usa - arizona_antilope canyon_01
USA - På eventyr i det vestlige USA

Praktisk info

Praktisk info

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden, er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - fredag 10:00 - 17:00 
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 7025 6060
Alarmcentral + 45 3315 6060

Den danske ambassade i Washington DC: Se kontaktdetaljer og åbningstider her

Tidsforskel

USA strækker sig over 5 tidszoner og er 6-10 timer efter dansk tid, alt efter hvor man befinder sig i landet.

Sprog

Amerikansk-engelsk er det mest udbredte sprog i USA. En stor del af befolkningen taler tilmed spansk.

Vejr og klima

Se information om vejr og klima i USA her

Visum og ESTA

Det er obligatorisk for danske rejsende med dansk pas at ansøge elektronisk om rejseautorisation (ESTA) til USA senest 72 timer før afrejsen. Vi anbefaler, at I gør det snarest efter at rejsen er arrangeret. 

Der opkræves et gebyr på 14 USD pr. ESTA ansøgning. Der kan ikke skrives Ø, Æ eller Å i ansøgningsfelterne - brug i stedet ae for(æ), oe for (ø) og aa for (å). Man skal sikre sig, at det navn, som tastes i ESTA-ansøgningen, er 100% identisk med navnet, som det står i stregkoden nederst i passet. ESTA ansøgningen er gyldig i 2 år.

Du kan søge om ESTA indrejsetilladelsen på den officielle side her

Der findes andre godkendte agenter, som også forhandler salget af ESTA-godkendelser, men hvor prisen er væsentligt højere. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at man anvender ovennævnte officielle hjemmeside, og ikke søger ESTA-hjemmesider via Google eller lignende. Det er den rejsendes eget ansvar at opnå samt betale ESTA-godkendelsen.

Skærpede indrejseregler til USA pr. 25. januar 2016

Rejsende der har været i Irak, Syrien, Iran eller Sudan på eller efter 1. marts 2011, skal muligvis søge om visum til USA ved personlig fremmøde på ambassaden i København.

Også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i Danmark og Irak, Syrien, Iran eller Sudan skal ved rejser til USA søge om visum til USA ved personlig fremmøde på ambassaden. Dette gælder også, når man er i transit i en amerikansk lufthavn.

Det skal understreges, at de nye regler ikke forbyder indrejse eller transit i USA, de betyder blot, at visser personer nu skal søge visum i stedet for at benytte ESTA.

Læs mere om ESTA på Udenrigsministeriets hjemmeside her

ETA - Indrejsetilladelse til Canada

Rejsende med dansk pas, der rejser til Canada eller skal skifte fly i Canada, skal ansøge om indrejsetilladelse, kaldet Electronic Travel Authorization (eTA). 

Ansøgningen foregår elektronisk, og den rejsende er selv ansvarlig for at opnå indrejsetilladelsen. Tilladelsen koster CAD 7 (ca. DKK 35) og er gyldig i fem år, eller til man får nyt pas.

For at ansøge om indrejsetilladelse skal du bruge:

  • Dit pas
  • Et kreditkort
  • En gyldig email-adresse

Man kan kun søge for én person ad gangen, en familie på f.eks. tre skal derfor ansøge tre gange.

Du kan søge om indrejsetilladelsen her og læse en vejledning til udfyldning af eTA formen her

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE i USA. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:

Læs mere om Goudas rejseforsikring her
 

Vaccination og helbred

Stjernegaard Rejser arbejder sammen med flere vaccinationsklinikker i landet, hvor vores gæster kan få gode råd og vejledning samt en rabat på 10%. Se klinikkerne nedenfor.

Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer er fra Odense Lægeklinik. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen, for at kunne vurdere præcis hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for.

Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold.

På alle vores rejser anbefaler vi, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer:

  • Difteri/stivkrampe

Vaccinaionsklinikker

Mod forevisning af Stjernegaard Rejsers ordrebekræftelse, ydes 10% rabat på følgende klinikker:

Rejseklinikken
Ordrupvej 60, 4.sal
2920 Charlottenlund
Telefon: 39 63 01 15
www.rejseklinikken.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Odense Lægeklinik
Skibhusvej 52B
5000 Odense C
Telefon: 66 14 90 00
www.vaccinationer.dk

Medicinsk Speciallægeklinik
Jens Baggesens Vej 90 B
8200 Århus N
Telefon: 86 75 29 09
www.mslk.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Rejsevaccination på apoteket
Rejsevaccination på apoteket tilbyder Stjernegaards gæster 10% i rabat på alle vaccinationer. Apoteker i bl.a. følgende byer foretager vaccination: København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg, Kongens Lyngby, Horsens, Herning, Glostrup og Roskilde.  Se den komplette liste på www.sikkervaccination.dk

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)