Pukkelhval_Ilulissat_fjord_01
Grønland - Et arktisk eventyr til lands og til vands

Praktisk info

Praktisk info

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden, er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 70 404 419
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060

Tidsforskel

Der er 4 timers tidsforskel mellem Danmark og Vestgrønland og 3 timers tidsforskel mellem Danmark og Østgrønalnd. Grønland er bagud Danmark, det vil sige, at når kl. er 12:00 i Danmark, er klokken 08:00 i Vestgrønland.

Sprog

Det officielle sprog er grønlandsk. Dansk er første fremmedsprog, som de fleste taler godt, især i byerne.

Vejr og klima

Grønland har et arktisk klima med middeltemperaturer, der gennemsnitligt ikke sniger sig over 10° C i den varmeste sommermåned. I den sydlige del af landet og i de inderste dele af lange fjorde kan termometret dog snildt vise over 20° C i juni, juli og august. Luftkvaliteten i Grønland er utrolig god grundet den geografiske placering højt mod nord, og således finder du noget af det reneste luft i verden her. Havet omkring Grønland påvirker klimaet på land. Især kyststrækninger tæt ved det åbne hav bliver afkølet af havet. Derfor er der i sommermånederne både varmest og mindst nedbør ved indlandet, som ligger tættere på Indlandsisen. Overalt er vejret lokalt omskifteligt og kan variere fra fjord til fjord og fra dal til dal.

Luften er generelt meget tør i Grønland i forhold til mange andre lande, og på grund af denne lave fugtighed føles de lave temperaturer ikke så kolde, som man kunne forvente. På den anden side betyder den tørre luft, at du skal drikke mere vand end normalt. Den lave fugtighed betyder også, at du kan se længere end du sandsynligvis er vant til. Bjergkamre, der synes at være tætte på, er normalt længere væk end du tror, ​​så husk det, når du planlægger en vandretur.

Klimaforandringer og global opvarmning er højaktuelle emner over hele verden, og det er ikke mindst relevant i forhold til Grønland, da Indlandsisen ofte nævnes i forbindelse med debatterne om de globale temperaturstigninger. Her er frossent ferskvand bundet, i form af millioner af kubikmeter is og samlet set rummer Grønland hele 10 procent af verdens samlede ferskvandsreserver.

Visum og pas

Som dansk statsborger behøver du kun at medbringe billedlegitimation. Vi anbefaler, at du medbringer dit pas. Kommer du fra et land, hvor der er visumpligt for indrejse til Danmark, er der også visumpligt til Grønland. Husk, Grønland skal søges separat. 

Forsikringer

Det gule sygesikringskort gælder for rejser til Grønland. Du kan dog med fordel købe en privat forsikring, som dækker udover det gule sygesikringskort.

Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:

Læs mere om Goudas rejseforsikring her

Vaccination og helbred

Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer er fra Odense Lægeklinik. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen for at kunne vurdere præcis hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for. Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold.

Der er ingen vaccinationer krævet for at rejse ind i Grønland. Det anbefales dog at have en gyldig stivkrampevaccination. Der findes intet apotek i Grønland. Derfor kan alm. håndkøbsmedicin med fordel medbringes hjemmefra. Al fornøden medicin udleveres fra de lokale sygehuse og sundhedsstationerne i bygderne.

På alle vores rejser anbefaler vi, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer:

  • Difteri/stivkrampe

Har du yderligere spørgsmål angående vaccinationer og helbred, opfordrer vi dig til at kontakte din egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter. Herunder finder du en række forslag til sider, hvor du kan få gode råd og vejledning om vaccinationer før din kommende rejse.

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet en stor del af udgiften ved vaccinationer.

Verden er vidunderlig

"Vi er passionerede og elsker at rejse. Vi brænder for at give vores rejseoplevelser videre, og vores vigtigste mål er, at vores gæster foretrækker at rejse med os igen. Det er styrende, for alt hvad vi gør."

- Per Møller Jensen, Adm. direktør

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)