sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_06

Rejser til Yala

Rejser • vejret • hoteller

4,4 (220 Anmeldelser)

Tissamaharama/Yala

De vilde dyrs legeplads

Med base på et dejligt hotel tæt på nationalparkens porte, kan I i Yala opleve elefanter (omkring 300 lever i parken), læbebjørne, krokodiller, bøfler, og, hvis I er virkeligt heldige, leoparder.

Leoparderne findes i parken og holder med sikkerhed øje med jer, men det sker sjældent, at de giver sig selv til kende. Trods det, skulle Yala faktisk være et af de steder i verden, hvor der er størst chance for at se leoparder i det fri. Også fuglelivet er fantastisk her i parken – hav kameraet parat, så I kan forevige det, I ser.

Yala er Sri Lankas mest berømte nationalpark og blev oprettet i 1938. Før den blev nationalpark, fungerede den som jagtrevir for den britiske elite. Der hentes heldigvis ikke flere trofæer herfra til England længere, og i dag trives nationalparken som hjemsted for 44 arter af pattedyr og 215 fuglearter, hvoraf mange kun lever her.

sri lanka - Sri lanka_land Tissamaharama/Yala
;

Hoteller i Tissamaharama/Yala


Cinnamon Wild Yala ★★★★+

"Take a walk on the wild side" - siger Cinnamon selv om deres skønne hotel, der ligger lige ved indgangen til Yala National Park, komplet med egen kattelemurflok, der muntrer sig med at springe rundt på taget. På stikvejen ind til hotellet kan I være heldige at se pelikaner og krokodiller i søen og rådyr i græsset. Det sker også, at en elefant fra nationalparken forvilder sig ind på hotellets område.

Der er to værelsestyper: jungle chalet og beach chalet - begge hyggeligt indrettet med masser af træ og andre naturmaterialer. Fra beach chalet'et er der udsigt over Det Indiske Ocean, og fra begge værelserstyper kan man være heldig at se vilde dyr.

Sulten stilles i Tuskers, hovedrestauranten oven på receptionen, og tørsten i den hyggelige Pugmarks Bar eller i Roof Top Bar, som byder på resortets bedste udsigt. Cinnamon arrangerer også bush dinner inde i nationalparken.

Her er naturligvis både pool og spa til afslapning efter safari i nationalparken. 

68 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Spa

Chaarya Resort & Spa ★★★

Hotellet ligger i dejlige frodige omgivelser ca. 30 minutters kørsel fra nationalparken.

En moderne og rustik atmosfære med gode faciliteter, herunder en dejlig pool, en spa og og velanlagt have. Værelserne er godt indrettet med pæne mørke træmøbler og balkon.

40 værelser
500 m By
Pool
Bar
Restaurant
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi

Coconut Garden Hotel ★★★

Et virkeligt hyggeligt hotel og et godt udgangspunkt for udforskning af den mægtige Yala National Park, der ligger ca. 30 minutters kørsel herfra. Hotellet er omgivet af bananplantager og landlig idyl og har gode værelser.

Når I ikke er på safari, kan I slappe af ved hotellets pool og holde øje med farvestrålende påfugle, sommerfugle og andre skabninger, der lever på hotellets store område. 

12 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi

Lavendish Okrin Hotel ★★★

Okrin Hotel er et godt udgangspunkt for safariture i Yala National Park, der ligger blot 13 km derfra. Her finder I gode, rummelige værelser og en pool i haven, hvor man kan køle ned og sole sig i liggestolen efter et besøg i nationalparken.

Kokkene tilbereder retter fra det srilankanske og internationale køkken i den overdækkede restaurant. Der er ca. 3 km ind til nærmeste by, Kataragama.

17 værelser
2 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter

Noel Rodrigo's Leopard Safaris

Kom helt tæt på naturen og bo i telt inde i Yala National Park i Noel Rodrigo's Safari Campsite  en helt unik oplevelse for de eventyrlystne! Campen tilbyder Mobile Tents og de mere luksuriøse Lodge Tents at Yala Camp, som i modsætning til førstnævnte har rigtige senge, aircondition, fast gulv og privat bad og toilet.

Campen tilbyder et 2 nætter / 3 dages program med frokost, game drive og middag på dag 1, to game drives og alle måltider på dag 2 og afrejse på dag 3. Noel (kendt som Sri Lankas Leopard Man) og hans personale er pionerer indenfor deres felt og kender nationalparken ud og ind. Med dem får I en enestående safarioplevelse i Yala.

9 værelser
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks

Mahoora Tented Safari Camp Yala ★★★+

Kom helt tæt på naturen og bo i en ægte safari-camp i udkanten af nationalparken. I indkvarteres i gode telte med alle faciliteter som rigtige senge og naturligvis eget bad og toilet. Opholdet er på All Inclusive-basis og inkluderer dermed alle måltider og drikkevarer.

Efter oplevelser i nationalparken samles I om bålet og nyder en drink inden middagen, der serveres under stjernerne. Dette er CO2-neutral ferie i pagt med naturen. 

5 værelser
Bar
Restaurant
Balkon / Terrasse

Mandara Rosen ★★★★+

På Mandara Rosen er I omgivet af natur og fuglefløjt, og hotellets have er en dejlig, frodig oase med smukke gamle træer. Midt i haven ligger en stor pool, der praler af at tilbyde musik under vandet. Hotellets gæster samles i restauranten, der har en hyggelig bar på terrassen med udsigt over poolområdet. Menukortet spænder vidt fra srilankanske retter til forskellige andre internationale køkkener.

Her er fine værelser indrettet i moderne stil og med god plads. Deluxe Double-værelserne og suiterne har egen balkon. Hotellet har en ayurveda spa og et lille fitnesscenter.

52 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Fitnesscenter
Spa

Rejser til Tissamaharama/Yala

Yala

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
34° C
34° C
35° C
36° C
34° C
33° C
34° C
34° C
34° C
35° C
34° C
35° C
Nedbør i mm.
50 mm
73 mm
40 mm
75 mm
170 mm
18 mm
16 mm
13 mm
7 mm
207 mm
293 mm
137 mm

Billeder fra Tissamaharama/Yala

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)