malaysia - cameron highlands_teplantage_01
Malaysia - Rundrejse med dansk rejseleder

Malaccahalvøens hemmeligheder

4,6 (16 Anmeldelser)
16 dage fra 21.990 kr.

Malaccahalvøens hemmeligheder

Storbyer, verdensarv og vidunderlig natur

Malaysia er et af Sydøstasiens mindre kendte rejsemål, og det synes vi er aldeles uberettiget! Malaccahalvøen, der udgør den vestlige del af Malaysia, har en perlerække af spændende og usædvanlige oplevelser i storbyen, junglen, højlandet og ved stranden, som alle fortjener opmærksomhed. Det er disse oplevelser, vi sætter fokus på med denne rundrejse. Oven i købet er de geografiske afstande korte, så vi bruger minimal tid i bussen og maksimal tid på oplevelser. 

Kontrasterne mellem landlig idyl, hektisk storby og stemningsfuld kolonistil er slående. Vi besøger hovedstaden Kuala Lumpur, hvor vi oplever spændende arkitektur i stål og glas side om side med gamle koloniale huse og nogle af verdens højeste bygninger. Vi kommer også til de charmerende UNESCO-beskyttede handelsbyer Melaka og George Town. Det var her kinesere, arabere og europæere kæmpede om adgangen til de eftertragtede krydderier, og en livlig handel mellem øst og vest bragte velstand til regionen.

I Cameron Highlands oplever vi det frodige og lidt kølige højland med teplantager og jordbærmarker. I Belum Rainforest – en af verdens ældste regnskove med 130 mio. år på bagen – besøger vi de indfødte folk, orang asli, og tager på let vandring ad frodige junglestier. Her er vi blandt andet på udkig efter elefanter og verdens største blomst, mens aber og farvestrålende fugle holder øje med os fra trækronerne.

Vi kommer tæt på orangutanger, når vi besøger et reservat og forskningscenter, der arbejder med at rehabilitere de truede dyr, og på hele rejsen kommer vi til at møde den multikulturelle befolkning, og får indsigt i deres mange skikke og særegne traditioner, som også kommer til udtryk i en lang række fantastiske smagsoplevelser fra restauranter og gadekøkkener.

Efter en tætpakket rejse rundt på Malaccahalvøen sejler vi til paradisøen Langkawi. Her sænker vi tempoet, stikker fødderne i det hvide sand og nyder tilværelsen på det fantastiske Meritus Pelangi Beach Resort (). For jer, der foretrækker aktiv ferie, er der masser af muligheder for udflugter rundt om på Langkawi, bl.a. til UNESCO Kilim Geoforest Park, hvis forunderlige natur fortæller en helt særlig historie. 

Rejsens sidste oplevelser får vi i Singapore, hvor vi har tid til en spændende byrundtur, inden flyet letter mod Danmark. Vi har hele vejen rundt selskab af en rejseleder med et meget stort kendskab til Malaysia. Hun fortæller levende om landets begivenhedsrige historie og om livet i nutidens Malaysia, hvor der navigeres mellem gamle traditioner og moderne strømninger.

Små grupper 12-25 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Vores gæster siger ...

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Melaka 2 nætter i Melaka
2
Overnatning
Hotel Puri ★★★

Kuala Lumpur 2 nætter i Kuala Lumpur
2
Overnatning
Swiss Inn ★★★

Cameron Highlands 1 nætter i Cameron Highlands
1
Overnatning

Ipoh 1 nætter i Ipoh
1
Overnatning
Impiana Ipoh ★★★

Belum Rainforest 2 nætter i Belum Rainforest
2
Overnatning

George Town, Penang 2 nætter i George Town, Penang
2
Overnatning
Penaga Hotel ★★★+

Langkawi 3 nætter i Langkawi
3
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
København - Singapore
Afgang fra Københavns Lufthavn ved middagstid med Singapore Airlines.
Dag 2.
Singapore – Melaka
Ankomst til Singapore tidligt om morgenen og direkte videre over grænsen til UNESCO-fredede Melaka, en køretur på ca. 5 timer.
Dag 3.
Melaka, flodsejlads
Skøn og fredfyldt sejlads på floden og kokkeskole, hvor vi lærer at lave retter fra det spændende og krydrede malaysiske køkken.
Dag 4.
Melaka – Kuala Lumpur
Vi fortsætter til Kuala Lumpur, som er en vidunderlig blanding af nyt og gammelt. Byrundtur inkl. besøg på det gamle kongepalads og observationsdækket i det 420 meter høje KL Tower med fabelagtig udsigt over byen. Efter frokost besøger vi et kunsthåndværkscenter og får bl.a. lov at prøve kræfter med batik.
Dag 5.
Kuala Lumpur, rundt i byen
Besøg ved de mægtige Petronas Twin Towers, to ens skyskrabere på 88 etager og 452 meter, der indtil 2004 var verdens højeste. Smagsprøver fra byens mange gadekøkkener er også et must! Tid til shopping på egen hånd.
Dag 6.
Kuala Lumpur, Cameron Highlands
Fra storbyen ud i den smukke natur ved Cameron Highlands, hvor velordnede jordbærhaver kræver et besøg. På vejen besøger vi Batu Caves, et af de vigtigste hindutempler uden for Indien.
Dag 7.
Cameron Highlands – Ipoh
Vi har morgenen i Cameron Highlands, hvor vi ser disen lette over de grønne bjerge, inden vi kører den korte vej til Ipoh, hvis smukke gamle bykerne vidner om dengang, byen var en af de rigeste i hele Sydøstasien på grund af de nærliggende tinminer. På vejen besøger vi en teplantage og får en introduktion til teens verden.
Dag 8.
Ipoh – Belum Rainforest
På vej mod regnskoven besøger vi et rehabiliteringscenter for orangutanger i Bukit Merah samt byen Kuala Kangsar, hovedsæde for en af Malaysias sultaner. Vi tjekker ind på vores resort, der ligger idyllisk på en ø i regnskoven.
Dag 9.
Belum Rainforest
En hel dag i en af verdens ældste regnskove med 130 mio. år på bagen. Vi sejler ud for at besøge stammefolk og går på jagt efter verdens største blomst. Også tid på egen hånd på resortet bl.a. med mulighed for at fiske i søen eller slappe af ved poolen.
Dag 10.
Belum Rainforest – George Town, Penang
Vi sejler de 8 km til Penang, hvor vi skal bo i George Town – en af Sydøstasiens mest charmerede kolonistilsbyer. Vi indtager byen i rickshaw - eller trishaw, som det hedder her.
Dag 11.
George Town
Vi udforsker den historiske by, hvis bykerne med de karakteristiske gamle handelshuse er UNESCO-verdensarv. Vi supplerer oplevelserne med de fremragende smagsoplevelser, George Town er kendt for.
Dag 12.
George Town - Langkawi
Vi har ca. 2½ times sejltur foran os, før vi ankommer til tropeøen Langkawi. Vi kører til vores skønne hotel, som ligger direkte på Cenang-stranden.
Dag 13-14.
Langkawi
God tid til at nyde øens bedste strand, solen og det lune havvand. Masser af muligheder for oplevelser i naturen, f.eks. kabelbane i junglen og sejltur mellem dramatiske kalkstensøer. Rejselederen kommer med forslag og arrangerer ekstra udflugter.
Dag 15.
Langkawi – Singapore og hjemrejse
Vi lander i Singapore sidst på formiddagen. Rejselederen tager os med på byrundtur i den pulserende, meget velfungerende storby med besøg i bl.a. den fantastiske Garden by the Bay og en sejltur på Singapore River. Afskedsfrokost og afrejse mod Danmark.
Dag 16.
Ankomst til Danmark
Vi lander i Københavns Lufthavn tidligt om morgenen.

Andre spændende rundrejser

Borneo

Ultimative naturoplevelser

Rundrejse med dansk rejseleder
Vietnam

Fra Halong til Mekong

Rundrejse med dansk rejseleder
Sri Lanka

Templer, te og safari

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)