Vinter i Kangerlussuaq og Ilulissat
Download katalog over rejsen

7 dage fra 20.995 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Vinter i Kangerlussuaq og Ilulissat

Individuel rejse 7 dage fra 20.995 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
Ilulissat_vinter_04

Oplev Indlandsisen, nordlys og UNESCO-verdensarv i isfjorden

I flyver til Kangerlussuaq, hvorfra I tager på udflugt ind til den mægtige Indlandsis, der fylder størstedelen af Grønland, og hvor I hører spændende historie om de oprindelige folk, om 2. Verdenskrig og den amerikanske base samt om Grønlands rolle under Den Kolde Krig.

Ilulissat_by_vinter_01
Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier

Hvorfor vælge denne rejse

 • Oplev den arktiske vinter
 • De bedste chancer for nordlys
 • Inkl. udflugter med lokalguide
 • 2-timers hundeslædetur
 • Se Indlandsisen med egne øjne
 • Tilkøb flere udflugter
Diskobugten_sol nedgang_01

Et ægte vintereventyr på Grønlands smukke vestkyst med fokus på oplevelser i landets spektakulære natur.

Efter to dage i Kangerlussuaq flyver I videre nord på til Ilulissat, hvor I skal bo på Hotel Hvide Falk, beliggende direkte ned til isfjorden med udsigt over Diskobugten.

I naturen omkring Ilulissat venter en helt særlig og uforglemmelig oplevelse: en tur med hundeslæde ud over det sneklædte landskab. Glæd jer til en sejltur til den lille bygd Oqaatsut (Rodebay), hvor der venter jer en helt særlig oplevelse - en tur med hundeslæde ud i det sneklædte landskab. Mærk hundenes glæde ved at trække afsted med jer, mens I sidder behageligt og lunt på en slæde betrukket med skind sammen med en slædefører, der har styr på sine hunde. 

I Ilulissat skal I også på en fantastisk sejltur ud i Diskobugten mellem de kæmpestore isfjelde, der brækker af gletsjeren inderst i isfjorden – området er UNESCO-verdensarv og betagende smukt uanset vejret: Hvis solen skinner, ser man kontrasterne i isfjeldet, hvis det er overskyet, fremstår de mere blå.

Vi har inkluderet hele fem udflugter med lokale dansktalende guider i rejsen, således at I får alle de største oplevelser med: en udflugt i og omkring Kangerlussuaq, en tur til Indlandsisen, byvandring i Ilulissat, hundeslædeturen og sejlturen i Diskobugten.

Herudover kan I på en ”fridag” i Ilulissat tilkøbe en ekstra udflugt, f.eks. en tur med snescooter eller – endnu vildere – en helikoptertur henover isfjeldene.

Vær opmærksom på at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten. Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland.

Se også vores andre rejser til Grønland på egen hånd eller med dansk rejseleder.

groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Kangerlussuaq 2 nætter: Kangerlussuaq 2 Hotel Kangerlussuaq
Ilulissat 4 nætter: Ilulissat 4 Hotel Hvide Falk +

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq, som ligger i Grønlands største internationale lufthavn, har 70 værelser og mere end 150 sengepladser fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og suiter beliggende i selve transitbygningen. 

Se hotel
Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

hundeslæde_05
Diskobugten_sol nedgang_02

Rejselederen var fagligt kompetent og energisk og arrangerede ekstra vandreture.

Merete
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
ilulissat_midnatssol_02

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

I forlader Københavns Lufthavn og flyver ca. 4½ time mod nordvest til Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord), og i det øjeblik, I træder ud af flyet, mødes I af frisk luft og storslået natur. I skal bo på Hotel Kangerlussuaq, hvilket er meget bekvemt, eftersom det ligger i selve lufthavnsbygningen.

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Tilkøb Udflugter

groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat
Russel_gletsjer_06 Ilulissat_vinter_03

Dag 2

Kangerlussuaq, udflugt til Indlandsisen

Efter en god nats søvn og morgenmad på Hotel Kangerlussuaq er det tid til rejsens første store naturoplevelse. I bliver hentet på hotellet, og nu går turen ind til Indlandsisen.

Tag varmt tøj på og varme vandrestøvler med Gore Tex og glæd jer til enestående naturoplevelser.

Sammen med jeres lokalguide kører I igennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima her leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden – om end under varmere himmelstrøg.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet.

Turen varer i alt 5 timer. Om eftermiddagen har I mulighed for at gå en dejlig tur, og om aftenen kan I igen spejde efter der smukke nordlys.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Greenland_Icecap_nær_Kangerlussuaq
Indlandsisen_nær660 Russel_gletsjer_06

I skal på udflugt til Indlandsisen, den kappe af is, der dækker omkring 80% af Grønlands areal. Nederst til højre, hvor sneen er sort, kan man se spor af forurening ude i verden - en trist påmindelse om tingenes tilstand.

Dag 3

Kangerlussuaq – Ilulissat, byvandring med lokal guide

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og går over til afgangshallen for at tjekke ind på flyet til Ilulissat (det tidligere Jakobshavn) – en tur på 45 minutter.

Ilulissat betyder isfjeld, og det er netop de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen. Det siges, at man kan høre isen knage og buldre overalt i Ilulissat – så tæt er man på naturen. Med ca. 4.500 indbyggere er det Grønlands 3. største by.

Allerede fra luften ser I de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissats isfjord, som er verdens hurtigste gletsjer. Den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og ”producerer” ca. 46 km3 isfjelde om året. Selve isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Ved ankomsten til Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Hvide Falk – hvor I indkvarteres i et værelse med smuk udsigt over havet og isfjelde. 

Om eftermiddagen skal på udflugt med en lokalguide rundt i Ilulissat. Guiden fortæller om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv heroppe 300 kilometer nord for polarcirklen.

I har flere stops undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og sælgerne på det lokale marked ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Ilulissat_vinter_04

Dag 4

Ilulissat eller Oqaatsut, med hundeslæde henover isen

Oqaatsut, med hundeslæde henover isen
I dag venter næste store naturoplevelse og en once-in-a-lifetime-oplevelse for de fleste: en tur med hundeslæde henover isen.

Bygden Oqaatsut ligger godt 20 kilometer nord for Ilulissat, og det tager omkring en halv time at nå til bebyggelsen med båd tværs over isfjorden. Det er en fantastisk oplevelse at krydse det iskolde og klare hav, hvor isfjeldene glider forbi, mens båden finder vej til bygden, der bare huser omkring 50 indbyggere – og godt fire gange så mange slædehunde.

Fremme i Oqaatsut, der også er kendt som Rødebugt, venter en oplevelse ud over det sædvanlige.

Det er vejrforholdene, der afgør, hvilken rute der køres ad.. Hvis I er to personer, der rejser samme, kommer I på samme slæde, og hvis man rejser alene, bliver man sat sammen med en anden gæst på slæden.

Glæd jer til at opleve hundenes glæde ved at piske afsted med slæderne, der er betrukket med skind for at øge komforten. Det ligger i hundenes blod – deres forfædre har løbet henover isen og den bløde sne i århundreder. Jeres opgave er at holde godt fast og nyde det fantastiske sceneri og den friske, sprøde luft.

Slædeturen varer en times tid, og I bliver budt på en kop te eller kaffe undervejs.

Efter dette vintereventyr, vender I retur til bygden hvor I spiser frokost på Restaurant H8 og sejler med båden til Ilulissat.

 • Morgenmad
 • Frokost

Det er en livslang drøm for mange at suse afsted henover isen med hundeslæde - det bliver fantastisk at opleve!

Hundeslæde_Ilulissat_01 inuit_mand_01

Dag 5

Ilulissat, sejltur i Diskobugten

Efter morgenmaden er I klar til endnu en stor naturoplevelse: en sejltur blandt de store isbjerge i Diskobugten.

Årligt strømmer der omkring 46 km3 is ud i isfjorden, der er UNESCO-verdensarv, og resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har I mulighed for at sejle iblandt dem. Ind imellem bevæger de sig dog længere ud på havet, og det menes, at det var et isfjeld fra Ilulissat, der var skyld i Titanics forlis tilbage i 1912.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der træder frem, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem – hav endelig kameraet parat! Husk også at tage varmt tøj på – der er koldt ude på havet. Turen varer ca. 3 timer, og der serveres kaffe og te ombord på skibet.

Efter denne oplevelse, hvor man igen føler sig ydmyg over at opleve, hvor smuk naturen er, bliver I kørt tilbage til hotellet og kan gå ud på egen hånd.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Diskobugten_Ilulissat_02

Diskobugten ved Ilulissat er et syn for guder. Her ligger de rigtigt store isbjerge.

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 6

Ilulissat, mulighed for flere udflugter

Vi har lagt en ”fridag” ind i programmet, hvor I har mulighed for at udforske Ilulissat på egen hånd.

Måske vil I besøge souvenirbutikkerne med smuk grønlandsk kunst og tasker, pelse, bælter, punge mm fra Great Greenland – et firma, der laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, hvor intet går til spilde.

I kan også vælge at tilkøbe en ekstra udflugt denne dag – der er forskellige muligheder i vinterhalvåret: I kan opleve isfjorden fra oven på en helikoptertur – en dyr men uforglemmelig fornøjelse, I kan tage på vandretur til bopladsen Sermermiut med indlagte spektakulære udsigter eller en fantastisk tur på snescooter, hvor vi på de grønne afgange i marts, har sikret jer pladser, hvor der ellers ofte bliver udsolgt.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Ilulissat_by_vinter_01

Dag 7

Ilulissat og hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal rejse hjem igen. I flyver fra Ilulissat til Kangerlussuaq om morgenen og derfra videre til Københavns Lufthavn med ankomst om aftenen.

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Ayoe 02

Ayoe Leth Christensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

NYHED! Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq Hval Med Isbjerg 02

Midt i Grønlands mægtige natur Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Gå på Indlandsisen, sejl ud på Isfjorden, oplev kæmpe isbjerge og kælvende gletsjere. Se hvaler og andet dyreliv og kom tæt på Grønlands historie og kultur.

10-23 deltagere
Afrejsedato
13. aug. 2024 kr. 38.495
04. aug. 2025 kr. 38.495
12. aug. 2025 kr. 38.495
Se rejse
Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
01. maj 2024 kr. 29.995 Billund
06. maj 2024 kr. 29.995 København
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 38.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495 Få ledige pladser
06. jul. 2024 kr. 35.995 Garanteret
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Grønland Slaedehunde 07

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

5   (25 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
12. mar. 2024 kr. 32.995
26. mar. 2024 kr. 30.995
04. mar. 2025 kr. 32.995
25. mar. 2025 kr. 30.995
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 9.995
14. nov. 2024 kr. 9.995
21. nov. 2024 kr. 9.995
28. nov. 2024 kr. 9.995
05. dec. 2024 kr. 9.995
12. dec. 2024 kr. 10.995
02. jan. 2025 kr. 9.995
09. jan. 2025 kr. 9.995
16. jan. 2025 kr. 9.995
23. jan. 2025 kr. 9.995
30. jan. 2025 kr. 9.995
06. feb. 2025 kr. 10.995
13. feb. 2025 kr. 10.995
20. feb. 2025 kr. 10.995
27. feb. 2025 kr. 10.995
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)