cuba - varadero solnedgang
Cuba - Rundrejse med dansk rejseleder

Cuba fantastico

4,6 (175 Anmeldelser)
14 dage fra 21.600 kr.
16 dage fra 25.500 kr.

Cuba fantastico

Kulturelle og historiske oplevelser kombineret med badeferie

Cuba er et unikt land med en usædvanlig historie, som stadig er ved at blive fortalt. Selvom Castro-familien stik imod alle odds stadig holder fast i magten, så er reformprocessen gået i gang, og forandringens vinde blæser over Cuba. Vi kan se allerede nu, at det er en kæmpe fordel for både cubanerne og for os, der kommer på besøg.

Der er dog også noget, som ikke ændrer sig. Landets kultur og livsglæde er intakt, og cubanernes egentlige guldgrube, nemlig deres livsform, umiddelbarhed og opfindsomhed kommer vi til at møde på denne rejse rundt i det vestlige Cuba. Vi lægger ud i Havana, hvor vi nærstuderer den smukke gamle bydel, der er på UNESCOs liste over verdensarv, går i Ernest Hemingways fodspor, og hvor vi har alle muligheder for at nyde gode middage på de nye restauranter, der skyder op overalt, efter at cubanerne har fået lov til at drive privat virksomhed.

I Viñalesdalen nyder vi freden og den vidunderlige natur. Her dyrkes bladene til de berømte cigarer og mange af de skønne eksotiske frugter, der sælges fra små boder overalt i landet. I Cienfuegos og ikke mindst i Trinidad oplever vi den idylliske, pastelfarvede kolonistil, som nok er bygget af datidens herrefolk, men som i dag tjener som boliger for den almindelige cubanske befolkning.

Vi skal selvfølgelig også høre historien om revolutionens helte, blandt andet ved Che Guevaras grav i Santa Clara, hvor vi stopper på vej ud til anden del af denne rundrejse: den skønne Jibacoa-strand. Med base på et dejligt 4-stjernet All Inclusive-hotel læner vi os – efter masser af historiske og kulturelle oplevelser – tilbage og nyder 4 dages badeferie på en af Cubas bedste strande.

Glæd jer til at opleve det nye Cuba i selskab med en kyndig og fortællelysten rejseleder, der kender historien og kulturen, og som trækker på det store netværk, vi har bygget op i landet gennem 20 år. 

Fantastisk rundrejse, og så fødderne i sandet...

Cuba Fantastico er planlagt helt efter bogen. Vi starter med en indholdsrig og interessant rundrejse gennem det vestlige Cuba og slutter på et skønt strandhotel med fødderne i sandet og turkisblåt havvand.

Efter den fascinerende storby Havana bevæger vi os vestpå til det unikke natursceneri i Vinãlesdalen, hvor vi blandt andet skal spise en herlig landlig frokost hos vores lokale tobaksbonde - lige mellem Mogotesbjergene og tobaksmarkerne. Derefter skal vi til den smukkeste kolonistilsby Trinidad, der emmer af historie, levende musik og fantastisk stemning. Vi indkvarterer os på casas particulares og kommer i øjenhøjde med cubanerne.

Vi tager et smut forbi Che Guevaras mausoleum i Santa Clara og slutter, som man bør, med fire nætter på et vidunderligt strandhotel - et ophold I naturligvis kan vælge at forlænge med endnu flere dage, hvis I ønsker det.

Sådan skal en rundrejse i det vestlige Cuba efter vores mening planlægges, først den aktive del med fantastisk sightseeing og så afslapning med fødderne i sandet og turkisblåt havvand.

Små grupper 10-24 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Høj kvalitet og komfort - drikkepenge og visum naturligvis inkluderet

Rundrejsen fokuserer på kvalitet, komfort og oplevelser i særklasse. 

Prisen inkluderer visum og drikkepenge til lokale guider og chauffører (600 kr. i alt), alle udflugter som beskrevet i programmet samt mange måltider. Vi benytter kun de bedste indenrigsfly, og transporten på landjorden er af god standard. 

Foredrag

Gratis foredrag om Cuba

Tilmeld dig her

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Havana 3 nætter i Havana
3

Viñales-dalen 2 nætter i Viñales-dalen
2
Overnatning
Hotel Los Jazmines ★★★
Hotel La Ermita ★★★

Trinidad 3 nætter i Trinidad
3

Jibacoa (strand) 4 nætter i Jibacoa (strand)
4
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Havana
Ankomst til Havana først på aftenen og indkvartering i det charmerende gamle Havana.
Dag 2.
Havana
Gåtur til byens fem vigtigste pladser, b.a. Katedralpladsen, Plaza de Armas, byens ældste plads, og den smukke Plaza Vieja, Middag på en af byens gode, nye restauranter.
Dag 3.
Havana
Besøg i Hemingways smukke hus og det lille fiskerleje Cojimar med La Terraza-baren, hvor han fandt inspiration til romanen Den Gamle Mand og Havet. Stop ved det spanske fort El Morro og derefter besøg på et værksted for amerikanerbiler og naturligvis en køretur i de smukke gamle biler.
Dag 4.
Havana – Las Terrazas – Viñales
Ud på landet til et af Cubas allersmukkeste naturområder, Viñalesdalen i Pinar del Rio-provinsen, som er kendt for sin fine tobaksproduktion. Vi besøger det lille samfund Las Terrazas på vejen. Fremme i Viñales går vi en tur i dalen, inden vi kører ind til byen og spiser middag og hører musik.
Dag 5.
Viñalesdalen
Skøn ridetur på ”turistvenlige” heste gennem Viñalesdalens forunderlige og unikke natursceneri. Besøg hos en tobaksbonde og demonstration af cigarrulningens kunst. Resten af dagen til fri disposition.
Dag 6.
Viñalesdalen – Cienfuegos – Trinidad
Vi forlader Viñales om morgenen og kører til smukke Cienfuegos, en atypisk by bygget af franskmænd i midten af 1800-tallet. Efter en rundtur og frokost i byen kører vi videre til Trinidad og indlogerer os på casas particulares i byens centrum.
Dag 7.
Trinidad
Vi tager på byvandring i Trinidad med kunsthåndværkermarked og kunstgallerier, og vi besøger et af museerne, hvor vi får et fint indblik i, hvordan en spansk sukkerbaron levede i 1800-tallet.
Dag 8.
Trinidad
Om formiddagen skal vi på en vandretur i smuk natur uden for byen. Forskellige muligheder om eftermiddagen - rejselederen hjælper gerne med at arrangere fx danseundervisning.
Dag 9.
Trinidad – Santa Clara - Jibacoa
På vej mod kysten besøger vi Revolutionspladsen i Santa Clara, hvor Che Guevara ligger begravet. Vi er fremme ved Jibacoa sidst på eftermiddagen og har nu fire dages afslapning i vente.
Dag 10-12.
Strand og All Inklusive i Jibacoa
Der er lagt op til fire skønne dage med afslapning, god mad og strandstemning på det dejlige bungalowhotel Memories Jibacoa. Rejselederen forlader jer på dag 10.
Dag 13.
Hjemrejse
Efter den sidste svømmetur tjekker I ud fra hotellet og bliver kørt til Havanas internationale lufthavn efter en forhåbentlig pragtfuld ferie.
Dag 14.
Ankomst til Europa og videre til Danmark

Trinidad

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
25° C
25° C
26° C
27° C
28° C
28° C
29° C
30° C
28° C
27° C
26° C
25° C
Nedbør i mm.
40 mm
45 mm
47 mm
49 mm
211 mm
289 mm
171 mm
176 mm
174 mm
184 mm
46 mm
42 mm

Andre spændende rundrejser

Mexico

Eventyrlige Mexico

Rundrejse med dansk rejseleder
Thailand

På floder gennem Østens mystik

Rundrejse med dansk rejseleder
Vietnam

På eventyr i Vietnams højland

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)