argentina - ushuaia_jules vernes fyrtaarn
Krydstogt med dansk rejseleder - Drømmekrydstogt rundt om Kap Horn

Dagsprogram

4,5 (21 Anmeldelser)
21 dage fra 44.690 kr.
Dag 1

Danmark - Santiago de Chile

Vores eventyr rundt om Kap Horn begynder i Københavns Lufthavn eller i Billund. Vores fly til Santiago de Chile har et stop i en europæisk lufthavn undervejs, og når vi har skiftet fly, kan vi læne os tilbage i flysædet og sove.

Bemærk at afgangen den 11. februar 2021 er med skibet Celebrity Silhouette og har omvendt sejlrute, som starter i Buenos Aires, Argentina, og slutter i Valparaiso (San Antonio), Chile.

Se dagsprogram for omvendt sejlrute her

Kontakt os
Sune Falk Mikkelstrup
Tlf. 4526 0000
Sune Falk Mikkelstrup - rejskonsulent
Dag 2

Santiago de Chile

Vi ankommer til Santiago de Chile om formiddagen, og efter indrejseformaliteterne finder vi vores lokalguide og bussen, som venter udenfor. Vi kører til vores hotel i byens centrum, som byder på en let frokost, mens vi venter på vores værelser. Vi har herefter mulighed for at friske lidt op, inden vi tager hul på dagens program. Det er ikke en tætpakket dag, da vi formentlig er trætte efter rejsen og skal have tid til at få sjælen med.

Santiago de Chile er Chiles hovedstad og ligger smukt omgivet af Andesbjergenes sneklædte tinder mod øst og en mindre kystbjergkæde mod vest. Byen domineres af to bjerge: San Cristóbal med Jomfru Maria-statuen på toppen og det mindre Santa Lucia. Byen blev grundlagt af de spanske koloniherrer i 1541, og Santiago de Chile er som mange andre byer i Sydamerika præget af spansk kolonistil.

Byens seværdigheder er centreret omkring de gamle, smukke pladser. Vi besøger den lidt bombastiske regeringsbygning La Moneda, hvor Salvador Allende døde i forbindelse med militærkuppet i 1973, og byens smukke gamle San Francisco-kirke fra 1618. Herudover går turen forbi det imponerende nationalhistoriske museum i det smukke palads, Palacio de la Real Audiencia, og Casa Colonial, hvor den spanske guvernør residerede, indtil spanierne blev smidt på porten i 1818.

Herefter bevæger vi os ud i byens mere moderne distrikter, Providencia og Las Condes, som er byens finansielle centrum. Her blandt de knapt så interessante højhuse findes byens gode restauranter og butikker.

Mon ikke vi er småtrætte efter den lange rejse? Vi sørger for at være tilbage på hotellet, så vi kan få en god nattesøvn, inden vi kører ud mod Stillehavskysten.

Måltider
Frokost
chile - santiago_chile_skyline_01
chile - santiago_chile_gondol_01
Santiago de Chile, landets hovedstad med Andesbjergenes sneklædte tinder i baggrunden.
Dag 3

Santiago de Chile - Valparaiso

Efter morgenmaden sætter vi os til rette i bussen for at køre vest på ud mod kysten. Vi kører gennem Casablanca-dalen, og her skal vi besøge en skøn og meget succesfuld vingård, RE Winery, hvor der produceres vin fra bl.a. Chardonnay-, Syrah- og Pinot Noir-druen, men det er Sauvignon Blanc-druen, som vingården er mest kendt for.

Vinavlen i Chile stammer helt tilbage fra 1550'erne, hvor spanske munke plantede røde druer, som de havde med hjemme fra Spanien, og i dag nyder Chile godt af lave produktionsomkostninger og et stabilt klima, som resulterer i en konstant kvalitet.

På RE Winery får vi en introduktion til processen fra jord til bord og ser bl.a. hvordan vinen udvikler sig i lertønder  og ikke på træfade, som vi kender det fra traditionel europæisk vinproduktion og vi får smagsprøver på et par forskellige røde og hvide vine. Vi spiser også en dejlig frokost på vingårdens restaurant, inden vi kører til Valparaiso.

I Valparaiso har vi en kort rundtur i den eksklusive bydel Viña del Mar, hvor vores hotel også ligger. Rejselederen hjælper gerne med at finde en restaurant, hvor aftensmaden kan indtages. Der findes en del gode fiskerestauranter i byen, som ligger klinet inde mellem havet og bjergene. Vi har efterhånden fået rystet tidsforskellen af os og er nu klar til eventyret til søs.

Hotel Atton San Martin

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
chile - valparaiso_vinmark_08
chile - valparaiso_by_chile_04
Dag 4

Valparaiso og om bord på Celebrity Eclipse

Inden vi kører til krydstogthavnen, skal vi have et kig på Valparaiso, som er Chiles ældste havneby. Byen er hjemsted for landets senat og visse ministerier, som blev flyttet hertil fra Santiago de Chile i 1989, efter at det demokratiske styre var blevet genetableret.

Byen er meget malerisk med huse i alle regnbuens farver, der ligger op ad skråningerne, og det historiske centrum er da også optaget på UNESCOs verdensarvliste. Vi kører forbi parlamentsbygningen og krigsmindet på Plaza Sotomayor til minde om de helte, der døde i Stillehavskrigen, og går en tur i de gamle kvarterer. Vi stiger på tandhjulsbanen, som forbinder den øvre og nedre del af byen, og efter rundturen kører vi mod San Antonio, hvor skibet venter på os. 

Vi tjekker ind på Celebrity Eclipse om eftermiddagen og spiser frokost ombord. Vores bagage vil være i kahytterne sidst på eftermiddagen - det er derfor en god idé at pakke de ting, man har brug for frem til da, i håndbagagen. Celebrity Eclipse tilhører Celebrity Cruises' såkaldte Solstice-klasse og har dermed en række spændende restauranter, spa og hele iLounge-pakken med alt det nyeste Apple-udstyr.

Vi finder hver især vores kahyt og har nogen tid på egen hånd til at finde os til rette i kahytten, inden der der blæses til afgang. Det kræver en drink og en skål - store eventyr venter forude!

Vi har fast plads i skibets hovedrestaurant kl. 20.30, og nu går det for alvor op for os, hvor god maden og servicen er om bord på Celebrity Eclipse. Der serveres en dejlig menu, og herefter er der frit slag. Nogen har måske lyst til en drink i en af skibets mange barer.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
chile - valparaiso_by_chile_07

Vel gennemført rejse med et godt skib og gode hoteller, samt en dygtig rejseleder, der havde en stor viden om de lande vi besøgte. Rejselederen havde en stor viden om de steder og lande vi besøgte samt en god måde at fortælle om det på.

4,5 (21 Anmeldelser)
chile - vin_collage _01
Dag 5

På havet

Dagen i dag foregår til søs og der er mange kroge af skibet, som skal udforskes. Der er plads til 2.850 gæster om bord, og det er således et forholdsvis lille skib, som dog har god plads overalt, også i restauranterne og på soldækket. Skibet er et klassisk krydstogtskib tegnet i smukt design med et 11 dæk-højt atrium og masser af teaktræ og glas.

Om bord på skibet findes et lækkert fitness-center, en spa og 2 pools, hvoraf den ene er overdækket. Der er også et teater, hvor der i løbet af dagen kan være foredrag og om aftenen forskellige forestillinger med musik og dans. Der er kasino og selvfølgelig et butikstorv, hvor man kan handle toldfrie parfumevarer og andre ting.

De mange restauranter er et kapitel for sig. Ud over hovedrestauranten, hvor vi har fast plads hver aften, og hvor man for øvrigt spiser rigtig godt, har skibet et par restauranter, hvor man mod et ekstra gebyr får endnu mere af det hele i lidt mere intime omgivelser. Ellers er alt mad og te, kaffe og vand inkluderet i prisen. Man skal reservere i forvejen, hvis man ønsker at spise på de små restauranter.

Morgenmaden indtages, når det passer den enkelte gæst, og herudover er det op til os selv, om vi vil mødes i løbet af dagen, inden vi spiser middag om aftenen ved vores faste bord.

Der er mange steder rundt om på skibet, hvor man kan slå sig ned og læse en bog, nyde udsigten over havet og sole sig lidt, hvis man sidder i læ. Nogen har måske lyst til at gå i fitnesscenteret - fra løbebåndet er der direkte udsigt over havet. Det kan også være, at nogen vil forkæle sig selv med en behandling i den luksuriøse spa.

Krydstogtfolket er generelt et meget socialt folkefærd, og man falder hurtigt i snak med nogen rundt omkring - der hersker altid en hyggelig og afslappet stemning ombord. Frem for alt kan man på et krydstogt nyde, at man hele tiden er på vej mod nye kyster, uden at man skal pakke ud og ind. Her kommer oplevelserne til os!

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
chile - chile_fjord_03
celebrity eclipse_skib udvendigt_01
Dag 6

Puerto Montt, Chile - privat udflugt ad Panamerican Highway

Celebrity Eclipse stævner ind mod Puerto Montt tidligt om morgenen. Byen er porten til Patagonien og Chiles Lake District, og den er udgangspunkt for udflugter ind i områdets mange nationalparker. Bag Puerto Montt rejser de smukke Osorno- og Calbuco-vulkaner sig mod himlen.

Efter morgenmaden er vi klar til vores første private ekskursion på land (som kræver tilkøb af udflugtspakken). Vi kører et kort stykke ad den berømte Panamerican Highway, som løber næsten hele vejen gennem Sydamerika, og første stop er Puerto Varas, rosernes by, som ligger virkelig smukt for foden af vulkanerne og ved bredden af den dybblå Llanquihue-sø.

Vi går en tur på byens torv og kigger på kunsthåndværk og kører derefter videre langs søen, hvor der er en spektakulær udsigt til vulkanerne. Næste stop er ved Petrohue, som byder på en række småfloder og vandfald, som gennem tiden er dannet af lavastrømme fra de to vulkaner. Hele området er en stor skulptur af vulkanske formationer dannet gennem tusinder af år. 

Vi fortsætter til Lago Todo Los Santos, som har ry for at være den smukkeste sø i det sydlige Chile. Den kaldes også smaragd-søen på grund af dens betagende grønne farve.

Vi indtager frokosten på en lokal restaurant ved Llanquihuesøen, inden der køres tilbage til skibet i Puerto Montt. Har man lyst, kan man gå en tur i byen på egen hånd, inden vi går om bord igen. Celebrity Eclipse sejler igen først på aftenen, kort før vi mødes ved vores faste bord i restauranten og nyder en dejlig middag.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
alt
Dag 7

Sejlads gennem Chiles fjorde

Dagen i dag byder på noget rigtigt godt for øjet og kameraet. Vi sejler stille og roligt gennem de chilenske fjorde - et virkeligt betagende syn, hvor klippevæggene skyder sig op af fjordens blanke vand og gletsjerne glimter i baggrunden.

Vi finder et godt sted på dækket, hvorfra vi kan betragte det fantastiske sceneri og et rigt fugleliv. På havets overflade møder vi måske hvaler, delfiner og sæler. Krydstogtformen kommer virkelig til sin ret, når man står på dækket og iagttager det ene smukke syn efter det andet. Når vi bliver sultne, går vi i restauranten og spiser frokost, og skulle man blive døsig, så findes der en dækstol, man kan blunde i.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
chile - kap horn_hval_hale_01
chile - chile_fjord_02
chile - kap horn_hval_hale_02
chile - kap horn_soe loeve_01
Øverst: Chiles fjorde er så betagende smukke, at man må knibe sig i armen. Hvalerne boltrer sig i havet omkring spidsen af Sydamerika. Højsæson for sydlige rethvaler er maj til december, men der er chancer for at se dem hele året.
Dag 8

Sejlads i Magellanstrædet

Der er endnu mere øjenguf i dag, når rejsen til søs fortsætter ind i Magellanstrædet, som adskiller Sydamerikas fastland og øen Tierra del Fuego (Ildlandet). Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, som var den første europæer, der sejlede gennem strædet i 1520. Denne sejlrute hele vejen mellem Atlanterhavet og Stillehavet er 260 sømil kortere end ruten rundt om Kap Horn og dermed den korteste passage mellem verdenshavene syd for Panamakanalen.

Strædet er ca. 600 km langt og mellem 5 og 30 km bredt, og igen mødes vi af det ene panorama efter det andet bestående af stejle klipper og spektakulære bjerge og gletsjere. Man føler sig heldig, når man står på dækket og betragter dette sceneri.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
chile - patagonia_magellanstraedet_01_hf
argentina - argentina_magellanpingviner_03
Dag 9

Punta Arenas, Chile - privat udflugt til "verdens ende"

Vi ankommer til Punta Arenas om morgenen. Byen er Chiles og en af verdens sydligst beliggende byer og også kendt som "porten til verdens ende". Punta Arenas har med sin beliggenhed ved Magellanstrædet en skøn, maritim stemning, og det er også herfra, at meget af trafikken til Antarktis udgår, så der er et strejf af eventyr over den i øvrigt maleriske by.

På dagens udflugt (som kræver tilkøb af udflugtspakken) kører vi til Fort Bulnes, Chiles første forpost i området, der blev bygget i 1843 som et symbol på Chiles ret til det sydlige territorium. Vi spiser en let frokost her, inden vi returnerer til Punta Arenas for at kigge nærmere på byens seværdigheder: På byens centrale torv ser vi statuen af førnævnte Ferdinand Magellan, og herefter besøger vi byens kirkegård for at kigge nærmere på de fine og særprægede mausoleer, som de velhavende familier lod opføre for sig selv tilbage i tiden.

På byens museum stifter vi bekendtskab med de lokale indianeres levevis, inden vi spiser vores medbragte frokost. Herefter kører vi uden for byen og stopper op ved et udsigtspunkt, hvor man har en fantastisk udsigt over byen og Magellanstrædet. Hvis vejret er godt, kan vi se helt til Ildlandet herfra. 

Sidst på eftermiddagen skal vi være ombord igen - Celebrity Eclipse afgår med kurs mod nye mål.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
chile - torres del paine_42
chile - kap horn_tierra del fuego_ushuaia_03
chile - punta arenas view
Dag 10

Ushuaia, Argentina - privat udflugt til Ildlandet

I løbet af natten har vi passeret grænsen til Argentina, og om formiddagen ankommer vi til eksotiske Ushuaia. Byen ligger særdeles smukt ud til Beaglestrædet, som er opkaldt efter Charles Darwins skib H.M.S Beagle, der var på ekspedition her fra 1831 til 1836.

Igen skal vi på udflugt i vores egen lille gruppe (kræver tilkøb af udflugtspakken) - denne gang til Tierra del Fuego-nationalparken (Ildlandet). Vi kører ca. en halv time, til vejen stopper. Vi er nu ved den sydlige indgang til nationalparken ca. 3.000 km syd for landets hovedstad Buenos Aires - Argentina er et langstrakt land!

Tierra del Fuego er omkring 630 km2 stor og byder på storslåede og eventyrlige landskaber med bjergkæder, floder, løvskove, tørvemoser og forrevne klippekyster. Denne kombination af meget forskelligartede landskaber på et så forholdsvist lille område er unik.

Det er et paradis for fugleinteresserede, som kan spotte parakitter, drosler, svaler og mange andre arter. I de mange floder og vandløb arbejder bævere flittigt med at bygge dæmninger, og i moseområderne kan man bl.a. finde vilde orkideer. Man kan vandre ad afmærkede stier, og ved Roca-søen er der lidt ekstra tid til at gå en tur langs bredden. Vi er tilbage på skibet først på eftermiddagen, og der er tid til at gå tur i charmerende Ushuaia på egen hånd, inden skibet stævner ud igen først på aftenen.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
argentina - tierra del fuego landskab_01
argentina - ushuaia_04
alt
Dag 11

Sejlads rundt om Kap Horn, Chile

I dag oplever vi et af rejsens mange højdepunkter. Vi runder Kap Horn i de tidlige morgentimer, og mens solen langsomt opløser Atlanterhavets tågebanker, får vi et fantastisk kig til den forrevne klippeø, der markerer det sydamerikanske kontinents sydligste punkt. 

Farvandet har altid været barskt og svært at besejle. Kastevinde, strømforhold og undersøiske skær medførte, at passage med sejlskibe ofte endte med forlis. Vi sejler stille og roligt hele vejen rundt om øen; vi kan tydeligt se området, hvor Stillehavet møder Atlanterhavet, og vi har god tid til at opleve naturen og sceneriet.

Højt oppe på Kap Horn kan vi se fyrtårnet, hvor Chile opretholder en fast bemanding, samt det store mindesmærke, der ærer de mange søfolk, der har mistet livet ved skibsforlis i dette farvand. Der er masser af dyreliv i området, og skibets naturvejleder vil undervejs fortælle, hvad vi ser.

Herefter stævner skibet mod nord, og vi er på havet resten af dagen med god til at fordøje oplevelsen.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension

En meget kompetent rejseleder. Han var absolut et plus for arrangementet. Altid velforberedt, og yderst imødekommende. Ham vil vi godt have som rejseleder en anden gang.

4,5 (21 Anmeldelser)
argentina - beagle channel_11
Dag 12

På havet

Hele dagen er vi på havet og kan benytte os af skibets faciliteter. Måske er det blevet tid til at besøge fitnesscentret og tage en tur på løbebåndet med udsigt over havet. Eller til at få læst nogle sider og tage en gåtur på dækket i det kølige vejr.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
celebrity eclipse_pool_01
Dag 13

Puerto Madryn ved Peninsula Valdes, Argentina - privat udflugt til Punta Ninfas

Vi har de sidste par dage sejlet en pæn strækning nordpå til varmere breddegrader og sejler nu ind i Golfo Nuevo ved den beskyttede halvø Peninsula Valdes for at nå frem til Puerto Madryn i Argentina. Nu trænger vi formentlig til at komme i land igen, og dagens udflugt (som kræver tilkøb af udflugtspakken) skal gå til Punta Ninfas, en lille perle af en pingvinkoloni.

Punta Ninfas er en del af Patagonien, der ligger ud mod Atlanterhavet, og det var her, de første pionerer bosatte sig i 1800-tallet. Vi skal besøge fyrtårnet, der leder skibene fra Atlanterhavet ind i bugten, og dagens højdepunkt er en gåtur ved El Pedral, der er hjemsted for en koloni af magellanpingviner. Vi har en naturguide med, som vil fortælle om disse pingviner, der har ry for at være meget nysgerrige, så vi er måske også dagens højdepunkt for dem. 

Frokosten, der er inkluderet i udflugten, består af meget velsmagende grillet lam med salat og de traditionelle argentinske empanadas, som er butterdejspakker med forskelligt indhold. Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen og har tid til at slappe af, inden vi mødes for spise endnu en dejlig middag på skibet.

 

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
puerto madryn_04
argentina - argentina_magellanpingviner_04
argentina - argentina_magellanpingviner_07
Dag 14

På havet

Vi fortsætter krydstogtet nordpå på vej mod Uruguay. Dagen i dag er på havet og uden program. Mon ikke der er en masse billeder på kameraet, der skal sorteres eller en god bog, der skal læses?

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
murano_restaurant_infinity
Måltiderne indtages som udgangspunkt i hovedrestauranten, og på a la carte-restauranterne som den på billedet betaler man et ekstra gebyr for ekstra luksus.
Dag 15

Punta del Este, Uruguay

Vi ankommer tidligt om morgenen til Punta del Este i Uruguay, og det fremgår hurtigt, at vi er havnet i den diametrale modsætning til de sydlige nationalparker, vi kommer fra.

Punta del Este er med sine mange strande, dyre hoteller, sejlbåde, barer og restauranter et ferieparadis for Uruguays og Sydamerikas unge, rige og smukke (og også de knap så unge). Sladderbladene har fast udstationerede paparazzier her, som lever af at spotte de kendte, som holder ferie ved de skønne strande.

Vi har ikke nogen fælles udflugt i dag, men de, der har lyst, kan tage med rejselederen i land og gå en rundtur på strandpromenaden og gennem butiksgaderne.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
chile - punta del este uruguay_02
chile - punta del este uruguay_03
Dag 16

Montevideo, Uruguay - privat udflugt

Vi er nået frem til Montevideo, som er Uruguays hovedstad - næsten halvdelen af landets befolkning bor her. Det er en meget international by, bl.a. fordi den også er hovedsæde for Mercosur, regionens handelssamarbejde, svarende til EU's indre marked. Vi har planlagt en privat udflugt til byens seværdigheder (som kræver tilkøb af udflugtspakken), og vi lægger ud med et besøg i den gamle bydel, som emmer af tidligere kolonitider.

Vi besøger Plaza Independencia (Uafhængighedspladsen), der er omgivet af historiske bygninger, og kongresbygningen, som er Uruguays stolthed. Det tog 17 år at bygge den, og den består af 52 forskellige farver marmor. Vi kører gennem bydelen Prado med den store park af samme navn, der er hjemsted for et par af byens store monumenter, og gennem Carrasco, som er Montevideos smukkeste (og dyreste) forstad.

På vej tilbage kører vi langs kysten og strandene, og vi er på skibet igen efter omkring 3 timer. Herefter kan man gå en tur på Montevideos charmerende gågade med flotte butikker og mange grønne pladser. Man kan også vælge at nyde resten af dagen på skibet - vi har ikke så lang tid tilbage, så er der noget, man mangler at teste, er det nu! Celebrity Eclipse sejler igen sidst på eftermiddagen.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
chile - carrasco montevideo uruguay
alt
Dag 17

Buenos Aires, Argentina, byrundtur

Celebrity Eclipse stævner ind mod Buenos Aires' krydstogthavn tidligt om morgenen som sidste stop på denne rejse rundt om Kap Horn. Vi har dog hele dagen og en enkelt nat mere på skibet og derefter to nætter på land, så eventyret er på ingen måde slut.

Vi forlader dog skibet for at tage på en privat udflugt i byen. Når man kører ned ad de brede avenuer og over de store pladser, forstår man, hvorfor byen har fået tilnavnet Sydamerikas Paris. Byens hjerte er Plaza de Mayo (Majpladsen) med den lyserøde regeringsbygning Casa Rosada på den ene side og katedralen og rådhuset på den anden.

Det var fra Casa Rosadas balkon, at præsidentfruen Eva Peron, eller Evita, i begyndelsen af 1950erne holdt sine flammende taler, som gav hende nærmest mytologisk status i landet. Det var også her på pladsen, at Las madres de Plaza de Mayo (mødrene på Majpladsen) protesterede i stilhed over tabet af deres børn under militærstyret fra 1976 til 1983. 

Fra Majpladsen går turen videre gennem San Telmo til La Boca, som er byens farverige og pittoreske "Little Italy". Det var her, at de tusindvis af italienske immigranter slog sig ned i begyndelsen af 1900-tallet.Bydelen rummer et utal af cafeer, barer og restauranter, og der danses meget tango til ære for turisterne i de små gader. Vi gemmer dog det store tangoeventyr til i vores sidste aften i byen.

Vi kører videre mod den nordlige del af byen til Recoleta-bydelen, som står i skærende kontrast til de snævre gader i La Boca. Her finder vi igen brede avenuer, parker og imponerende villaer bygget i fransk stil til byens velhavende indbyggere. Hovedattraktionen i denne del af byen er Recoleta-kirkegården, hvor landets prominente indbyggere, bl.a. Eva Peron, ligger begravet i store, monumentale mausoleer.

Sightseeingturen rundt i Buenos Aires med bus tager ca. tre en halv time, og resten af dagen er til fri disposition.

Celebrity Eclipse

Vis hotel
Måltider
Helpension
Buenos Aires

Argentinas smukke hovedstad er som en europæisk hovedstad med et melankolsk tvist. Den er på alle måder elegant med brede boulevarder og karakteristiske kvarterer. Byens indbyggere kaldes poteños, og de har en særlig status i Argentina. Vi oplever byens mange facetter på en privat udflugt.

argentina - buenos aires_casa_rosada_01
argentina - buenos aires_la boca street_05
argentina - buenos aires_la boca street_02
Øverst:Casa Rosada, regeringsbygningen på Majpladsen i Buenos Aires emmer af historie. Det var fra balkonen på denne bygning, at Eva Peron holdt sine flammende taler, der gav hende mytologisk status i landet. Evita ligger i dag begravet på byens fine Recoleta-kirkegård. Det var også på pladsen foran det lyserøde hus, at ”mødrene fra Majpladsen” protesterede mod militærjuntaen, som styrede Argentina fra 1976 til 1983.
Dag 18

Buenos Aires, Argentina, afmønstring og besøg hos gauchoer

Efter morgenmaden afmønstrer vi det gode skib Celebrity Eclipse, og vi kan nu se frem til to skønne dage i Sydamerikas Paris, som Buenos Aires også kaldes. Byen er helt sin egen og en fantastisk blanding af storslået arkitektur med regeringsbygninger og brede avenuer, kolonitidscharme med katedraler og imponerende pladser.

Byen er propfyldt med gode restauranter og hyggelige cafeer, og byens elegante indbyggere kaldes porteños og har en særlig status i hele Sydamerika.

Vi begynder med at køre uden for byen, idet vi skal opleve noget helt særligt - et besøg på en typisk farm, en såkaldt estancia, hvor vi skal møde gauchoer - de typiske argentinske hyrder eller cowboys, som til hest og med bredskygget hat, poncho og lasso holder styr på farmens dyr. 

Vi kører ud på pampassen, de enorme græssletter, som dækker 1/5 del af hele Argentinas areal. Køreturen ud til estancia'en tager ca. to timer, og vi bydes velkommen med empanadas, typiske kødsnacks. Herefter går vi tur på farmen, hilser på hestene, rider måske en tur på dem og hilser på de gauchos, som tilbereder barbecue til os.

Frokosten består af forskellige kødudskæringer og friske salater, der nydes sammen med god lokal øl, vin eller sodavand efterfulgt af en god, stærk kaffe. Efter frokost får vi en opvisning i musik og dans og ikke mindst gauchoernes færdigheder til hest. Det er ganske imponerende, hvad de kan.

Efter denne oplevelse kører vi tilbage til Buenos Aires og indlogerer os på vores centralt beliggende hotel. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd - der ligger masser af restauranter i gåafstand fra hotellet, og rejselederen står naturligvis klar med gode råd om, hvor middagen kan indtages.

 

Recoleta Grand

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
argentina - buenos aires_cafe_by_01_hf
argentina - gaucho_argentina_03
argentina - gaucho_argentina_02
Efter at vi har afmønstret skibet, besøge et landsted uden for Buenos Aires, en såkaldt estancia, som bebos af gauchos – typiske argentinske kvæghyrder, som holder styr på enorme flokke af kvæg på pampassen. De giver en opvisning i deres færdigheder til hest og steger bøffer på grillen til os.
Dag 19

Buenos Aires, Argentina, tid på egen hånd og tangoshow med middag

Vi har tid på egen hånd i Buenos Aires i løbet af dagen, og rejselederen kommer gerne med forslag til, hvad man kan lave. Nogle ønsker måske at besøge et af byens fremragende museer, andre har lyst til at gå tur i det hyggelige Palermo-område eller de velhavende beboelseskvarterer omkring hotellet.

Vi mødes igen om aftenen til en helt særlig oplevelse, som ikke er til at komme udenom i denne by, og som er en værdig finale på vores sydamerikanske eventyrrejse: en opvisning i tangodansen, som blev født her i byen. Vi kører til en af de legendariske tangobarer i San Telmo, og der indledes med en vinsmagning og en gennemgang af Argentinas vigtigste vinområder. Herefter indtager vi en dejlig tre-retters menu, inden hovedbegivenheden: En opvisning i tangoen, der oprindeligt blev danset af italienske immigranter i de små havnebarer i begyndelsen af forrige århundrede. Det var sangeren Carlos Gardel, som for alvor gjorde tangoen berømt i 1930'erne.

Tangoen udtrykker passion, erotik, smerte, bedrag og kærlighed, og for mange argentinere er dansen simpelt hen en del af livet. Danserne er forbavsende hurtige, kraftfulde og elegante, og vi tør godt love, at showet vil røre jer.

Recoleta Grand

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
argentina - buenos aires_tango_dans_09
alt
Dag 20

Hjemrejse

Hjemrejsen begynder i dag. Vi spiser morgenmad på hotellet, og herefter er der nogle timer på egen hånd til lidt shopping, en kop kaffe mens man kigger på mennesker, eller hvad man nu har lyst til.

Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og tjekker ind på flyet til Europa.

Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Dag 21

Ankomst til Danmark

Efter mellemlanding flyver vi det sidste stykke hjem til Danmark.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)