usa - californien_death valley_salt_05
USA - På eventyr i det vestlige USA

Rejseledere i USA

Nogle af vores rejseledere i det vestlige USA

pernille rasmussen

Pernille Rasmussen

Rejseleder

Pernille har arbejdet med kulturel- og historisk turisme som rejseleder siden 2006. Hendes fascination af de lande hun rejser i og entusiasmen for at fortælle om destinationernes mange facetter smitter positivt af på de medrejsendes oplevelse. Pernilles mål er at gæsterne på en rundrejse får så mange indtryk af et land som muligt gennem både oplevelser og vidensformidling, kombineret med optimal planlægning og godt samvær i gruppen.

Hun er en kompetent formidler med erfaring som underviser, foredragsholder og freelance korrespondent ud over årene som rejseleder. Pernille har siden 2004 været fast bosiddende i Mexico, hvor hun bor på landet sammen med sin mexicanske mand. Her dyrker hun sine interesser; naturen, yoga og meditation, når hun ikke er på farten med Stjernegaard. Pernille er formelt uddannet cand. scient. soc. i Udvikling og Internationale Forhold med specialisering i Latinamerika, samt Bachelor i Spansk og Internationale Studier.

Pernille fortæller om Cuba:
Cuba kan ikke sammenlignes med andre caribiske eller latinamerikanske lande. Revolutionen og Fidel Castro har skabt et cubansk samfund uden parallel, hvilket gør landet yderst interessant at besøge.

Trods de svære levevilkår for mange cubanere er det mest fantastiske ved befolkningen deres åbenlyse livsglæde, venlighed og gode humør. De elsker fest og musik, og den caribiske glød blusser side om side med de socialistiske forhold og den kommunistiske politik.

Gennem årene er jeg kommet ind under huden på det cubanske folk, som i dag gerne giver deres mening til kende og fortæller deres spændende personlige historier. På den måde har jeg fået et godt kendskab til cubanernes dagligdag, som er meget mere end den turistvenlige overflade, som udlændinge bliver præsenteret for.  

Pernille fortæller om Peru og Mexico:
Da jeg i sin tid på universiteter i Danmark og Sydamerika sad med næsen begravet i Latinamerikas sociale og økonomiske forhold, brugte jeg ferierne med rygsækken på til at opleve og studere de gamle kulturer i “Den Ny Verden” (Amerika), hvor Peru og Mexico er de absolutte favoritter og hovedsæder for inka-, maya- og azteker-kulturerne.

Jeg blev betaget af den verden, der udfoldede sig her inden den spanske kolonitid, og som der findes levn fra ved de mange ruiner af templer og bygningsværker fra den præcolombianske tid, og som endnu i dag stadig kommer til udtryk i de nulevende indianske befolkningsgruppers kultur og traditioner. Rammen om det hele er de fantastiske og afvekslende landskaber, hvor Andesbjergenes råhed og skønhed i Peru samt Mexicos kaktuslandskaber og frodige jungle er en fryd for øjet og sjælen.

Pernille fortæller om Argentina/Chile (Patagonien):
For mig er Patagonien og Ildlandet Sydamerikas vilde vesten. Den storslåede natur er barsk og øde men samtidig smuk og fredfyldt, og på vores tur til Verdens Ende er der rig mulighed for på nært hold at nyde de varierede landskaber og vandre i det vilde.

En barsk og spændende historie har udfoldet sig i denne yderkant af verden: De første beboere som kæmpede for overlevelse i det nådesløse klima og landskab efterlod sig spor og malerirer i huler. Opdagelsesrejsende og videnskabsmænd som Magellan og Darwin har efterladt sig fantastiske historier om deres eventyr. Og fortællinger om pionerer, immigranter og legender om banditter krydrer områdets mere nutidige historie. Alt dette og meget mere hører vi om og oplever på denne fantastiske rejse.

Pernille fortæller om USA:
For mig er det mest fascinerende på mine rejser til det vestlige USA den fantastiske og for os danskere meget anderledes natur med de kæmpe kløfter, bjerg-, ørken- og klippe landskaber. De danner baggrunden for meget interessant amerikansk historie og kultur, som handler om mere og andet end de umiddelbare tanker og fordomme om USA, vi sommetider har. 

Som kontrast til naturen besøger vi også flere meget særegne og forskelligartede byer, som hver især er store oplevelser. Derudover er min erfaring, at de fleste amerikanere er yderst venlige og snaksalige, og man føler sig velmodtaget hvor end man kommer.

Pernille Rasmussen er en MEGET kompetent, professionel, venlig, imødekommende, interesseret, vidende, opmærksom rejseleder. <br />Pernille evnede med sit klare sprog, at orientere og formidle alt omkring vores rejsemål og deltog på en meget høflig og social måde i gruppen. Hun er en gave for Stjernegaard!!!

Cuba • Arne Stigsen Andersen • Rødekro


niels fessel

Niels Fessel

Rejseleder

Niels er en meget alsidig rejseleder, der siden sine ungdomsår som 'backpacker' har været en passioneret rejsende. Især de tre kontinenter Asien, Afrika og Nordamerika har han besøgt hyppigt, ligesom Grønland er en af hans favoritter.

Niels har en lang erhvervskarriere i finansverdenen på toplederniveau bag sig tillige med et mangeårigt virke i Forsvaret som reserveofficer. Denne baggrund og et brændende ønske om at formidle og skabe uforglemmelige stunder for sine gæster anvender Niels nu som rejseleder i de dele af verden, der ligger hans hjerte allermest nær

En passende variation af oplevelser på hans ture kombineret med god humor er altid i højsædet.
Niels har et indgående kendskab til såvel den sydafrikanske, sydøstasiatiske som den nordamerikanske og grønlandske historie, kultur og den nutidige levevis. 

Om det er i USA, Canada, Vietnam, Cambodia, Grønland, Skotland eller i Sydafrika går han går gerne forrest, når natur og dyreliv skal udforskes - ligesom vinkulturen og - dyrkningen i disse områder er blandt hans passsioner. Niels er musikuddannet og har derfor en særlig forkærlighed for musikkens rødder og udvikling på det nordamerikanske kontinent - ligesom den skotske kulturfestival Edinburgh Military Tattoo står ham nært.

Niels har ved siden af sin erhvervskarriere gennem mange år arrangeret rejser og været rejseleder i såvel privat og professionelt regi og har således en solid erfaring og baggrund fagligt og menneskeligt.


Preben Hansen

Preben Hansen

Rejseleder

Preben er rejseleder i USA. Han tomlede tværs over USA, inden han købte sin første Chevrolet til 195 dollars i San Francisco i 1978. Siden er det blevet til over 230.000 km på landevejen i Oldsmobile, Cadillac og diverse lejede dollargrin. Preben skrev i 1988 ”Turen går til Californien” og kort efter ”Turen går til USA” for Politikens Forlag, og nu er han jævnligt i USA for at opdatere ”Turen går til Californien & vestlige USA”.

Han påstår, at man får den bedste oplevelse af det kæmpestore land ved at følge de første indvandreres rute fra New York over Appalacherne, prærien og Rocky Mountains til San Francisco. Et møde med pionerer, cowboys, indianere og nogle af verdens smukkeste nationalparker.

Preben er uddannet journalist, og han har været journalistelev i Chicago på den dansk-amerikanske avis Den Danske Pioneer og The Chicago Tribune. Han har opholdt sig mere end 3 år i USA og har haft nær kontakt til mange dansk-amerikanske miljøer – bl.a. Solvang i Californien hvor han som ung arbejdede på en småkagefabrik. Det meste af tiden har han været på farten over alt i USA. Han har mange sjove oplevelser at fortælle, og han har en stor interesse i amerikanske samfundsforhold, historie, film, musik og alt det nye, der syder og bobler i den amerikanske smeltedigel.


like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)