Vintereventyr i Kangerlussuaq
Download katalog over rejsen

5 dage fra 15.590 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Vintereventyr i Kangerlussuaq

Individuel rejse 5 dage fra 15.590 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
kangerlussuaq_russellgletsjer_01

Intense oplevelser ved Indlandsisen

I får fast base i Kangerlussuaq, der ligger lige nord for Polarcirklen, og fem udflugter til de største oplevelser inkluderet. I kan drysse udflugterne over de fem dage, præcis som det passer jer - uanset rækkefølgen får I serveret alle de nuancer, der hører et vinterklædt Grønland til - og som vil lagre sig på nethinden for altid.

Kangerlussuaq_Glacier_01
kangerlussuaq_russellgletsjer_01

Hvorfor vælge denne rejse

 • Forbyd dig i vintermørket
 • Inkl. udflugter på dansk
 • De bedste chancer for nordlys
 • Hundeslædetur
 • Træd ud på Indlandsisen
 • Tilkøb flere udflugter
Kangerlussuaq_01

Dette er rejsen for jer, der vil opleve den smukke grønlandske vinter i et kort og intenst eventyr.

De fem udflugter er med lokale dansktalende guider i rejsen.

Glæd jer til en byudflugt i og omkring Kangerlussuaq med fokus på bl.a. Grønlands rolle i 2. Verdenskrig og under Den Kolde Krig, en udflugt til Indlandsisen, et besøg ved Russellgletsjeren samt Punkt 660.

I skal også på en autentisk hundeslædetur i selskab med en lokal fanger ud på den frosne fjord. En enkelt aften på rejsen tager vi jer med på en nordlysjagt i området omkring Kangerlussuaq, der er et af de egnede steder på kloden til at opleve de lysende gardiner. Som en bonus har vi også inkluderet en middag på Restaurant Roklubben, så I i bogstavelig forstand får smag for Grønland.

Selvom rejsen bare er fem dage lang, kommer I altså vidt omkring i den grønlandske natur og historie. Det er op til jer, hvornår og på hvilke dage I foretrækker at tage på de inkluderede udflugter. Dagsprogrammet er derfor mest til inspiration.

Ring til os og fortæl, hvordan I ønsker at skrue rejsen sammen. Uanset hvordan har I stadig godt med fritid til at nyde stilheden og - forhåbentlig - nordlyset på den mørklagte himmel.

Vær opmærksom på, at gennemsnitstemperaturen i januar, februar og marts er ca. -10 grader om dagen og -20 grader om natten.

Dog føles de lave temperaturer ikke voldsomt koldt, da Kangerlussuaq har fastlandsklima. En kold vinterdag i Danmark kan sagtens føles koldere end en solrig vinterdag i Grønland. Det vil være muligt at leje dejligt varme Sorel-støvler og skindtøj, hvis man ikke kan holde varmen.

groenland_vintereventyr i kangerlussuaq_RR

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Kangerlussuaq 4 nætter: Kangerlussuaq 4 Polar Lodge Hotel Kangerlussuaq

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal I bo

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Opgradering
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq, som ligger i Grønlands største internationale lufthavn, har 70 værelser og mere end 150 sengepladser fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og suiter beliggende i selve transitbygningen. 

Se hotel
Greenland Kangerlussuaq Polarlodge Exterior 01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Polar Lodge

Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier
Kangerlussuaq_nordlys_01 kopier

Rejselederen var fagligt kompetent og energisk og arrangerede ekstra vandreture.

Merete
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
Punkt_660_udsigt_03

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq, Grønland

Jeres rejse begynder med en flyvning fra Københavns Lufthavn på ca. 4½ time til Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord), som er Grønlands trafikale knudepunkt. Det er en tidligere amerikansk flybase med en deraf følgende interessant historie.

groenland_vintereventyr i kangerlussuaq_RR
Punkt_660_udsigt_01 Kangerlussuaq_snespor_01

I det øjeblik, I træder ud af flyet, mødes I af frisk luft og storslået natur, og inden længe er I tjekket ind på Polar Lodge, der ligger lige over for lufthavnsbygningen.

Bemærk, at lodgens værelser ikke har privat bad og toilet. Hvis dette er et must for jer, kan vi anbefale en opgradering til Hotel Kangerlussuaq, der ligger i selve lufthavnsterminalen. Henover de næste 4 dage skal I udforske Grønlands magiske (og vinterklædte) natur. Kangerlussuaq betyder ’den store fjord’, hvilket er en reference til byens beliggenhed for enden af den 180 km lange fjord af samme navn.

I er hurtigt klar til at tage hul på oplevelserne med en byudflugt i området sammen med en dygtig lokalguide, som fortæller om områdets spændende historie fra fortiden, under 2. Verdenskrig, gennem Den Kolde Krig og frem til i dag. 

Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og det er nemt at køre til flere interessante udsigtspunkter og opleve den fantastiske grønlandske natur undervejs. I kører forbi havnen med udsigt til fjorden, forbi det gamle baseområde og den tidligere forskerby, Kellyville. I besøger naturligvis også bygdens hundegård, hvor I kommer tæt på den grønlandske husky-slædehund – en god forberedelse til morgendagens eventyr.

Om aftenen skal I vende blikket opad – her er der gode muligheder for at se nordlys, hvis vejrguderne sørger for en skyfri himmel. Dette lysfænomen, som ses allermest tydeligt i polare egne, stråler i grønne, røde og violette farver på den sorte himmel.

Vi har inkluderet en nordlystur på rejsen, som I kan lægge ind på netop den dag, I ønsker det. Men hver eneste mørklagte aften er et lod i puljen, hvor en oplevelse for livet står på højkant. 

Her skal i bo

Greenland Kangerlussuaq Polarlodge Exterior 01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Polar Lodge

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Opgradering
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01

Kangerlussuaq er Grønlands trafikale knudepunkt.

Dag 2

En bid af Indlandsisen og punkt 660

Efter en god nats søvn og morgenmad på Polar Lodge er det tid til en stor naturoplevelse: en udflugt til selveste Indlandsisen.

Tag varmt tøj på og varme vandrestøvler med Gore Tex – foran jer har I en dag, som I aldrig vil glemme.

Sammen med jeres lokalguide kører I gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima her leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden – om end under varmere himmelstrøg.

I kommer frem til isens rand og går ved punkt 660 ind på selve Indlandsisen, der bølger indover land mod Grønlands midte. Synet af den uendelige horisont overgår selv fantasiens forestillinger. 

Om aftenen kan I igen spejde efter det smukke nordlys, inden I går til ro. Til middag kan vi anbefale jer at spise på restauranten i Hotel Kangerlussuaq.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Greenland Kangerlussuaq Polarlodge Exterior 01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Polar Lodge

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Opgradering
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Groenland_wildlife_02
Kangerlussuaq_nordlys_02 kopier Moskusokse_01
Det korte vintereventyr til Kangerlussuaq inkluderer flere udflugter - herunder et besøg på Indlandsisen, hvor I bl.a. nyder udsigten fra Punkt 660 (øverst) og en nordlystur i jagten på de bølgende lysskær.

Dag 3

Hundeslæde over den frosne fjord og nordlysjagt på nattehimlen

I dag venter den næste store naturoplevelse og en once-in-a-lifetime-oplevelse for de fleste: En tur med hundeslæde ud i det smukke vinterlandskab.

Inden I forlader Polar Lodge, får I udleveret et passende sæt skindtøj, som skal holde jer varme på turen. Det er også muligt at leje sorel-vinterstøvler, hvis jeres egne vinterstøvler ikke er varme nok. Således påklædte bliver I hentet og kørt til havnen, hvor en fanger står klar med sin hundeslæde og ivrige hunde, som kun længes efter at komme ud og løbe på isen.

Det er en storslået oplevelse at køre på hundeslæde ud over den frosne fjord. I kan høre hundene, som halser derudaf, mens I sidder behageligt på den skindbeklædte slæde bagved slædeføreren. Undervejs gør I holdt, så hundene kan få et hvil, og I kan få lidt varmt til ganen med en kop the eller kaffe. Der er plads til tre personer på slæden, så hvis man rejser alene, kan man blive sat sammen med en anden gæst.

Slædeturen varer et par timer, og aftenen kan passende benyttes til den inkluderede nordlystur i selskab med lokalguide. I befinder jer nemlig i en af de bedste egne i verden til at opleve det bløde farvespil. Kangerlussuaq er et oplagt sted at krydse drømmen af, da byen har op mod 300 klare nætter årligt, et stabilt klima og et fungerende vejnet i den affolkede tundra. 

I vintermånederne lægger aftenhimlen sig tidligt over Kangerlussuaq, mens I begiver jer med en lokalkendt guide mod den mørklagte tundra. I kører i en terrængående minibus mod nogle af områdets bedste udkigsposter. Der går kun et øjeblik, før det pletvise lys fra byen forsvinder bag jer. I er på jagt efter nordlys, efter noget helt ud over det sædvanlige.

Forhåbentlig danser Frøken Aurora på himlen med sine farverige skørter hængende efter sig. Strålerne bevæger sig som gardiner på det mørke lærred, en hypnotiserende og dybt fascinerende oplevelse.

I løbet af aftenen skænker jeres guide en traditionel grønlandsk kaffe, som med garanti varmer kroppen op. Smagen og synet af Grønland kan tryllebinde enhver, og de to timer flyver afsted med kig til nord.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Greenland Kangerlussuaq Polarlodge Exterior 01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Polar Lodge

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Opgradering
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Hundeslæde_QAANAAQ_05

Dag 4

Russelgletsjeren samt middag på Roklubben

I slår øjnene op til jeres sidste hele dag i Grønland - en dag, der med garanti går direkte i mindebogen!

I skal endnu en gang prøve kræfter med nogle af naturens pragtpræstationer, når I tager på udflugt til den berømte Russelgletsjer.

I nyder endnu en gang køreturen gennem tundraen ud fra Kangerlussuaq, hvor I kigger efter dyrelivet fra tundrabussen med firehjulstræk til det barske terræn. Russelgletsjeren tårner sig op som en isvæg, der visse steder når en højde på 60 meter. Det skaber en tydelig kontrast mellem land og is. Her kan I vandre parallelt med gletsjerkanten, fotografere isvæggen fra alle de gode vinkler eller bare nyde naturen og stilheden, som blot afbrydes af smeltevandselvens brusen. Efter en times tid ved gletsjeren forlader I igen den enestående natur og kører tilbage til Kangerlussuaq.

I har tiden til at besøge souvenirbutikken med smuk grønlandsk brugskunst fra Great Greenland, som laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, hvor intet går til spilde. 

Vi har inkluderet en middag på Roklubben i rejsens pris - et af de bedste spisesteder i området. Det står jer frit for, om I vil gemme den autentiske madoplevelse til sidsteaftenen, eller om I foretrækker at besøge restauranten tidligere på rejsen - det kan jo være, at I ikke kan vente. Uanset dagen kan I se frem til en hyggelig aften med udkig til Ferguson-søen.

Menuen varierer året rundt, men I kan godt forvente grønlandske specialiteter og en dejligt afslappet atmosfære.

Transport til og fra restauranten er også inkluderet, og I ser forhåbentlig nordlyset en sidste gang på køreturen hjem til hotellet.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Greenland Kangerlussuaq Polarlodge Exterior 01 Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Polar Lodge

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Opgradering
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Glæd jer til de frostblå nuancer i Russelgletsjerens isvæg!

Punkt_660_udsigt_03 Russel_glestjer_03

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 5

Kangerlussuaq og hjemrejse

Dagen er kommet, hvor I skal rejse hjem igen. I flyver fra Kangerlussuaq om formiddagen og ankommer til Københavns Lufthavn om aftenen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

NYHED! Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq Hval Med Isbjerg 02

Midt i Grønlands mægtige natur Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Gå på Indlandsisen, sejl ud på Isfjorden, oplev kæmpe isbjerge og kælvende gletsjere. Se hvaler og andet dyreliv og kom tæt på Grønlands historie og kultur.

10-23 deltagere
Afrejsedato
04. aug. 2025 kr. 38.495
12. aug. 2025 kr. 38.495
Se rejse
Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
01. maj 2024 kr. 29.995 Billund
06. maj 2024 kr. 29.995 København
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 38.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495 2 ledige pladser
06. jul. 2024 kr. 35.995 Garanteret
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Grønland Slaedehunde 07

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

5   (25 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
04. mar. 2025 kr. 32.995
25. mar. 2025 kr. 30.995
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)