Ilulissat_by_sommer_01
Grønland - Eventyr på isen

Rejseledere

Rejseledere i Grønland

niels fessel

Niels Fessel

Rejseleder

Niels er en meget alsidig rejseleder, der siden sine ungdomsår som 'backpacker' har været en passioneret rejsende. Især det nordamerikanske kontinent og det nordatlantiske område har han besøgt hyppigt, men han har dog også haft utallige rejser i Asien såvel som Afrika.

Niels har en lang erhvervskarriere i finansverdenen på toplederniveau bag sig tillige med et mangeårigt og fortsat virke i Forsvaret som reserveofficer. Denne baggrund og et brændende ønske om at formidle og skabe uforglemmelige stunder for sine gæster anvender Niels nu som rejseleder i de dele af verden, der ligger hans hjerte allermest nær.

En passende variation af oplevelser på hans ‘kulturaktive’ ture kombineret med god humor og en ‘mandskabsbehandling’ med et glimt i øjet kendetegner Niels’ rejser. Målet er altid, at samværet i gruppen fungerer gnidningsfrit og godt.

Niels sætter en ære i at have et indgående kendskab til historien, naturen, kulturen og den nutidige levevis på de rundrejser, han leder. Han går gerne forrest, når natur og dyreliv skal udforskes, og vandrestøvlerne er altid parat, så han let kan lokkes ud på ‘ekstrature’ uden for programmet.

Niels er på hjemmebane, uanset om det gælder arktiske områder som Grønland og Island, bjerge i Nordamerika eller det skotske højland, vinområder i Portugal og Azorerne, savannen i Sydafrika, spillestederne og manggroveskovene i Sydstaterne eller fiskemarkederne i Sydøstasien.

Niels er musikuddannet og har en særlig forkærlighed for musikkens rødder og udvikling på det nordamerikanske kontinent - og mange af Niels’ rejser rummer derfor også lokale musikindslag. Han har ved siden af sin erhvervskarriere gennem mange år arrangeret rejser og været leder af grupperejser og erhvervsdelegationer i såvel privat og professionelt regi og har således en solid erfaring og baggrund – både fagligt og menneskeligt.


Rejseleder_Pia Lund Poulsen_02

Pia Lund Poulsen

Rejseleder

Pia er en meget kompetent rejseleder med stor alsidighed og erfaring fra mange verdenshjørner. Med en baggrund som antropolog er hun optaget af måden vi mennesker lever og indretter os på, og derfor altid på opdagelse for at forstå hvordan verden udvikler sig. Som rejseleder er hun særligt optaget af at formidle, hvorfor andre folkeslag tænker og handler som de gør på baggrund af deres historie.

Som ung globetrotter krydsede Pia det afrikanske kontinent i en gammel Landrover. En rejse der ud over enorme naturoplevelser, har fastholdt hendes interesse for det sydlige Afrika og i særdeleshed Namibia, hvor hun bl.a. har opnået et indgående kendskab til flere af landets etniske grupper som vi besøger på Stjernegaards rejse til Namibia

Studie, arbejde og familie har gennem mere 25 år ført Pia tilbage til Sydøstasien. Pia har giftet sig til et indgående kendskab til Malaysia, hvor hun taler sproget, hvilket åbner mange døre, når man rejser med en gruppe. Pia har været med til at udvikle vores rundrejse Malaccahalvøens hemmeligheder, og hendes store personlige netværk i landet kommer os til gode, når hun tager gæster med på eventyr.

Pia har desuden en mangeårig interesse for USA. Det er særligt landets historie, kultur og mangfoldighed af mennesker, der fascinerer hende. Det har bl.a. ført til fotoreportageture rundt på den amerikanske østkyst, som gav hende mulighed for at komme ind i mange private amerikanske hjem.

Pia har de seneste år fundet stor begejstring i at vende tilbage til det skandinaviske og nordatlantiske, hvor hun har ledet mange rundrejser og krydstogter til blandt andet Grønland og Island. Det er de storslåede naturoplevelser kombineret med en spændende kulturhistorie, som vi selv kan spejle os i, der får Pia til at vende tilbage til disse kanter.

Når Pia ikke er rejseleder, arbejder hun med kulturformidling og undervisning i Danmark, hvor hun bor med sin mand og to børn.


like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)