Vinteroplevelser i Ilulissat og Diskoøen
Download katalog over rejsen

7 dage fra 24.445 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Vinteroplevelser i Ilulissat og Diskoøen

Individuel rejse 7 dage fra 24.445 kr.

4.8   (72 anmeldelser)

ET ÆGTE VINTEREVENTYR PÅ GRØNLANDS SMUKKE VESTKYST

Hop ud i et ægte grønlandsk eventyr, når I oplever det smukke land imod nord i sine smukkeste vinterklæder. På rejsen nyder I både skøn UNESCO-fredet natur i Ilulissat og mindre kendte områder i Qeqertarsuag på sydspidsen af Diskoøen, som ikke desto mindre er lige så fængslende og fascinerende i al sin vælde.

Diskobugten_Ilulissat_02
hundeslæde_04

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Oplev den arktiske vinter
 • De bedste chancer for nordlys
 • Mulighed for hundeslædetur
 • Sejlads i Isfjorden i Ilulissat
 • Mulighed for sauna og isbad
 • Overnatning på Diskoøen
 • Tilkøb flere spændende udflugter
Illulissat_nordlys_01

NYD LANDETS SPEKTAKULÆRE NATUR MED FOKUS PÅ OPLEVELSER

Dette er en vinterrejse i både kendte og ukendte grønlandske vinterlandskaber. Grønland er et helt specielt sted på kloden, uanset om det er sommer eller vinter.

Men det er om vinteren, at landets suveræne naturskønhed træder mest dominerende frem på den måde, som de fleste forbinder med Grønland: Et studie i iskolde, dragende og dybe isfjorde, kælvende gletsjere og dramatiske isbjerge. På rejsen kommer I også helt tæt på landets unikke kultur – både den, der var, og den, der er i dag. Fra gamle bopladser til det moderne liv.

Om vinteren er Grønland et smukt vinterlandskab, hvor sneen lægger sig som en blød, hvid dyne. I alt det hvide lyser de farverige huse i byer og bygder op i landskabet, og de korte dage er lig med varmt lys i vinduerne og lange hyggelige aftener. Og som en bonus er der gode chancer for at se det magiske nordlys, som fra september til april lyser himlen op i smukke grønne, røde og violette farver.

I begynder rejsen i Ilulissat cirka 300 km nord for polarcirklen, hvor I bor midt i byen på Hotel Icefiord. Hotellet ligger formidabelt på kanten af Isfjorden med direkte udsigt over Diskobugten og legendarisk UNESCO-verdensarv i form af de enorme isfjelde, der flyder rundt i fjorden som hvide katedraler, der lover helt særlige og uforglemmelige oplevelser. I Ilulissat skal I selvfølgelig ud på en fantastisk sejltur i Isfjorden, hvor I siksakker jer vej imellem de mægtige isfjelde og kommer helt tæt på kolosserne.

Efter imponerende Ilulissat laver I et lille hop vestpå i en flyvemaskine, når I flyver de cirka 100 km over Diskobugten til den sydlige del af Diskoøen og den smukke lille bygd Qerqertarsuaq, den eneste på Diskoøen, som iøvrigt er Grønlands største ø. Her overnatter I to nætter på hyggelige Hotel Disko, og I har en hel dag til at gå på opdagelse i den lille by og området omkring den. I Qerqertarsuaq skal I også opleve den berusende følelse af at blive trukket på en slæde hen over sne og is af et kobbel glammende slædehunde, der virkelig nyder at få noget sus i skaglerne. 

Her er også mulighed for at komme på en byvandring eller I kan vandre ud til et udsigtspunkt højt over havet, hvor I både kan beundre majestætiske isbjerge og flere slags hvaler, hvis I er heldige. Oplevelsen bliver komplet, når I om aftenen sætter jer ved middagsbordet og sætter tænderne i stedets lækre snekrabber, som er fiskernes foretrukne fangst.

En rejse i et suverænt vinterlandskab, som I helt sikkert vil tage med jer og aldrig glemme.

Groenland Vinteroplevelser I Ilulisssat Og Diskooen

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Ilulissat 4 nætter: Ilulissat 4 Hotel Icefiord
Diskoøen / Qeqertarsuaq 2 nætter: Diskoøen / Qeqertarsuaq 2 Hotel Disko

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Hotel Icefiord byder på en af Ilulissats absolut bedste beliggenheder lige på kanten af fjorden.

Se hotel
Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

Se hotel

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

Diskobugten_sol nedgang_02
hunde_13

Rejsen levede fuldstændig op til vores forventninger. Der var altid hurtig respons på vores forespørgsler både før afrejse og efter hjemkomst.

Bettina Bach, Grevinge
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
Diskobugten_08

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse fra Danmark til Grønland

I forlader Københavns Lufthavn og flyver cirka 4 ½ timer mod nordvest til Nuuk i det sydlige Grønland.

Her skifter I fly og fortsætter til Ilulissat længere nordpå - en flyvetur på omkring halvanden time, der bringer jer 300 kilometer nord for polarcirklen.

Allerede fra luften ser I det uforglemmelige syn af de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De er knækket af Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissats isfjord – og som er den ismasse, der flytter sig hurtigst i verden. Den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og ”producerer” cirka 46 km3 isfjelde om året. Tøede man al den is op, ville det svare til mere end et års forbrug af drikkevand i USA. Sermeq Kujalleq-gletsjeren og Isfjorden er et storslået syn, og området har da også været på UNESCOs Verdensarvsliste siden 2004.

Det er de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen, og ’Ilulissat’ betyder også ’isfjeld’ på grønlandsk. Det siges i folkemunde, at man kan høre isen knage og buldre overalt i Ilulissat – så tæt er man på naturen. Det vil vi lade være op til jer at bedømme rigtigheden af.

I kører med hotellets minibus til jeres hotel og tjekker ind på det moderne og komfortable Hotel Icefiord, som byder på en af Ilulissats absolut bedste beliggenheder lige på kanten af fjorden. Her har I mulighed for at opleve Diskobugtens smukke natur med hvaler og flydende isblokke på tæt hold fra første parket i jeres værelse.

Om eftermiddagen skal I på byvandring med en lokalguide rundt i Ilulissat, som med sine 4.500 indbyggere er den tredjestørste by i Grønland.

Guiden fortæller jer om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv så langt nord for polarcirklen. I har flere stops undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og sælgerne på det lokale marked ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken, fra 1780, der med sine 400 siddepladser længe var Grønlands største kirke.

Om aftenen er der booket bord i hotellets egen restaurant, hvor I spiser en to-retters velkomstmiddag med lokale grønlandske specialiteter.

 • Middag

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Groenland Vinteroplevelser I Ilulisssat Og Diskooen
diskobugten_sael paa isflage Zion kirken_Ilulissat_vinter_01

Dag 2

ILULISSAT, SEJLTUR IMELLM ISFJELDENE I ISFJORDEN

Efter morgenmaden er der linet op til endnu en stor naturoplevelse til jer, idet I skal ud på en forrygende sejltur blandt de enorme isbjerge i Isfjorden.

Årligt strømmer der omkring 46 kubikkilometer is ud i Isfjorden, der er UNESCO-verdensarv, og resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har I mulighed for at sejle iblandt dem. Indimellem bevæger de sig dog længere ud på havet, og det menes, at det var et isfjeld fra Ilulissat, der var skyld i oceanlineren Titanics tragiske forlis tilbage i 1912.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der træder frem, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, så hav endelig kameraet parat! Husk også at tage varmt tøj på – der er koldt ude på havet. Turen varer cirka tre timer, og ombord på skibet serveres der kaffe og te til at varme sig på.

Efter denne store oplevelse, hvor man igen føler sig ydmyg over at opleve, hvor smuk naturen er, bliver I kørt tilbage til hotellet og har resten af dagen til fri disposition.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Diskobugten_isbjerg_03
Diskobugten_sol nedgang_02 Ilulissat_by_02

I nyder en forrygende sejltur blandt de enorme isbjerge i Isfjorden. Isfjeldene kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Som menneske føler man sig ydmyg over at opleve, hvor smuk naturen er her.

Dag 3

ILULISSAT, DAGEN ER PÅ EGEN HÅND, MULIGHED FOR TILKØB AF UDFLUGTER

I dag er der mulighed for at udforske Ilulissat og omegn helt, som I har lyst til, idet I har hele dagen og aftenen på egen hånd.

Måske vil I besøge souvenirbutikkerne med smuk grønlandsk kunst og tasker, pelse, bælter, punge, m.m. fra Great Greenland – et firma, der laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, og hvor intet går til spilde.

Hvis I har lyst til at være mere fysisk aktive, kan I også vælge at tilkøbe en ekstra udflugt. Vi kan varmt anbefale at sætte tid af efter mørkets frembrud til at gå på jagt efter det magiske nordlys - et af naturens største underværker.

De farverige gardiner danser forhåbentlig på den mørke polarhimmel, mens I jagter de grønne bølger, som gennem tiden har mystificeret inuitterne i Grønland.

Udflugten foregår i selskab med en lokal, dansktalende guide, der kører jer til et par forskellige udsigtsposter, der er særligt egnede til at opleve nordlyset fra. I kører ud i naturen og forlader lysskæret fra Ilulissat, så det storslåede lysshow fra Frøken Aurora har de bedste betingelser for at imponere. Med lidt held lyser himlen op i grønne og røde nuancer, der ligner småhallucinerende gardiner.

Undervejs hører I om de gamle myter, der knytter sig til naturfænomenet. I gør blandt andet holdt ved en udsigtspost ud til Ilulissat Isfjord, inden I efter to timers nordlysjagt bliver kørt hjem til hotellet.

Her laver jeres guide en kop varm, grønlandsk kaffe til jer som den ideelle afslutning på jagten i kulden.

Bemærk at denne udflugt er afhængig af vejrforhold, som forhindrer nordlys.

Dagens foreslåede udflugt med nordlysjagt er ikke inkluderet, men skal tilkøbes.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Tilkøb udflugter

Ilulissat Nordlys 1728286738

Nordlys er en fantastisk oplevelse, som man ikke glemmer, når man har set det - og I Grønland kommer det næsten ikke bedre.

Dag 4

ILULISSAT, DAGEN ER PÅ EGEN HÅND, MULIGHED FOR TILKØB AF UDLUGTER

I vågner op til endnu en dag på egen hånd og med gode muligheder for at udforske Ilulissat og omegn, som I har lyst til. Fik I ikke set nordlyset dagen i forvejen, er der også mulighed for at tilkøbe denne udflugt i dag.

Dagens foreslåede udflugt med nordlysjagt er ikke inkluderet, men skal tilkøbes.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Tilkøb udflugter

Sermermiut 2201155665
Ilulissat_by_farverigehuse_01 Ilulissat_isfjord_03

I har endnu en dag til at få det sidste med i Ilulissat, inden I fortsætter jeres rejse i Grønland.

Dag 5

ILULISSAT, FLY TIL QEQERTARSUAQ PÅ DISKOØEN

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og bliver kørt til lufthavnen.

Her stiger I på et fly, som bringer jer til Qerqertarsuaq, en by, som ligger utroligt smukt på sydsiden af Diskoøen - en kort flyvetur på cirka 100 km stik vest.

Ved ankomsten til Qeqertarsuaq, bliver I modtaget og kørt til Hotel Disko, som ligger midt i den lille by og med en skøn udsigt over Diskobugten. Hotellet er lille og hyggeligt med godt tyve værelser fordelt over fem bygninger. En af disse er den gamle kolonibestyrervilla.

Qeqertarsuaq blev grundlagt i 1773 og tæller i dag cirka 860 indbyggere og hertil 35 indbyggere i Kangerluk, der er øens eneste bygd. Bagved byen hæver basaltfjeldene sig, der stammer fra vulkansk aktivitet mange millioner år tilbage i tiden. Den størknede lava danner sand naturkunst mange steder, og det er et spændende og næsten mytisk sted at gå på opdagelse.

Ovenfor byen ligger Lyngmarksbræen, som er det eneste sted, I kan rejse til i Grønland, hvor der er mulighed for at opleve slædehundekørsel i sommerperioden. Foruden Lyngmarksbræen er et af øens helt store trækplastre de mange hvaler, der lever omkring Diskoøen. Om foråret er området et af verdens bedste, hvis man vil observere den fascinerende store grønlandshval. Inuitterne kalder dog ikke selv hvalen for grønlandshval, men derimod arfivik, som betyder ”den tøndeformede” – et meget sigende navn for denne kæmpehval.

Der bliver også tid til at udforske Qeqertarsuaq, som er den eneste by på Diskoøen og en velfungerende mindre en af slagsen med både en skole, daginstitution, sygehus, plejehjem og et lille museum, der helt klart er et besøg værd. Byens hovederhverv er fiskeri, særligt efter stenbidere og snekrabber.

Om aftenen spiser I en to-retters middag på hotellets gode restaurant, hvor menuen er sammensat af råvarer, som er bestemt af sæsonen.

Måske kokken tilbereder nogle af de store snekrabber, som fiskerne heroppe hver dag hiver ind i deres garn.

De regnes for en arktisk delikatesse med en frisk sødlig og let salt smag af hav udover det karakteristiske let bitre strejf, som skaldyr også har.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

diskobugten_qeqertarsuaq by med isbjerg
Diskobugten 10 diskobugten_qeqertarsuaq_kirke

Qerqertarsuaq ligger utroligt smukt på sydsiden af Diskoøen - en kort flyvetur fra Ilulissat på cirka 100 km. Om foråret er området et af verdens bedste, hvis man vil observere hvaler.

Dag 6

QEQERTARSUAQ, TUR MED HUNDESLÆDE HENOVER ISEN

I vågner op omgivet af den fantastiske natur omkring Qeqertarsuaq klædt i vinterklæder.

I har noget af dagen på egen hånd, men det ligger fast, at I skal på en forrygende tur med slædehunde i løbet af dagen, hvis vejret arter sig.

En tur med hundeslæde hen over isen er en oplevelse, som I aldrig vil glemme. Slædehunde er en del af det grønlandske dna og i mange bygder og byer lever der flere slædehunde, end der er mennesker.

I bliver transporteret over til slædehundeholderen, der starter med at forklare jer, hvordan I skal forholde jer under turen. Han har godt styr på hundene, så der er intet at være nervøs for, når I begiver jer ud på dagens rute, der varer cirka tre timer. Jeres opgave er at holde godt fast og nyde det fantastiske sceneri og den friske, sprøde luft.

I kører ad et slædespor ude på den tilfrosne fjord. Det giver altid en mere jævn tur, end hvis man kører ind over land, da det er mere bumpet. Undervejs gør I holdt og styrker jer med en kop varm kaffe eller te.

Glæd jer til at opleve hundenes glæde ved at piske afsted med slæderne, der er betrukket med skind for at øge jeres komfort på turen. Det ligger i hundenes blod – deres forfædre har løbet hen over isen og den bløde sne i århundreder.

Tilbage i byen kan I også vælge at tilkøbe en byvandring på to timer rundt i Qeqertarsuaq. Her oplever I Diskoøens eneste by med sine cirka 850 indbyggere, når I vandrer rundt i havn og gader i selskab med en guide.

Byen hedder Godhavn på dansk, hvilket refererer til byens beskyttede naturhavn, der til alle tider har været et tiltrængt ”helle” for søfolk, der har måttet søge i ly for de arktiske vejrsystemer. På denne byvandring får I et indblik i byens ældre og nyere historie, I ser skolen, plejehjemmet, sygehuset, daginstitutionen og museet, mens jeres guide fortæller jer om hverdagen og livet på disse kanter, hvor fiskeri og fangst udgør hovederhvervene.

For fans af det store kolde gys er der mulighed for noget af en kulde-kæberasler af arktiske dimensioner, når Hotel Disko efter morgenmaden i løbet af formiddagen liner op til den vildeste gang vinterbadning! For de eventyrlystne har hotellet en fantastisk sauna, som har direkte adgang til isbadning, når det bliver et nummer for hedt indenfor.

Er det ikke lige jeres kop morgente, er det også sjovt bare at kigge på, når kuldechokket rammer de badende. Vandet er i sagens natur iskoldt, krystalklart vand med udsigt til isbjerge, så det er i sandhed vinterbadning i særklasse.

I kan også tage på en vandring til Udkiggen, som er et udsigtspunkt en kort vandring sydvest for Qeqertarsuaq på den yderste sydspids af Diskoøen.

Højt hævet over havet har I herfra en fabelagtig udsigt over Diskobugten.

Stedet er tidligere blevet brugt – og bruges stadig – som udkigspunkt for lokale fangere, der spejder efter hvaler, når det er årstiden for dem.

I løbet af dagen eller aftenen kan I besøge Qeqertarsuaqs bymuseum. Det har til huse i den tidligere embedsbolig for landsfogeden over Nordgrønland og formidler dagliglivet i kolonitiden, hvor kolonien Qeqertarsuaq (tidligere Godhavn) havde en magtfuld position som hovedby for Nordgrønland – eller rettere det område man regnede som Nordgrønland på daværende tidspunkt - og var et centralt sted for hvalfangst og handel.

Dagens foreslåede udflugt er ikke inkluderet, men skal tilkøbes.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel_disko_bygningen_02 Inkluderet i prisen
Qeqertarsuaq

Hotel Disko

Tilkøb udflugter

hundeslæde_03 Husky_hvalp_01

Glæd jer til at køre i hundeslæde, som er en ganske særlig oplevelse og den del af det grønlandske DNA. Det ligger i hundenes blod – deres forfædre har løbet hen over isen og den bløde sne i århundreder.

Dag 7

QEQERTARSUAQ, HJEMREJSE TIL DANMARK

Efter nogle fantastiske dage i Vestgrønland er det blevet tid til at rejse hjemad på ny. I spiser morgenmad og transporteres derefter til lufthavnen, hvor I flyver hjem via Ilulissat og Nuuk med landing i Danmark om aftenen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Ayoe 02

Ayoe Leth Christensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)