kangerlussuaq_russellgletsjer_01
Grønland - Individuel rejse

Vintereventyr i Kangerlussuaq

5 dage fra 15.660 kr.

Vintereventyr i Kangerlussuaq

Intense oplevelser ved Indlandsisen

Dette er rejsen for jer, der vil opleve den smukke grønlandske vinter i et kort og intenst eventyr. I får fast base i Kangerlussuaq, der ligger lige nord for Polarcirklen, og fem udflugter til de største oplevelser inkluderet. I kan drysse udflugterne over de fem dage, præcis som det passer jer - uanset rækkefølgen får I serveret alle de nuancer, der hører et vinterklædt Grønland til - og som vil lagre sig på nethinden for altid.

De fem udflugter er med lokale dansktalende guider i rejsen. Glæd jer til en byudflugt i og omkring Kangerlussuaq med fokus på bl.a. Grønlands rolle i 2. Verdenskrig og under Den Kolde Krig, en udflugt til Indlandsisen, et besøg ved Russellgletsjeren samt Punkt 660. I skal også på en autentisk hundeslædetur i selskab med en lokal fanger ud på den frosne fjord. En enkelt aften på rejsen tager vi jer med på en nordlysjagt i området omkring Kangerlussuaq, der er et af de egnede steder på kloden til at opleve de lysende gardiner. Som en bonus har vi også inkluderet en middag på Restaurant Roklubben, så I i bogstavelig forstand får smag for Grønland.

Selvom rejsen bare er fem dage lang, kommer I altså vidt omkring i den grønlandske natur og historie. Det er op til jer, hvornår og på hvilke dage I foretrækker at tage på de inkluderede udflugter. Dagsprogrammet er derfor mest til inspiration. Ring til os og fortæl, hvordan I ønsker at skrue rejsen sammen. Uanset hvordan har I stadig godt med fritid til at nyde stilheden og - forhåbentlig - nordlyset på den mørklagte himmel.

Vær opmærksom på, at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten. Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland. Det vil være muligt at leje dejligt varme Sorel-støvler og skindtøj, hvis man ikke kan holde varmen.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Kangerlussuaq 4 nætter i Kangerlussuaq
4
Overnatning
Polar Lodge ★★
Opgradering

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq, Grønland

Jeres rejse begynder med en flyvning fra Københavns Lufthavn på ca. 4½ time til Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord), som er Grønlands trafikale knudepunkt. Det er en tidligere amerikansk flybase med en deraf følgende interessant historie.

I det øjeblik, I træder ud af flyet, mødes I af frisk luft og storslået natur, og inden længe er I tjekket ind på Polar Lodge, der ligger lige over for lufthavnsbygningen. Bemærk, at lodgens værelser ikke har privat bad og toilet. Hvis dette er et must for jer, kan vi anbefale en opgradering til Hotel Kangerlussuaq, der ligger i selve lufthavnsterminalen. Henover de næste 4 dage skal I udforske Grønlands magiske (og vinterklædte) natur. Kangerlussuaq betyder ’den store fjord’, hvilket er en reference til byens beliggenhed for enden af den 180 km lange fjord af samme navn.

I er hurtigt klar til at tage hul på oplevelserne med en byudflugt i området sammen med en dygtig lokalguide, som fortæller om områdets spændende historie fra fortiden, under 2. Verdenskrig, gennem Den Kolde Krig og frem til i dag. 

Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og det er nemt at køre til flere interessante udsigtspunkter og opleve den fantastiske grønlandske natur undervejs. I kører forbi havnen med udsigt til fjorden, forbi det gamle baseområde og den tidligere forskerby, Kellyville. I besøger naturligvis også bygdens hundegård, hvor I kommer tæt på den grønlandske husky-slædehund – en god forberedelse til morgendagens eventyr.

Om aftenen skal I vende blikket opad – her er der gode muligheder for at se nordlys, hvis vejrguderne sørger for en skyfri himmel. Dette lysfænomen, som ses allermest tydeligt i polare egne, stråler i grønne, røde og violette farver på den sorte himmel. Vi har inkluderet en nordlystur på rejsen, som I kan lægge ind på netop den dag, I ønsker det. Men hver eneste mørklagte aften er et lod i puljen, hvor en oplevelse for livet står på højkant. 

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original
hund_09
I hundegården besøger I husky-slædehundene.
Punkt_660_udsigt_01
Kangerlussuaq_snespor_01
Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier
Det korte vintereventyr til Kangerlussuaq inkluderer flere udflugter - herunder et besøg på Indlandsisen, hvor I bl.a. nyder udsigten fra Punkt 660 (øverst) og en nordlystur i jagten på de bølgende lysskær.
Dag 2

En bid af Indlandsisen og punkt 660

Efter en god nats søvn og morgenmad på Polar Lodge er det tid til en stor naturoplevelse: en udflugt til selveste Indlandsisen. Tag varmt tøj på og varme vandrestøvler med Gore Tex – foran jer har I en dag, som I aldrig vil glemme.

Sammen med jeres lokalguide kører I gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima her leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden – om end under varmere himmelstrøg.

I kommer frem til isens rand og går ved punkt 660 ind på selve Indlandsisen, der bølger indover land mod Grønlands midte. Synet af den uendelige horisont overgår selv fantasiens forestillinger. 

Om aftenen kan I igen spejde efter det smukke nordlys, inden I går til ro. Til middag kan vi anbefale jer at spise på restauranten i Hotel Kangerlussuaq.

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Groenland_wildlife_02
kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01
Moskusokse_01
Tv: Kangerlussuaq er Grønlands trafikale knudepunkt. Th: Lige uden for byen kan I møde både moskusokser og rensdyr.
Dag 3

Hundeslæde over den frosne fjord og nordlysjagt på nattehimlen

I dag venter den næste store naturoplevelse og en once-in-a-lifetime-oplevelse for de fleste: En tur med hundeslæde ud i det smukke vinterlandskab.

Inden I forlader Polar Lodge, får I udleveret et passende sæt skindtøj, som skal holde jer varme på turen. Det er også muligt at leje sorel-vinterstøvler, hvis jeres egne vinterstøvler ikke er varme nok. Således påklædte bliver I hentet og kørt til havnen, hvor en fanger står klar med sin hundeslæde og ivrige hunde, som kun længes efter at komme ud og løbe på isen.

Det er en storslået oplevelse at køre på hundeslæde ud over den frosne fjord. I kan høre hundene, som halser derudaf, mens I sidder behageligt på den skindbeklædte slæde bagved slædeføreren. Undervejs gør I holdt, så hundene kan få et hvil, og I kan få lidt varmt til ganen med en kop the eller kaffe. Der er plads til tre personer på slæden, så hvis man rejser alene, kan man blive sat sammen med en anden gæst.

Slædeturen varer et par timer, og aftenen kan passende benyttes til den inkluderede nordlystur i selskab med lokalguide. I befinder jer nemlig i en af de bedste egne i verden til at opleve det bløde farvespil. Kangerlussuaq er et oplagt sted at krydse drømmen af, da byen har op mod 300 klare nætter årligt, et stabilt klima og et fungerende vejnet i den affolkede tundra. 

I vintermånederne lægger aftenhimlen sig tidligt over Kangerlussuaq, mens I begiver jer med en lokalkendt guide mod den mørklagte tundra. I kører i en terrængående minibus mod nogle af områdets bedste udkigsposter. Der går kun et øjeblik, før det pletvise lys fra byen forsvinder bag jer. I er på jagt efter nordlys, efter noget helt ud over det sædvanlige.

Forhåbentlig danser Frøken Aurora på himlen med sine farverige skørter hængende efter sig. Strålerne bevæger sig som gardiner på det mørke lærred, en hypnotiserende og dybt fascinerende oplevelse. I løbet af aftenen skænker jeres guide en traditionel grønlandsk kaffe, som med garanti varmer kroppen op. Smagen og synet af Grønland kan tryllebinde enhver, og de to timer flyver afsted med kig til nordl

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Hundeslæde_Tasiilaq_03
Illulissat_nordlys_01
alt
Dag 4

Russelgletsjeren samt middag på Roklubben

I slår øjnene op til jeres sidste hele dag i Grønland - en dag, der med garanti går direkte i mindebogen! I skal endnu en gang prøve kræfter med nogle af naturens pragtpræstationer, når I tager på udflugt til den berømte Russelgletsjer.

I nyder endnu en gang køreturen gennem tundraen ud fra Kangerlussuaq, hvor I kigger efter dyrelivet fra tundrabussen med firehjulstræk til det barske terræn. Russelgletsjeren tårner sig op som en isvæg, der visse steder når en højde på 60 meter. Det skaber en tydelig kontrast mellem land og is. Her kan I vandre parallelt med gletsjerkanten, fotografere isvæggen fra alle de gode vinkler eller bare nyde naturen og stilheden, som blot afbrydes af smeltevandselvens brusen. Efter en times tid ved gletsjeren forlader I igen den enestående natur og kører tilbage til Kangerlussuaq.

I har tiden til at besøge souvenirbutikken med smuk grønlandsk brugskunst fra Great Greenland, som laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, hvor intet går til spilde. 

Vi har inkluderet en middag på Roklubben i rejsens pris - et af de bedste spisesteder i området. Det står jer frit for, om I vil gemme den autentiske madoplevelse til sidsteaftenen, eller om I foretrækker at besøge restauranten tidligere på rejsen - det kan jo være, at I ikke kan vente. Uanset dagen kan I se frem til en hyggelig aften med udkig til Ferguson-søen. Menuen varierer året rundt, men I kan godt forvente grønlandske specialiteter og en dejligt afslappet atmosfære. Transport til og fra restauranten er også inkluderet, og I ser forhåbentlig nordlyset en sidste gang på køreturen hjem til hotellet.

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Russel_glestjer_03
Glæd jer til de frostblå nuancer i Russelgletsjerens isvæg!
Punkt_660_udsigt_03
Dag 5

Kangerlussuaq og hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal rejse hjem igen. I flyver fra Kangerlussuaq om formiddagen og ankommer til Københavns Lufthavn om aftenen.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Argentina og Chile

Gennem Patagonien til verdens ende

Individuel rejse
Grønland

Vinter i Kangerlussuaq og Ilulissat

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)