Ilulissat_vinter_03
Grønland - Individuel rejse

Vinter i Kangerlussuaq og Ilulissat

7 dage fra 19.950 kr.

Vinter i Kangerlussuaq og Ilulissat

Oplev Indlandsisen, nordlys og UNESCO-verdensarv i isfjorden

Tag med på et ægte vintereventyr på Grønlands smukke vestkyst med fokus på oplevelser i landets spektakulære natur. I flyver til Kangerlussuaq, hvorfra I tager på udflugt ind til den mægtige Indlandsis, der fylder størstedelen af Grønland, og hvor I hører spændende historie om de oprindelige folk, om 2. Verdenskrig og den amerikanske base samt om Grønlands rolle under Den Kolde Krig.

Efter to dage her flyver I videre nord på til Ilulissat, hvor I skal bo på et dejligt hotel med udsigt over Diskobugten. I naturen omkring Ilulissat venter en helt særlig og uforglemmelig oplevelse: en tur med hundeslæde ud over det sneklædte landskab. Glæd jer til at mærke hundenes glæde ved at trække afsted med jer, mens I sidder behageligt og lunt på en slæde betrukket med skind sammen med en slædefører, der har styr på sine hunde.

I Ilulissat skal I også på en fantastisk sejltur ud i Diskobugten mellem de kæmpestore isfjelde, der brækker af gletsjeren inderst i isfjorden – området er UNESCO-verdensarv og betagende smukt uanset vejret: Hvis solen skinner, ser man kontrasterne i isfjeldet, hvis det er overskyet, fremstår de mere blå.

Vi har inkluderet hele fem udflugter med lokale dansktalende guider i rejsen, således at I får alle de største oplevelser med: en udflugt i og omkring Kangerlussuaq, en tur til Indlandsisen, byvandring i Ilulissat, hundeslædeturen og sejlturen i Diskobugten. Herudover kan I på en ”fridag” i Ilulissat tilkøbe en ekstra udflugt, f.eks. en tur med snescooter eller – endnu vildere – en helikoptertur henover isfjeldene.

Vær opmærksom på at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten. Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland. Se også vores andre rejser til Grønland på egen hånd eller med dansk rejseleder.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Kangerlussuaq 2 nætter i Kangerlussuaq
2
Overnatning

Ilulissat 4 nætter i Ilulissat
4
Overnatning
Hotel Arctic ★★★★

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

I forlader Københavns Lufthavn og flyver ca. 4½ time mod nordvest til Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord), og i det øjeblik, I træder ud af flyet, mødes I af frisk luft og storslået natur. I skal bo på Hotel Kangerlussuaq, hvilket er meget bekvemt, eftersom det ligger i selve lufthavnsbygningen.

Derfor er I også hurtigt klar til sightseeing i området sammen med en dygtig lokalguide, som fortæller om områdets spændende historie fra fortiden, under 2. Verdenskrig, gennem Den Kolde Krig og frem til i dag. 

Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og det er nemt at køre til flere interessante udsigtspunkter og opleve den fantastiske grønlandske natur undervejs. I kører forbi havnen med udsigt til fjorden, forbi den tidligere forskerby Kellyville og rundt på det gamle baseområde.

I besøger naturligvis også bygdens hundegård, hvor I kommer tæt på den grønlandske husky-slædehund, som I skal stifte nærmere bekendtskab med senere på rejsen. Om aftenen er der gode muligheder for at se nordlys, hvis vejrguderne sørger for en skyfri himmel.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original
Kangerlussuaq_fjord ved Kangerlussuaq_01
Kangerlussuaq_lufthavn
Kangerlussuaq, som I flyver til, ligger smukt i bunden af Kangerlussuaqfjorden og tæt på Polarcirklen.
Dag 2

Kangerlussuaq, udflugt til Indlandsisen

Efter en god nats søvn og morgenmad på Hotel Kangerlussuaq er det tid til rejsens første store naturoplevelse. I bliver hentet på hotellet, og nu går turen ind til Indlandsisen. Tag varmt tøj på og varme vandrestøvler med Gore Tex og glæd jer til enestående naturoplevelser.

Sammen med jeres lokalguide kører I igennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima her leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden – om end under varmere himmelstrøg.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet. Turen varer i alt 5 timer. Om eftermiddagen har I mulighed for at gå en dejlig tur, og om aftenen kan I igen spejde efter der smukke nordlys.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Russel_glestjer_03
Greenland_Icecap_nær_Kangerlussuaq
Indlandsisen_nær660
Russel_gletsjer_06
I skal på udflugt til Indlandsisen, den kappe af is, der dækker omkring 80% af Grønlands areal. Nederst til højre, hvor sneen er sort, kan man se spor af forurening ude i verden - en trist påmindelse om tingenes tilstand.
Dag 3

Kangerlussuaq – Ilulissat, byvandring med lokal guide

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og går over til afgangshallen for at tjekke ind på flyet til Ilulissat (det tidligere Jakobshavn) – en tur på 45 minutter. Ilulissat betyder isfjeld, og det er netop de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen. Det siges, at man kan høre isen knage og buldre overalt i Ilulissat – så tæt er man på naturen. Med ca. 4.500 indbyggere er det er Grønlands 3. største by.

Allerede fra luften ser I de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissats isfjord, som er verdens hurtigste gletsjer. Den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og ”producerer” ca. 46 km3 isfjelde om året. Selve isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Ved ankomsten til Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Arctic – det absolut bedste hotel i Grønland – hvor I indkvarteres i et værelse med smuk udsigt over havet og isfjelde. 

Om eftermiddagen skal på udflugt med en lokalguide rundt i Ilulissat. Guiden fortæller om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv heroppe 300 kilometer nord for polarcirklen. I har flere stops undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og sælgerne på det lokale marked ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken. 

Om aftenen nyder I en 2-retters velkomstmiddag i hotellets restaurant. 

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Middag
Ilulissat_vinter_03
alt
Dag 4

Ilulissat, med hundeslæde henover isen

I dag venter næste store naturoplevelse og en once-in-a-lifetime-oplevelse for de fleste: en tur med hundeslæde henover isen. Ilulissat er Grønlands største slædedistrikt, og her bor omkring 3.500 slædehunde.

Det er vejrforholdene, der afgør, hvilken rute der køres ad. En mulighed er, at slædekusken tager jer ud langs Bredebugt, hvor I kører med udsigt over Diskobugten. Hvis havisen tillader det, kan det endda være, at I kører ned på den. En anden tur kører ind i baglandet, der byder på storslåede udsigter over isfjorden. På denne rute kører I blandt andet op og ned af den stejle bakke ”lille Akinnaq”, som dog ikke er så lille, som navnet ellers kunne antyde. Hvis I er to personer, der rejser samme, kommer I på samme slæde, og hvis man rejser alene, bliver man sat sammen med en anden gæst på slæden.

Glæd jer til at opleve hundenes glæde ved at piske afsted med slæderne, der er betrukket med skind for at øge komforten. Det ligger i hundenes blod – deres forfædre har løbet henover isen og den bløde sne i århundreder. Jeres opgave er at holde godt fast og nyde det fantastiske sceneri og den friske, sprøde luft.

Slædeturen varer to timer, og I bliver budt på en kop te eller kaffe undervejs. Efter dette vintereventyr er resten af dagen til fri afbenyttelse – I kan gå tur i byen og den omkringliggende natur og nyde udsigten over havet fra jeres værelse.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
hundeslæde_04
I sidder lunt og godt bag slædeføreren.
Hundeslæde_Ilulissat_01
inuit_mand_01
midnatssol_ilulissat_02
Det er en livslang drøm for mange at suse afsted henover isen med hundeslæde - det bliver fantastisk at opleve!
Dag 5

Ilulissat, sejltur i Diskobugten

Efter morgenmaden er I klar til endnu en stor naturoplevelse: en sejltur blandt de store isbjerge i Diskobugten.

Årligt strømmer der omkring 46 km3 is ud i isfjorden, der er UNESCO-verdensarv, og resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har I mulighed for at sejle iblandt dem. Ind imellem bevæger de sig dog længere ud på havet, og det menes, at det var et isfjeld fra Ilulissat, der var skyld i Titanics forlis tilbage i 1912.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der træder frem, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem – hav endelig kameraet parat! Husk også at tage varmt tøj på – der er koldt ude på havet. Turen varer ca. 3 timer, og der serveres kaffe og te ombord på skibet.

Efter denne oplevelse, hvor man igen føler sig ydmyg over at opleve, hvor smuk naturen er, bliver I kørt tilbage til hotellet og kan gå ud på egen hånd.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Diskobugten_Ilulissat_03
Diskobugten_Ilulissat_02
Diskobugten ved Ilulissat er et syn for guder. Her ligger de rigtigt store isbjerge.
Dag 6

Ilulissat, mulighed for flere udflugter

Vi har lagt en ”fridag” ind i programmet, hvor I har mulighed for at udforske Ilulissat på egen hånd. Måske vil I besøge souvenirbutikkerne med smuk grønlandsk kunst og tasker, pelse, bælter, punge mm fra Great Greenland – et firma, der laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, hvor intet går til spilde.

I kan også vælge at tilkøbe en ekstra udflugt denne dag – der er forskellige muligheder i vinterhalvåret: I kan opleve isfjorden fra oven på en helikoptertur – en dyr men uforglemmelig fornøjelse, I kan tage på vandretur til bopladsen Sermermiut med indlagte spektakulære udsigter, en køretur på snescooter, eller I kan tage endnu en hundeslædetur, hvis I ikke fik levet drømmen helt ud første gang.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original
Dag 7

Ilulissat og hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal rejse hjem igen. I flyver fra Ilulissat til Kangerlussuaq om morgenen og derfra videre til Københavns Lufthavn med ankomst om aftenen.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Brasilien

Brasiliens højdepunkter

Individuel rejse
Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
Peru

Amazonjunglen og Inkariget

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)