argentina - vingaard_druer_01
Argentina og Chile - Rundrejse med dansk rejseleder

En rejse gennem vinmarker

15 dage fra 33.900 kr.

En rejse gennem vinmarker

Med Øjvind Kyrø og Anne M. Sørensen gennem Argentina og Chile

Denne rejse er arrangeret i tæt samarbejde med to passionerede Latinamerika-kendere: journalist og forfatter Øjvind Kyrø og Anne M. Sørensen, Latinamerikakorrespondent for Politiken og bosiddende i Chile, hvor hun også driver et hotel. Øjvind er med hele vejen fra Buenos Aires i Argentina til Santiago i Chile, og Anne har vi fornøjelsen af, mens vi bor 4 nætter på hendes dejlige hotel, der ligger i smuk natur – midt i vinmarkerne.

I Buenos Aires, Sydamerikas Paris, skal vi rundt i de forskellige bydele, bl.a. La Boca, hvor sindene bringes i kog af lige dele tango og fodbold, og det elegante Recoleta med den berømte kirkegård og Eva Perons grav. Vi skal nyde en søndag i San Telmo og naturligvis også opleve et vaskeægte tangoshow.

Vi flyver til Mendoza og tager hul på vores vineventyr med bl.a. to vinsmagninger i Ucu Valley, hvis vingårde dyrker bl.a. Barbera-, Cabernet Sauvignon- og Malbec til perfektion. Vi krydser grænsen til Chile henover Andesbjergene, og i Santa Cruz står Anne klar til at vise os sit eget lille paradis. Vi har tre vinsmagninger i Colchagua Valley og smager bl.a. Carmenère-druen, som blev genopdaget her og nu er Chiles signaturdrue. Herudover skal vi stifte bekendtskab med præcolumbiansk kunst på det lokale museum og en tur ud til Stillehavet.

Valparaiso er vores næste stop – en malerisk by med stolte søfartstraditioner og hjemsted for Pablo Neruda, Chiles store digter og Nobelprismodtager, hvis hus vi besøger. Herefter gælder det hovedstaden Santiago de Chile, hvor vi studerer smuk spansk kolonistil og introduceres til Chiles nyere, barske historie med militærjuntaen, der styrede fra 1973 til 1990.

Vi besøger naturligvis også Maipo Valley uden for Santiago for at smage kvalitetsvine fra nogle af landets mest berømte marker. Glæd jer til en rejse med fokus på vin og spændende historie, der formidles på fornemste vis af Øjvind og Anne.

Små grupper
15-24
deltagere

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Buenos Aires 2 nætter i Buenos Aires
2
Overnatning
Kenton Palace ★★★★

Mendoza 2 nætter i Mendoza
2
Overnatning
Diplomatic Hotel ★★★+

Santa Cruz, Chile 4 nætter i Santa Cruz, Chile
4
Overnatning
Hotel TerraViña ★★★★

Santiago de Chile 4 nætter i Santiago de Chile
4
Overnatning
Hotel Time Select ★★★+

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark – Buenos Aires, Argentina
Afrejse fra Københavns Lufthavn eller Billund i løbet af dagen og flyskift i Europa, inden vi fortsætter over Atlanten.
Dag 2.
Ankomst Buenos Aires
Fremme i Buenos Aires tager vi direkte på sightseeing gennem byen: det farverige La Boca, magtens centrum ved Plaza de Mayo, Recoleta-kirkegården med Eva Perons grav mm. Herefter tjek-ind på hotellet i hyggelige San Telmo.
Dag 3.
Buenos Aires
Søndag i San Telmo byder på et fantastisk marked. Vi får også en guidet rundvisning i Teatro Colon, et af verdens fineste operahuse, og om aftenen skal vi overvære et forrygende tangoshow, inkl. en god middag og lokale vine.
Dag 4.
Buenos Aires – Mendoza
Vi flyver til Mendoza i hjertet af Argentinas vinland og går tur i byen. Besøg på chokoladefabrik med introduktion til processen fra jord til bord og smagsprøver.
Dag 5.
Mendoza, 2 x vinsmagning
Vinsmagning på to vingårde i Ucodalen, hvor der dyrkes vin på bl.a. Barbera-, Cabernet Sauvignon- og Malbec-druen. Frokosten er inkluderet på en af vingårdene.
Dag 6.
Mendoza – Santa Cruz, Chile
Vi kører den lange tur over Andesbjergene og krydser grænsen til Chile. Om aftenen er vi fremme på Hotel TerraViña, hvor Anne M. Sørensen tager imod. Vi spiser en dejlig middag sammen på hotellet.
Dag 7.
Santa Cruz, 1 x vinsmagning
Det privatejede museum i Colchagua er på programmet i dag. Vi ser en fin samling af historiske artefakter, og herefter kører vi til vingården Viu Manent, der bl.a. dyrker økologisk vin på Carmenère-druen – Chiles signaturdrue. Middag på restaurant, som er nabo til vores hotel og håndplukket af vores rejseledere.
Dag 8.
Santa Cruz, 1 x vinsmagning
En tur helt ud på landet til bondemanden Patricio for at ride på gemytlige heste i den smukke natur. Frokost på byens centrale plads og om eftermiddagen vinsmagning hos Laura Hartwig, der dyrker vin på de jorde, der ligger rundt om vores hotel.
Dag 9.
Santa Cruz, 1 x vinsmagning
En tur ud til Stillehavets kyst med besøg på vingården Los Vascos på vejen, som er ejet af navnkundige Baron de Rothschild. I Panul besøger vi et keramikmarked, og helt ude ved kysten spiser vi frokost. På vej tilbage stopper vi i den lille landsby Lolol og herefter slapper vi af ved hotellets pool.
Dag 10.
Santa Cruz – Valparaiso – Santiago de Chile
Farvel til Anne og videre mod Valparaiso, en smuk søfartsby med en stolt historie. På vejen besøger vi Pablo Nerudas hus – Chiles store digter og Nobelprismodtager. Byvandring i Valparaiso og en tur med kabelbanen, der forbinder de øvre og nedre bydele. Vi kører herefter et par timer til hovedstaden Santiago de Chile.
Dag 11.
Santiago de Chile
Vi tager en rundtur i det UNESCO-beskyttede historiske centrum. Frokosten indtages hos den danske kunstner, Tove Lindholm Tomic.
Dag 12.
Santiago de Chile, 1 x vinsmagning
Vinsmagning i den berømte Maipo Valley, hvor vi smager bl.a. Cabernet Sauvignon. Frokost på en dejlig plet i bjergene, inden vi kører tilbage til byen.
Dag 13.
Santiago de Chile
På Menneskerettighedsmuseet hører vi om Chiles nyere historie og om militærjuntaen, der styrede landet fra 1973 til 1990. Frokost i det overdækkede Mercado Central og middag om aftenen på endnu en håndplukket restaurant.
Dag 14.
Santiago de Chile, hjemrejse
Hjemrejsen begynder om formiddagen, og vi har et enkelt skift undervejs.
Dag 15.
Ankomst til Danmark
Ankomst til København eller Billund i løbet af dagen.

Andre spændende rundrejser

Peru, Bolivia, Chile og Argentina

En rejse under himlens tag i Andesbjergene

Rundrejse med dansk rejseleder
Colombia

På nye eventyr

Rundrejse med dansk rejseleder
Costa Rica

Naturens skattekammer

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.333 anmeldelser)