cuba - cuba_befolkning_mand_cigar_02
Cuba - Rundrejse med dansk rejseleder

Autentiske Cuba - hele øen

4,7 (103 Anmeldelser)
15 dage fra 19.900 kr.

Autentiske Cuba - hele øen

Kom med bag facaden med indkvartering på casas particulares

Denne autentiske rundrejse går øen rundt fra skønne Havana i vest til de historiske byer Gibara og Camagüey i det østlige og centrale Cuba, videre til smukke Trinidad på sydkysten og til Viñales i det vestlige Cuba. Vi kommer tæt på cubanerne, lytter til deres historier og oplever deres enorme gæstfrihed på nært hold, når vi indkvarteres på charmerende, familiedrevne casas particulares, som er et resultat af de nye vinde, der blæser over Cuba. Transporten på det lange stræk foregår med fly, og på de korte stræk med egne busser.

Vores rejseleder tager imod os i Havana og viser os den sanselige by, hvis gader er som en filmkulisse. Husene er fra det 16., 17. og 18. århundrede, og stilen spænder fra elegant rokoko til art nouveau og art deco. Store dele af Old Havana er efterhånden sat smukt i stand, mens andre dele af byen stadig er i forfald. Det giver nogle interessante kontraster, som vi oplever på vores gåture rundt i byen.

Vi flyver herefter til Holguin i det sydøstlige Cuba og har to hele dage i den lille fiskerby Gibara – et møde med det autentiske "udkants-Cuba", hvor tiden synes at stå stille. Gibara rummer masser af historie fra dengang, hvor Columbus gik i land for mere end 500 år siden – glæd jer til at høre vores rejseleders spændende beretninger.

Den UNESCO-beskyttede by Camagüey er næste stop – en by med krogede gader og smukke pladser som vi er meget begejstret for – og herefter er vi fremme til Trinidad, som mange anser for at være Cubas smukkeste by. Her finder vi pastelfarvede huse og brostensbelagte gader, der emmer af historie fra sukkerbaronernes tid. Vi oplever den gode stemning i byen og har også tid til en tur til stranden og en dukkert i havet.   

Rejsen slutter i Viñales i den vestlige ende af øen – et af Cubas smukkeste og mest særprægede naturområder, der også lægger jord til verdens bedste tobaksblade. Vi oplever naturen på hesteryg og slapper af i en gyngestol på vores minihoteller.

På denne rundrejse har vi god tid til at opleve både musik, kunst og den særlige stemning i Cuba, det meste af tiden sammen med rejselederen, andre gange på egen hånd. Vi oplever Cuba til fods og i øjenhøjde med cubanerne, når vi indkvarteres privat på casa'er. Vi er maks. 20 i gruppen, og vi har ikke bus til rådighed i byerne, hvilket også er medvirkende til, at rejsens pris er attraktiv.

Små grupper 12-20 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
En ny måde at rejse på

På denne rundrejse bor vi kun på casas particulares, hvor I vil opleve den cubanske gæstfrihed, pæne rene værelser og dejlige lokale madoplevelser.

Foredrag

Gratis foredrag om Cuba

Tilmeld dig her

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Gibara 3 nætter i Gibara
3

Camagüey 2 nætter i Camagüey
2

Trinidad 3 nætter i Trinidad
3

Viñales 2 nætter i Viñales
2

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Havana
Afrejse fra Danmark og ankomst til Havana. Vi bliver fordelt på casas particulares i Centro og sidegaderne omkring Malecon, byens havnepromenade.
Dag 2.
Havana
Sightseeing i det historiske Havana med bl.a. de fem vigtigste pladser og i Hemingways fodspor. Også et kig ind i nogle af byens mange spændende gallerier.
Dag 3.
Havana
Vi mødes om morgenen og får tips af rejselederen til, hvad vi kan bruge dagen til. Måske en tur i amerikanerbil eller med bussen til stranden for at bade i Det Caribiske Hav. Rejselederen laver også alternativ sightseeing.
Dag 4.
Havana - Holguin - Gibara
Vi flyver fra Havana øst på til Holguin, hvorfra vi kører det sidste stykke ud til Gibara, en lille autentisk perle ved kysten, som endnu er ukendt for de fleste turister.
Dag 5.
Gibara
Gåtur i den yndige fiskerby. Her hører vi spændende historie fra dengang, hvor Columbus gik i land og mødte indianere, der røg på cohiba – det indianske ord for cigar, som spanierne tog til sig. Vi udforsker også nogle grotter og bader i ungdommens kilde.
Dag 6.
Gibara
Vi har en dag til afslapning i skønne Gibara. En oplagt mulighed i dag er en snorkeltur fra stranden, eller måske salsaundervisning, romsmagning eller andre spædende ting – rejselederen hjælper med at arrangere.
Dag 7.
Gibara - Camagüey
Vi tager bussen til den gamle velhaverby Camagüey, hvis centrum er på UNESCOs verdensarvliste.
Dag 8.
Camagüey
Vi går en tur rundt i verdensarven og ser de smukke bygninger fra dengang, hvor byen var centrum for Cubas kvæghandel og som følge deraf meget velhavende.
Dag 9.
Camagüey - Sukkermølledalen - Trinidad
På vej til Trinidad besøger vi Sukkermølledalen for at se en tidligere sukkerbarons smukke hacienda. Vi ankommer til skønne Trinidad og indlogeres i byens maleriske centrum, og om aftenen mødes vi i musikgaden for at høre gode rytmer.
Dag 10.
Trinidads
Trinidad er en smuk spansk koloniby med brostensbelagte gader og prægtige pastelfarvede palæer. Vi går tur i herlighederne om formiddagen, og om eftermiddagen er der mulighed for at køre en tur til Det Caribiske Hav 12 km fra byen og tage en svømmetur i det azurblå hav (strandturen er dog for egen regning).
Dag 11.
Trinidad
Fridag til at nyde vidunderlige Trinidad, tage på stranden eller ud i den unikke natur omkring byen. Rejselederen er klar med mange gode råd. Man kan f.eks. deltage i en udflugt til Topes de Collantes med vandring i højlandet.
Dag 12.
Trinidad - Viñales
Vi kører videre med bussen til stemningsfulde Viñales og Cubas smukkeste naturområde Viñalesdalen med de fantastiske Mogotesbjerge.
Dag 13.
Viñales
Udflugt i den spektakulære Viñalesdal med besøg hos tobaksbonde.
Dag 14.
Hjemrejse
Turen går nu tilbage til lufthavnen uden for Havana, hvor hjemrejsen begynder.
Dag 15.
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til Danmark ved middagstid.

Andre spændende rundrejser

Colombia

På nye eventyr

Rundrejse med dansk rejseleder
Java og Bali

Østens have og gudernes ø

Rundrejse med dansktalende rejseleder
Peru

Toppen af Peru

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)