costa rica - costa rica_tucan_fugl_01
Costa Rica - Individuel rejse

Skildpadder, skov og det søde strandliv

4,4 (34 Anmeldelser)
12 dage fra 15.740 kr.

Skildpadder, skov og det søde strandliv

En treenighed af smuk natur

Costa Rica er et sammensurium af overvældende natur, der folder sig ud over det ganske land. På denne rejse får I smag for tre herlige sider af landet, når I besøger skildpaddernes paradis i Tortuguero, Arenalvulkanen ved de grønne skove omkring La Fortuna og afslutningsvist de smukke strande ved Samara på Stillehavskysten.

Første stop på rejsen er Tortuguero, som er hjemsted for fire mere eller mindre truede skildpaddearter foruden et væld af pattedyr, fugle og reptiler. Her indlogeres I på en lodge, omgivet af vild natur, mens daglige ekskursioner tager jer ad vandvejene ud i det unikke økosystem og på besøg i områdets lille landsby.

Fra skildpadderne i øst går turen videre til den ikoniske Arenal-vulkan, der troner op i landskabet ved byen La Fortuna. Her har de kreative naturguder været på spil, og området bugner med magiske grønne skove, brusende vandfald og naturlige kilder, varmet af vulkanen selv. Drømmer I om at zipline gennem det grønne, gå på hængebroer gennem trætoppene eller bade i vandfald eller varme kilder, er det altså her, det sker.

Sidste stop på rejsen er Samara. En skøn lille strandoase ved Stillehavet, hvor dovent palmesvaj sætter tempoet til fire dages komplet afslapning.

I vælger selv, om I vil leje bil og opleve det smukke land i eget tempo, eller om I vil køre med bus. I Tortuguero er både helpension og flere udflugter inkluderet i rejsens pris, mens I har mulighed for at vælge mellem en flere spændende udflugter i La Fortuna og Samara – naturligvis i selskab med en engelsktalende guide, der bidrager med en masse viden og godt selskab. En rejse til jer, der vil opleve Costa Rica fra 3 skønne vinkler med mulighed for spændende udflugter i den skønne natur.

Individuel rejse
Kan skræddersyes - afrejse hele året
costa rica - dovendyr_02

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

San José 1 nætter i San José
1
Overnatning
Opgradering
Grano de Oro Hotel ★★★★

Tortuguero 2 nætter i Tortuguero
2
Overnatning
Pachira Lodge ★★★
Opgradering
Manatus Hotel ★★★★

La Fortuna/Arenal 3 nætter i La Fortuna/Arenal
3
Overnatning
Arenal Volcano Inn ★★★
Opgradering
Lomas del Volcán ★★★

Samara 4 nætter i Samara
4
Overnatning
Sol Samara Hotel ★★★
Opgradering
Nammbu ★★★

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – San José

I rejser fra Danmark og krydser Atlanten i løbet af dagen, og er fremme i San José i løbet af aftenen lokal tid. Her står en chauffør klar til at køre jer til jeres hotel, hvor I kan se frem til en god nats søvn, inden I skal videre til Tortuguero i morgen.

I vælger mellem forskellige hotelkategorier, alt efter jeres ønsker og behov.

 • Inkl. i prisen
  DoubleTree by Hilton Cariari

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Grano de Oro Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN
Dag 2

San José – Tortuguero

Eventyret kalder og turen går til Tortuguero National Park. I bliver hentet af en bus, som kører jer i retning af sumpparadiset ved den caribiske kyst, hvor I indlogeres på en lodge for et par nætter. Undervejs spiser I morgenmad og skifter bussen ud med mindre, overdækkede både, der sejler jer videre til lodgen ad vandvejene. Langsomt omsluttes I af mangrove og tropiske tæer, som naturen suger jer ind i en simultan virkelighed, der synes lysår væk.

Som båden nærmer sig Tortugero, kan I være heldige at spotte hejrer, storke, padder og krybdyr. Måske endda nogle af de små caimans, der er Tortugueros svar på en alligator. Bådturen til lodgen er dog blot en introduktion til den fortryllende natur, I skal opleve de næste par dage. Tortuguero er nemlig særligt kendt for havskildpadder og hjemsted for fire mere eller mindre truede arter. Hertil kan I også glæde jer til at se aber, dovendyr og bæltedyr samt farverige tukaner og papegøjer i trætoppene.  

Fremme ved lodgen tjekker I ind og spiser frokost. Herefter skal I ud på en safari på vandvejene i selskab med en dygtig naturvejleder, der kan fortælle vidt og bredt om det rige dyreliv og det helt særlige økosystem, der udgør Tortuguero. I sejler gennem mangroveskov og fornemmer, hvordan naturen er i fuldt vigør fra alle sider. Undervejs hjælper jeres guide med at skelne caimans fra træstammer og giver jer en dybere forståelse for det liv, der leves netop her.

Når mørket falder på, serveres middagen i restauranten. Herefter kan det varmt anbefales at gå en tur rundt på lodgen og opleve, hvordan det pusler i træer og buskads, som natdyrene vågner op til dåd.

 • Inkl. i prisen
  Pachira Lodge

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Manatus Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
costa rica - san jose_gade_01
San José er en hyggelig storby, men Costa Ricas største skatte ligger andre steder i landet.
costa rica - tortuguero national park_flodsafari_01
costa rica - tortuguero national park_kontor_hus_01
costa rica - tortuguero national park_flodsafari_03
costa rica - tortuguero national park_skildpadde_02
Dag 3

Tortuguero – en dag i nationalparken

I vågner op til lyden af fuglefløjt, og uden for døren venter et leben uden lige. Men først kan I nyde godt af den store morgenbuffet og en god kop costaricansk kaffe.

Efter morgenmaden kan I tage de fornuftige sko på og gå en tur i den vilde natur, der omgiver lodgen. Selv om I blot befinder jer et stenkast fra jeres lodge, kan I allerede her få en god fornemmelse for den varierede natur, der spreder sig i alle retninger.

I tanker op med energi ved den store frokostbuffet, inden eftermiddagens tur går til den lille landsby, Tortuguero Village. Her besøger I museet og går en tur i landsbyen, hvor det lokale liv på sin vis sprudler, selv om livet leves i absolut slowmotion. Trods byens spæde størrelse finder I både kunsthåndværkere, sjove lokale butikker og restauranter, og kun et kort stykke bag byen ligger den sorte strand. Drømmer I om at spotte skildpadder, er denne strand et godt udgangspunkt.

Efter besøget i landsbyen sejler I tilbage til lodgen, hvor middagen serveres. Vil I gerne på skildpaddesafari i nattemørket, skal denne udflugt tilkøbes på jeres lodge.

 • Inkl. i prisen
  Pachira Lodge

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Manatus Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
costa rica - tortuguero national park_kano_kvinde_01
costa rica - tortuguero national park_dovendyr_01
costa rica - tortuguero national park_kano_mennesker_01
Tortugeros natur er fantastisk. I oplever den til fods og fra jeres egen kajak, og forhåbentlig støder I på det evigt søvnige dovendyr.
Dag 4

Tortuguero – Arenal/La Fortuna, med båd og bus eller kør selv

I står op, spiser morgenmad og pakker tasken. Turen går til La Fortuna, byen der ligger lige for foden af Arenal-vulkanen – Costa Ricas mest berømte vulkan. I sejler det første stykke ud af Tortuguero og spiser frokost undervejs, hvorefter I skifter til bus eller jeres lejede bil og sætter kursen mod La Fortuna.

Som I nærmer jer La Fortuna i løbet af eftermiddagen, opdager I den smukke, kegleformede vulkan, der stritter op i det grønne landskab. I perioden fra det store vulkanudbrud i 1968 frem til 2010, kunne man dagligt se, hvordan vulkanen spyede sin orange lava mod den sorte nattehimmel. I dag er der lukket og slukket for det store show, men oplevelserne omkring vulkanen er der ikke lagt en dæmper på.

I bruger måske resten af dagen på en gåtur ad hængebroerne, der svinger sig gennem de grønne trætoppe, for at få en fornemmelse af det spektakulære naturparadis, I er landet i. Alternativt vælger I måske at slappe af på hotellet eller ved et af områdets mange varme kilder.

 • Inkl. i prisen
  Arenal Volcano Inn

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Nayara Hotel Spa & Gardens

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
costa rica - arenal haengebro_01
costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vulkan_07
Dag 5-6

Arenal/La Fortuna – oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter

Der er nok at give sig til i området omkring den store vulkan, og det er bare om at tage for sig af den store buffet af skøn natur, der kan opleves på et utal af måder. Lige fra wellness i varme kilder til adventureaktiviteter og trekking i det grønne.

Er I klar på at arbejde lidt for de storslåede oplevelser, kan det varmt anbefales at snøre vandreskoene og tage en vandretur ved foden af Arenalbjerget, hvor I bl.a. ser aber, fugle og dovendyr. Herefter kan det tænkes, I har brug for at pleje de ømme muskler med en skøn wellnessoplevelse ved de naturlige kilder ved Tabacón, som får sin varme fra vulkanen. En afslappende oplevelse, der forener natur og wellness på fineste vis.

En anden mulighed er at opleve naturen på hesteryg med en tur til det smukke La Fortuna-vandfald. På vejen til vandfaldet nyder I synet af de tårnhøje træer og de mange sjove dyr, der titter frem, som I bevæger jer gennem den grønne skov. Bedst som I har fundet jer til rette på hestens ryg, dukker et magisk vandfald op i det fjerne. Som taget ud af forestillingen om Paradis.

Skal der være lidt mere fart over feltet, kan I se det hele lidt fra oven, når I suser gennem trætoppene på en metalwire eller på en canyoningtur, hvor I rappeller gennem kløfter og klatrer over klipper. Naturen omkring La Fortuna er oplagt til adventureaktiviteter, som bringer jer i nærkontakt med naturen på en helt særlig måde, så kast jer ud i det, hvis I har mod på det.

Foretrækker I en mere rolig naturoplevelse, kan I fx sejle ad Peñas Blancas-floden, hvor I kan spotte både dovendyr, aber og skildpadder. Båden er uden motor, så naturens skønne lyde får frit spil til at udspille sig.

 • Inkl. i prisen
  Arenal Volcano Inn

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Nayara Hotel Spa & Gardens

  ★★★★+

  Vis hotel
 • Arenal/La Fortuna: Sejltur på Caño Negro-floden
  Vis udflugt
 • Arenal/La Fortuna: På vulkaner ad hemmelige stier, varme kilder og middag
  Vis udflugt
 • Vulkanvandring til Hule Lagoon
  Vis udflugt
 • Arenal/La Fortuna: Vandring ved Rio Celeste og Tenoriovulkanen
  Vis udflugt
 • Morgenmad
costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vandfld_02_hf
alt
Dag 7

Arenal/La Fortuna – Samara Beach, med bus eller kør selv

I dag skal I helt ud til Stillehavskysten, nærmere betegnet Samara. En tur på næsten 4 timer i bus eller egen lejebil.

Fremme i Samara kan I glæde jer til en smuk og rolig eftermiddag ved stranden efterfulgt af en solnedgang, der sparker benene væk under jer. Til gengæld skal I ikke regne med at blive væltet omkuld af havstrømmene. Samara er nemlig en af de sikreste badestrande på Nicoya-halvøen, og det betyder, at bugten er børnevenlig og oplagt til bl.a. snorkling.

 • Inkl. i prisen
  Sol Samara Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Nammbu

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
costa rica - sol samara hotel_strand
costa rica - samara beach_kajak_01
costa rica - samara_havskildpadde_01
Nyd tilværelsen ved Samaras skønne strand. Der er flere muligheder for aktiviteter, bl.a. bådture og snorkling.
Dag 8-10

Samara Beach, oplevelser på egen hånd eller tilkøb af udflugter

Med tre hele dage på stranden er der rig mulighed for at komme helt ned i gear. Samara Beach er en fryd for øjnene, men selv om her er dejlig roligt, skal I ikke frygte, at det bliver kedeligt. Mens palmerne svajer dovent over stranden, leves det lokale liv i tilsvarende langsommeligt tempo. Aber og andre smådyr pusler i det grønne et stenkast fra stranden, og små strandbarer og restauranter sikrer, at en forfriskning aldrig er langt væk.

Strandlivet kan gå hen at blive vanedannende, men snyd ikke jer selv for nogle af de store oplevelser, området har at byde på. Besøg fx de nærliggende, uspolerede strande, Buenavista og Barrigona, eller tag en dukkert ved Belen-vandfaldene lige i nærheden. Alternativt kan I tage en bådtur til Isla Chora, der lokker med et fortryllende liv under overfladen. Det turkisblå vand huser både skildpadder, blæksprutter og farverige fisk og koraller – og ikke langt derfra kan I være heldige at se både delfiner og pukkelhvaler.

Samara by er lille og hyggelig med en perfekt dosis af spisesteder, der disker op med gode drinks og alt godt fra havet, når mørket falder på.

 • Inkl. i prisen
  Sol Samara Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Nammbu

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
costa rica - samara beach delfin_01
costa rica - shutterstock_377364517
Dag 11

Samara – Liberia – hjemrejse

Rejsen er nået ved vejs ende, og det er tid til at vende næsen mod Danmark. Først venter en køretur til den lokale lufthavn i Liberia, hvorfra rejsen går mod Danmark med et stop undervejs.

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN
Dag 12

Ankomst til Danmark

Andre spændende rejser

Brasilien

Brasiliens højdepunkter

Individuel rejse
Colombia

Colombias skatte

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.254 anmeldelser)