cuba - playa_giron_02

Rejser til Playa Giron

Rejser • vejret • hoteller

Playa Giron

Spøgelsesby, drabelig historie og krystalklart vand

Playa Girón er en søvnig men forunderlig lille flække ved Svinebugten, og selv om byen i første omgang ikke gør meget væsen af sig, er den ganske interessant. Særligt hvis man kan se charmen i spøgelsesbyer og krystalklart vand, der har fået et ekstra skud blå farve.

I 1961 var byen knap så fredsommelig, som den er i dag. Det var nemlig her, Fidel Castro og hans mænd gik i blodig kamp mod amerikanerne, og i byen glæder man sig stadig over, at cubanerne vandt denne stridighed.

Strandene ved Playa Girón er ganske gode, men skal øjnene virkelig forkæles med krystalklare, turkisblå toner, er det værd at pejle mod selve Svinebugten, der ligger lige om hjørnet. Kyststrækningen er primært udstyret med sten og klipper, men kan man undvære sand mellem tæerne, bør man ikke snyde sig selv for et dyp i bugten mellem Playa Girón og Cueva de los Peces. Og er man alligevel kommet lidt uden for byen, er det også værd at besøge Cueva de los Peces, som er en 70 meter dyb sø, der er forbundet med havet i bugten.

Tilbage i Playa Giron sker der ikke så meget. Og det er netop det, der er en del af charmen. Ved stranden ligger et resort med pool, parasoller og alt, hvad der hører sig til. Men i forlængelse af resortet ligger en række forladte bungalows, hvor af enkelte stadig gemmer på gamle madrasser og andet inventar. Mellem de halvt fordærvede bungalows græsser hestene, og man får næsten fornemmelsen af, at stedet blev forladt fra det ene øjeblik til det andet, hvorefter naturen langsomt har sneget sig ind.

I Playa Giron kommer vi helt tæt på den lokale stemning med indlogeringer på casas particulares.

cuba - Cuba_land Playa Giron

Hoteller i Playa Giron


Casa particular Playa Giron

De små familiedrevne casas particulares har typisk 2 til 5 værelser, alle med eget bad og toilet. Indretningen afhænger naturligvis af ejerens smag og indretningsevner og varierer derfor fra casa til casa. Vær opmærksom på, at gruppen på grund af casa'ernes størrelse blive fordelt på et antal forskellige casa'er, når vi kommer frem til en ny by.

Morgenmaden serveres på jeres casa - og selv om den er mere simpel end på hotellerne, er kvaliteten i orden. I vil typisk få juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost. Altid serveret med et smil og i hyggelige omgivelser. 

2-5 værelser
Eget bad og toilet
Morgenmad

Trinidad

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
25° C
25° C
26° C
27° C
28° C
28° C
29° C
30° C
28° C
27° C
26° C
25° C
Nedbør i mm.
40 mm
45 mm
47 mm
49 mm
211 mm
289 mm
171 mm
176 mm
174 mm
184 mm
46 mm
42 mm

Billeder fra Playa Giron

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)