bhutan_tigers nest_01
Nepal og Bhutan - Rundrejse med dansk rejseleder

Asiens skattekammer

15 dage fra 29.990 kr.

Asiens skattekammer

Oplev Asiens bjergtagende natur og kulturelle skattekammer

Når du kaster blikket på et kort over Asien, syner Nepal og Bhutan umiddelbart ikke af meget, men de to lande har masser at byde på. Flere af verdens højeste bjerge har til huse her, naturen skifter mellem sneklædte bjergtinder og grønne dale. Dyrelivet er rigt og de kulturelle skattekamre er proppet til randen. Der er masser af oplevelser på programmet og indtrykkene er mange, når man bevæger sig rundt i de farverige lande om det er til fods, på cykel, i jeep eller bus.

Første stop på rundrejsen er bjergbyen Bandipur, som er et mekka for newar-kultur. Herfra rejser vi videre til Pokhara, som er et af turens højdepunkter. Her vil vi beundre Himalayas tinder og opleve solen kaste sit orange skær, når den stiger og går til ro over bjergtoppene. I Nepals mest berømte nationalpark Chitwan skal vi på safari i både kano og jeep, og vi ser forhåbentlig krokodiller, vilde elefanter og aber, og hvis vi er rigtig heldige måske en tiger. Chitwan byder også på fuglesafari og vandretur i den vildtvoksende nepalesiske jungle.

Herfra forlader vi Nepal for en stund for at udforske Bhutan, hvor kulturoplevelserne er i fokus. Første stop er byen Paro, hvor vi skal besøge National Museum of Bhutan, inden turen går til hovedstaden Thimpu. I Thimpu besøger vi den imponerende 51 meter høje buddhastatue og kører videre gennem bjergpasset Dochula. Udover en imponerende udsigt over dalene omkring Thimpu ser vi også de 108 små stupaer, som er opført til minde om de bhutanske soldater, der faldt under kampene mod indiske oprørere i 2003.

Et af højdepunkterne for vores rundrejse i Bhutan er, når vi vandrer op til templet Tiger’s Nest lidt uden for Paro. Templet hænger på en 700 meter høj klippeside og er et af de smukkeste af sin slags. Sidste stop er Kathmandu tilbage i Nepal, hvor vi blandt andet skal udforske byens historiske centrum, den historiske perle Bhaktapur og nyder synet af bjerget Manaslus smukke tinde.

Vi skal også se flere af byens berømte stupaer og det store hindutempel Pashupatinath. Nepaleserne bruger templerne aktivt i deres hverdag, og det mærker man tydeligt på de mange troende, der vandrer rundt om templerne i bøn, mens Buddhas vagtsomme øjne hviler på os.

Små grupper
12-20
deltagere
Foredrag

Kom til gratis foredrag om Nepal & Bhutan

Tilmeld dig her

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Bandipur 1 nætter i Bandipur
1
Overnatning
The Old Inn Bandipur ★★(★)

Pokhara 2 nætter i Pokhara
2
Overnatning
Atithi Resort ★★★★

Chitwan 2 nætter i Chitwan
2
Overnatning

Kathmandu 1 nætter i Kathmandu
1
Overnatning
Hotel Manaslu ★★★★

Thimpu 1 nætter i Thimpu
1
Overnatning
Ariya Bhutan ★★★★

Punakha 2 nætter i Punakha
2
Overnatning
RKPO Green Resort ★★★+

Paro 2 nætter i Paro
2
Overnatning
Tashi Namgay Resort ★★★★

Kathmandu 2 nætter i Kathmandu
2
Overnatning
Hotel Manaslu ★★★★

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Afrejse fra Danmark
Vi flyver fra Københavns Lufthavn om eftermiddagen.
Dag 2.
Kathmandu - Bandipur
Vi ankommer til Kathmandu om formiddagen lokal tid. Her spiser vi frokost, før turen går videre til Bandipur, som er et mekka for newar-arkitektur.
Dag 3.
Bandipur - Pokhara
Vi starter dagen med en byvandring i Bandipur. Bagefter kører vi til Pokhara, som ligger blot 35 kilometer fra Himalaya. Vi nyder udsigten til de store bjerge fra robåde og ser solnedgang over bjergtinderne.
Dag 4.
Pokhara
Vi kører op i bjergene fra morgenstunden for at se solen stige op over Himalaya. Vi tager turen tilbage til dalen på cykler og bruger eftermiddagen på en byvandring i Pokhara.
Dag 5.
Pokhara - Chitwan
Vi forlader Pokhara og kører til Chitwan Nationalpark. Vi besøger en tharulandsby og ser solen gå ned over Chitwan og Raptifloden.
Dag 6.
Chitwan National Park
I dag er der naturoplevelser på menuen. Vi starter dagen med en tur i kano, hvor vi spejder efter krokodiller. Efter et besøg på Elephant Breeding Center skal vi ind i junglen til fods. Om eftermiddagen kører vi i jeep endnu længere ind i junglens dyb.
Dag 7.
Chitwan National Park - Kathmandu
Vi tager på fuglesafari fra morgenstunden, inden vi igen vender næsen mod Kathmandu. Busturen byder på smukke naturomgivelser.
Dag 8.
Kathmandu - Paro - Thimpu
I dag rejser vi til Bhutan. Første stop er Paro, hvor vi blandt andet skal på National Museum of Bhutan, hvor vi bliver klogere på bhutansk kunst og kultur. Næste stop er hovedstaden Thimpu.
Dag 9.
Thimpu - Punakha
Første besøg er hos den 51,5 meter højde buddhastatue ved Buddha Point. Vi kører over bjergpasset Dochula, som både byder på panoramisk udsigt og et historisk mindesmærke. Dagen slutter i Punakha.
Dag 10.
Punakha
Vi cykler gennem byen til Punakha Dzong, som er byens administrative center, hvor vi får en guidet tur. Efterfølgende besøger vi Punakhas lange hængebro og slutter dagen af med at besøge et spændende buddhistisk tempel.
Dag 11.
Punakha - Thimpu - Paro
På vejen til Paro gør vi et stop i Thimpu, hvor vi besøger deres posthus og en papirfabrik. Sidst på eftermiddagen kører vi til Paro Town, hvor der blandt andet vil være mulighed for at shoppe.
Dag 12.
Paro, Tiger’s Nest
Vi starter dagen med en flot vandretur til Tiger’s Nest, som er Bhutans mest spektakulære tempel placeret på en klippeside. Eftermiddagen bruger vi på at prøve Bhutans nationalsport bueskydning og dart, og vi får lov at prøve en bhutansk nationaldragt.
Dag 13.
Paro - Kathmandu
I dag skal vi tilbage til Nepal. Vi starter med tempelbesøg. Vi skal se to af Kathmandus vigtigste templer. Først hindutemplet Pashupatinath og senere den buddhistiske stupa Boudhanath.
Dag 14.
Kathmandu
Første besøg på en tætpakket dag er Monkey Temple, hvor det vrimler med vilde aber. Næste punkt på dagsordenen er det historiske centrum Patan Durbar Square og Bhaktapur, som begge var et af de tre oprindelige kongeriger i Kathmandudalen.
Dag 15.
Hjemrejse og ankomst Danmark
Vi kører i lufthavnen efter morgenmad og er hjemme i København samme aften.

Kathmandu

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
18° C
20° C
24° C
27° C
28° C
28° C
28° C
28° C
27° C
26° C
23° C
19° C
Nedbør i mm.
14 mm
17 mm
31 mm
24 mm
114 mm
256 mm
360 mm
314 mm
183 mm
59 mm
8 mm
14 mm

Andre spændende rundrejser

Indien

Nordindiens mange perler

Rundrejse med dansk rejseleder
Malaysia

Malaccahalvøens hemmeligheder

Rundrejse med dansk rejseleder
Indien

Eventyrlige Sydindien

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.245 anmeldelser)