usa - grand canyon mand
USA - På eventyr i det vestlige USA

Dagsprogram

4,8 (49 Anmeldelser)
15 dage fra 29.900 kr.
Dag 1

København - Phoenix

Afrejse fra Danmark med flyskift undervejs i London Heathrow. Ankomst til Phoenix, Arizona sidst på eftermiddagen. Efter indrejseformaliteterne i lufthavnen møder vi vores danske rejseleder, og sammen fortsætter vi til hotellet og får en god nats søvn, inden alle de store oplevelser begynder næste morgen.

The Hampton Inn Happy Valley/Phoenix North

★★(★)

Vis hotel
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN
Dag 2

Phoenix - Red Rock Country - Grand Canyon

Vi spiser tidlig morgenmad og er klar til at tjekke ud fra hotellet kl. 8. Allerede i dag kan vi se frem til store naturoplevelser, når vi sætter kursen mod Red Rock Country og Sedona.

Efter et par timers kørsel i vores komfortable bus er vi fremme i Sedona, der ligger malerisk mellem kæmpestore monolitter med navne som Bell Rock, Coffee Pot, Cathedral og Thunder Mountain, og det er de stærke røde farver, der dominerer landskabet. Sedona dyrkes intenst af de såkaldte New Age-spirituelle, som finder særlige energier i naturen omkring byen. Denne interesse fra det spirituelle publikum afspejles i byens mange klinikker for alternative behandlinger. Vi nøjes dog med at kigge os lidt omkring og spise en tidlig frokost, inden vi kører videre mod Grand Canyon.

Denne tur går gennem den skovklædte Oak Creek Canyon, og for enden af kløften "klatrer" bussen op mod et smukt højdedrag, hvorfra vi nyder den flotte udsigt.

Vi når frem til Grand Canyon midt på eftermiddagen og kører straks til indgangen ved sydsiden, The South Rim. Herfra har vi på grund af solens stilling den flotteste udsigt mod nord over selve Grand Canyon. Der bliver lidt tid til at gå langs med kløften og nyde de spektakulære vyer. Er vi heldige, oplever vi måske en eller flere af de store kondorfugle, der lever her i området.

Vi kører herefter til vores hotel, som ligger bekvemt kun få kilometer syd for South Rim-indgangen. 

Red Feather Lodge

★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - arizona_grand canyon_04
usa - arizona_grand canyon_13
usa - arizona_grand canyon_10
Skal Grand Canyon-oplevelsen være optimal, bør området opleves ved solopgang eller solnedgang, hvor farverne er fantastiske, og de absolut bedste billeder kan tages.
Dag 3

Grand Canyon – Monument Valley, med jeep gennem episke landskaber

Vi spiser tidlig morgenmad, tjekker ud fra vores hotel og kører atter til kanten af Grand Canyon, men i et andet område. Vi stopper et par steder for at nyde den formidable udsigt over den dybe kløft, og når vi forlader Grand Canyon, har vi set dette naturens fantastiske "maleri" fra så mange vinkler, at vi er klar til næste destination.

Vi sætter nu kursen mod Monument Valley, men vi har et interessant stop undervejs. Ved en hængebro over Little Colorado River bygget i 1911 besøger vi Cameron Trading Post, en gammel handelsstation, der især blev brugt af navajo- og hopi-folket. Her kunne de afsætte deres varer i form af uld, tæpper og levende kvæg til gengæld for forskellige manufakturvarer. Dengang rejste indianerne i dagevis for at nå frem og overnattede på stedet – i dag sælges deres kunsthåndværk i Trading Post’ens butik, mens det er turister, der fylder hotellets senge.

Om eftermiddagen er vi nået frem til Monument Valley, et legendarisk landskab som vi helt sikkert genkender fra film, reklamer, musikvideoer med mere. I et helt øde landskab skyder de rå, røde klipper pludseligt op med forunderlige former. Man forventer nærmest, at John Wayne venter på os derinde med sin hest. Vi skal opleve parken, som egentlig hedder Monument Valley Navajo Tribal Park, på en køretur i jeeps, og vi får selskab af en navajoindianer, det folk som tog området i besiddelse for et par århundreder siden og som kaldte det Dalen mellem Klipperne

Efter omkring 2½ time i jeep tjekker vi ind på et hotel i nærheden af parken og kan tage et brusebad for at vaske ørkenstøvet af - måske efterfulgt at en tur en poolen.

 

Hotel Kayenta Monument Valley Inn

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad

Allerførst tak for en rigtig god tur. Kirsten fik lige fra den første dag skabt en rigtig god og hyggelig stemning. Det er ikke noget, der bare kommer af sig selv. Samtidig var det dejligt at have en guide, der havde sat sig ind i tingene, og samtidig var en super god formidler. Ud over selve oplevelsen betød det, at det også fagligt var en berigelse.

4,8 (49 Anmeldelser)
alt
Dag 4

Monument Valley – Page, besøg ved Horseshoe Bend og Antilope Canyon

Vi forlader Monument Valley efter morgenmaden og kører mod Page. Dagen byder på flere højdepunkter, og den første er et stop ved ved smukke Lake Powell og det naturskønne område Glen Canyon Recreation Area med kløfter, slugter og vandreruter. Hele området er i dag et yndet feriemål.

Herefter gælder det et fotostop af de helt store: det berømte Horseshoe Bend, hvor Colorado River slynger sig i hesteskoform rundt i det røde landskab. Fra parkeringspladsen er der en god gåtur ud til kanten, hvor panoramaet over Horseshoe Bend åbner sig – her vil de fleste nok forsøge at få et godt billede i kameraet.

Vi kører ind til Page for at melde os hos en af byens udbydere af udflugter til det fantastiske Antelope Canyon. Denne kløft ligger på et område, der, ligesom Monument Valley, tilhører navajoindianerne, og det er også denne befolkningsgruppe, der har eneret på at vise det spektakulære naturfænomen frem. Vi tager plads i en truck med 4-hjulstræk for at drøne ud over stepperne til Upper Antelope Canyon, hvor der er direkte adgang ind i kløften og dermed ingen klatreture.

Indenfor i Antelope Canyon venter os et virkeligt betagende syn af bløde sandstensklipper, der nærmest ligner flødeskum, i smukke brune, lilla og pink farver. Formerne er skabt af kraftige vandstrømme gennem tusindvis af år. På bestemte tidspunkter af dagen kan man opleve nogle fantastiske lyssøjler i kløften, der tiltrækker fotografer fra hele verden.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Page for at indlogere os på vores hotel.

 

Best Western Plus at Lake Powell

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - arizona_antilope canyon_01
Antilope Canyon er kendt for sine flødeskumslignende former.
usa - arizona_horseshoe bend_01
Colorado River snor sig i denne smukke hesteskoform ved Horseshoe Bend. Vi går en halv times tid til udsigtspunktet og nyder dette fantastiske syn.
Dag 5

Page - Bryce Canyon, udsigt til hoodoos

Vi fortsætter rejsen i vores komfortable bus og kører mod den imponerende Glen Canyon-dæmning, som blev bygget i 1957 trods massive miljøprotester. Vi krydser statsgrænsen til Utah og ankommer til Bryce Canyon, hvor vi skal opleve nationalparkens herligheder - nemlig de imponerende røde søjlelignende klipper, som de oprindelige amerikanere kalder "hoodoos".

Disse røde klipper kan både minde om forstenede grupper af mennesker og fantasibyer med bymure og tårne. De første hvide, der kom hertil i slutningen af 1800-tallet, var mormoner, som døbte de forskellige partier med bibelske navne. Mormonerne så disse vidunderlige klipper som et eksempel på Guds enestående skaberværk.

Om efteråret er der ganske køligt om aftenen og om morgenen her i Bryce Canyon, så husk også at have varmt tøj med.

Best Western Plus Ruby´s Inn

★★(★)

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN
usa - utah_bryce_canyon_02
Bryce Canyons sylespidse hoodoos ligner forsteninger af mennesker og fantasibyer med bymure og tårne.
Dag 6

Bryce Canyon - Zion National Park - Las Vegas

I dag kører vi videre til Zion National Park, der ligeledes byder på et storslået landskab. Hvor vi nu i tre dage har været højt oppe i landskabet og har haft udsigterne dybt nede i kløfterne, skal vi i dag ned i bunden og kigge op ad. Vejen ind til Zion National Park og ned igennem dalen hører også til blandt de smukkeste i USA.

Floden Virgin gennemskærer den ca. ti kilometer lange kløft, der byder på et enestående landskab med betagende bjerge, som rejser sig mere end 600 meter over kløftens bund. Langs floden vokser mange spændende træer og planter, alt fra kaktus til Ponderosa-fyr og høje aspetræer. Der bliver tid til en kortere gåtur i parken, og frokosten indtager vi enten som picnic eller ved Zion Lodge, der både har restaurant og cafeteria.

Midt på eftermiddagen sætter vi kursen mod nationalparkernes absolutte modstykke, nemlig Las Vegas, USA's spille- og underholdningsby nr. 1. Vores hotel ligger på byens hovedgade The Strip, eller Las Vegas Boulevard som den rettelig hedder. 15 ud af verdens 20 største hoteller findes inden for en radius på 3 km fra dette sted. Her er neonskilte, imponerende springvand, plastik og underholdning for alle pengene.

Las Vegas har ændret sig ganske betydeligt siden 1950'erne, da en gruppe ambitiøse mafiabosser besluttede sig for at bygge en spilleby langt væk fra alle eksisterende byer. Byen blev grundlagt med det formål at tiltrække spillefugle, men i dag er den blevet et mål for masser af familier og turister i det hele taget, der har lyst til at afprøve deres held, betragte andre spille deres formue op, spise på berømte gourmetrestauranter, se spektakulære shows, shoppe eller blot nyde det spøjse men fascinerende sceneri, der udspiller sig her.

Efter et par timers hvil tager vi på en aftentur for at se på alle herlighederne og danne os et overblik over byen. Udover en tur ned ad The Strip skal vi kigge nærmere på Downtown Las Vegas, hvor hele eventyret begyndte i starten af 1900-tallet. Her finder vi blandt andet Freemont Street med et over 400 meter langt lysshow. Las Vegas' underholdningsmæssige centrum har dog i dag flyttet sig til den berømte The Strip, hvor de enorme tema-kasinoer og hoteller ligger som perler på en snor.

Det er også her vi er indkvarteret. Således går vi langs med Venedigs kanaler, kører forbi Paris' kendte landemærker - Eiffeltårnet og Triumfbuen - og ikke mindst oplever amerikanerne i fri dressur. I Las Vegas må man simpelthen meget mere, end hvad der er politisk korrekt i resten af landet – som man siger i USA: ”What happens in Vegas, stays in Vegas”.

Vi er tilbage på hotellet omkring kl. 22 efter en lang og indholdsrig dag.

Excalibur Hotel & Casino

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - uath_zion national park_01_hf
Zion National Park

Denne næsten 600 km2 store nationalpark er en ofte overset perle i staten Utah. Den gennemskæres af Virgin River, der løber i bunden af en 10 km lang kløft, hvorfra stejle skrænter rejser sig mere end 600 meter opad.

Vi kører gennem den smukke park og trækker frisk luft, inden vi når frem til dens absolutte kontrast, Las Vegas.

usa - uath_zion national park_05
usa - uath_zion national park_03
usa - uath_zion national park_ged_02_hf
Mange danske turister overser Zion National Park, og det synes vi er en skam.
Dag 7

Las Vegas, en dag på egen hånd

I dag er I på egen hånd i Las Vegas, og der er mange ting at foretage sig. Vi anbefaler dog, at I holder jer i god afstand fra spillebordene, hvis I har tendens til at blive grebet af stemningen - I kan nemlig være sikker på, at det er kasinoejerne, der altid er de endelige vindere! Det siges, at hver besøgende taber 85 dollars i gennemsnit ved bordene. Når det er sagt, så er det sjovt at spille for et mindre beløb og at bese nogle af de kasinoer/hoteller, vi ikke så i går. Temaerne er mangfoldige og spænder over Egypten, New York, Monte Carlo, Rom med videre.

Begynd eventuelt dagen med at undersøge, hvilke store shows, der spiller om aftenen. Det er som regel muligt at få billetter, også på selve dagen for showet, fordi udbuddet er så enormt. Cirque du Solei (med mange forskellige shows), David Copperfield, Santana, Elton John og Celine Dion er nogle af Las Vegas-klassikerne, og der er selvfølgelig også adskillige Tribute shows, som hylder fx The Rat Pack og Elvis Presley - det hører jo stilen til.

Det kan bedre betale sig at købe billetterne på gaden (hos autoriserede forhandlere) eller på hotellet, end at købe hjemmefra på nettet, men hvis man vil være sikker på at få billetter til et bestemt show, så kan det naturligvis anbefales, at man er i god tid med bestillingen. Udbuddet af underholdning i Las Vegas er enormt. Her findes alt fra temaparker med de vildeste rutsjebaner til udstillinger med moderne kunst.

Måske har I også lyst til at slappe af i solen ved hotellets pool, hvor I kan iagttage den livlige feststemning, der oftest er her. Vores rejseledere kender byen ud og ind - spørg ham/hende til råds, hvis I bliver forvirret over de mange tilbud, I har at vælge mellem.

Efter de foregående dages mange store oplevelser, vil de fleste nyde at have denne dag på egen hånd til at gå på opdagelse i eget tempo og slappe lidt af. Men rejselederen vil naturligvis lodde stemningen og laver gerne lidt sightseeing for dem, som har lyst og ikke ønsker en dag på egen hånd.

Excalibur Hotel & Casino

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - nevada_las vegas_nat_01

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
usa - nevada_las vegas_01
usa - nevada_las vegas_06
Las Vegas er blandt de hurtigst voksende byområder i USA. Byen fik allerede en jernbanestation i 1905 men blev først i 1911 officielt en by, og spil blev lovligt i 1931. Mere end 30 millioner turister besøger årligt Las Vegas.
Dag 8

Las Vegas - Death Valley - Mammoth Lakes

Vi håber ikke, I har været for sent oppe i går - vi skal nemlig videre vestpå fra morgenstunden til Death Valley og hele vejen til Mammoth Lakes .

Death Valley lå for 200 millioner år siden under vand og har efterfølgende været fyldt med søer og vulkansk aktivitet, som efterlod de glitrende saltsletter og bjergkamme, som vi kan beundre i dag. For 1800-tallets emigranter, der navngav området Dødens Dal, var det næsten en uovervindelig rute til Californien. Det enorme ørkenområde huser kun ganske få indbyggere, og borax-minerne er næsten alle lukkede. Der er mange fine steder at se i parken, og bl.a. skal vi opleve USA's laveste sted, Badwater Basin, 85,5 meter under havets overflade. Vi stopper også ved det berømte Zabriskie Point, hvorfra der er et flot kig ud over det imponerende landskab.

På den anden side af dalen fortsætter vi op langs med Sierra Nevada-bjergkæden, hvor vi kan nyde USA's højeste bjergtop (i de 48 sammenhængende stater), Mt. Whitney. Efter endnu nogle timers kørsel når vi ud på eftermiddagen frem til Mammoth Lakes. Et af USA's kendte skiresorts, der dog er værd at besøge året rundt og ikke kun, når sneen ligger tungt på bjergsiderne. Her tjekker vi ind på vores dejlige hotel, der bl.a. byder på en opvarmet udendørs pool.

Der kan være ganske køligt heroppe i højderne om efteråret, så husk at have lidt varmt tøj med.

Mammoth Mountain Inn

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - californien_death valley_salt_03_hf
Death Valley blev fredet i 1933 og byder på særdeles særpræget ørkenlandskab og udtørrede saltsøer. Det laveste punkt ligger 86 m under havet overflade. Varmen er en oplevelse i sig selv.
alt
Dag 9

Mammoth Lakes - Tioga Pass Road - Yosemite National Park - Mariposa Grove - Modesto

Vi har meget tidlig afgang fra vores hotel, så vi får så meget tid som mulig i Yosemite National Park, der er en af USA's mest populære og spektakulære nationalparker, som hvert år tiltrækker fire-fem millioner turister.

Parken spreder sig over et gigantisk område, men den smukke og grønne Yosemite Valley er uden tvivl et af de mest populære steder, og det område, hvor de fleste turister holder til. Her i dalen ligger nemlig også et af de vandfald, som Yosemite nationalpark er så berømt for. Det er smeltevandet fra Sierra Nevada-bjergene, der om foråret beriger Yosemite Valley med enorme mængder vand, men i sensommeren og om efteråret er vandmængderne dog temmelig minimale. Ja faktisk kan vandfaldene være helt udtørrede - det er ikke til at sige på forhånd. Alligevel er udsigten flot op ad de stejle klippevægge nedenfor vandfaldet. 

Vi kører ind i parken via Tioga Pass Road, som ligger i ca. 3.000 meters højde og er den højst beliggende highway i Californien. De fleste rundrejser inkluderer ikke denne strækning, da de kommer ind i parken vest fra, så det er noget af en bonus, at vi har den med på denne rejse. Strækningen er nemlig en utrolig smuk køretur i dramatisk natur med stejle klippevægge, smukke blomsterenge og spejlblanke søer.

Vel fremme i selve nationalparken nyder vi de betagende scenarier som Halvkuplen, parkens klippevartegn, hvis top er ca. 1450 m over dalbunden, og den 900 meter høje El Capitan monolit, hvor vi måske kan se bjergbestigere klatre på den lodrette klippevæg. Floden Merced snor sig gennem det smukke dallandskab med græsstepper og kæmpe nåletræer og er totalt omgivet af de knejsende granittinder.

Sidst på formiddagen er vi fremme i parkens mest populære område, den smukke og grønne Yosemite Valley, hvor vi får tid til at strække benene og selvfølgelig få en god frokost. Herefter kører vi videre mod Mariposa Grove, hvor vi skal hilse på skovens kæmper, de imponerende og oldgamle sequoia-træer.

Vi følger to stier, Big Trees Loop og Grizzly Giant Loop (godt 3 kilometer i alt) og beundrer bl.a. The Fallen Monarch og The Grizzly Giant - sidstnævnte har en omkreds på hele 27 meter - en sand kæmpe, der har stået her i Mariposa Grove i omkring 1.800 år. Også det berømte tunneltræ er på vores rute - her har man skåret en vej tværs gennem træet, en operation, som det fine træ heldigvis har overlevet.

Efter store oplevelser i Californiens natur kører vi videre til byen Salida, der ligger lige udenfor Modesto, og her overnatter vi. Aftenen er til fri disposition.

Best Western Palm Court Inn

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - yosemite nationaol park_sequoias_03
I Mariposa Grove nyder vi synet af sequoia-træerne - skovens kæmper.
Tioga Pass Road - en af verdens smukkeste vejstrækninger

De færreste rundrejser har denne smukke strækning med, da passet er lukket ca. halvdelen af året på grund af sne. Vi har planlagt vores rejser efter passets åbningstider, som typisk er fra slutningen af maj til begyndelsen af november. Vi tager dog forbehold for vejrsituationen.

usa - yosemite vandring
usa - yosemite national park_efteraar_03
usa - yosemite national park_efteraar_02
usa - wyoming_yellowstone national park_bjoern_01.02
Vi kører ad Tioga Pass Road og får det bedste af Yosemite National Park. En køretur gennem det mest fantastiske og storslåede natursceneri, hvor naturen undervejs skifter og med masser af muligheder for formidable fotostops.
Dag 10

Modesto - San Francisco, sightseeing i byen

Vi forlader hotellet tidligt og sætter kursen mod San Francisco, en af USA's mest eftertragtede storbyer. Og også en af de dyreste at bo i. Vel fremme midt på formiddagen er det tid til sightseeing, så vi kan få et overblik over byen. Vi skal opleve nogle af San Franciscos kendte gader, pladser, områder og bygninger. Market Street, hvor et utal af forretninger og kontorbygninger ligger, Union Square - byens mest centrale og kendte torv, og selvfølgelig Chinatown, hvor det myldrer med kinesere og turister. Her er man hensat til en anden verden og kultur.

Vi kommer også til det legendariske område Fisherman's Wharf, som de lokale elsker at hade, fordi de anser området for at være for turistet. Men man har ikke rigtigt været i San Francisco, før man har set det. Og vi ser det både i dag og i morgen.

Videre gennem byen har vi et fotostop ved Golden Gate-broen, som vi skal høre mere om senere, og herefter når vi ud til Golden Gate-parken, der er en af verdens største byparker med mange seværdigheder. Her er museer i verdensklasse, botaniske anlæg og selvfølgelig store områder med træer, bassiner, sportsanlæg og plæner, hvor byens befolkning kan boltre sig. Vi stopper ved det flotte Conservatory of Flowers, parkens ældste bygning, og hvis vejret er med os, kører vi videre op på Twin Peaks for at nyde udsigten over byen.

Vi stopper også ved Civic Square, hvor byens rådhus og andre officielle bygninger ligger. Rådhuset blev opført efter det store jordskælv i 1906, og arkitekten er både inspireret af nogle af Paris' berømte bygninger og af kongresbygningen i Washington D.C., The Capitol. Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på hotellet, der ligger centralt i San Francisco. Det er oplagt at opleve mange af byens seværdigheder til fods eller stige på en af de historiske sporvogne, som stadig kører i gaderne.

Resten af dagen og aftenen er til fri disposition. Der er mange muligheder for at spise godt i byen, og rejselederen kommer naturligvis gerne med gode anbefalinger.

Hotel Carlton

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - californien_san francisco_lombard street_01
usa - californien_san francisco_pier 39_soeloever_03_hf
alt
Dag 11

San Francisco, over Golden Gate-broen til Muir Woods og Sausalito

Efter en god (og tidlig) morgenmad stiger vi om bord i bussen og kører over den legendariske Golden Gate Bridge. Broen er San Franciscos vartegn og blev bygget i 1930'erne til en pris af 35 millioner dollars. Den er en ingeniørmæssig bedrift, som kan svaje 8 meter for at kunne modstå kraftige vindstyrker. Den orange farve blev valgt, fordi den passede fint sammen med naturomgivelserne, og hvert af de to store kabler i broen indeholder nok ståltråd (130.000 km) til at nå tre gange rundt om jorden. 

På den anden side af broen sætter vi kursen mod den berømte Muir Woods for at se de smukke, kæmpestore redwoodtræer, der er verdens højeste træer. Mange af dem er flere hundrede år gamle - og de ældste er mere end 2000 år gamle. Alle er de helt vidunderlige at skue med deres smukke rødlige bark. Træerne her er ikke helt så store i omfanget som deres artsfæller, sequoiatræerne, i Yosemite, men de er højere og kan blive helt op til 120 meter høje.

Vi går en dejlig morgentur i skoven, og med duften af nåletræ i næseborene fortsætter vi til den lille kystby Sausalito, der er en lille velhaver- og kunstnerenklave med en skøn, maritim stemning og fantastisk udsigt mod San Francisco. 

Vi sejler tilbage til San Francisco og ankommer til Fisherman's Wharf. Så er det tid til at spise frokost, og mange vælger at smage den lokale delikatesse - krabbekød direkte fra skallen og måske med lidt citron på - og det sælges fra et hav af gadeboder, men også på områdets mange restauranter.

Resten af dagen og aftenen er I på egen hånd, og på gårsdagens rundtur har I sikkert spottet nogle steder, I gerne vil besøge igen. Det kan også være, at I trænger til at shoppe lidt efter alle de store naturoplevelser, som turen har budt på indtil videre. Rundt om Union Square og på Market Street ligger alle de kendte amerikanske mærkevare-butikker og stormagasiner, så der er nok at gå i gang med.

Måske I også vil have en tur med den legendariske sporvognsrute Powell-Hyde, som bl.a. klatrer op og ned ad Powell Street. I vil sikkert kunne genkende den fra utallige filmscener, men vær forberedt på, at der tit er lang kø, da mange andre også vil prøve turen!

Sejlturen fra Sausalito går forbi Alcatraz, fængselsøen for bl.a. de kriminelle kendisser fra mafiaen. Fangerne har for længst forladt øen, der i dag er en af byens største turistattraktioner. For mange er det nok at se fængselsøen fra søsiden, men for dem, der vil i land og opleve fængslet, anbefaler vi at købe billetter hjemmefra via internettet, da Alcatraz-billetterne ofte er udsolgt mange uger i forvejen (køb billetter på www.alcatrazcruises.com). Bestil først tid efter kl. 15:00.

Er man til kunst og kultur, rummer San Francisco fremragende kunstmuseer og mange gallerier. Og der er meget andet at se og prøve... Hvad med en cykeltur over Golden Gate-broen og i Golden Gate-parken? Rejselederen er klar med gode råd og tager gerne med dem, som ikke har lyst til at tage ud på egen hånd.

Hotel Carlton

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
usa - californien_skov_muir woods_03
usa - californien_sausalito_husbaad_01
usa - san francisco golden gate_12
usa - californien_sausalito_03
Den hyggelig by Sausalito ligger lige på den anden side af Golden Gate-broen. Det er en kunstnerenklave med masser af restauranter, gallerier og gode butikker.
Dag 12

San Francisco – Santa Maria, ad den bedste del af Highway 1

Vi spiser morgenmad på hotellet, tjekker ud og forlader San Francisco. Turen går i dag sydpå, og første stop er i Monterey på halvøen af samme navn, som mange måske kender fra John Steinbecks bøger, der ofte udspiller sig i eller omkring byen.

Den var tidligere kendt for sine mange fiske- og konservesfabrikker, men i dag er de gamle industribygninger omdannet til lækre restauranter, kunstgallerier og butikker, hvilket skaber en dejlig men også noget turistet stemning i byen.

Efter et pusterum i Monterey kører vi ud på halvøens smukke margueritrute, the 17-mile drive, som byder på et helt unikt naturlandskab. Vi kører gennem et meget dyrt boligområde med imponerende rigmandsvillaer, golfbaner - bl.a. en af verdens mest berømte: Pebble Beach - og med udsigt til livet på første klasse. Selvom man måske ikke er golfspiller, bliver man alligevel imponeret af, hvor smukt denne utroligt velplejede bane ligger i klitplantagen langs med Stillehavet.

Det er langt fra slut med margueritruter i dag, for efter den fine 17-mile drive venter en spektakulær køretur ad den legendariske og meget fotograferede del af Highway 1, som kun personbiler og små busser som vores kan køre på, fordi vi rejser i grupper med maks. 25 deltagere.

Vi har første parket til udsigten over forvredne klipper, smukke vilde blomster og det blå Stillehav fra bussen, mens vi kører sydpå ad Highway 1. Det er optimalt at køre i sydgående retning på denne highway for at få den bedste udsigt. Som de store nationalparker, vi har besøgt tidligere på turen, er Highway 1 også på listen over steder, man skal opleve, når man er på disse kanter.

Vi sørger for at holde flere fotostops undervejs, bl.a. ved den berømte bro ved Big Sur, og vi stopper også og nyder de pudsige og gigantiske søelefanter, der ligger i hobetal på nogle af strandene.

Efter en begivenhedsrig dag ankommer vi til Santa Maria først på aftenen og tjekker ind på vores hotel.  

Historic Santa Maria Inn

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad

Det fungerede perfekt alt i alt. Logistikken fungerede ligeledes perfekt, takket være Kirsten og Teddy.

4,8 (49 Anmeldelser)
usa - californien_highway one_01
Fordi vi har små grupper med maks. 25 deltagere, kan vores bus køre ad den spektakulære 180 km strækning på Highway 1, hvor store turistbusser ikke må komme.
Dag 13

Santa Maria – Solvang, inkl. besøg på vingård – Santa Barbara – Los Angeles

Efter en lille times kørsel fra Santa Maria ankommer vi til Solvang, og her skal vi passe på ikke at få hjemvé. Her dufter af wienerbrød, småkager og æbleskiver, som efterkommere af danske indvandrere bager. Blandt de første danskere i Solvang var præster og lærere, og de grundlagde en "folk school" efter de danske højskoleprincipper, som i mange år var centrum for byens kulturliv.

Little Denmark, som stedet også kalder sig, havde 100 års jubilæum i 2011, og det blev fejret med manér. Sidder man med tanken om, at Solvang er lidt forloren, så har man måske ret... alligevel er det en skæg oplevelse at vandre rundt i denne lille idylliske by, som gør sig så umage for at holde fast i gode, danske traditioner.

I omegnen af Solvang får vi også tid til at besøge en vingård, hvor vi introduceres til processen fra drue til glas og smager et par gode vine. Dyrkning af vin er et af områdets største indtægtskilder, og staten Californien står for hele 90% af USA's samlede vinproduktion. Der har været dyrket vin i Californien siden 1700-tallet, hvor spanske kolonister bragte vinstokke hertil. I dag er de dominerende druer Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinor Noir, Sauvignon Blanc, Zinfandel og Syrah - vi ser, om vi kan identificere nogle af dem.

Efter denne oplevelse fortsætter vi sydpå til Santa Barbara, også kendt som "den amerikanske riviera". Denne by anses for at være et af de bedste steder at bo i Californien og er ganske enkelt en fornøjelse at besøge. Langs gaderne findes elegante butikker, fine restauranter, flotte haver med springvand og en gennemført byggestil, der bringer tankerne hen på det sydlige Spanien.

En af byens største attraktioner er den meget smukke bygning Mission Santa Barbara - en missionsstation bygget af spanierne i 1700-tallet. Men også byens store domhus fra slutningen af 1920'erne er et besøg værd, så vi lægger selvfølgelig vejen forbi her.

Der bliver tid til at spise frokost og shoppe i Santa Barbara, inden vi fortsætter til sidste destination på denne rejse, Los Angeles. Vi når frem til hotellet sidst på eftermiddagen, og resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

Måltider
Morgenmad
usa - californien_santa barbara_solvang_02
usa - californien_napa valley_vindrue_01
alt
Dag 14

Los Angeles - Danmark

Flyet går heldigvis først om aftenen, så vi har tid til en sidste omgang sightseeing i filmbyen over dem alle. Vi tager afsted fra hotellet efter morgenmaden og begiver os til Hollywood. Her stopper vi ved Hollywood Boulevard med den berømte Walk of Fame og Dolby Theater (tidligere kendt som Kodak Theater), hvor Oscaruddelingen finder sted. Vi kører også gennem det fashionable Beverly Hills.

Herefter begiver vi os til downtown Los Angeles, hvor vi nyder nogle af byens kulturbastioner. Bl.a. oplever vi den fantastiske Walt Disney-koncertsal tegnet af arkitekten Frank Gehry, som nogle sikkert kender fra Guggenheim-museet i Bilbao. Vi lægger også vejen forbi byens imponerende, moderne katedral og byens ældste gade, inden vi sætter kursen mod lufthavnen.

Vores rejse rundt til nogle af USA's store nationalparker og ned langs den barske, men uendeligt smukke Stillehavskyst slutter ved LAX, Los Angeles' internationale lufthavn. Her venter flyet på os, og rejsen hjem går via Heathrow lufthavnen i London.

Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

LHN
Dag 15

Ankomst til København

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)