rom_skyline_01

Rejser til Italien

Ferie ved den vidunderlige Amalfikyst

Oplev Italien og Amalfikysten

En feriefavorit med fordele – store oplevelser tæt på

Italien har altid ligget højt på listen over danskernes feriefavoritter. Der er så mange muligheder i Støvlelandet, og så mange ting at begejstres over: naturen, historien, maden, vinen og ikke mindst den italienske livsstil – her tales der højt, mens der fægtes med armene, og passionen sidder uden på tøjet. De klassiske byer som Rom, Milano og Firenze giver stof til storbyferier, de smukke kyststrækninger lægger stier til skønne vandreture, og bjergene lokker med vingårde og yndige landsbyer.

Vi tilbyder rejser til Italien med dansk rejseleder netop med fokus på oplevelser i naturen og på italiensk kultur og historie. Herudover tilbyder vi krydstogter i Middelhavet, der nogle år sejler ud fra Italien. Se vores krydstogter med dansk rejseleder og øvrige rejser til Europa og find din næste, store oplevelse i vores europæiske baghave.

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt

Amalfikysten med dansk rejseleder

Nogle af de allerstørste oplevelser i Italien får du på den smukke Amalfikyst, en strækning på ca. 50 km på en sydvendt kyst ca. 300 km syd for Rom, som på grund af sin skønhed har fundet vej til UNESCOs liste over verdensarv. De højere magter må have været i ekstra godt humør, da Amalfi blev skabt: Her finder du stejle klipper, små yndige byer, der klæber sig til kanten, duftende citronlunde, overdådigt blomstrende bougainvillea og et brusende blåt hav.

Disse omgivelser kan du nyde på vores rundrejse i selskab med en meget kompetent dansk rejseleder og i små grupper med kun 15-25 deltagere. Du kan opleve hele herligheden om foråret og i det tidlige efterår – de helt ideelle tidspunkter at besøge Amalfikysten på. Rejsen giver også mulighed for at opleve den vidunderlige ø Capri og ikke mindst Pompeji, den antikke by, der blev begravet ved Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr.

amalfi kysten_01_fadet

Fakta om Italien

Befolkning

Der bor godt 62 mio. mennesker i Italien, som taler overvejende italiensk. Der er små enklaver af tysk-, fransk-, sardisk og slovensk-talende grupper.

Geografi

Landets lighed med en støvle har resulteret i kælenavnet Støvlelandet. For at gøre billedet fuldendt, fungerer øen Sicilien som fodbold.

Historie

Italien blev først en nation i 1861, hvor kong Victor Emmanuel II samlede en rækker stater på halvøen samt Sardinien og Sicilien.

Højdepunkter

Italien ligger i gennemsnit i en højde af 538 meter. Højeste punkt er Mont Blanc med 4.810 meter - også Europas højeste, bortset fra bjergene i Kaukasus.

3 italienske skønheder

Capri

Snyd ikke dig selv for et besøg på smukke Capri, klippeøen der består af én stor kalkblok på ca. 6 km x 3 km. Der udbydes sejlture til øen fra bl.a. Amalfi by og fra Sorrento, og selvom man går i land med mange andre turister, så er øen i høj grad et besøg værd. Den er overvældende smuk, som den ligger der isoleret i det blå hav med sine hvide huse og duftende caprifolier. Der er to byer på øen: Capri, der ligger nede, og Anacapri, der ligger højt oppe med smuk udsigt over havet.

Ravello

Ravello er en af de byer, der har været med til at sikre Amalfikysten en plads på UNESCOs liste over verdensarv. Her finder du arkitektur og kunst, som har stor betydning for europæisk kultur, og byen er også kendt som Musikkens By, fordi der hvert år afholdes en stor festival til ære for komponisten Wagner. Man kan vandre en dejlig tur fra Amalfi by op til Ravello, der ligger 350 meter over havet. Turen går gennem duftende citronplantager, og belønningen er en fabelagtig udsigt over Amalfikysten og Middelhavet.

Positano

Positano er en af Amalfikystens mest charmerende byer. Den ligger ned ad skråningen og har trapper i stedet for veje, og byens huse er malet i alle regnbuens farver. Nede ved havet ligger byens badestrand, og byens mange restauranter tilbyder alt godt fra havet og andre gode ting fra det berømte italienske køkken. Det er som om Sophia Loren hører til her i de elegante omgivelser, og mange kunstnere har gennem tiden søgt inspiration til deres værker i denne smukke by.  

Pompeji – ferie med oplevelser

Når du er på ferie i Italien og ved Amalfikysten, må du endelig ikke snyde dig selv for et besøg ved Pompeji, den antikke havneby ved Napolibugten, som blev begravet i aske i år 79 e.Kr., efter at vulkanen Vesuv gik i udbrud. Kun 17 år før vulkanudbruddet var en stor del af byen blevet ødelagt af et jordskælv, som måske var forløberen til det altødelæggende vulkanudbrud.

Pompeji blev begravet under 6 meter aske, og udgravningen begyndte først i 1748. I dag er 2/3 af byen fritlagt, og det er en fantastisk oplevelse at gå rundt mellem de særdeles velbevarede ruiner og forestille sig livet i byen inden katastrofen.

Byen vidner om et højt udviklet samfund med rindende vand, butikker, værksteder, templer og boliger, både til den fattige og til den rige del af befolkningen. Således kan du i dag beundre smukke mosaikker, springvand og statuer i bronze og marmor, som har prydet de fine rigmandsvillaer. Du må endelig ikke gå glip af en rundvisning i byen – enten i selskab med rejselederen eller med audioguide.

pompeji_04

Læs mere og bliv inspireret

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Portugal, Italien, Grønland, Færøerne, Skotland, Kroatien, m.fl.

Vejret i Italien – hvornår skal du rejse?

Det sydlige Italien har et subtropisk klima. Her kan der blive meget varmt om sommeren, og derfor er det optimalt at holde ferie i Italien om foråret eller efteråret, hvis man vil have kræfter til andet end at ligge ved stranden. Vi har samlet nogle vejrskemaer, som kan guide dig yderligere på vej.

Rom

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
12° C
13° C
16° C
18° C
23° C
27° C
30° C
30° C
27° C
22° C
17° C
13° C
Nedbør i mm.
83 mm
75 mm
68 mm
62 mm
45 mm
37 mm
19 mm
35 mm
75 mm
97 mm
117 mm
98 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)