Storvildtsafari i Østafrika
Download katalog over rejsen

11 dage fra 48.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Storvildtsafari i Østafrika Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 11 dage fra 48.990 kr.

kenya_masai_mara_zebra_01

Dag 1

Danmark – Nairobi

Det helt store afrikanske eventyr venter forude! Vi flyver fra Danmark om morgenen og har en mellemlanding undervejs, inden vi ankommer til Nairobi ved midnatstid. Sammen med rejselederen kører vi til vores hotel, hvor vi indkvarteres.

Her skal i bo

tamarind tree hotel_03 Inkluderet i prisen
Nairobi

Tamarind Tree Hotel

Kenya Storvildtssafari I Oestafrika
kenya_masai_01

Dag 2

Nairobi, besøg på elefant-børnehjem, møde med giraffer og besøg på Karen Blixens farm

Efter at have fået sovet ordentligt ud efter flyrejsen, spiser vi en god morgenmad.

Vi starter dagen på bedst tænkelige vis, når vi kører ind i Nairobi National Park for at besøge Sheldrick Elephant Orphanage. Elefantbørnehjemmet er en del af Sheldrick Wildlife Trust, som blev grundlagt i 1977. Det er en af de ældste velgørende organisationer i Afrika, og hovedformålet er at beskytte nogle af kontinentets truede dyrearter bl.a. elefanter og næsehorn. Vi tilbringer en times tid i selskab med elefantungerne på centeret og får fornøjelse af at se dem nyde deres formiddagssnack, en stor sutteflaske med mælk. 

Herefter besøger vi et center for den truede Rothschild-giraf efterfulgt af et besøg på Karen Blixens farm i Ngong Hills lidet udenfor Nairobi. På A.F.E.W. Giraffe Centre skal vi møde den truede Rothschild-giraf, der har været meget tæt på at uddø. For en dansker, der ikke normalt omgås giraffer, kan den umiddelbart ligne de fleste andre giraffer, men den skiller sig nu alligevel ud. Nuancerne i pelsen er mørkere, og så kan man næsten fristes til at tro, at den i barndommen har stået i blegemiddel til knæene, idet det markante girafmønster er udvisket fra knæene og ned.   

Her på centret arbejder man på at bevare giraffen gennem avlsprogrammer, hvor de små giraffer får to til tre års fred og ro i beskyttede omgivelser på centret, inden de lukkes ud til livet på savannen. Vi får lov til at håndfodre de charmerende og særegne langhalsede dyr, og vi hører lidt om deres liv og fremtid fra deres dyrepassere, inden vi kører videre til Karen Blixens farm og museet her.

Karen Blixen er en af Danmarks største forfattere, og det er ikke bare et museum dedikeret til forfatteren, vi skal se. Det er også hendes farm, som var hendes hjem fra 1914-1931, hvor hun drev en kaffefarm - den er blandt andet kendt fra værket ”Min afrikanske farm” fra 1937. På farmen ser vi en række billeder og genstande fra Blixens tid i Kenya, hører om hendes fascinerende liv, mændene hun elskede og forholdet til Kenya og de indfødte her, som Karen Blixen elskede højt.

Herefter er der tid til lidt afslapning på hotellet. Afhængig af trafikken tager det omkring tre kvarter at køre tilbage til vores hotel i Nairobi. Hotellet har en udendørs opvarmet pool, så måske det kunne være rart med en svømmetur, inden vi om aftenen skal spise en velkomstmiddag på Nairobis måske mest kendte restaurant, Carnivore, som er en oplevelse i sig selv.

Her grilles alle mulige slags kød på traditionelle masai-sværd over en stor kulgrill, der dominerer restaurantens indgang, hvorefter det serveres af ’kødmestre’, som bevæger sig fra bord til bord og skærer kødet ud på støbejernsplader.

Du kan blandt andet smage kød fra dyr som struds, kamel og krokodille, hvis du har lyst.

Hertil serveres salater, grøntsagsretter og saucer, og der kan sagtens bestilles vegetar-alternativer til kødretterne.

 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

tamarind tree hotel_03 Inkluderet i prisen
Nairobi

Tamarind Tree Hotel

kenya_rotschild_giraf_02
kenya_nairobi_blixen_03 4X4 Kenya 2019 11 06 At 09.17.14

Vi besøger i dag Karen Blixens farm i Ngong Hills. På rejsen skal vi køre i specialbyggede firehjulstrukne Safari Landcruisers.

Dag 3

Nairobi – Lake Nakuru National Park, safari om eftermiddagen

Vi forlader Nairobi og kører mod nordvest langs med Great Rift Valley og ind i Kenyas Lake District, hvor vi skal på et game drive i Lake Nakuru National Park.

På vejen holder vi en lille pause ved et godt udsigtspunkt over Great Rift Valley, hvis vejret tillader det. Den er verdens længste "kløft", der skærer sig gennem kontinentet helt fra Mellemøsten til Mozambique i det sydlige Afrika i en længde af godt 6400 km. Fra højderyggen nyder vi den flotte udsigt over stepperne for en stund, inden vi kører videre til dagens endelige mål.

Nakuru-søen er den mest kendte af Kenyas søer, da dens sodaholdige vand giver optimale livsvilkår for flamingoer, som ofte ses i imponerende store flokke, der ligner en lyserød sky på afstand. Her lever også det sorte såvel som det hvide næsehorn. Her er også bøfler, aber og Rothschild-giraffen med de hvide knæsokker, som vi lærte at kende i Nairobi.

Vel fremme ved Lake Nakuru spiser vi frokost og tager derefter på et game drive omkring søen.

Måske er vi heldige og ser en af de træklatrende løver, som parken også er kendt for.

Vi returnerer til lodgen, som ligger inde i selve nationalparken, hvor vi slapper lidt af, inden det er tid til middag.

 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Sarova Lion Hill Game Lodge Sarova Lion Hill Game Pool 2 Inkluderet i prisen
Lake Nakuru

Sarova Lion Hill Game Lodge

kenya_nakuru_02 kenya_nakuru_naesehorn_01

De kenyanske søer er hjemsted for et rigt fugleliv, bl.a. flamingoer, der til tider farver området omkring Lake Nakuru pink.

Dag 4

Lake Nakuru – Masai Mara National Park, safari om eftermiddagen

I dag bevæger vi os ind på den endeløse savanne i Masai Mara National Park.

Selv om det ikke er Kenyas største naturreservat, er Masai Mara det mest populære. Det skyldes især, at her er en særdeles høj koncentration af dyr i alle afskygninger, særligt løver, leoparder, geparder og elefanter - uanset hvornår på året, man besøger nationalparken. Faktisk er Masai Mara det eneste sted i Kenya, hvor koncentrationen af dyr er lige så høj, som den var for 100 år siden, så vi kan se frem til et fremragende liveshow af vilde dyr – og ikke mindst The Big 5.

Vi indkvarteres i vores camp, der ligger midt i Masai Mara Nationalpark, og herefter nyder vi en frokost og slapper lidt af, inden vi begiver os ud på vores første safari i Masai Mara i vores Toyota Cruiser med åbent tag. Køreturen tager os rundt til forskellige dele af savannen ad snævre og jordede veje, hvor vi kommer helt tæt på den smukke natur.

Vi kører blandt andet til vandhuller, hvor vi kan være heldige at se krokodiller og flodheste, der stikker hovedet op over vandoverfladen. Oppe i bakkerne gemmer der sig måske et næsehorn eller to, og rundt omkring på sletter og i buskadserne gemmer giraffer sig, imens de nipper af de højthængende akacienødder, elefantfamilier vugger roligt og monotont afsted over savannen mens en flok af løver dovent betragter det hele, mens de fordøjer og sparer kræfter til jagten på det næste måltid.

Parken har fået sit navn efter masaierne, som bor i denne del af Kenya, og Mara-floden, som løber gennem regionen.

Om aftenen spiser vi middag sammen i lodgen, og kan udveksle historier om, hvilke dyr, vi har set i løbet af dagen.

Når vi ligger i vores senge efter middagen, har vi fornøjelsen af at falde i søvn til lyden af løvebrøl i det fjerne.

 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Ashnil Mara Camp Inkluderet i prisen
Masai Mara

Ashnil Mara Camp

kenya_masai_mara_vandhul_01

Dag 5

Masai Mara, en hel dag i dyrenes selskab

Ligesom vi andre har morgenritualer, er sultne på faste tidspunkter og måske kan trænge til en lur midt på dagen, har savannen også sin helt egen rytme.

Den rytme følger vi fra morgen til aften, når vi er på savannen, så vi på den måde får alle nuancerne med som livet udfolder sig her. Vi står tidligt op, får måske en kop god kenyansk kaffe og vågner med savannen, når vi begiver os afsted i det sarte morgenlys. Løver og leoparder er på vej ”hjem” efter nattens jagt, mens geparden vågner op til dåd.

Fuglekvidder og insekternes summen intensiveres, som morgenen skrider frem, morgenduggen forsvinder og de røde og gyldne nuancer fra morgengryet udviskes efterhånden, som solen får mere magt - og før vi ved af det, er der liv og glade dage på savannen. I løbet af dagen ser vi formentlig horder af antiloper, flokke af zebraer, bøfler og forhåbentlig løver, der ligger og smovser kødet fra nattens bytte.

Ihvertfald vil den dygtige ranger, som kører med os, gøre alt, hvad han kan for at finde de vilde dyr til os - og han er ikke alene om det. Via walkie-talkie er han i forbindelse med sine kolleger i land cruisere andre steder i parken, og ser nogen nogle af de mere sjældne dyr rapporterer de straks til hinanden til fordel for alle.

Vores køretur i dag tager os rundt til forskellige dele af savannen, hvor rangeren af erfaring ved, hvornår på dagen, der som regel er vilde dyr. Vi kommer både til vandhuller, hvor vi holder stille, slukker motoren og bare venter - og pludselig får vi øje på prustet af en flodhest i mudderet i vandhullet, og et par øjne fra en ellers neddykket gigantisk krokodille.

Det er omkring vandhullerne, at der oftest er meget dyreliv. Elefanterne kommer og drikker her - og de majestætiske rolige dyr er der ingen, der truer, mens andre dyr som impalaer, zebraer og kuduer skal vare sig, når de drikker ved bredden for ikke at blive ofre for et lynsnart krokodilleangreb.

Ude på savannen ser vi også næsehorn, flokke af elefant-familier og giraffer, der lunter afsted på deres lange ben eller nipper en godbid i en trætop.

Efter en siesta med frokost når vi hen på eftermiddagen, hvor solen så småt går lidt på hæld. Her kan vi igen forvente mere aktivitet fra dyrene, der har fået fornyet energi efter middagsluren.

Vi nyder synet af dyrene, og spillet i farverne på savannen efterhånden som skyggerne bliver længere i takt med, at solen går ned i horisonten. Et fantastisk syn, der virkelig er essensen af safari i Afrika.

Tilbage i campen venter aftensmaden og endnu en aften med dyrenes og nattens lyde som eksotisk baggrundsmusik.

 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Ashnil Mara Camp Inkluderet i prisen
Masai Mara

Ashnil Mara Camp

kenya_masai_mara_gepard_02
kenya_masai_mara_hanloeve_02 kenya_masai_mara_elefant_02

Masai Mara er et af de steder i verden, hvor der er stor sandsynlighed for at opleve The Big Five

Dag 6

Masai Mara National Park – Serengeti National Park, over grænsen til Tanzania

I dag bliver en lang køredag på meget ujævn vej, da vi skal ud af Masai Mara, op til grænsen ved Isibania og ind i Tanzania.

Herfra kører vi videre østpå til den centrale del af Serengeti National Park, hvor vores camp ligger. Selvom Masai Mara og Serengeti ligger i forlængelse af hinanden, er det desværre ikke muligt at krydse grænsen inde i parkerne.

Vi tager tidligt afsted fra vores camp i Masai Mara og har en chance for at se flere dyr på vej ud af parken. Når vi når frem til grænseovergangen i Isibania, skal vi – godt væbnet med tålmodighed – ordne diverse pasformaliteter, inden vi får lov til at komme ind i Tanzania. Dette kan nogle gang godt tage lidt tid, og der er som rejsende ikke rigtigt andet at gøre end at tage det med godt humør og blot betragte det som et spøjst indblik i afrikansk bureaukrati tilsat lidt skrankepaveri.

For at få den optimale udnyttelse af tiden og dagslyset, har vi fået en picnicfrokost med fra vores camp i Masai Mara og spiser den undervejs.

Når vi kommer ind i Serengeti National Park, kan vi igen nyde det afrikanske dyreliv for fuld udblæsning.

Den sidste del af dagens rute bliver safarikørsel ind til den centrale del af Serengeti, hvor vores camp ligger. Når vi ankommer, er det blevet tid til aftensmad.

 • Picnicfrokost
 • Middag

Her skal i bo

Serengeti Tortilis Camp Tent 02 Inkluderet i prisen
Serengeti

Serengeti Tortilis Camp

Ashnil Mara Camp 01
kenya_nakuru_04 kenya_masai mara_loeve_02

I dag forlader vi vores camp i Masai Mara (th) i Kenya og kører ind i Serengeti National Park i Tanzania, hvor vi igen kan nyde det afrikanske dyreliv for fuld udblæsning.

Dag 7

Serengeti National Park, på safari for at udforske dyrelivet

Vi vågner i Tanzanias første og mest berømte nationalpark, Serengeti, som er kendt for sin overflod af løver.

Parken dækker knap 15.000 kvadratkilometer - det vil sige omkring det dobbelte af Sjælland - og her er uendelige, rullende sletter, som strækker sig op til den kenyanske grænse og næsten frem til Lake Victoria. Vi begiver os naturligvis straks på opdagelse på savannen i takt med, at solen kaster et varmt, gyldent lys over landskabet. Det er nemlig nu, at det ofte er det bedste tidspunkt at observere dyrelivet.

Løver og andre rovdyr er under tiden mere aktive om morgenen, da de udnytter det køligere vejr til at jage i, og vi støder også på græsædere som gnuer og zebraer, der bevæger sig i store grupper, mens de søger efter føde.

Efter en formiddag med et væld af sanseindtryk vender vi tilbage til campen, for at nyde en tiltrængt pause, inden vi skal opleve savannen om eftermiddagen, hvor dyrene, der har søgt skygge i løbet af de varme timer, bliver mere aktive igen. Måske oplever vi løver, der hviler under træerne og forbereder sig på aftenens jagt eller elefanter, der søger imod vandhullerne for at slukke deres tørst.

Selvom dagtimerne på Serengeti ofte er forbundet med store dyreflokke og aktive rovdyr, tilbyder eftermiddagssafarien en mere intim og rolig oplevelse af naturens skiftende rytmer.

Det er en perfekt mulighed for at nyde den afslappede atmosfære og de spektakulære landskaber på dette betagende sted.

 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Serengeti Tortilis Camp Tent 02 Inkluderet i prisen
Serengeti

Serengeti Tortilis Camp

Ngorongoro Elefanter

Dag 8

Serengeti – Ngorongoro-krateret, safari om morgenen, eftermiddagen fri

Vi kan nå at få det sidste ud af vidunderlige Serengeti og tager på endnu en safari tidligt denne morgen.

Herefter spiser vi en god morgenmad i campen, inden vi forlader parken og kører i retning mod Ngorongoro-krateret, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vel fremme finder vi os til rette i lodgen her, som er beliggende på kanten af det store krater. Vi spiser frokost og herefter er der tid på egen hånd til at nyde lodgens faciliteter og slappe af.

Ngorongoro-krateret er helt unikt, da det er et beskyttet naturområde, hvor det også er tilladt, at der bor mennesker, der driver landbrug på stedet. Den lokale masai-stamme lever stadig af landbrug nede i det gigantiske krater, hvorfor stedet ikke kun er et fantastisk sted at se Afrikas vilde dyreliv, men også at lære lidt om den lokale levevis.

Det kegleformede Ngorongoro-krater er et af verdens syv naturvidundere. Siderne i krateret er 610 meter høje og kraterets bund, hvor mennesker og dyr lever, er 260 km², hvilket er lidt mindre end størrelsen på Langeland. Inden for dette lille område findes en bjergskov på den regnfulde side af krateret og græssteppe på den tørre vestlige side. Bunden af krateret er et stort græsland med akacieskove, den salte sø Lake Makat samt Ngoitokitok Spring, som skaber en sump i østenden af krateret.

Den salte sø er hjemsted for hundredvis af smukke flamingoer, og med over 500 fuglearter i området, er krateret et sandt paradis for fuglekiggere.

 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Ngorongoro Serena Safari Lodge Exterior View Inkluderet i prisen
Ngorongoro

Ngorongoro Serena Safari Lodge

+
Zebra Gnu Og Flamingo I Ngorongoro
Krontrane kenya_masai_hop_03

Den lokale masai-stamme lever stadig af landbrug i området, så i Ngorongoro kan du både se Afrikas vilde dyr og lære et af dets stammefolk at kende.

Dag 9

Ngorongoro-krateret, en hel dag på safari

Morgenen i Ngorongoro-krateret vækker sanserne til live, når solens første stråler kaster et gyldent skær over det dramatiske landskab.

Vores heldagssafari starter klokken halv otte om morgenen og åbner op for en verden af eventyr, hvor vi udforsker kraterets bund. Her venter en spektakulær panoramaudsigt og en fantastisk chance for at opleve løver, elefanter, næsehorn, bøfler og et væld af andre fascinerende vilde dyrearter.

Mens dagen skrider frem nyder vi en lækker picnicfrokost midt i dette naturskabte paradis omgivet af den uberørte natur og dens mange eksotiske lyde. Efter en dag med uforglemmelige safarioplevelser vender vi tilbage til vores base på Ngorongoro Serena Safari Lodge.

Her slapper vi af, reflekterer over dagens eventyr og glæder os til aftenens velsmagende middag.

 • Picnicfrokost
 • Middag

Her skal i bo

Ngorongoro Serena Safari Lodge Exterior View Inkluderet i prisen
Ngorongoro

Ngorongoro Serena Safari Lodge

+
Ngorongoro Landskab
kenya_masai_mara_hunloeve_01 Ngorongoro Serena Safari Lodge Lounge

I Ngorongoro-krateret venter en spektakulær panoramaudsigt fra vores lodge (th) og en fantastisk chance for at opleve løver, elefanter, næsehorn, bøfler og et væld af andre fascinerende vilde dyrearter. Her bor også masaier.

Dag 10

Ngorongoro-krateret, videre til Arusha og hjemrejse

I dag slutter vores safari-eventyr, og det er blevet tid til at rejse hjem til Danmark.

Efter morgenmaden tager vi afsked med Ngorongoro-krateret og kører cirka fire timer til lufthavnen i Arusha. Turen føles ikke så lang, for der er stadig smuk natur på vejen dertil, og vi skulle også gerne noget af vejen kunne skimte et af Tanzanias andre vartegn, bjerget Kilimanjaro, ude i horisonten. I lufthavnen i Arusha tjekker vi ind på flyet til Danmark, som flyver via Zanzibar og Doha, inden det ankommer til Danmark næste dag.

Hvis du har købt strandforlængelse på Zanzibar, står du naturligvis af flyet, når det mellemlander der.

 • Morgenmad
 • Frokost

Dag 11

Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig rundrejse til noget af det bedste vilde dyreliv i Østafrika.

kenya_nakuru_flamingo_01

Dag 10-15

Strandforlængelse på Zanzibar

Hvorfor ikke forlænge rejsen med fem dage og fire overnatninger på egen hånd på tropiske Zanzibars skønne hvide sandstrande?

På dag 10 flyver I med rundrejsegruppen fra Arusha til Zanzibar og mens de andre fortsætter rejsen imod Danmark, står I af flyet her og kan se frem til nogle skønne afslappede dage på Zanzibar, hvor I kan lade alle indtrykkene fra den begivenhedsrige rundrejse synke ind.  

Forlængelse er med forbehold for pladssituationen på fly og hotel. Vi råder under alle omstændigheder til at bestille i god tid.

 • Halvpension

Her skal i bo

Ocean Paradise Resort And Spa Pool 01 Inkluderet i prisen
Zanzibar

Ocean Paradise Resort & Spa

zanzibar_strand_03

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)