Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.6 (1203 anmeldelser)

Trinidad

Provinsens bankende hjerte

Trinidad er Latinamerikas højborg for arkitektur i den traditionelle spanske kolonistil. De fleste gamle bygninger blev i starten af sidste århundrede forsømt, men med hjælp fra UNESCO er mange bygninger nu renoveret, og hele området er i dag erklæret for verdenskulturarv. Dette gælder også Valle de los Ingenios (Sukkermølledalen) uden for byen. Tilbage i det 17. århundrede prydede mere end 2000 møller landskabet og husede Cubas rigeste mænd.

Har man en lille arkitekt i maven, kan vi anbefale et besøg på Museo de Arquitectura Colonial, der giver en glimrende gennemgang af byens bygningsværker. Herefter kan man med større indsigt slentre gennem Trinidads gader og lade sig fascinere af de farvestrålende bygninger, videre til Plaza Mayor fra 1522 som er byens centrum.

Blot et stenkast fra byen finder I både skønne strande som Playa Ancón, ligesom den grønne natur også byder op til eventyrlige vandreture. Har I de praktiske sko med, bør I ikke snyde jer selv for en kort vandretur til vandfaldet ’Salto del Caburní’, hvor en smaragdgrøn pool lokker til en svømmetur efter anstrengelserne.

Vi benytter udelukkende casas particulares i Trinidad. Disse familiedrevne casa'er er meget velfungerende.

Billeder fra Trinidad

Hoteller i Trinidad

Trinidad

Hotel Gran Iberostar ★★★★★

Trinidads klart bedste hotel, åbnet i februar 2006 efter totalrenovering af en gammel bygning over for den stille Parque Cespedes. Usædvanligt dejlig og smagfuld indretning går igen i både lobby, restaurant og værelser.

Hotellet har 40 værelser, alle med badeværelse ensuite, TV, minibar, sikkerhedsboks og balkon eller terrasse. Bemærk at børn under 15 år ikke er tilladt.

cuba - trinidad - iberostar grand hoteltrinidad_reception_hall
 • 40 værelser
 • Strand: 13 km
 • By: 0 m
 • Restaurant
 • Aircondition
 • Sikkerhedsboks
 • TV
 • Balkon/Terrasse
 • Minibar

Trinidad

Casa particular

De små familiedrevne casas particulares har typisk 2 til 5 værelser, alle med eget bad og toilet. Indretningen afhænger naturligvis af ejerens smag og indretningsevner og varierer derfor fra casa til casa. Vær opmærksom på, at gruppen på grund af casa'ernes størrelse blive fordelt på et antal forskellige casa'er, når vi kommer frem til en ny by.

Morgenmaden serveres på jeres casa - og selv om den er mere simpel end på hotellerne, er kvaliteten i orden. I vil typisk få juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske ost. Altid serveret med et smil og i hyggelige omgivelser. 

Vær også opmærksom på, at der ofte ikke er vinduer på minihotellets værelser. Det skyldes den cubanske byggestil, hvor husene er bygget til at holde lyset ude i det varme klima. En dobbeltseng på et minihotel er typisk 140 cm bred.

Læs mere Læs mindre
cuba - trinidad - trinidad casa balbina stue
 • 2-5 værelser
 • Morgenmad
 • Eget bad og toilet

Trinidad

Hostal Villa Trinidad (casa particular)

Denne casa ligger midt i Trinidads historiske og UNESCO-beskyttede centrum, få skridt fra Plaza Mayor, katedralen og byens spændende museer. Bygningen er fra 1820, opført i klassisk kolonistil og nænsomt restaureret, så detaljer med bl.a. smukke klinker og mørke træsorter er bevaret.

Casa'en har fem gode værelser med eget badeværelse. Morgenmaden serveres ved mangotræet på terrassen, og følger man trappen opad, når man til tagterrassen, hvorfra man kan nyde solnedgangen og udsigten til byens klokketårn.  

 • 5 værelser
 • By: 0 km
 • Bar
 • Restaurant
 • Aircondition

Rejser til Trinidad

Cuba
Det vestlige Cuba på casas particulares - jul og nytår 2019
14 dage fra kr. 14.925
4/5 Havana 4 Trinidad 1/2 Cienfuegos 3 Viñales
Cuba
Højdepunkter i det vestlige Cuba
16 dage fra kr. 12.410
3 Havana 2 Viñalesdalen 2 Cienfuegos 3 Trinidad 4 Varadero
Cuba
Essensen af Cuba
12 dage fra kr. 11.075
3 Havana 3 Trinidad 4 Varadero
Cuba
Den store Cubarejse med karneval i Santiago de Cuba
15 dage fra kr. 26.900
3 Havana 2 Viñalesdalen 3 Santiago de Cuba 2 Camagüey 2 Trinidad 1 Cienfuegos
Cuba
Tværs over Cuba med Playa Esmeralda
16 dage fra kr. 15.355
4 Havana 3 Trinidad 2 Camagüey 2 Santiago de Cuba 3 Playa Esmeralda
Cuba
Mageløse oplevelser, jul og nytår
14 dage fra kr. 20.165
3 Havana 2 Viñales 3/4 Trinidad 4/5 Varadero ELLER 4/5 Jibacoa