Skip to main content

De bedste rejser i sensommeren

Septembers himmel er så blå, skovbunden er dækket af svampe og kysten af orange havtorn. Sensommeren er sommerkjoler og skjorteærmer, selvom kalenderbladet påstår efterår.

Eller sådan håber vi i hvert fald! Den danske sensommer kan være mere gråvejr end gråspurvekvidder og flere regnvejrsdage end dugfriske brombær. Heldigvis er kloden spækket med oplagte rejsemål i august og september! Og selvom sensommeren ser vidt forskellig ud fra kontinent til kontinent, er der store oplevelser i vente.

Men hvor skal du rejse hen i august og september? Vi giver dig her 10 gode bud på rejser i sensommeren, der på den ene eller anden måde forlænger sommeren eller giver et andet skær til sensommeren.

10 rejsemål, du sagtens kan opleve i sensommeren.

Sesimbra_strand_02

Forlæng din sommer.

Sensommerens største hits: 10 spændende rejser i august og september

Amalfikysten, Italien – Indbegrebet af sensommeridyl

Vi begynder i hjertet af sensommeressensen. På rejsen til Amalfikysten er lyset, varmen og farverne præcis, som de fleste af os forestiller os det. De finpudsede huse i kystbyerne er bygget, som var de trappesten i de skrånende bakker. Sporene af patina er tydelige i teglstenene og kirketårnene, og romantikken lyser kraftigt gennem optikken. Italien er et rejsemål, som er skabt til sensommerrejsen!

På rundrejsen med dansk rejseleder til det sydlige Italien besøger vi foruden de billedskønne landsbyer også mytiske Pompeji og Vesuvvulkanen, der både fjernede byen fra verdenskortet og gav den en plads i verdenshistorien.

Vi slår sanseapparatet ud på vandreturen ad Citronstien og følger i europæisk kunsthistorie mellem indslag fra H.C. Andersen og Krøyer-parret. Vi stævner ud på en skøn sejltur langs kysten og besøger en lokal vingård til vinsmagning. Med i prisen får du alle udflugterne og mange måltider, men vi har også prioriteret lidt tid på egen hånd, så du har plads til et glas vin på marinaen og kan besøge lige den restaurant, du falder for.

Amalfikystens lyksaligheder

amalfi_02
maiori_amalfi kysten_citron_05 vesuv_vinmarker_01

Efter rejsen til Amalfikystens lyksaligheder er der ingen tvivl om, hvordan den perfekte sensommer skal smage.

Bali – Årets bedste tidspunkt

Der findes ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Gudernes Ø, men august og september er den tørre sæson på Bali.

Det gør sensommeren til det oplagte rejsetidspunkt ifølge vores produktionsdirektør Peter Nielsen, der har besøgt Bali på alle tidspunkter af året:

”Der er dejligt på Bali hele året rundt, men sensommeren er det bedste tidspunkt. Højsæsonen i sommeren er netop overstået, og derfor er det til at få både hotel og rejse til en ret god pris i begyndelsen af efteråret.”

Har du mulighed for det, kan du med fordel planlægge årets store, oversøiske rejse i sensommeren frem i skolernes sommerferie. Her egner vejret sig nemlig perfekt på Bali:

”Vejret er fantastisk i august, september og oktober. Der er nærmest ingen nedbør, og der er ingen vind.

Det er ideelle forhold til en aktiv cykeltur langs rismarkerne eller en vandretur i junglen, hvor man lettere kan krydse vandløbene.

Og netop sådan nogle udflugter i det nordøstlige Bali vil jeg da anbefale, at I krydrer sensommerrejsen med.”

Eksotiske sensommerrejser til Bali:

Mageløse oplevelser på Bali
Mageløse oplevelser på Bali, Gili og Lombok
Mageløse oplevelser på Bali, Flores og Komodo
Mageløse oplevelser i Ubud, Lovina og Tanjung Benoa
Mageløse oplevelser på det vestlige Bali og Lembongan

bali - bali_strand_sunset_02

Dourodalen, Portugal – Høst de største oplevelser

Skillelinjen mellem efterår og sensommer er flyvsk, og et sted derimellem svæver endnu en årstid rundt: Høsttiden!

Og der er en helt særlig – og velsmagende – af slagsen i vente i Dourodalen i det nordlige Portugal, portvinens hjemstavn. Og måske er det den smukkeste rejse i september.

Høstsæsonen begynder i september, mens første skridt i vinifikationen af den rubinrøde væske i bogstavelig forstand tages i oktober. Når vinrankerne skifter til efterårsuniformen, har vindruerne samlet nok sukker, saft og kraft til at blive håndplukket og herefter fodpresset og lagt på fad.På vores individuelle cykel- og vandreferier i Dourodalen kan du komme helt tæt på forædlingen fra jord til bord.

Vi tilbyder ophold på vingårde med egen vinproduktion og boutiquehoteller i små landsbyer, så du kan få alle nuancerne fra høsttiden med.

Hvis du vil læse mere om portvinsproduktionen i Dourodalen, anbefaler vi vores reportage fra vingården Quinta da Roêda i hjertet af regionen.

Sensommerrejser til Portugal, Dourodalen:

Vandring gennem Dourodalen
På cykel gennem Dourodalen
Mageløse oplevelser – Dourodalen og Porto

douro flod_01

Der knokles i vinmarkerne i Dourodalen, når vindruerne skal høstes.

Det sydlige Portugal – Hvor sommeren varer ved

Det smalle land på Den Iberiske Halvø er garant for sensommerstemning.

Kigger vi længere syd end Dourodalen, falder blikket på hovedstaden Lissabon og den fortryllende Algarvekyst, hvor sommeren bare varer ved. 

Hvis din sensommer skal være en afslappende pause fra hverdagen, anbefaler vi vores storby- og strandferie i Lissabon og Sesimbra. Her får du frit spil i fire dage i hovedstaden, hvor du kan lade dig inspirere af vores artikel med tips og tricks til et par spændende dage i Lissabon, inden strandkulissen venter. Her går tiden helt af sig selv på det dejlige hotel ud til Atlanterhavet.

Du kan også gå i den aktive retning med vores vandreferie på Algarvekysten. Her er sensommeren den bedste tid på året, hvor de højeste varmegrader er drevet syd og har efterladt vandrestierne åbne.

Det går over gyldne kalkstensklipper, pinjeskove og charmerende kystbyer på seks varierende og spændende vandreruter.

I kommer helt til den spanske grænse og gennem floddeltaet Ria Formosa, hvor der er chance for at se den europæiske flamingo.

Der er naturligvis god tid til at nyde et glas vin i en af de mange landsbyer, og man kan let krydre rejsen med oplevelser til vands fra kystbyen Carvoeiro, hvor I bor.

Algarvekysten_hiking_01
algarve kysten 08 lissabon_alfama_01

Tag på egne eventyr i det sydlige Portugal på enten vandre- eller storby- og strandferie.

Grønland – En sensommer fyldt med is

Sensommeren er lig med sprøde æbler, lune aftener og spraglede georginer, men på breddegrad N°69 nord for polarcirklen, er det et andet scenarie.

Den grønlandske natur formår på sin helt egen vis at få sensommer, snedriver og isbjerge til at harmonere.

Vores rundrejse til Grønland, Et arktisk eventyr til lands og til vands, har stadig smag af de sidste sommernoter og tager samtidig en god bid af et efterår, hvor landskabet endnu er tilgængeligt, og hvor døgnet endnu har mange lyse timer.

Vinteren nærmer sig, men naturen giver os i september stadigvæk frit spil, når vi tager på isfjordssejlads til de kælvende gletsjere, vandrer i UNESCO-fjeldene ved Ilulissat og stikker til Nuuk på en 2 dage lang sejltur med kystfærgen.

Rejser du til Grønland i august eller september – og er du født under en heldig stjerne – kan der ovenikøbet være nordlys på sensommermenuen.

Vi har ført haft heldet med os på vores rundrejser med dansk rejseleder i de sene måneder, så selvom du ikke skal vælge rejsen for nordlys (her anbefaler vi et vintereventyr), så er det tilladt at håbe på en farverig sensommer.

Illulisat_diskobugten_vandring_01

Yellowstone, USA – Sensommerfærd før vi sner inde

Vinterens første snefnug falder tidligt i de højt beliggende nationalparker som Rocky Mountains og Yellowstone i Det Vilde Vesten.

Og når først sneen kommer, er der tale om lukket land for oplevelseshungrende gæster som os. Vejene spærres, og sensommermånederne er altså sidste chance for at opleve nationalparkerne, der så småt klæder sig i efterårets glød.

På rundrejsen På eventyr i Yellowstone og Rocky Mountains forener vi Vilde Vesten-nostalgi med nationalparkernes største naturoplevelser. Vi udforsker de enorme prærier, mærker guldgraverstemningen i de historiske byer, oplever rodeo-show og besøger seks forskellige nationalparker til høje vandfald, dampende fumaroler, finurlige stenformationer og rødt ørkenunderlag.

Ovenikøbet på den tid af året, hvor der er færrest turister og størst chance for at se det unikke dyreliv med bisoner, bjørne og prærieulve.

Lyder USA som noget dig? Grav dig dybere ned i guldgraverstemningen i rundrejsens program.

usa - yellowstone hjort
usa - colorado_rocky mountains national park_luftballon_01 usa - grand teton_colorado_rocky mountains national park_01

Vi følger naturens gang på rejsen til Yellowstone og Rocky Mountains, hvor vi går på opdagelse, inden vinteren kommer.

Kroatien – Sommerens sidste etape

Når kalenderen siger oktober, er de lune dage og varme badevandstemperaturer til at opstøve i Kroatien, blot en kort flyvetur væk.

Vores særlige cykel-krydstogt på et lille skib i Kroatien med få pladser (og cykelpladser) er et oplagt valg, hvis du vil have sommerens sidste etape med. Vi sejler på kryds og tværs i det dalmatiske øhav og har daglige cykelture på de naturskønne øer i selskab med vores rejseleder. Og beskeden er klar, hvis man spørger vores faste rejseleder Tina Hansen, der leder flere af rejserne til det smukke ørige:

”Sensommeren er skøn i Kroatien, og temperaturen er som skabt til cykelture. Vejret og ikke mindst vandet er stadig lunt, og sommerens travlhed er aftaget, så det nu er det lokale liv, der kigger frem. Trafikken på vejene er aftaget, og roen begynder igen at falde over øerne. En byge kan dukke op, men det er som oftest forfriskende og altid til stor gavn for naturen. Hvis du spørger mig og de lokale er sensommeren den bedste sæson i Kroatien.”

Vi tilbyder også rejser til Kroatien, hvor vi lader cyklen stå herhjemme og stadig sejler til de største oplevelser i Adriaterhavet. Det kan du læse meget mere om her!

Lavendel_01
Kroatien_Cykel_01 Split_1

Sæt dig godt i rette i sadlen på vores kombinerede cykel- og krydstogt i Adriaterhavet i Kroatien. Dagen går med store oplevelser i naturen, mens aftenen nydes i fred og fordragelighed på skibet.

Middelhavet – På togt i historiens kølvand

Sensommerstemningen følger med til søs på vores krydstogt i Middelhavet, som har afrejse i september og oktober 2023.

Her sejler vi med det topmoderne Apex-skib fra Celebrity Cruises fra 2019 med All Inclusive og drikkevarer inkluderet hele vejen. Ombord tager livsnyderiet over i Middelhavets bløde solskin, inden vi går i land til de største historiske oplevelser.

Vi sejler langs Middelhavets historiske vingesus gennem fem spændende lande fra Rom i Italien til Israel, Tyrkiet, Grækenland og Cypern. Vi lægger til ved to af verdens underværker, Efesos i Tyrkiet og Olympia i Grækenland, og har tre hele dage i Det Hellige Land, hvor vi besøger verdensreligionernes største seværdigheder i Jerusalem.

Med på hele rejsen er vores kyndige danske rejseleder, der leder udflugterne til lands og afholder spændende foredrag ombord på skibet. Læs alt om vores krydstogt i Middelhavet her.

katakolon_01
plaka gade athen jerusalem_bymur_klippemoske_01

Sensommerstemningen flyder i gaderne i Grækenland og Jerusalem, hvor vi har stop og udflugter på krydstogtet i Middelhavet.

Jordan – Et smut til ørkenoasen

Hvad den danske sensommer har i smage og farver, har den jordanske i solgaranti! Temperaturen ligger stabilt omkring de 30 grader, og der falder nærmest ingen nedbør før november. Samtidig er de allerhøjeste sommertemperaturer veloverstået, så vi faktisk kan nyde de smukke landskaber og historiske seværdigheder i et dejligt klima på rundrejsen med dansk rejseleder.

Vi følger i sporene af korsridderne og romerne rundt i ørkenlandet med en hel dag i verdensvidunderet Petra. Vi overnatter i beduinlejr og kører med 4-hjulstrækker i den rosenrøde Wadi Rum-Ørken, og hvis nedbøren skulle indfinde sig i løbet af oktober, oplever vi, hvordan dråberne forvandler de øde og tørre vidder til grønne græssletter.

Rundrejsen til Jordan kan også anbefales i forårsmånederne, men i sensommeren har du et sikkert kort på hånden, hvis du gerne vil forlænge sommeren. Vi anbefaler at tage et par ekstra dage ved Det Røde Hav efter rundrejsen, hvor liggestolen og solstrålerne sørger for sommerstemningen.

jordan - petra_11

Peru – Tag (tidligt) forskud på foråret

Vi runder top-10-listen af med at vende bøtten. Peru har nemlig nærmere forårsfornemmelser end sensommeridyl på menuen i september.

Juli til oktober er den tid på året med mindst nedbør i inkaernes land, og siden de store ferier i USA og Europa er veloverstået, er det også den mindst turistede periode i Peru. Det efterlader det fortryllende landskab klar til os, så vi kan vandre ved Machu Picchu og slentre gennem Cusco i god ro og orden på rundrejsen Toppen af Peru.

Rejser du i september og oktober, har du oven i købet de bedste forudsætninger for at opleve de mange fugle, der migrerer over Peru og det sydamerikanske kontinent i disse måneder. Det er muligt at forlænge rundrejsen til Peru med ophold i Amazonasjunglen, hvis dyreliv bedst opleves i sensommerperioden.

Som et lille ekstra krydderi er der chance for at se den blomstrende tallerkensmækker i sit rette element.

Den spiselige plantekasse-klassiker, hvis orange blomster giver glød til den danske sensommer, stammer nemlig fra Peru – ligesom mange andre ’danske’ afgrøder gør det. Så er det sensommer!

peru - peru_fugl_01
peru - machu picchu_35 peru - aguas calientes_tog_07

Vi tager toget til højlandsjunglen i Peru, inden vi udforsker Machu Picchu og kommer så tæt på Inkaernes by som muligt.

Andre læste også

seychellerne - seychellerne_haengekoeje_01
Artikel

Rejs i april, maj og juni - her skal du hen!

Læs artikel
thailand - andamaner havet_06
Artikel

Guide – Her skal du rejse hen i januar, februar og marts

Læs artikel
thailand - chiang mai_wat phra singh tempel_01
Guide

Eksotisk sommer? Her skal du hen i juni, juli og august

Læs artikel
sydafrika - garden route_strand_02
Guide

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)