colombia - cartagena_gade_columbia_03
Colombia - Rundrejse med dansk rejseleder

På nye eventyr

4,4 (45 Anmeldelser)
15 dage fra 25.900 kr.

På nye eventyr

En rejse gennem tiden og en god kop kaffe

Colombia er en smuk plet på verdenskortet, der venter på at blive genopdaget, og der er virkelig meget at komme efter. Landet er uspoleret, fuld af dejlige mennesker, smukke kolonistilsbyer og en bjergtagende natur.

Første trin på denne rundrejse med dansk rejseleder er hovedstaden Bogotá med den fine gamle bydel La Candelaria, det fantastiske guldmuseum med fortidens uvurderlige skatte, graffitikunst og ikke mindst det forrygende museum med Fernando Boteros værker, der får smilet frem hos os. Vi har et par nætter her, inden vi flyver videre til kaffelandet.

I kaffelandet ved Salento og Jerico tager vi på vandring mellem i skyindhyllede skove med majestætiske vokspalmer og holder øje med kolibrier og andre smukke fugle. Vi smager naturligvis også på kaffen, som ikke findes bedre noget sted i verden.

Vi rejser til storbyen Medellín, hvor vi på en byrundtur indføres i et mørkt kapitel i Colombias historie, dengang narkobaronerne satte dagsordenen, men vi oplever også, hvordan den almindelige colombianer tog til genmæle og ændrede kursen hen mod det Colombia, vi kender i dag.

I Mompox venter os et prægtigt stykke UNESCO-verdensarv grundlagt i 1540. Byen ligger smukt langs Magdalenafloden og er kendt for storslået arkitektur og et forunderligt fugleliv i de omkringliggende vådområder. Byen spillede også en vigtig rolle for nobelprismodtageren Gabriel Garcia Marquez’ forfatterskab, idet flere af hans romaner foregår i en lille, imaginær by, der minder vældig meget om Mompox.

Sidste stop er i den smukke kystby Cartagena, som også er UNESCO-verdensarv og for øvrigt var Gabriel García Márquez' hjemby. Vi fornemmer hurtigt, hvad der inspirerede ham til at skrive sine magiske romaner, når vi selv går rundt i byens smukke gader. Cartagena er ganske enkelt en af verdens smukkeste kolonistilsbyer. Måske har I allerede oplevet Havana i Cuba, og hvis I kunne lide den, så vil I knuselske Cartagena.

Økonomien i Colombia er en af de mest frembrusende i Sydamerika, og colombianerne ligger nr. 1 på Gallups globale lykkebarometer. Sammen med vores rejseleder, som er en stor kender af Mellem- og Sydamerika, søger vi forklaringen på denne kendsgerning, så vi kommer klogere hjem - glæd jer til at genopdage Colombia!  

Små grupper 12-20 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Foredrag

Gratis foredrag om Colombia

Tilmeld dig her
Hvorfor vælge denne rejse?
  • Colombia er et af Sydamerikas allersmukkeste lande med frodig natur, skyindhyllede skove, sne klædte bjerge og hvide strande
  • Oplev et uspoleret land blottet for masseturisme og en imødekommende befolkning
  • Smukke, gamle kolonistilsbyer med UNESCOfredede bydele
  • Kaffe, mad og musik af højeste kvalitet, her finder vi glade salsatoner og rom i glasset
  • Små grupper, kun 12-20 deltagere

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Bogotá 2 nætter i Bogotá
2
Overnatning
Hotel Casa Deco ★★★

Salento (Kaffelandet) 2 nætter i Salento (Kaffelandet)
2
Overnatning

Jerico (kaffelandet) 3 nætter i Jerico (kaffelandet)
3
Overnatning
El Despertar ★★★

Medellin 1 nætter i Medellin
1
Overnatning

Mompox 2 nætter i Mompox
2
Overnatning
La Casa Amarilla ★★★

Cartagena 3 nætter i Cartagena
3
Overnatning

Bemærk: Det kan forekomme, at gruppen bliver delt på to til tre hoteller i nogle af byerne.
Se dagsprogram Se hoteller på turen Se priser og datoer

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Bogotá, Colombia
Fly via Amsterdam og ankomst til Bogotá om aftenen. Vi indkvarterer os på et hyggeligt hotel i den smukke gamle bydel.
Dag 2.
Bogotá
Byvandring i den gamle bydel La Candelaria, besøg på det fantastiske guldmuseum med ufattelige skatte fra tidligere kulturer før spaniernes tid og museet for Colombias store kunstner, Fernando Botero. Med sporvognen op på Monserrate-bjerget uden for byen. Fælles velkomstmiddag denne aften.
Dag 3.
Bogotá - Salento med fly
Fly til Pereira og videre til en god kop kaffe i Salento, en af de hyggelige byer i kaffelandet.
Dag 4.
Salento
Vi kører i jeeps ud til en vandretur i Cocoradalen, en fantastisk skyindhyllet regnskov (cloud forest) med smuk og frodig natur, ikoniske vokspalmer (verdens højeste palme) og en høj forekomst af kolibrier. Om eftermiddagen går vi tur i hyggelige Salento.
Dag 5.
Salento - Jerico
Vi besøger paradisets have hos en passioneret orkide-dyrkende bondemand, som serverer frokost for os. Herefter videre til Jerico til flere eventyr i kaffelandet.
Dag 6 og 7.
Jerico, tak for kaffe!
En gåtur i Jerico med besøg på torvet og i en sjov handelsgade. Vi besøger på en lokal kaffefarm, hvor vi følger processen fra jord til bord og spiser frokost. Med to dage i Jerico er der god tid til at nyde kaffen og udforske området på egen hånd eller sammen med rejselederen.
Dag 8.
Jerico - Medellín
Rejsen går videre til storbyen Medellín, berømt og berygtet. Vi besøger Comuna 13 og hører historien om byens måske berømteste indbygger, Pablo Escobar, som kørte landet i sænk med sit narkokartel, og ser den forandring, der er sket. Herefter til Botero Square, hvor Fernando Boteros skønne, overdimensionere menneskeskulpturer er udstillet.
Dag 9.
Medellín - Mompox, rundt i byen til fods
Vi flyver til Corozal og kører videre til Mompox, som ligger smukt langs Magdalenafloden. Efter idyllisk indkvartering i byens centrum oplever vi Mompox til fods. Byen spillede en væsentlig rolle i spaniernes kolonisering af det nordlige Sydamerika, og det smukke centrum er UNESCO-verdensarv – og ligger få skridt fra vores hotel.
Dag 10.
Mompox
Vi sejler på floden, som var landets hovedfærdselsåre i kolonitiden, og kigger på farvestrålende fugle. Om eftermiddagen går vi tur i byen og besøger bl.a. den smukke kirkegård.
Dag 11.
Mompox - Cartagena
En lidt lang køretur ind til Cartagena, men vi havner midt i UNESCO-idyl, når vi indkvarteres inden for murene i en af verdens smukkeste kolonistilsbyer ud til Det Caribiske Hav. Byvandring i de snævre stræder inden for murene.
Dag 12.
Cartagena
Vi går tur i Getsemani-bydelen, som bl.a. har spændende grafittikunst. Også besøg på San Felipe-fortet, det største fort spanierne byggede i deres kolonier for at holde pirater og andre væk fra alt det guld, de havde bemægtiget sig.
Dag 13.
Cartagena
Vi sejler på opdagelse i La Boquilla-mangroveskoven uden for byen og har tid på egen hånd i den skønne by. Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag.
Dag 14.
Hjemrejse
Vi tjekker ud fra hotellet og kan nå en gåtur i byen med evt. romshopping, inden vi kører til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen via Amsterdam.
Dag 15.
Ankomst til Danmark

Andre spændende rundrejser

Cuba

Cuba fantastico

Rundrejse med dansk rejseleder
Argentina og Chile

En rejse til verdens ende

Rundrejse med dansk rejseleder
Costa Rica

På eventyr i regnskoven

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)