Nordlys_ukendt fjord_01
Grønland - Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyr på isen

7 dage fra 30.995 kr.

Eventyr på isen

Med is under mederne og nordlys foroven

I det spæde forår, hvor vinteren endnu ikke helt har sluppet sit tag, sker der noget forunderligt i Grønland. Dagslyset vender tilbage for at kaste skygger over de snedækkede landskaber, hvor hundene halser hen over isen med slæden på slæb. Der er sommer forude, men vinterens mystik spiller stadig op, når nordlysets blågrønne nuancer indtager nattehimlen og skaber et finurligt farvespil. Det er Moder Jord, der styrer slagets gang i Grønland, og på denne rejse oplever vi naturen med alt, hvad den har at byde på her i krydsfeltet mellem vinter og sommer.

Vi flyver til Kangerlussuaq, Grønlands største bygd med omtrent 500 indbyggere og landets største lufthavn. Her dykker vi ned i historien og tager ud i den uendelige natur, når vi går en tur ind på Indlandsisen, der fortsætter i en uendelighed. Når mørket falder på, er der gode chancer for, at nordlyset skruer op for charmen – for faktisk er Kangerlussuaq et af de allerbedste steder at opleve nordlys i Grønland.

Fra Kangerlussuaq går turen til Ilulissat, der ligger ca. 300 kilometer nord for Polarcirklen. Her skal vi sejle rundt blandt gigantiske isfjelde, der glider gennem isfjorden som frosne monumenter i konstant bevægelse. En øjebliksoplevelse, hvor isen skifter karakter fra dag til dag. På land får vi fast grund under mederne, når vi skal på hundeslædetur gennem de frosne landskaber, gennem bakker og dale – en helt igennem enestående oplevelse af menneskets liv i og med naturen – og en fortælling om tilpasning, overlevelse og en livsstil, der går mange tusind år tilbage.

Vi rejser i små grupper á 10-23 deltagere og en dygtig dansk rejseleder med en særlig forkærlighed for den grønlandske natur og det grønlandske folk. I Kangerlussuaq bor vi på bygdens bedste hotel placeret i lufthavnen, mens vi tjekker ind på Hotel Icefiord i Ilulissat. Hertil har vi inkluderet en række spændende udflugter samt flere måltider i løbet af rejsen.

Glæd dig til at opleve Grønlands nuancer på en rejse med sne under meder og såler – og under glimtende nordlys og den lavthængende forårssol.

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Kangerlussuaq Kangerlussuaq
2
Højdepunkter
Vi dykker ned i historien på bygderundtur og tager på dagseventyr til Indlandsisen punkt 660, hvor vi tager en ganske lille bid af den uendelige ismasse. Måske tilføjet et natligt show fra nordlyset.

4 nætter i Ilulissat Ilulissat
4
Højdepunkter
Med halsende hunde spændt for slæden suser vi hen over isen den ene dag, mens vi oplever isfjorden på en sejltur den næste dag. Ved Sermermiut nyder vi udsigten serveret med en drabelig historie.

Gratis foredrag om Grønland

Gratis foredrag om Grønland

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Tilmeld dig her

Ilulissat

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-13° C
-14° C
-11° C
-5° C
0° C
4° C
5° C
5° C
1° C
-4° C
-8° C
-10° C
Nedbør i mm.
16 mm
11 mm
13 mm
21 mm
23 mm
21 mm
21 mm
44 mm
32 mm
35 mm
30 mm
19 mm

Andre spændende rundrejser

Balkan

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Rundrejse med dansk rejseleder
Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
Grønland

Et arktisk eventyr til lands og til vands

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)