kuching_05
Borneo - Individuel rejse

Kultur og natur i Sarawak

4,5 (34 Anmeldelser)
9 dage fra 14.725 kr.

Kultur og natur i Sarawak

Et fantastisk natureventyr

Denne rejse går til Borneo, nærmere betegnet den malaysiske delstat Sarawak, og I kan godt forberede jer på et fantastisk eventyr, som det er få forundt at opleve. I skal besøge Bako National Park, som er en af de bedste på øen, og her skal I opleve, hvordan naturen hersker, når den får lov. Forhåbentligt får I også et glimt af Borneos vilde dyr. Her findes nemlig både næseaber, floddelfiner og orangutanger, som I kan se boltre sig i deres naturlige habitat.

I en anden del af Sarawaks regnskov møder I ibanstammen i deres langhuse, hvor alle landsbyens indbyggere bor og lever. I får lov at komme helt tæt på denne særlige levemåde, dens traditioner og kulturelle arv, og I overnatter på madrasser i langhuset sammen med beboerne. I skærende kontrast til ibanstammens landsby besøger I Sarawaks hovedstad Kuching, der er præget af hektisk byliv, arkitektoniske vidundere og kulturelle skatte.

Der bliver også tid til at læne sig tilbage og nyde solens stråler og svømme i krystalklare floder omgivet af frodig regnskov. Har I mod på flere eventyr, kan I tilkøbe en tur til Mulu National Park og besøge de enorme huleformationer, som måske udgør nogle af de mest fascinerende i verden.

På hjemvejen tager I et stop i den pulserende storby Singapore. Her er både moderne kvarterer med store shoppingområder, lokale basarer og små multietniske samfund. Dette er rejsen til jer, der vil have en oplevelse udover det sædvanlige.

Jer, der både vil opleve en autentisk asiatisk storby og stammerne i junglen, naturens storhed og de sjældne dyrearters hjemsted.

Individuel rejse
Kan skræddersyes - afrejse hele året
kuching_krydderier_01

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Kuching 2 nætter i Kuching
2
Overnatning

Bako National Park 1 nætter i Bako National Park
1

Kuching 1 nætter i Kuching
1
Overnatning

Iban Longhouse 1 nætter i Iban Longhouse
1
Overnatning

Batang Ai 1 nætter i Batang Ai
1

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Kuching, Sarawak

I forlader Københavns Lufthavn ved middagstid og rejser mod Kuching, via Singapore.

Ring eller skriv til os
Alice Hamurkesen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Dag 2

Ankomst til Kuching

I ankommer til Kuching om eftermiddagen, og en chauffør kører jer til hotellet. Resten af dagen kan I udforske nærområdet og finde et sted at spise middag.

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
kuching_gade_01
Dag 3

På oplevelse i Kuching

Kuching var hjemsted for Sir James Brooke, som grundlagde Sarawak og blev statens første ”hvide rajah”. Den arkitektoniske arv er velbevaret, og det er blandt andet den, I skal opleve, når I lægger vejen forbi Fort Magherita og Square Tower, der engang tjente som byens værn mod flodsiden. Gennem de sidste hundrede år har de gamle bygninger tjent som både fængsel, dansesal og er i dag restaurant. I skal også se Kuchings retsbygning, som stod færdig i 1874, den neoklassiske postbygning fra 1931 og byens rådhus.

På Sarawakflodens nordlige bred ligger paladset The Astana, hvor Sarawaks guvernør har sin officielle bolig. Astana blev bygget i 1870 af Kuchings anden ”hvide rajah” som en bryllupsgave til hans kone. Sarawak Museum er kendt for at have den bedste etnografiske samling i Sydøstasien, som I også snuser til i løbet af dagen.

Kuching betyder kat på malay, og man er da også glad for katte i byen. Her findes blandt andet verdens eneste kattemuseum, det besøger I dog ikke men lægger i stedet vejen forbi det store kattemonument i byens centrum. Byens ældste kinesiske tempel Tua Pek Kong er et syn for sig med sine stærke røde og grønne farver og imponerer de fleste besøgende.

I skal også opleve Kuchings kampungs, de maleriske malaysiske landsbyer bygget på pæle langs flodens bred. Byens centrum præges af moderne gader og små gyder, hvor snedkere, skomagere og urmagere holder til. I går en tur på promenaden, hvor der er et leben ved de mange udendørscaféer, boder og springvand. Efter frokost afleverer jeres guide jer på hotellet, og resten af dagen er I på egen hånd.

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
kuching_tua pek kong_kattetempel_01
kuching_befolkning_03
Dag 4

Kuching - Bako National Park, oplevelser i regnskoven

I spiser morgenmad på hotellet, før I drager mod Bako National Park, som ligger lidt over en times tid fra Kuching. Parken ligger, hvor Bako- og Kuchingfloderne mødes, og turen dertil foregår både i bil og båd. Der er både chance for at se krokodiller og ørne på bådturen til parken.

Afhængigt af vandstanden i floderne kan I opleve, at I må gå det sidste stykke i land, så tag godt fodtøj med, så I er forberedt på lidt af hvert.

Med sine 27 kvadratkilometer er Bako National Park en af Sarawaks mindste, men det gør den ikke mindre spændende. I parken findes hele syv forskellige økosystemer, her er et rigt dyreliv og jungle, vandfald og afsondrede strande ligger strøet udover parken. Der er aldrig en garanti for at se vilde dyr, når man befinder sig junglen, men i Bako findes der tusindvis af de langhalede java-aber, som oftest færdes i store støjende grupper rundt i junglen og tit viser sig for besøgende. Også det skæggede vildsvin, flyvende lemurer og desmerdyr holder til i parken.

Desmerdyret er måske mest kendt som et led i produktionen af den verdenskendte kaffe Kopi Luwak. Desmerdyret spiser kaffe-bønnerne, og når de har været igennem dyrenes fordøjelsessystem, opsamles de og laves til verdens dyreste kaffe.

Der er etableret stisystemer i parken, som er af varierende længder og fører til forskellige oplevelser. I aftaler med lokalguiden og finder ud af hvilke ture, der passer bedst til jer.

I spiser frokost i parkens restaurant og bruger herefter tiden på at udforske endnu mere af den imponerende natur. Middagen spiser I også i parkens restaurant, inden I begiver jer ud på en aftentur kun oplyst af fakler. I overnatter på Bako National Park Hostel.

 • Inkl. i prisen
  Bako National Park Hostel

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
malaysia/borneo - borneo_naeseabe_08
Næseaben kan I være heldige at møde i Bako National Park.
alt
Dag 5

Bako National Park - Santubong Cruise - Kuching

Efter morgenmaden tager I en af parkens stier for forhåbentlig at spotte fugletræk, reptiler, langurer og de sjældne næseaber, som kun findes på Borneo. Bako siges at være et af de bedste steder at spotte arten, så vi krydser fingre for, at det lykkes. Efter frokost forlader I parken og kører til Sarawak Boat Club, hvor I går ombord på den båd, der skal sejle jer gennem Santubong River.

I floden findes den sjældne Irrawaddy-delfin, som er i familie med spækhuggeren og kun lever få steder på jorden. I er forhåbentlig heldige at se den lille delfin med det runde hoved og de brede luffer i flodens vand.

Hvis ikke I har held med delfinerne, er det heldigt, at mangroven står smukt og frodigt omkring floden. Når det bliver mørkere, kan I måske se næseaber hænge i trækronerne eller en krokodille eller to, som svømmer i det stille vand. Aftenens sidste oplevelse er at se ildfluerne samle sig ved flodens bred, når mørket falder på. Som tusindvis af lys flimrer de rundt blandt mangrovens grene og udgør et meget smukt syn. I vender tilbage til jeres hotel i Kuching i løbet af aftenen.

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
Indonesien - sumatra_bukit lawang_orangutang_06
malaysia/borneo - borneo_orangutang_mor_baby_04
Vi krydser fingre for, at orangutangerne viser sig i Semenggoh Orangutan Centre.
Dag 6

Kuching - Semenggoh Orangutan Centre - Iban Longhouse

Dagen begynder med et besøg på Semenggoh Orangutan Centre, hvor I får lov at komme helt tæt på det fantastiske dyr, som kun er at finde tre steder på kloden. I går gennem regnskoven, hvor orangutanger svinger sig over hovederne på os, til fodringsplatformen, hvor de unge aber får serveret et måltid, når det ikke er frugtsæson i regnskoven. De unge orangutanger bruger det meste af tiden mellem skovens træer og vender primært tilbage til centeret for at spise, så der er altså ikke garanti for at se stedets hovedattraktion.

Efter besøget på Semenggoh Orangutang Centre kører I gennem Borneos maleriske landskab af frodig skov, peber-, gummi- og oliepalmeplantager og små landsbyer.

I laver et stop i byen Serian, som især er kendt for sin produktion af durian, også kaldet frugternes konge. Durian-frugten har en sød smag og en meget stærk lugt, og I vil nok støde på den flere gange på det lokale frugtmarked. I besøger også en peberplantage og lærer mere om, hvor peberet gror.

I spiser frokost på vejen og når sidenhen Lemanak River, hvor I går ombord på den langbåd, der skal sejle jer til de traditionelle langhuse. Naturen omkring langhusene er meget unik med uberørte områder med regnskov og floder med klart vand, som I kan tage et dyp i. I spiser aftensmad i langhusene, og efterfølgende vil beboerne underholde jer med traditionel dans og musik. I bliver også budt på tuak, som er ibanstammens traditionelle ris vin.

I overnatter i langhusene, som er mere primitivt indrettet end de hoteller, I ellers overnatter på, men i stedet giver et indblik i den traditionelle levestil. Her sover alle på madrasser i det samme aflange rum, og levestilen er i det hele taget mere fællesorienteret end, hvad vi er vant til.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Ibanstammen langhuse

I Borneos dybe regnskov bor ibanstammen i deres traditionelle rumah panjai, altså langhuse. Hele landsbyen lever i det samme langhus, sover side om og side og fungerer som en stor familie. 

Nogle landsbyer er blevet moderniseret og har elektricitet og vandforsyning, mens andre stadig lever mere primitivt uden moderne fornødenheder. Størstedelen af Ibanstammen er i dag kristne, men de har en stærk kulturel arv, som blandt andet omfatter dansen ngajat.

ibanstamme_langhus_04
ibanstammen_kanoer_01
ibanstammen_kunst_01
Dag 7

Iban Longhouse - Batang Ai

Efter morgenmaden går I en kort tur i junglen, der omgiver langhusene. I får også en demonstration af Ibanstammens traditionelle kunst, at ”jagte” med pusterør. Der bliver serveret frokost i langhusene, inden I rejser videre til Batang Ai Resort. Hotellet er placeret midt i regnskoven, og I kan bruge dagen på at slappe af ved poolen eller udforske den omkringliggende natur.

 • Inkl. i prisen
  Aiman Batang Ai Resort and Retreat, Standard

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
ibanstamme_befolkning_02
alt
Dag 8

Batang Ai - Kuching - Singapore eller forlængelse

I spiser morgenmad på hotellet, inden I kører mod lufthavnen i Kuching, hvorfra I flyver til Singapore - eller til Mulu National Park, hvis I ønsker at forlænge rejsen med et par dage i nationalparken, der er særligt kendt for de store huleformationer, der er blandt de mest betagende i verden.

I flyver den korte strækning til Singapore, hvor I har dagen på egen hånd, og her er masser at opleve! Singapore er en multietnisk by, og man kan opleve etniske bydele, hvor der hersker en helt anden stemning end den, I oplever i den moderne del af Singapore. Her kan I besøge både
Chinatown og Little India.

I Merlion Park står Merlion-statuen, som er Singapores vartegn og maskot. Det 8,6 meter høje mytologiske væsen har en løves hoved og en fisks krop. Fra Merlion Park er der en fantastisk udsigt over Marina Bay og nogle af byens ikoniske skyskrabere. Tidligere var Singapores skyline domineret af klassiske betonbygninger, men man har valgt at beklæde mange af bygningerne med grønne planter for at skabe et mere levende udtryk.

I kan også bruge dagen i Singapore Botanic Garden, som er på UNESCOs Verdensarvliste. Haven blev grundlagt i 1859 og spillede en betydelig rolle i forskningen af gummitræets dyrkning og det store boom af handel med gummi tidligt i 1900-tallet.

Der findes mere end 10.000 plantearter i haven, som samtidig er kendt for sine temahaver, og I kan blandt andet slentre en tur i ingefærhaven, regnskoven eller evolutionshaven.

I Civic District, Singapores historiske, kulturelle og arkitektoniske centrum, kan I se blandt andet byens Parlamentshus, rådhus og højesteret, og i den moderne botaniske have Gardens by the Bay kan I opleve et fantasiland med high tech supertræer og fokus på biodiversitet.

I kan også slentre en tur ned ad Orchard Road, som er berømt for sine shoppingcentre og mange butikker. Her er mulighed for at shoppe, blive underholdt og spise god mad på de lækre restauranter. Singapores ældste buddhistiske tempel Thian Hock Keng-templet er bygget for at tilbede den kinesiske havgudinde Mazu og er en fin oplevelse at tage med.

Vil I gerne blive klogere på Singapore og Asiens kulturarv og historie, er der National Gallery Singapore, hvor de har den største samling af sydøstasiatisk kunst, eller Asian Civilisations Museum, som har fokus på tværkulturelle forbindelser, gode bud og interessante museer at besøge.

I kan også slå vejen forbi Singapore Zoo, tage en drink på en af byens mange tagterrasse-barer eller besøge et af byens hawker centre, hvor et hav af boder tilbyder forskellige retter til gode priser. Sidst på aftenen skal I tilbage til lufthavnen for at flyve det sidste stykke hjem til Danmark.

Ønsker I mere tid i Singapore, er det muligt at forlænge rejsen med et stopover med tre eller fire dage i Singapore. 

 • Morgenmad
singapore - singapore_by_bygninger_01_hf
Ring eller skriv til os
Alice Hamurkesen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Dag 9

Ankomst til Danmark

Andre spændende rejser

Colombia

Colombias højdepunkter

Individuel rejse
Myanmar

Gennem pagodernes land

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.214 anmeldelser)