sisimiut_sne_by_01
Grønland - Individuel rejse

Vinter i Kangerlussuaq og Sisimiut

7 dage fra 21.260 kr.

Vinter i Kangerlussuaq og Sisimiut

Oplev Indlandsisen og nordlys i Grønlands smukke vinterlandskaber

Grønland er et ægte vinterlandskab, når sneen lægger sig som en blød, hvid dyne. Sneen lyser de farverige huse op i landskabet, og i byerne er de korte dage lig med varmt lys i vinduerne og lange hyggelige aftener med gode chancer for at se nordlys, som fra september til april lyser himlen op i smukke grønne, røde og violette farver.

På denne tur rejser I nord for Polarcirklen til Kangerlussuaq og Sisimiut i det vestlige Grønland. I Kangerlussuaq skal I på en rundtur i lokalområdet, hvor I hører spændende historie om den amerikanske flybase og den internationale forskning, der drives i området. I skal naturligvis også på udflugt ind til den mægtige Indlandsis, hvor man føler sig ganske lille og ydmyg overfor naturen, og med lidt held ser I rensdyr og moskusokser på vejen.

Efter to dage i Kangerlussuaq flyver I den korte tur til Sisimiut, som byder på ægte grønlandsk bystemning. Hovedattraktionen her er en tur med hundeslæde ud over vidderne til et udsigtspunkt, hvorfra I betragter et vidunderligt vinterlandskab.

Stort set alle de udflugter, der beskrives i dagsprogrammet, er inkluderet i rejsens pris. Herudover har I mulighed for at tilkøbe en udflugt på jeres ”fridag” i Sisimiut – det kunne f.eks. være en køretur med snescooter eller en tur på langrends- eller slalomski – vi hjælper gerne med at arrangere.

Vær opmærksom på at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten. Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland. Se alle vores rejser til Grønland med dansk rejseleder eller på egen hånd.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Kangerlussuaq 2 nætter i Kangerlussuaq
2
Overnatning

Sisimiut 4 nætter i Sisimiut
4
Overnatning
Hotel Sisimiut ★★★

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

Flyet fra Air Greenland forlader Københavns Lufthavn og lander i Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord) efter ca. 4 ½ times flyvning. I befinder jer nu nord for polarcirklen i bunden af den 180 km lange fjord, der også hedder Kangerlussuaq. Byen er porten til Grønland – her lander de internationale fly og blander sig med en summende flåde af små fly, der transporterer gods og passagerer ud til Grønlands små byer. Lufthavnen blev oprindeligt anlagt som base for det amerikanske luftvåben i 1941.  

I tjekker ind på Hotel Kangerlussuaq, som ligger i lufthavnsbygningen. Herfra er der kun 40 km til Indlandsisen – derfor er byen det perfekte udgangspunkt for jeres rejse.

Om eftermiddagen vil det være muligt at komme på sightseeing i området med en lokal guide. I løbet af udflugten fortæller guiden spændende historier fra fortiden frem til 2. Verdenskrig, over Den Kolde Krig og op til vore dage.

Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og det er nemt at køre til flere interessante udkigspunkter og opleve den fantastiske grønlandske natur undervejs. Turen går forbi havnen med udsigt til fjorden, forbi den tidligere forskerby Kellyville og rundt på det gamle baseområde.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original
kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01
I lander i Kangerlussuaq, Grønlands trafikale knudepunkt.
Nordlys_ukendt fjord_01
Greenland_Icecap_nær_Kangerlussuaq
Jeres vintereventyr i Grønland er komplet, når I har oplevet nordlyset og besøgt Indlandsisen, der dækker ca. 80% af landet.
Dag 2

Kangerlussuaq, udflugt ud på Indlandsisen

I vågner op til frisk luft og store vidder, og efter morgenmad på hotellet er I klar til jeres første store naturoplevelse. Tag varmt tøj på og glæd jer til enestående naturoplevelser.

I bliver hentet på hotellet, og så går turen ind til Indlandsisen. I kører gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Moskusokse_01
Indlandsisen_nær660
Dag 3

Kangerlussuaq til Sisimiut med bytur og besøg ved de grønlandske slædehunde

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet, idet I skal videre med fly til Sisimiut (Holsteinsborg), der ligger ud til det åbne hav ved Davidstrædet. Sisimiut blev grundlagt i 1756 og er i dag landets næststørste med ca. 6.000 indbyggere.

I skal tjekke ind på flyet senest 1 time før afgang, og flyveturen tager ca. 30 minutter. Ved ankomst til Sisimiut bliver I hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Sisimiut, hvor I tjekker ind og spiser frokost, så I kan være klar til en guidet udflugt om eftermiddagen.

Sisimiut er en travl havneby beliggende 320 kilometer nord for Nuuk, og foruden den lokale rutefærge M/S Sarfaq Ittuk, der sejler op og ned langs Grønlands vestkyst ser byen også anløb fra Hurtigrutens ekspeditionsskibe i sommerperioden. Byen er en smeltedigel af gammelt og nyt og alt derimellem, og på denne guidede bustur vil I blive taget gennem byens historie og selvfølgelig nutiden fra det lokale kød- og fiskemarked til byens museum.

I stopper også ved nogle gode udsigtspunkter, hvor I har udsigt over både byen og havnen, og I kommer på besøg ved de grønlandske slædehunde. Her får I en introduktion til, hvordan man opdrætter hundene, og hvad deres opgaver er. Et vigtigt og spændende møde inden I tager på hundeslædetur næste dag! 

I bliver kørt tilbage til hotellet, hvor I eventuelt kan tage en tur i det dejlige, udendørs vildmarksbad og sauna. 

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Kom til gratis foredrag om Grønland

Kom til gratis foredrag om Grønland

Tilmeld dig her
alt
Dag 4

Sisimiut, med hundeslæde gennem vinterlandskabet

I dag er det blevet tid til et af rejsens højdepunkter – en 4 timers tur med hundeslæde gennem det smukke grønlandske vinterlandskab. Sørg for at spise en god morgenmad, så I er klar til eventyr!

I bliver hentet på hotellet og kørt til hundeholdepladsen, hvor hundeslæden venter.  I bliver placeret på den skindbeklædte slæde lige bag hundeslædeejeren, der sidder foran på slæden for at styre hundene. På turen kører I gennem et varieret terræn, hvor I virkelig kommer til at opleve slædehundens styrke og udholdenhed, og ikke mindst førerens færdigheder.

Turen går til udkigsposten “Qiterlinnguaq”, hvor I kan nyde det smukke snelandskab efter nogle, for hundene, anstrengende stigninger. Undervejs stopper I for at nyde en forfriskning og naturligvis for at tage billeder af det spektakulære landskab.

Om eftermiddagen er I tilbage på hotellet i Sisimiut, og resten af dagen kan I disponere tiden, som I vil.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
hundeslæde_05
Dag 5

En tur på snescooter i baglandet

Efter morgenmaden gør I klar til dagens oplevelse – en tur på snescooter i de hvidklædte fjelde i Sisimiuts bagland. Her kan I glæde jer til følelsen af det kick, det giver at føle friheden i den flotte natur, mens I glider gennem den sprøde kulde.

I samles først til en kort introduktionsfilm, hvorefter I bliver kørt til jeres snescootere. I stiger ombord til en tur gennem de sneklædte landskaber, hvor turen går over bløde bakker og skråningerne og ned ad gode nedkørsler med hvidt til alle sider. Undervejs har I naturligvis mulighed for at tage billeder af den smukke natur, og især får I en storslået udsigt over Davisstrædet, der ligger mellem den grønlandske vestkyst og Canada, og det barske vinterlandskab ved Qerrortusup Majoriaa.

Resten af dagen er sat af til egne oplevelser i Sisimiut. I kan slentre en tur i den hyggelige havneby og udforske de veje, I endnu ikke har været nede ad, eller få en god gang afslapning med afbenyttelse af spafaciliteterne på hotellet.  

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Snescooter_02
alt
Dag 6

Sisimiut, en dag på egen hånd og mulighed for ekstra udflugt

Vi har indlagt en dag i programmet, hvor I er på egen hånd – dog med forskellige muligheder for aktiviteter. Vi kan anbefale jer at tage en tur op med skiliften og prøve en tur ned ad løjpen eller en tur på langrend – Sisimiut har mange gode spor, og det er muligt at leje skiudstyr i byen.

Vi hjælper jer gerne med at booke udflugter hjemmefra, så I er sikre på at få plads til det, I ønsker. Har I mest af alt lyst til at gå en tur rundt i Sisimiut og suge indtrykkene til jer, så kan vi anbefale jer at lægge vejen forbi den flotte souvenirbutik Qiviut, hvor I kan finde et stort udvalg af varer produceret i sælskind, fåreuld og ikke mindst moskusuld.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Kulusuk_01
Hundelæde_02
Snescooter_02
Dag 7

Hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal forlade Sisimiut og Grønland. Der er afgang om morgenen med fly tilbage til Kangerlussuaq, og efter et kort ophold her, fortsætter I videre til København.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
Borneo

Kultur og natur i Sarawak

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)