Gullfoss_vandfald_01
USA, Canada, Grønland & Island - Transatlantisk krydstogt

Udflugter

Rejsen kan bestilles med eller uden det private udflugt i Island til Den Gyldne Trekant. Udflugten er inkl. dansk rejseleder og lokalguide.

Udflugter

Reykjavik, Island: Den Gyldne Trekant

595 kr. pr. person

Udflugten begynder om eftermiddagen og varer omkring 6 timer, men vi har fordel af midnatssolen, der skinner over Island fra juni til august, og derfor er det ikke mørkt. Vi sætter os i bussen og kører i retning af nationalparken Thingvellír. Et af Islands største aktiver, der brillerer med både historie og natur.

Vi har en smuk tur i vente, men det første stykke vej er udsigten først og fremmest præget af kæmpemæssige rørledninger, der løber gennem landskabet. Kønne er de ikke, men de fortæller alligevel en vigtig historie om landets infrastruktur og menneskets samarbejde med naturen. Rørledningerne forsyner nemlig Reykjavik med varmt vand fra det geotermiske kraftværk Nesjavellir, og dermed er storbyboerne sikret varmt vand i hanen. Undervejs kommer vi også forbi Islands nyeste fængsel, Hólmsheidi, og herfra begynder naturen rigtigt at folde sig ud.

Som vi nærmer os Thingvellír, hæver bjergene sig i landskabet. Vi passerer stejle dale og kløfter, mens den ene vulkanske højderyg efter den anden tårner op i horisonten. Undervejs holder vi en kort pause ved Dyradalurdalen, hvor vi nyder udsigten over landskabet, inden vi fortsætter næste udkigspunkt, hvor et fantastisk vue over Thingvellír og det geotermiske område åbenbarer sig.

Thingvellír har siden 2004 været optaget på UNESCOs liste over verdensarv, og nationalparken er et unikt sted på islandskortet af flere årsager. Først og fremmest har nationalparken en aldeles stor plads i Islands historie, da stedet er grundstenen i nationens fundament. Det var nemlig her, verdens ældste parlament opstod i år 930 e.Kr., hvor Altinget blev skabt. Frem til 1798, selv efter Island blev en del af Det norske rige i 1200-tallet, mødtes den lovgivende og dømmende forsamling to uger om året for at løse stridigheder, træffe store beslutninger og vedtage nye love. I 1844 flyttede Altinget til Reykjavík, hvor det har ligget lige siden, men Thingvellír har altid været – og er stadig – et vigtigt symbol for landets demokrati og selvstændighed. Således var det også her, den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944 efter løsrivelsen fra Danmark.   

Udover at være demokratiets arnested er Thingvellír også noget af et geologisk fænomen. Få steder i verden kan man opleve verdens undergrund, som det er tilfældet i Thingvellír National Park. Ja faktisk er Island det eneste sted på kloden, hvor vi kan opleve undergrunden over havoverfladen. I Thingvellír kan vi nærmest stå med et ben i Europa og et ben i Nordamerika, da det er her, de tektoniske plader mødes – eller reelt set skilles, da kløftens sider trækker sig et par centimeter fra hinanden år for år. Vi går en tur langs kløften og får historien om Altinget, demokratiet og de historiske bånd mellem Island og Danmark.

Turen går videre til Geysir, gejseren der har lagt navn til selve fænomenet. Geysir ligger i et geotermisk område i Den gyldne trekant, og det er også her, vi finder Strokkur, områdets mest aktive og mest troværdige gejser, der sender et vandsprøjt i vejret hvert femte til ottende minut hver dag året rundt. I enkelte tilfælde kan vandmasserne nå en højde på op til 40 meter, men i langt de fleste tilfælde når vandet en højde af ca. 20 meter.

Fra gejserne fortsætter vi et kort stykke til Gullfoss, Islands mest kendte vandfald. Vi parkerer bussen og går i retning af vandfaldet, alt imens lydniveauet langsomt intensiveres, som vi nærmer os de buldrende vandmasser, hvor to millioner liter smeltevand fra gletsjeren Langjökull buldrer ud over kanten hvert sekund. Vi ser vandfaldet fra den øvre og den nedre udkigspost, inden vi kører til vores hotel og falder til ro efter en begivenhedsrig dag.

Facts om udflugten/inkluderet i prisen

  • Heldagsudflugt (6 timer)
  • Inkl. dansk rejseleder og lokalguide
  • Skal bestilles hjemmefra
  • Bemærk: måltider er ikke inkluderet
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)