italien_befolkning_01
Italien - Amalfikystens lyksaligheder

Dagsprogram

4,6 (18 Anmeldelser)
8 dage fra 12.990 kr.
Dag 1

Danmark – Napoli, Italien

Vi går ombord på SAS-flyet i Københavns lufthavn og flyver godt 2,5 time stik syd til Napoli. Her træder vi ud i forårets eller efterårets lune luft og finder hurtigt frem til den bus, som skal køre os lidt længere syd på til Minori, en af Amalfikystens skønne byer, der nærmest hænger ud over klippekanten.

Allerede på denne køretur opdager vi naturens skønhed. Vi passerer tæt forbi den mægtige Vesuv-vulkan, som vi skal besøge senere på rejsen, og når vi er kommet tværs over Amalfihalvøen, kører vi det sidste stykke ad den berømte kystvej med Middelhavet på den ene side og stejle bjergskråninger på den anden. Efter godt en times kørsel er vi fremme og indlogeres behageligt på det 4-stjernede hotel.

På denne første aften i Minori spiser vi middag sammen i hotellets restaurant og nyder det fremragende italienske køkken – så er vi i gang!

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Middag
Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Minori_07
Dag 2

Byvandring i Minori, vandring på Citronstien og middag i bjergene

Vi er nu klar til at lære Minori nærmere at kende, og vi går ud fra hotellet og ned til strandpromenaden, som om sommeren er stuvende fuld med både italienere og turister fra hele verden. Om foråret og efteråret, hvor vores rundrejser finder sted, er her dog langt mere stille og bedre plads til at fornemme den vidunderlige stemning, der regerer her på Amalfikysten.

Selvom vi befinder os på et sted, der tiltrækker turister fra hele verden, er det alligevel den lokale, umiskendeligt italienske stemning, der skinner igennem. Området optræder da også i flere af Roberto Rossellinis ikoniske film fra 1950’erne, og man bliver ikke forundret, når en elegant Sophia Loren-type kommer drønende rundt om hjørnet på en scooter.

Vi kigger os omkring i byens centrum, hvor små forretninger og restauranter ligger side om side, og hvor byens indbyggere stopper op ved deres lokale cafe for at nyde en hurtig espresso, inden de skal videre – det er ikke kun i Danmark, at vi forstår at balancere arbejdsliv og fritid. Vores rejseleder fortæller om byens historie, som kan dateres helt tilbage til etruskerne og Romerriget, og vi kigger forbi byens smukke Santa Trofimea-kirke.

Om eftermiddagen skal vi på en dejlig vandretur på Citronstien, som går mellem Minori og nabobyen Maiori. I fugleflugt er der ikke langt mellem de to byer, men på Citronstien får man lov at svede lidt, inden man er fremme. Stien klæber sig til klippekanten og går stejlt opad, derefter ligeud og til sidst nedad igen – men alle med almindelig fysik kan være med.

Vi følger stien, som tidligere var den eneste vej mellem de to byer, og passerer haver med citroner og vinranker Det tager ca. 1,5 time i alt – måske lidt længere, fordi vi ofte må stoppe for at nyde udsigten og duften af citroner. Man kan selv vælge, om man vi gå den hurtige kystvej tilbage til Minori, om man vil gå ad Citronstien engang til – eller om man vil tage den lokale bus. Tilbage i Minor er det oplagt at forkæle sig selv med en kage fra byens berømte bageri Sal de Riso, som er officiel leverandør til Vatikanet – finere bliver det ikke i Italien.

Om aftenen skal vi til et hyggeligt aftenarrangement ude på landet i Tramonti-bjergene, en lille køretur på cirka 30 minutter fra Minori. Her får vi et indblik i dagligdagen på en lille gård, og værtsparet Rafaella og Guiseppe har dækket op til os med gode lokale egnsretter. Forvent ingen gourmetoplevelse men velsmagende rustik bondekost i hyggelige og autentiske omgivelser - langt fra den glamour, som kysten også er kendt for. Alt kød, vin, ost og grønt, som serveres til middagen, er produceret på gården.

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
italien_scooter_01
maiori_amalfi kysten_citron_05
maiori_amalfi kysten_citron_07
maiori_amalfi kysten_citron_04
maiori_amalfi kysten_citron_02
Minori_06
Dag 3

Besøg i vidunderlige Ravello og Scala

Efter morgenmaden gør vi klar til at tage på udflugt i vores bus. Dagens mål er Ravello, en af Amalfikystens smukkeste og mest romantiske byer, som ligger højt hævet, 365 meter over havets overflade og med forrygende udsigt over Middelhavet og kystlinjen.

Vi kører op gennem Dragedalen, og på vej til Ravello stanser vi i byen Scala, hvor vi nyder udsigten til Ravello. I Scala ligger det danske refugium San Cataldo i et smukt istandsat Benediktinerkloster, hvor mere end tusinde danske videnskabsmænd, arkitekter, billedkunstnere, forfattere, komponister og musikere har boet og ladet sig inspirere siden 1924.

Vi kommer frem til Ravello, som også er kendt som musikkens by – hvert år holdes der en stor festival for klassisk musik i Villa Rufolos prangende haver, og der er ofte mindre koncerter på byens pladser. Vi besøger byens imponerende domkirke, der blev bygget i 1100-tallet, og beundrer nogle af de store pragtvillaer, som er karakteristiske for byen, bl.a. Villa Cimbrone, som ligger en god gåtur fra katedralen.

Den danske vinkel i Ravello er også forbundet med kunstens verden. H.C. Andersen var begejstret for byen og skagensmalerne P.S. Krøyer og Marie Krøyer malede smukke billeder her, da de var på bryllupsrejse i 1890 – bl.a. ved San Francesco-klosteret, som vi passerer på vej ud til Villa Cimbrone. Vi spiser nok en frokost i byen (for egen regning), inden vi i løbet af eftermiddagen kører tilbage til Minori til noget tid på egen hånd. Vi spiser middag sammen om aftenen i hotellets restaurant.

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
amalfi_05
ravello_amalfi kysten_01
Ravello, en af Amalfikystens smukkeste og mest romantiske byer.
Dag 4

Besøg i Pompeji med kig til jordens undergang

Denne dag kommer en af rejsens absolutte højdepunkter, et besøg i ruinbyen Pompeji, der ligesom hele Amalfikysten er UNESCO-verdensarv. Køreturen dertil tager en times tid, og herefter skal vi udforske dette spændende sted, som blev begravet af aske under vulkanen Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr.

Byen har en historie, der kan dateres helt tilbage til 600-tallet f.Kr., hvor grækere og etruskere havde magten, og i år 62 e.Kr. blev byen rystet af et jordskælv, som kan have været en forløber for det ødelæggende vulkanudbrud. Store dele af byen blev jævnet med jorden og nåede ikke at blive genopbygget inden vulkanudbruddet. I midten af 1700-tallet begyndte de systematiske udgravninger, som har ledt op til, at vi i dag kan færdes i byens gader, og det er en helt unik oplevelse.

Man kan måske forestille sig den skæbnesvangre dag for knap 2.000 år siden, mens vores lokalguide giver os et interessant indblik i byens historie og dagligliv. Man kan stadig se hjulspor i gaderne, og cisterner og akvædukter vidner om, at der var rindende vand i byen. Vi kigger indenfor i rigmandshuse bygget omkring en atriumgård og med smukke mosaikgulve og skulpturer i de vigtigste rum. Vi ser værksteder, bagerier, butikker og i byens fattige kvarterer.

Mange nåede at flygte under vulkanudbruddet, mens andre omkom, og eftersom asken størknede rundt om legemerne, kan vi i dag se afstøbninger af dem, der ikke nåede ud i tide – det er en rørende oplevelse.

Der bliver tid til en let frokost, inden vi kører tilbage til Minori, og herefter kan man nyde byen på egen hånd resten af dagen. Også middagen er i dag på egen hånd – rejselederen kommer gerne med anbefalinger.

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
pompeji_01
alt
Dag 5

Sejltur langs kysten og besøg i Amalfi by

I dag skal vi opleve Amalfikysten fra en ny vinkel, nemlig fra søsiden, og det er et imponerende syn! Vi går ned til havnen for at gå ombord i vores private båd, og snart passerer vi nogle af de af de mange huler på kysten, der med deres lysindfald skabet et billede, som er endnu mere blåt end det åbne hav.

Vi sejler forbi den lille by Atrani og kigger op på Ravello, som vi besøgte på dag 3, og i første omgang sejler vi forbi Amalfi by og videre ud mod Conca dei Marini, hvor der ligger flere store grotter og imponerende naturlige klippebuer. Her ligger der flere eksklusive hoteller og private villaer helt ned til vandet.

Vi vender om og sætter kursen mod Amalfi, som er kystens hovedby, og her går vi i land. Her bor kun omkring 5.000 mennesker, og vi ser med det samme, at der er tale om en særlig charmerende by med mange historiske bygninger og en hyggelig stemning. I middelalderen var Amalfi en stolt maritim republik på linje med Venedig, Pisa og Genoa og dermed en vigtig magtfaktor i Middelhavet. Disse fire republikker sad gennem flere århundreder på handlen mellem de byzantinske riger og den vestlige verden, og hvert år i juni fejres dette med en spektakulær regatta i havnen.

Vi går fra havnen og op i byen til den store plads foran byens imponerende katedral, og mon ikke vi trænger til en hurtig kop kaffe på en af de mange cafeer, der har stillet stole og borde op her. Efter en forfriskning er vi klar til at kigge indenfor i kirken, der blev bygget helt tilbage i det 6. århundrede. Den er tilegnet apostlen Andreas, hvis relikvier også er begravet i krypten.

Vi ser den smukke skov af søjler og de uvurderlige vægmalerier i kirkens kølige indre, inden vi går ud i solen igen for at gå videre ad hovedgaden. Det bliver nok lidt vanskeligt at holde tropperne samlet, idet der er mange sjove små butikker med souvenirs og andet godt, som man skal med hjem efter en rejse til Italien.

Ved frokosttid mødes vi på en af de mange hyggelige restauranter for at indtage et dejligt måltid, inden vi finder vores båd igen og sejler tilbage til Minori. Resten af dagen og aftenen er til fri til afslapning og egne eventyr.

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
capri_01
amalfi kysten_01
amalfi_03
amalfi_01
amalfi_02
Dag 6

Til tops på Vesuvvulkanen

Da vi kørte fra lufthavnen til Amalfikysten, passerede vi vulkanen Vesuv, og vi nød også synet den dag, vi var i Pompeji – nu er tiden kommet til at udforske dette naturvidunder på tæt hold. Vi kører straks efter morgenmaden og sørger for at have gode, lukkede sko på og en jakke, da det kan være køligt på turen op til kraterkanten.

Vesuv havde, som vi allerede ved nu, et voldsomt udbrud i år 79 efter Kr. f. Selve udbruddet blev beskrevet levende af Plinius den Yngre, og hans optegnelser danner grundlag for vigtig viden om vulkaner den dag i dag, hvor Vesuv stadig er aktiv. Den betragtes som en af de farligste i verden, hvis den skulle gå i udbrud igen. Alligevel er det muligt at komme op til det dybe krater i midten af vulkanen, og det er ikke specielt anstrengende. Bussen kører noget af vejen, og det tager omkring 30 minutter at gå det sidste stykke. På toppen belønnes vi med en fantastisk udsigt over kysten og havet. ”Vesuv sover, men dens hjerte er vågen”, siger italienerne, men vi regner bestemt med, at vulkanen sover videre, mens vi er der, så vi nøjes med at forestille os de mægtige kræfter, der er på spil, når naturens indre hilser på.

Vi skal have noget at styrke os på efter denne oplevelse for livet, og derfor kører vi ned til foden af vulkanen, hvor vi skal besøge en af de lokale vingårde, som har været i den samme families eje i tre generationer.

Vinen, som dyrkes på Vesuvs skråninger, er helt speciel, da jorden består af vulkanske stenmasser. Den mest berømte af de lokale vine er Lacryma Christi (Kristi tårer), og den fås både i en hvid og en rød udgave. Vi hører om vinproduktionen, mens vi går en tur gennem vinmarkerne, der ligger i den fredede naturpark omkring Vesuv, og de vilde kaniner som lever i området er derfor også fredede. De nye vinplanter er det rene slik for kaniner, så derfor er det nødvendigt at beskytte dem med plasticrør, som stikker op alle vegne.

Vi skal naturligvis også smage stedets forskellige vine (som kan købes med hjem), mens vi spiser en herlig frokost med gode lokale retter. Midt på eftermiddagen går turen tilbage til Minori efter en uforglemmelig dag i naturen. Måske trænger vi til at hvile benene inden middagen, som denne aften er på egen hånd.

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
vesuv vulkan_04
vesuv vulkan_03
vesuv vulkan_05
vesuv vulkan_01
vesuv_vinmarker_01
Dag 7

En fridag, evt. en tur til Capri

Det er vigtigt ikke at have for travlt, når man er på Amalfikysten. Der skal være tid til at bare at slentre rundt i gaderne, sidde på cafe og måske at vandre en frisk tur i højlandet. Derfor har vi indlagt en fridag i programmet, hvor man kan gøre som man lyster, og rejselederen er naturligvis til rådighed, hvis man skal have hjælp til noget.

Det er oplagt at bruge dagen på at besøge Capri, en af Middelhavets allersmukkeste øer. Der går færger fra havnen, og man kan eventuelt bede rejselederen om hjælp til at købe billetter (på havnen eller på nettet), så man er sikker på at få en plads. Bemærk dog, at udflugten er på egen hånd. Sejltiden varer ca. 1 time og 40 minutter – og de er ikke spildt, idet ruten går langs Amalfikysten og forbi smukke klippeformationer på åbent hav.

Capri har en særlig eksklusiv atmosfære, og mange berømtheder og kongelige har holdt ferie her gennem tiden. Gå en tur i smukke Capri by, hvor de dyre butikker afspejler det eksklusive klientel, og tag bussen op til Anacapri, der ligger højt oppe, for at nyde den fantastiske udsigt over havet. Øens højeste punkt kan nås med en stolelift. Find også et dejligt sted at spise frokost og slut af med en limoncello, den lokale citronlikør, der brænder godt i halsen, men sørg for at være tilbage i havnen, så I kan nå færgen tilbage – ellers er I på den!

Har man ikke lyst til at sejle til Capri, var det måske en ide at besøge Positano – en af kystens allermest elegante byer med pastelfarvede huse og trapper i stedet for gader. Om aftenen mødes vi for sidste gang til middag på hotellet for at dele dagens oplevelser og skåle på Amalfikystens lyksaligheder.

Minori Palace

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
capri_02
capri_03
alt
Dag 8

Hjemrejse

Det er desværre blevet tid til at lukke kufferten og køre mod lufthavnen for at flyve hjemad igen. Vi har lidt tid om morgenen til en sidste kop kaffe, inden vi bliver kørt til lufthavnen i Napoli, hvor SAS-flyet venter.

Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Katja_Hansen_fritlagt3
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,7 af 5 (1.540 anmeldelser)