugisiske arkitekturarv, de maleriske landskaber og landets stolte traditioner. På ni dage bliver vi på bedste vis ført gennem tre af Portugals mest vidunderlige regioner: den nordlige, den centrale og hovedstaden.

Rejsen er velplanlagt med god tid de rigtige steder. Vi bor to dage i Dourodalen, det UNESCO-beskyttede vindistrikt. Her snor Dourofloden sig kælent gennem det frodige landskab, hvor vinstokkene dekorerer skråningerne. Vi sejler på floden i en arketypisk rabelo-båd og kører i tog gennem det kuperede terræn. Vi oplever de fabelagtige seværdigheder i det centrale Portugal, hvor vi stifter bekendtskab med både gotikken, barokken og nyklassicismen. Vi smager på vinens betydning i Porto og mærker storbylivet i en af Europas mest charmerende og solrige hovedstæder i Lissabon.

Rundrejsen har kun få hotelskift med nøje udvalgte hoteller, og vi kommer virkelig til at lære områderne at kende, når vi har to overnatninger hvert sted. I Porto og Lissabon bor vi i hjertet af byerne på gode turistklassehoteller. I Dourodalen flytter vi ind i det stille liv og bor på en vingård, der stadig fodpresser vinen i kælderen, og i Centralportugal indlogerer vi os på en klassisk og charmerende pousada midt i middelalderbyen Óbidos.

Vi følger i arkitekturarvens fodspor fra det 5. århundrede, når vi slår vejen forbi middelalderborge, katolske pilgrimskirker og klostre. Vi smager os gennem Portugals stolte vintraditioner, når vi skal på flere vin- og portvinssmagninger og får et kig ind til hemmelighederne skjult i flaskerne. Og vi blander os med den mangfoldige og stolte portugisiske hverdag, når vi besøger landsbysamfund i landdistrikterne.

Undervejs udforsker vi det portugisiske køkken, der er særligt kendt for friskfanget fisk og skaldyr fra landets mere end 800 km lange kystlinje. Også tørret og konserveret fisk som klipfisk og sardiner er populære, men er man ikke til fisk, er det portugisiske køkken heldigvis også skinke, bøf, kartofler og ris med krydderurter og olivenolie – alt af lokale råvarer. Det er kutyme at spise ude ofte, og derfor er der mange restauranter over hele landet og klassiske gadecaféer i byerne, som hver især specialiserer sig i egnens traditionelle retter.

Kort fortalt er rejsen til Portugal et sammensurium af arkitektoniske perler, billedskønne landskaber, stolte traditioner, charmerende hoteller, god mad og dertilhørende drikkevarer.

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Porto Porto
2
Højdepunkter
I Porto smager vi på kulturen i et traditionelt portvinshus, inden vi spadserer gennem byens gader og ser højdepunkterne. Vi udforsker Braga og Guimarães nord for Porto med frokost og vinsmagning på en lokal vingård.

2 nætter i Dourodalen Dourodalen
2
Højdepunkter
Vi sejler på Dourofloden og rejser med tog over skråningerne, når vi har to nætter på en charmerende vingård. Vi ser Pinhão og Provesende og spiser landfrokost med de lokale i den lille landsby Pereiros.

2 nætter i Óbidos Óbidos
2
Højdepunkter
Vi indlogerer os på en historisk pousada i middelalderbyen Óbidos, besøger universitetsbyen Coimbra og de hellige monumenter i Tomar, Fatimá og Betalha.

2 nætter i Lissabon Lissabon
2
Højdepunkter
Vi gør holdt ved smukke Sintra og det vestligste punkt på det europæiske fastland, inden vi ankommer til Lissabon, hvor der venter en hel dags sightseeing i hovedstaden.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Andre spændende rejser

Balkan

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Rundrejse med dansk rejseleder
Brasilien

Intense Brasilien

Rundrejse med dansk rejseleder
Jordan

Et historisk vingesus

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)