Kangia_fjord_sommer_01
Grønland - Individuel rejse

Vintereventyr i Kangerlussuaq

5 dage fra 12.505 kr.

Vintereventyr i Kangerlussuaq

Intense oplevelser ved Indlandsisen

Dette er rejsen for jer, der vil opleve den smukke grønlandske vinter i et kort og intenst eventyr. I får fast base i Kangerlussuaq, der ligger lige nord for Polarcirklen, og på bare fem dage får I serveret alle de oplevelser, der hører Grønland til, og som vil lagre sig på nethinden for altid.

Vi har inkluderet tre udflugter med lokale dansktalende guider i rejsen: en udflugt i og omkring Kangerlussuaq med fokus på bl.a. Grønlands rolle i 2. Verdenskrig og under Den Kolde Krig, en tur til Indlandsisen og ikke mindst en autentisk hundeslædetur i selskab med en lokal fanger ud på den frosne fjord. Herudover har I på rejsens næstsidste dag en ”fridag”, hvor I kan tage en vandretur på egen hånd eller tilkøbe en ekstra udflugt, f.eks. en fornøjelig tur med snescooter.

Vær opmærksom på at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten. Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland. Det vil være muligt at leje dejligt varme Sorelstøvler og skindtøj, hvis man ikke kan holde varmen.

Vi har mange rejser til Grønland, se vores udvalg af rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Kangerlussuaq 4 nætter i Kangerlussuaq
4
Overnatning
Polar Lodge ★★
Opgradering

Forside groenland Krydstogt_Kroatien_til lands og til vands

Nyhed: Oplev Europa i ét katalog

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores Europa katalog

Se kataloger

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

Jeres rejse begynder med en flyvning fra Københavns Lufthavn på ca. 4½ time til Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord), som er Grønlands trafikale knudepunkt. Det er en tidligere amerikansk flybase med en deraf følgende interessant historie.

I det øjeblik, I træder ud af flyet, mødes I af frisk luft og storslået natur, og inden længe er I tjekket ind på Polar Lodge, der ligger lige over for lufthavnsbygningen. Bemærk, at lodgens værelser ikke har privat bad og toilet - er det et must for jer, kan vi anbefale en opgradering til Hotel Kangerlussuaq, der ligger i selve lufthavnsterminalen.  Henover de næste 4 dage skal I udforske Grønlands magiske natur. Kangerlussuaq betyder ’den store fjord’, hvilket er en reference til byens beliggenhed for enden af den 180 km lange fjord af samme navn.

I er hurtigt klar til sightseeing i området sammen med en dygtig lokalguide, som fortæller om områdets spændende historie fra fortiden, under 2. Verdenskrig, gennem Den Kolde Krig og frem til i dag. 

Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet og det er nemt at køre til flere interessante udsigtspunkter og opleve den fantastiske grønlandske natur undervejs. I kører forbi havnen med udsigt til fjorden, forbi det gamle baseområde og den tidligere forskerby, Kellyville. I besøger naturligvis også bygdens hundegård, hvor I kommer tæt på den grønlandske husky-slædehund – en god forberedelse til morgendagens eventyr.

Om aftenen skal I vende blikket opad – her er der gode muligheder for at se nordlys, hvis vejrguderne sørger for en skyfri himmel. Dette lysfænomen, som ses allermest tydeligt i polare egne, stråler i grønne, røde og violette farver på den sorte himmel.

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Ayoe_original
hund_09
I hundegården besøger I husky-slædehundene.
Punkt_660_udsigt_01
Kangerlussuaq_snespor_01
Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier
Øverst: Rejsen inkluderer en udflugt til Indlandsisen, hvor I bl.a. nyder udsigten fra Punkt 660. Nederst: På vores vinterture i Grønland kan I opleve det smukke grønne nordlys.
Dag 2

Kangerlussuaq, udflugt til Indlandsisen

Efter en god nats søvn og morgenmad på Polar Lodge er det tid til en stor naturoplevelse: en tur ind til Indlandsisen. Tag varmt tøj på og varme vandrestøvler med Gore Tex – foran jer har I en dag, som I aldrig vil glemme.

Sammen med jeres lokalguide kører I gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima her leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden – om end under varmere himmelstrøg.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is. Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe/te i de smukke omgivelser inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet.

Turen varer i alt 5 timer, og resten af dagen har I mulighed for at gå en dejlig tur i området. Om aftenen kan I igen spejde efter det smukke nordlys, inden I går til ro.

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Russel_glestjer_03
I passerer Russelgletsjeren på udflugten til Indlandsisen.
kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01
Moskusokse_01
Tv: Kangerlussuaq er Grønlands trafikale knudepunkt. Th: Lige uden for byen kan I møde både moskusokser og rensdyr.
Dag 3

Kangerlussuaq, med hundeslæde ud på den frosne fjord

I dag venter den næste store naturoplevelse og en once-in-a-lifetime-oplevelse for de fleste: en tur med hundeslæde ud i det smukke vinterlandskab.

Inden I forlader Polar Lodge, får I udleveret et passende sæt skindtøj, som skal holde jer varme på turen. Det er også muligt at leje sorel-vinterstøvler, hvis jeres egne vinterstøvler ikke er varme nok. Således påklædte bliver I hentet og kørt til havnen, hvor en fanger står klar med sin hundeslæde og ivrige hunde, som kun længes efter at komme ud og løbe på isen.

Det er en storslået oplevelse at køre på hundeslæde ud over den frosne fjord. I kan høre hundene, som halser derudaf, mens I sidder behageligt på den skindbeklædte slæde bagved slædeføreren. Der er plads til tre personer på slæden, så hvis man rejser alene, kan man blive sat sammen med en anden gæst.

Slædeturen varer et par timer, og resten af dagen er til fri afbenyttelse – måske har I igen lyst til at gå tur i byen og den omkringliggende natur.

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Hundeslæde_Tasiilaq_03
alt
Dag 4

Kangerlussuaq, mulighed for en ekstra udflugt

Vi har lagt en ”fridag” ind i programmet, hvor I har mulighed for at udforske Kangerlussuaq på egen hånd. Måske vil I besøge souvenirbutikken med smuk grønlandsk brugskunst fra Great Greenland, som laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, hvor intet går til spilde. I kan også vælge at tilkøbe en ekstra udflugt denne dag – måske endnu en tur med hundeslæde.

Det er jeres sidste aften i Grønland, og vi kan anbefale jer at spise middag på restauranten i Hotel Kangerlussuaq. På vej tilbage til Polar Lodge kan I forhåbentlig nyde synet af nordlyset en sidste gang inden hjemrejsen.

 • Inkl. i prisen
  Polar Lodge

  ★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Nordlys_ukendt fjord_01
Hver aften kan I nyde nordlyset i Kangerlussuaq.
Dag 5

Kangerlussuaq og hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal rejse hjem igen. I flyver fra Kangerlussuaq om formiddagen og ankommer til Københavns Lufthavn om aftenen.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Brasilien

Brasiliens højdepunkter

Individuel rejse
Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
Peru

Amazonjunglen og Inkariget

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,7 af 5 (1.540 anmeldelser)