Vinter i Kangerlussuaq og Sisimiut
Download katalog over rejsen

7 dage fra 21.105 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Vinter i Kangerlussuaq og Sisimiut

Individuel rejse 7 dage fra 21.105 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
sisimiut_sne_by_01

Oplev Indlandsisen og nordlys i Grønlands smukke vinterlandskaber

Grønland er et ægte vinterlandskab, når sneen lægger sig som en blød, hvid dyne. Sneen lyser de farverige huse op i landskabet, og i byerne er de korte dage lig med varmt lys i vinduerne og lange hyggelige aftener med gode chancer for at se nordlys, som fra september til april lyser himlen op i smukke grønne, røde og violette farver.

Kangerlussuaq_02
Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier

Hvorfor vælge denne rejse

 • Oplev fantastiske Sisimiut
 • De bedste chancer for nordlys
 • Inkl. udflugter med lokalguide
 • Tag hundeslæden gennem landskabet
 • Se Indlandsisen med egne øjne
 • Tilkøb flere udflugter
Greenland_Icecap_nær_Kangerlussuaq

På denne tur rejser I nord for Polarcirklen til Kangerlussuaq og Sisimiut i det vestlige Grønland

I Kangerlussuaq skal I på en rundtur i lokalområdet, hvor I hører spændende historier om den amerikanske flybase og den internationale forskning, der drives i området.

I skal naturligvis også på udflugt ind til den mægtige Indlandsis, hvor man føler sig ganske lille og ydmyg overfor naturen, og med lidt held ser I rensdyr og moskusokser på vejen.

Efter to dage i Kangerlussuaq flyver I den korte tur til Sisimiut, som byder på ægte grønlandsk bystemning. Hovedattraktionen her er en tur med hundeslæde ud over vidderne til et udsigtspunkt, hvorfra I betragter et vidunderligt vinterlandskab.

Stort set alle de udflugter, der beskrives i dagsprogrammet, er inkluderet i rejsens pris. Herudover har I mulighed for at tilkøbe en udflugt på jeres ”fridag” i Sisimiut – det kunne f.eks. være en køretur med snescooter eller en tur på langrends- eller slalomski – vi hjælper gerne med at arrangere.

Vær opmærksom på at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten.

Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland. Se alle vores rejser til Grønland med dansk rejseleder eller på egen hånd.

groenland_vinter i kangerlussuaq og sisimiut

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Kangerlussuaq 2 nætter: Kangerlussuaq 2 Hotel Kangerlussuaq
Sisimiut 4 nætter: Sisimiut 4 Hotel Sisimiut

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq, som ligger i Grønlands største internationale lufthavn, har 70 værelser og mere end 150 sengepladser fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og suiter beliggende i selve transitbygningen. 

Se hotel
Sisimiut_by_03 Inkluderet i prisen
Sisimiut

Hotel Sisimiut

Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Hotel_sisimiut_bygning_udefra_01
Kangerlussuaq_nordlys_01 kopier

Vel nok den mest kompetente rejseleder vi nogensinde har haft.

Kirsten Marianne Bertelsen
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
groenland_isbjerge_01

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

Flyet fra Air Greenland forlader Københavns Lufthavn og lander i Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord) efter ca. 4 ½ times flyvning.

I befinder jer nu nord for polarcirklen i bunden af den 180 km lange fjord, der også hedder Kangerlussuaq. Byen er porten til Grønland – her lander de internationale fly og blander sig med en summende flåde af små fly, der transporterer gods og passagerer ud til Grønlands små byer. Lufthavnen blev oprindeligt anlagt som base for det amerikanske luftvåben i 1941.  

groenland_vinter i kangerlussuaq og sisimiut
Hundeslæde_QAANAAQ_05 Greenland_Icecap_nær_Kangerlussuaq

I tjekker ind på Hotel Kangerlussuaq, som ligger i lufthavnsbygningen. Herfra er der kun 40 km til Indlandsisen – derfor er byen det perfekte udgangspunkt for jeres rejse.

Om eftermiddagen vil det være muligt at komme på sightseeing i området med en lokal guide. I løbet af udflugten fortæller guiden spændende historier fra fortiden frem til 2. Verdenskrig, over Den Kolde Krig og op til vore dage.

Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og det er nemt at køre til flere interessante udkigspunkter og opleve den fantastiske grønlandske natur undervejs. Turen går forbi havnen med udsigt til fjorden, forbi den tidligere forskerby Kellyville og rundt på det gamle baseområde.

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01
Russel_glestjer_03 Moskusokse_01

Jeres vintereventyr i Grønland er komplet, når I har oplevet nordlyset og besøgt Indlandsisen, der dækker ca. 80% af landet.

Dag 2

Kangerlussuaq, udflugt ud på Indlandsisen

I vågner op til frisk luft og store vidder, og efter morgenmad på hotellet er I klar til jeres første store naturoplevelse. Tag varmt tøj på og glæd jer til enestående naturoplevelser.

I bliver hentet på hotellet, og så går turen ind til Indlandsisen.

I kører gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen.

I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Kangerlussuaq_by_01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Indlandsisen_nær660

Dag 3

Kangerlussuaq til Sisimiut med bytur og besøg ved de grønlandske slædehunde

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet, idet I skal videre med fly til Sisimiut (Holsteinsborg), der ligger ud til det åbne hav ved Davidstrædet.

Sisimiut blev grundlagt i 1756 og er i dag landets næststørste med ca. 6.000 indbyggere.

I skal tjekke ind på flyet senest 1 time før afgang, og flyveturen tager ca. 30 minutter. Ved ankomst til Sisimiut bliver I hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Sisimiut, hvor I tjekker ind og spiser frokost, så I kan være klar til en guidet udflugt om eftermiddagen.

Sisimiut er en travl havneby beliggende 320 kilometer nord for Nuuk, og foruden den lokale rutefærge M/S Sarfaq Ittuk, der sejler op og ned langs Grønlands vestkyst ser byen også anløb fra Hurtigrutens ekspeditionsskibe i sommerperioden. Byen er en smeltedigel af gammelt og nyt og alt derimellem, og på denne guidede bustur vil I blive taget gennem byens historie og selvfølgelig nutiden fra det lokale kød- og fiskemarked til byens museum.

I stopper også ved nogle gode udsigtspunkter, hvor I har udsigt over både byen og havnen, og I kommer på besøg ved de grønlandske slædehunde. Her får I en introduktion til, hvordan man opdrætter hundene, og hvad deres opgaver er. Et vigtigt og spændende møde inden I tager på hundeslædetur næste dag! 

I bliver kørt tilbage til hotellet, hvor I eventuelt kan tage en tur i det dejlige, udendørs vildmarksbad og sauna. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

Sisimiut_by_03 Inkluderet i prisen
Sisimiut

Hotel Sisimiut

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Hundeslæde_Tasiilaq_03

Dag 4

Sisimiut, med hundeslæde gennem vinterlandskabet

I dag er det blevet tid til et af rejsens højdepunkter – en 4 timers tur med hundeslæde gennem det smukke grønlandske vinterlandskab. Sørg for at spise en god morgenmad, så I er klar til eventyr!

I bliver hentet på hotellet og kørt til hundeholdepladsen, hvor hundeslæden venter.  I bliver placeret på den skindbeklædte slæde lige bag hundeslædeejeren, der sidder foran på slæden for at styre hundene. På turen kører I gennem et varieret terræn, hvor I virkelig kommer til at opleve slædehundens styrke og udholdenhed, og ikke mindst førerens færdigheder.

Turen går til udkigsposten “Qiterlinnguaq”, hvor I kan nyde det smukke snelandskab efter nogle, for hundene, anstrengende stigninger. Undervejs stopper I for at nyde en forfriskning og naturligvis for at tage billeder af det spektakulære landskab.

Om eftermiddagen er I tilbage på hotellet i Sisimiut, og resten af dagen kan I disponere tiden, som I vil.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Sisimiut_by_03 Inkluderet i prisen
Sisimiut

Hotel Sisimiut

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Hundeslæde_QAANAAQ_05

Dag 5

En tur på snescooter i baglandet

Efter morgenmaden gør I klar til dagens oplevelse – en tur på snescooter i de hvidklædte fjelde i Sisimiuts bagland. Her kan I glæde jer til følelsen af det kick, det giver at føle friheden i den flotte natur, mens I glider gennem den sprøde kulde.

I samles først til en kort introduktionsfilm, hvorefter I bliver kørt til jeres snescootere. I stiger ombord til en tur gennem de sneklædte landskaber, hvor turen går over bløde bakker og skråningerne og ned ad gode nedkørsler med hvidt til alle sider. Undervejs har I naturligvis mulighed for at tage billeder af den smukke natur, og især får I en storslået udsigt over Davisstrædet, der ligger mellem den grønlandske vestkyst og Canada, og det barske vinterlandskab ved Qerrortusup Majoriaa.

Resten af dagen er sat af til egne oplevelser i Sisimiut. I kan slentre en tur i den hyggelige havneby og udforske de veje, I endnu ikke har været nede ad, eller få en god gang afslapning med afbenyttelse af spafaciliteterne på hotellet.  

Snescooter_02
sisimiut_sne_by_01 Snescooter_01
 • Morgenmad

Her skal i bo

Sisimiut_by_03 Inkluderet i prisen
Sisimiut

Hotel Sisimiut

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Dag 6

Sisimiut, en dag på egen hånd og mulighed for ekstra udflugt

Vi har indlagt en dag i programmet, hvor I er på egen hånd – dog med forskellige muligheder for aktiviteter. Vi kan anbefale jer at tage en tur op med skiliften og prøve en tur ned ad løjpen eller en tur på langrend – Sisimiut har mange gode spor, og det er muligt at leje skiudstyr i byen.

Vi hjælper jer gerne med at booke udflugter hjemmefra, så I er sikre på at få plads til det, I ønsker. Har I mest af alt lyst til at gå en tur rundt i Sisimiut og suge indtrykkene til jer, så kan vi anbefale jer at lægge vejen forbi den flotte souvenirbutik Qiviut, hvor I kan finde et stort udvalg af varer produceret i sælskind, fåreuld og ikke mindst moskusuld.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Sisimiut_by_03 Inkluderet i prisen
Sisimiut

Hotel Sisimiut

Tilkøb udflugter

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. 

Hundelæde_02
Snescooter_02 Kulusuk_01

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 7

Hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal forlade Sisimiut og Grønland. Der er afgang om morgenen med fly tilbage til Kangerlussuaq, og efter et kort ophold her, fortsætter I videre til København.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

NYHED! Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq Hval Med Isbjerg 02

Midt i Grønlands mægtige natur Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Gå på Indlandsisen, sejl ud på Isfjorden, oplev kæmpe isbjerge og kælvende gletsjere. Se hvaler og andet dyreliv og kom tæt på Grønlands historie og kultur.

10-23 deltagere
Afrejsedato
13. aug. 2024 kr. 38.495
04. aug. 2025 kr. 38.495
12. aug. 2025 kr. 38.495
Se rejse
Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
01. maj 2024 kr. 29.995 Billund
06. maj 2024 kr. 29.995 København
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 38.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495 Få ledige pladser
06. jul. 2024 kr. 35.995 Garanteret
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Grønland Slaedehunde 07

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

5   (25 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
12. mar. 2024 kr. 32.995
26. mar. 2024 kr. 30.995
04. mar. 2025 kr. 32.995
25. mar. 2025 kr. 30.995
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 9.995
14. nov. 2024 kr. 9.995
21. nov. 2024 kr. 9.995
28. nov. 2024 kr. 9.995
05. dec. 2024 kr. 9.995
12. dec. 2024 kr. 10.995
02. jan. 2025 kr. 9.995
09. jan. 2025 kr. 9.995
16. jan. 2025 kr. 9.995
23. jan. 2025 kr. 9.995
30. jan. 2025 kr. 9.995
06. feb. 2025 kr. 10.995
13. feb. 2025 kr. 10.995
20. feb. 2025 kr. 10.995
27. feb. 2025 kr. 10.995
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)