Kroatien_Dubrovnik
Kroatien - Rejse og krydstogt i Kroatien

Rejseledere

Rejseledere i Kroatien

arne arp

Arne Arp

Rejseleder

Arne Arp har, siden han som niårig for første gang rejste ud i den store verden, haft en umådelig trang til rejseoplevelser. Og inden han kom i den kongelige livgarde, nåede han også at rejse det meste af Sydeuropa tyndt. Efter livgarden rejste Arne til Sydøstasien og fandt især interesse for Vietnam, som på det tidspunkt var præget af hyppige bombardementer og udgangsforbud.

Arne har efterfølgende rejst i både USA og mange af landene i Syd- og Mellemamerika, som han nok især har tabt sit hjerte til. Arne er en formidabel formidler, som med stort indblik, kendskab og respekt, vil føre sine gæster helt tæt på den peruvianske kultur og levevis. Arne er også forfatter og har skrevet bogen ”Xingu, på ekspedition i Amazonas”, som handler om hans oplevelser i den brasilianske del af Amazonas.

Med Arne ved jeres side kan I også opleve den sydeuropæiske charme i Portugal. Arne har forstand på vinlandets traditioner og skikke, og det kan I glæde jer til at lære mere om på rundrejser til de skønneste byer og historiske vinregioner, ligesom I kan nyde godt af hans viden på rejser til Azorerne

En hel igennem fantastisk rejse, levede helt op til forventningerne. Arne Arp er en fantastisk rejseleder

Peru • Bodil & Mogens • Galten


jytte ranjel_01

Jytte er rejseleder på:

jytte ranjel_01

Jytte Ranjel

Rejseleder

Jytte er født og opvokset i Danmark men har boet i Melbourne, Australien, siden 1989. Hendes hjerte har altid banket for rejsebranchen, som hun er dybt involveret i, bl.a. som Vice President for foreningen for professionelle rejseledere i Australien.

Desuden er Jytte meget aktiv som professionel rejseleder - et job hun elsker. "Glad, fuld af passion og med fokus på kundeservice" er nogle af de superlativer, som gæster fra hele verden har brugt om Jytte. Og hun sætter naturligvis særlig pris på at være rejseleder for gæster fra hendes hjemland, Danmark.

"Det er en stor fornøjelse at byde gæster velkommen til både de rejseoplevelser, som er planlagt, og til de oplevelser, der opstår pludseligt undervejs. Jeg glæder mig til at give mine danske gæster et dybere indblik i, hvordan det er at bo og leve i Australien og New Zealand", siger Jytte. 


kirsten rodsgaard mathiesen4

Kirsten Rødsgaard-Mathiesen

Rejseleder

Kirsten Rødsgaard-Mathiesen er en fortælle-lysten, professionel, erfaren og sprudlende rejseleder, der guider i New Zealand, USA og på krydstogter. Eventyrlysten har altid sat kolorit på hendes tilværelse, og lige siden teenageårene har hun rejst rundt og udforsket verden.

I længere perioder har hun boet og arbejdet i Frankrig, Spanien og USA, og i dag bor hun i New Zealand.

Kirsten er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og har primært arbejdet inden for TV og skrevne medier. Hendes journalistiske arbejde har også ført hende til spændende opgaver i bl.a. Japan, England, Australien, Burma, Grønland, Island og Uganda.

I 2002 tog hun imod nye udfordringer, da hun sagde "ja tak" til i et år at arbejde som manager på et boutique hotel i New Zealands største vinområde, Marlborough. Hun blev vildt begejstret for New Zealand, der for hende er et af verdens smukkeste lande, og hun bor der endnu - lige midt i landet i solskinsbyen Nelson.

Hun er dog ofte på farten, for Kirsten lever et aktivt liv som rejseleder på flere kontinenter og løser fortsat også journalistiske freelance opgaver for danske og udenlandske medier.

Bøger af Kirsten

Kirsten er også forfatter til "Turen går til New Zealand" (Politikens Forlag), der er en af danskernes foretrukne guidebøger til det smukke land kendt for kiwier, hobitter, god vin og uforglemmelige naturoplevelser. I 2014 skrev og udgav hun den anmelderroste og prisvindende bog om Vin i New Zealand: PASSION, PINOT & SAVVY.

Kirstens facebook

https://www.facebook.com/kirstenmadfrog

På hjemturen talte vi alle netop om, hvor fænomenal en rejseleder du er, Kirsten! Fuld af engagement, viden og humor. Vi har NYDT turen rundt i dit andet hjemland i fulde drag!

New Zealand • Ulla & Mogens Thomsen • Falster


michael

Michael Boilesen Guldbæk

Rejseleder

Michael har været vidt rundt i verden. Han er hoteluddannet i udlandet, har haft bopæl i blandt andet Paris, Strasbourg, London og New York, men hans rejseerfaring strækker sig til stort set alle afkroge i verden. Da han vendte hjem til Danmark efter at have boet i udlandet, begyndte han at arbejde med krydstogtskibenes anløb i København, og i 2007 tilføjede han Turistføreruddannelsen fra RUC til sit CV.

Michael har altid beskæftiget sig med turisme, og selv siger han om sit hjertehverv: ”Jeg har kombineret det bedste af to verdener. En god lang sommer i Danmark med internationale turister og et vinterhalvår med danske grupper i sydens sol og varme. Så findes det ikke meget bedre."

Når sommeren kaster sig over Danmark, står Michael for at guide krydstogtgæster i København og Nordsjælland, og i vinterhalvåret er han rejseleder for grupper af danske rejsende på krydstogter rundt omkring i verden. Det inkluderer også flodkrydstogter og rundrejser, og da Michael er autoriseret på 4 sprog, er der garanti for kyndig vejledning i hans selskab.

Michael er en rejseleder med stor alsidighed og erfaring med rejser i det meste af Europa, Mellemøsten, USA, Caribien, Asien og Australien. Især hans erfaring med krydstogter er uforlignelig. Om du skal rejse i det caribiske hav, Middelhavet, det nordlige Norge eller tropiske øhav i Asien, så vejleder Michael dig sikkert på rejsen. Hos Stjernegaard har du Michael med på krydstogterne i det storslåede Alaska og i Seychellernes tropeparadis.


henrik bilidt

Henrik Bilidt

Rejseleder

Henrik er uddannet civilingeniør og har i mere end 20 år gennemrejst den islamiske kulturkreds fra Marokko til Centralasien. Han har gennemført adskillige ørkenrejser på kamelryg i Mellemøsten. Henriks fascination af landene har først og fremmest basis i grænselandet mellem Vesten og Orienten samt ikke mindst i brydningsfladen mellem Bibel og Koran. Han har bl.a. medvirket i Danmarks Radios  TV- og radioudsendelser om ‘Den Arabiske rejse’ (også kendt som Carsten Niebuhr ekspeditionen), og på vores rejser i de islamiske lande redegør han for de mange konflikter og den politiske uro, der præger dagligdagen.

Henrik interesserer sig også for verdens natur- og dyreliv, og på vores rejser giver han ikke blot en indføring i landenes historiske og politiske udvikling; men også en introduktion til den fantastiske natur, som vi besøger lige fra Centralasiens ørkener til Sydamerikas imponerende vulkaner og Kap Horns dramatiske klippeformationer.


Jytte Larsen

Jytte Larsen

Rejseleder

Jytte tog midt i 80'erne afsted med sin rygsæk til Argentina. Igennem et år rejste hun op igennem Latinamerika på egen hånd til hun sluttede i Mexico. Det blev en rejse, der ændrede Jyttes syn på verden, og selvom hun havde et kort ophold i Danmark, måtte hun afsted igen. Hun har 30 års erfaring som rejseleder i Latinamerika, og særligt Mexico og Cuba er vigtige områder for hende. Den livsglæde, man finder der, selvom der også er mange udfordringer i hverdagen, er enestående, siger Jytte. Også Costa Rica med sin enestående flora og fauna og Guatemala med sin spændende indianske kultur står Jyttes hjerte nært. 

Jytte har studeret historie, arkitektur og arkæologi på universitetet i Cancun, Mexico og er uddannet som lokalguide i Mexico. Hun er også meget interesseret i dyre- og planteverdenen, og så elsker hun latinamerikansk musik.

Når Jytte ikke viser Stjernegaards gæster rundt i Cuba, Mexico, Costa Rica og Guatemala/Honduras eller på krydstogt gennem Panamakanalen, bor hun på Yucatanhalvøen i Mexico med sin mexicanske mand inde i junglen, hvor de dyrker forskellige tropiske frugter.


lene topp

Lene Topp

Rejseleder

Lene Topp er kulturgeograf af uddannelse, men betegnelser som eventyrer, skribent, fotograf, filmmager, naturelsker og dyrenørd passer rigtig fint på hende.

I næsten 9 år havde Lene sin bolig i Kota Kinabalu i Sabah, Malaysisk Borneo, hvorfra hun arbejdede med naturbevarelse på Borneo og i Filippinerne og Indonesien. Hun har blandt andet haft fokus på forskning omkring havskildpadder og hvalhajer og været medarrangør og deltager på flere videnskabelige ekspeditioner i det indre Borneo. Hun har for nyligt udgivet en bog om den tid.

På den anden side af jorden er hun faldet for Costa Rica, som hun opfatter som ’The Americas Borneo’ med en ligestillet enorm biodiversitet på et afgrænset område men med en helt anden og unik sammensætning af dyr og natur.

I de seneste år har Lene udforsket de mere arktiske egne. En fascination af slædehunde har således bragt hende til Alaska og Canada, hvor hun har dokumenteret livet hos seje slædehundefolk. Også et skriveprojekt står bag fascinationen af Grønland, hvor hun i egnene omkring Diskobugten stadig indsamler materiale til et kommende bogprojekt og har et samarbejde med museet på Diskoøen.

I Island har hun været medarrangør af en jubilæumstur for Kvindelige Eventyreres Klub til Vestfjordene, og hun har desuden samlet info om islandske dyr i det sydlige Island. Som fotograf er hun fascineret af lyset og spejlingerne i isbjerge og isklumper som ved Diamond Beach i det sydlige Island, men hun konkluderer også, at der bare er så meget at være begejstret over i disse landes storslåede natur. De mange hvaler i Diskobugten og USA's højeste bjerg, Denali - og så naturligvis slædehundene og de mennesker, der formår at leve under disse ekstreme forhold.  

I dag bor Lene i Danmark og kører sit lille firma, hvor hun arbejder med formidling gennem foto, video og tekst. Hun er ejer af forlaget Topp of the World, foredragsholder og en erfaren rejseleder på flere destinationer.

Lene er medlem af De Berejstes Klub, mangeårigt medlem af Kvindelige Eventyreres Klub (siden 1994), hvor hun var formand i en periode af 5 år - og så blev hun i 2016 optaget som International Fellow i den prestigefyldte Explorers Club i USA.


Peter Porskjaer_02

Peter Porskjær

Rejseleder

At Peters konfirmationspenge blev brugt til en rejse rundt i Israel, og at Europa et par år senere kunne opdages via Interrail, vidner om, at kursen i retning af rejseoplevelser blev udstukket for mere end fyrre år siden.

Det blev dog i første omgang til en ”civilkarriere” som institutionsleder, underviser, foredragsholder, skribent og konsulent samtidig med mange rejser især i Østen. Og den ballast er med, hvilket mærkes tydeligt, når man deltager i Peters ture.

I dag har han over 20 års erfaring med rejseledelse: specialrejser og ekspeditioner, krydstogter på floder og verdenshave, bus- og fly-rundture i mere end 60 lande indtil nu.

Og der har især været rigtig mange ture til favoritlandene: Japan, USA, Canada, Kina, Peru, Vietnam og Rusland. Også i disse lande har Peter både tilrettelagt og ledet mange rejser og han er derfor en af de mest erfarne rejseledere inden for branchen.


Rejseleder_Pia Lund Poulsen_02

Pia Lund Poulsen

Rejseleder

Pia er en meget kompetent rejseleder med stor alsidighed og erfaring fra mange verdenshjørner. Med en baggrund som antropolog er hun optaget af måden vi mennesker lever og indretter os på, og derfor altid på opdagelse for at forstå hvordan verden udvikler sig. Som rejseleder er hun særligt optaget af at formidle, hvorfor andre folkeslag tænker og handler som de gør på baggrund af deres historie.

Som ung globetrotter krydsede Pia det afrikanske kontinent i en gammel Landrover. En rejse der ud over enorme naturoplevelser, har fastholdt hendes interesse for det sydlige Afrika og i særdeleshed Namibia, hvor hun bl.a. har opnået et indgående kendskab til flere af landets etniske grupper som vi besøger på Stjernegaards rejse til Namibia

Studie, arbejde og familie har gennem mere 25 år ført Pia tilbage til Sydøstasien. Pia har giftet sig til et indgående kendskab til Malaysia, hvor hun taler sproget, hvilket åbner mange døre, når man rejser med en gruppe. Pia har været med til at udvikle vores rundrejse Malaccahalvøens hemmeligheder, og hendes store personlige netværk i landet kommer os til gode, når hun tager gæster med på eventyr.

Pia har desuden en mangeårig interesse for USA. Det er særligt landets historie, kultur og mangfoldighed af mennesker, der fascinerer hende. Det har bl.a. ført til fotoreportageture rundt på den amerikanske østkyst, som gav hende mulighed for at komme ind i mange private amerikanske hjem.

Pia har de seneste år fundet stor begejstring i at vende tilbage til det skandinaviske og nordatlantiske, hvor hun har ledet mange rundrejser og krydstogter til blandt andet Grønland og Island. Det er de storslåede naturoplevelser kombineret med en spændende kulturhistorie, som vi selv kan spejle os i, der får Pia til at vende tilbage til disse kanter.

Når Pia ikke er rejseleder, arbejder hun med kulturformidling og undervisning i Danmark, hvor hun bor med sin mand og to børn.


christian simonsen_1

Christian Simonsen

Rejseleder

Christian er en af Stjernegaards mest erfarne og længst ansatte rejseledere og en formidabel formidler, som med stort indblik, kendskab og respekt i over tyve år har ført sine gæster tæt på lokale kulturer og levevis. Mange udlandsophold siden 1980'erne og en broget universitetsbaggrund i Asienstudier i København, Paris, Jakarta, Peking og Bangkok har givet indgående kendskab til adskillige sprog og kulturer. Interesseområder er først og fremmest mad, historie, sprog og traditionel kultur. Planter, havekunst og botanik indgår ofte i hans mange historier - takket være en fjern fortid som hortonomstuderende på Landbohøjskolen.

Christian har som rejseleder fungeret i både Asien og Sydamerika. Han kan klare sig på ca. et dusin sprog og har f.eks. siden begyndelsen af 1990'erne nydt at vise gæster rundt i Vietnam, Laos og Cambodia, hvis sprog han har studeret sideløbende med kinesisk, thai, malaj/indonesisk. Christian har desuden gennem årene rejst og arbejdet meget i bl.a. Latinamerika, herunder Peru, samt i Japan, Myanmar, Indien, Sri Lanka, Mongoliet, Sibirien, Rusland, Georgien og det meste af Europa. Og ikke mindst i Nordatlanten hvor Christian selv har rejst og været rejseleder på både Færøerne og Island 

Mød et særdeles engageret menneske med stor og alsidig rejseledererfaring og et smittende humør!


mogens sigersdal_270516

Mogens Sigersdal

Rejseleder

Mogens Sigersdal er eventyrer. Han har rejst verden rundt, siden han var 17 år. Det har ført til arbejde og rejser i mere end 80 lande fra Antarktis til Canada og fra Latinamerika til Asien og Afrika. Mogens er desuden programplanlægger og foredragsholder.

Mogens har været leder af ekspeditioner, erhvervsdelegationer og grupperejser i mere end 20 år. Han er uddannet pædagog og konfliktrådgiver og har været selvstændig entreprenør i mange år samt konsulent i en offentlig virksomhed. Mogens færdes hjemmevant i polarområder, ørkener, jungler og bjerge. Han har et indgående kendskab til latinamerikanske, asiatiske samt forhold i det sydlige Afrika. Krydstogter rundt omkring i verden hører også til hans ekspertiser.

Mogens har boet i blandt andet Costa Rica og Nicaragua, hvor han har arbejdet med indianere og naturbeskyttelse. Desuden har han et godt kendskab til den islamiske verden fra sine karavanerejser i Sahara over kulturrejser i Golfstaterne til Mellemøsten og Iran.


like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)