bali - munduk_rismark_01

Rejser til Munduk

Rejser • vejret • hoteller

Munduk

Højlandets herligheder

Midt i Balis frodige og irgrønne højland ligger landsbyen Munduk omgivet af risterrasser og knejsende bjerge. Trods sit skønne ydre er der mere til det grønne landskab end ren og skær ynde.

Her dyrkes tobak, kaffe, kakao og alle tænkelige frugter, og det kan både vi og balineserne takke hollænderne for. Det var nemlig hollænderne, der i slutningen af 1800-tallet satte produktionen i system, og derfor kan I også ane en del hollandsk kolonistilsarkitektur og input i en ellers ærkebalinesisk oase.

Foruden de mange smagsoplevelser, der venter jer her i højlandet, kan I også glæde jer til en masse øjenguf. Tæt på byen finder I et par aldeles smukke vandfald, hvor af nogle endda lokker til en dukkert i det kolde vand. På Tambligan-søen finder I Balis måske allersmukkeste tempel, som står som et monument ude midt i søen. Og så er der ellers den skønne natur med grønne skove, risterrasser og meget andet, som er værd at udforske på en god vandretur. 

Munduk er et oplagt rejsemål til jer, der gerne vil trække stikket, sanse naturen, smage på Bali og samtidigt få rørt bentøjet lidt.

bali - bali_land Munduk

Hoteller i Munduk


Puri Lumbung Cottage ★★★

Som noget ganske enestående er Puri Lumbung Cottages mere end et hotel - det er et øko projekt beliggende i det uspolerede område omkring landsbyen Munduk. Man har opbygget stedet på traditionel vis hvilket vil sige som et menneske - helligdommene er placeret ved hovedet, værelser og hytter ved hjertet og alle andre faciliteter ved foden.

Som gæst belønnes I med en imponerende udsigt over rismarkerne, de smukke vulkanbjergtinder og kysten i det fjerne.

Her er værelses- og hyttetyper for enhver smag, alle enkelt men smagfuldt indrettede i traditionel balinesisk stil, og med egen balkon eller terrasse.

På Warung Kopi restauranten serveres mad fra både det balinesiske, indonesiske og vestlige køkken. Stedet indbyder til vandreture og mountain biking og tilbyder forskellige former for spa-oplevelser samt yoga- undervisning.

Bar
Restaurant
Balkon / Terrasse

Sanak Retreat ★★★★

Et skønt, fredfyldt hotel midt i rismarkerne omgivet af det nordlige Balis smukke landlige idyl. Hotellet har kun 11 bungalows bygget i teaktræ, og alle er individuelt og meget smagfuldt indrettet med smuk brugskunst, som for øvrigt er til salg, hvis man har lyst til at bringe lidt af Bali med sig hjem.

One bedroom-bungalows består af et soveværelse med en king size-seng og et stort badeværelse, som åbner op mod en frodig lille have. Foran bungalowen kan man slå sig ned på sin private terrasse. Herudover findes two bedroom-bungalows i to etager med rigtig god plads og en enkelt villa med tre soveværelser og plunge pool.

Bygningerne på området er forbundet med træbroer.

I restauranten serveres dejlige lokale og internationale retter, og baren ryster gode drinks. Sanak Retreat har naturligvis også en skøn spa, pool og forskellige aktiviteter til de mindste gæster. Et virkeligt dejligt sted at koble af.

11 værelser
2 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Minibar
Spa

Moding Plantation Nature Resort & Spa ★★★★

Dette hotel ligger midt i uspoleret natur i den lidt kølige, friske bjergluft med en fabelagtig udsigt til kaffeplantager, rismarker og havet i det fjerne. På en klar dag kan man se helt til Java, som ligger 50 km væk. Hotellet har en del faciliteter, herunder en smukt anlagt pool med en ubetalelig udsigt, en dejlig spa, tennisbaner og gratis wifi.

Der tilbydes en del aktiviteter i naturen som f.eks. yoga, cykelture og trekking.

Villaerne og suiterne er rummelige og smukt indrettet med mørkt træ og traditionelle møbler, og alle har egen terrasse med skøn udsigt. 

Der er mulighed for at bo mange sammen i de forskellige villatyper og endda mulighed for egen pool. Hotellet er bevidst om at involvere den lokale befolkning i driften og har mange medarbejdere fra de omkringliggende landsbyer. 

17 værelser
5 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Spa

Atres Hotel ★★★

Atres betyder anti-stress, og det er præcis den stemning og følelse, der møder jer ved ankomsten til Atres Hotel efter en køretur gennem små landsbyer og til sidst ad en jordvej, inden det lille hotel åbenbarer sig midt i rismarken.

Kadek, der er direktør for resortet, og hans personale har arbejdet målrettet på at skabe et alternativt hotel i Munduk. Stedet er drevet som et familieprojekt, og familiens passion for stedet og deres gæstfrihed er slående. I bliver mødt med et stort smil og stegte bananer og coconut-pandekage, stedets specialitet, inden I vises til jeres værelse, der ligger rundt omkring i rismarken. 

Oprindelig var villaerne tiltænkt familiens fem døtre og deres familier, men da de alle er flyttet væk fra Munduk, besluttede faderen at ombygge husene til værelser og etablere restaurant og swimmingpool, som ligeledes ligger omgivet af rismarker. De 11 værelser er alle forskelligt men charmerende og personligt indrettede med lille balkon eller terrasse.

Der er væld af udflugtsmuligheder i området, I kan vandre til det spektakulære Munduk Waterfall, undervejs ser I bl.a. kaffe- og nellikerplantager og rismarker. Der er mulighed for at leje cykler (mountain bikes) dyrke yoga, få massage eller komme på kokkeskole. Atres Hotel er således et fredeligt, men absolut ikke et kedeligt sted.

11 værelser
2 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Spa

Atres Sari Resort ★★★

På en bakketop i Munduks grønne natur ligger Atres Sari Resort. Et pænt og enkelt hotel med en særdeles spektakulær beliggenhed, der byder på en larmende smuk udsigt til bjerge og dale. Her er du tæt på mange af Balis smukke vandfald og risterrasser samt kaffe-, tobak- og kakaoplantager.

Foruden et roligt poolområde med solsenge og en formidabel udsigt over området, finder du en bar og en restaurant. Værelserne er enkelt indrettet med de mest almindelige bekvemmeligheder, hertil balkon.

14 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Loftsvifte

Rejser til Munduk

Bali

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
33° C
33° C
34° C
34° C
33° C
31° C
30° C
30° C
31° C
34° C
33° C
33° C
Nedbør i mm.
345 mm
274 mm
234 mm
88 mm
93 mm
53 mm
55 mm
25 mm
47 mm
63 mm
179 mm
276 mm

Billeder fra Munduk

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)