norge - Svalbard_01
Svalbard - Rundrejse med dansk rejseleder

Rejse til Svalbard

Et vintereventyr på kanten af verden

Et vintereventyr på kanten af verden

En rejse under polarnattens himmel

Et sted mellem Norge og Nordpolen ligger Svalbard. En lille klynge af øer på kanten af verden hvor den nådesløse vildmark danner rammen om et vintereventyr, der tager os helt tæt på naturen og sågar noget uhåndgribeligt himmelsk.

Vi har base i Longyearbyen, verdens nordligste by blot et stenkast fra den uendelige vildmark, som vi udforsker under polarnattens stjernehimmel og nordlysets forunderlige lysshow. Vi skal smage rensdyrgryde og andre vildmarksspecialiteter i flammernes skær, når vi besøger en bjælkehytte i vildmarken, og vi skal køre på hundeslæde hen over vinterens kåbe af is i jagten på nordlyset.

Menneskets dans med naturens barske luner bliver et tilbagevendende omdrejningspunkt, når vi dykker ned i historien, besøger en nedlagt kulmine og fornemmer et hverdagsliv, der på denne årstid er mørklagt men langt fra slukket.

Det er ikke tilfældigt, at rejsen til Svalbard ligger på lige netop disse datoer, hvor månen er ny og dermed efterlader himmellærredet så sort som muligt. For jo mindre lys, jo mere træder nordlysets blågrønne farvespil i karakter. Samtidig får vi chancen for at sanse naturens storhed på en markant anderledes måde, end vi er vant til, når landskaberne på denne årstid ligger i dvale under et tæppe af is, der efterlader en mærkbar ro.   

Vi rejser i små grupper á 15-25 deltagere og en dygtig dansk rejseleder med et særdeles godt kendskab til den arktiske natur. Morgenmad og aftensmad er inkluderet alle dage, inkl. en uforglemmelig aften i autentiske omgivelser på Camp Barentz i vildmarken.

Glæd jer til et vintereventyr i Svalbards utæmmede natur i nordlysets skær.

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

4 nætter i Longyearbyen Longyearbyen
4
Højdepunkter
Vi skal køre med hundeslæde gennem vildmarken, spise rensdyrgryde i Camp Barentz, på byvandring i Longyearbyen og besøge Svalbard Museum og en nedlagt kulmine. Vi holder øje med nordlyset, der kan dukke op døgnet rundt i den mørke polarnat og måske vi endda er heldige at se rensdyr og isbjørne.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Forside Krydstogt_Kroatien_til lands og til vands

Nyhed: Oplev Europa i ét katalog

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores Europa katalog

Se kataloger

Andre spændende rejser

Balkan

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Rundrejse med dansk rejseleder
Portugal

Pragtfulde Portugal

Rundrejse med dansk rejseleder
New Zealand

På eventyr i New Zealand

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)