cambodia - angkor wat_02
Vietnam og Cambodia - Rundrejse med dansk rejseleder

Det bedste af Indokina

4,6 (57 Anmeldelser)
16 dage fra 21.990 kr.

Det bedste af Indokina

En historisk rundrejse spækket med UNESCO-verdensarv

Tag med os på en oplevelsesrejse til to sagnomspundne lande i det gamle Indokina, Vietnam med charmerende byer og natur i verdensklasse og Cambodia med Angkor Wat, et af verdens absolut smukkeste og mest imponerende tempelkomplekser, og den hjerteskærende nyere historie.

Eventyret begynder i Vietnams skønne hovedstad, Hanoi, som med sin uimodståelige blanding af asiatisk charme og fransk kolonistil tryllebinder de fleste. Vi oplever hanorianernes aktive udeliv, byens "kaotiske" trafik, som ved nærmere øjekast glider forbavsende godt, og ikke mindst de velsmagende gadekøkkener, og vi kører med cykeltaxa gennem den gamle bydel med øjnene på stilke. En rejse til Vietnam er ikke fuldendt uden et ophold på skib i Halongbugten – UNESCO-verdensarv og et af verdens syv naturvidundere – intet mindre! Vi sejler rundt mellem lodrette kalkstensøer og iagttager hverdagslivet i de flydende landsbyer.

Vi flyver videre til kongebyen Hué, hvor vi bl.a. besøger Den Forbudte Lilla By og får et indtryk af den luksus, som datidens konger omgav sig med, og kører gennem Hai Van-passet, den officielle skillelinje mellem Nord- og Sydvietnam, på vej til Hoi An – UNESCO-verdensarv og en af Asiens hyggeligste byer. Her lyser hundredvis af silkelamper op i de snævre gader og sætter den helt rigtige stemning. Vi oplever autentisk hverdagsliv, når vi cykler forbi landlig idyl, hyggelige boliger med eget husalter og levende familieværksteder.

Vi skifter scene og flyver til Siem Reap i Cambodia, hvor der venter oplevelser, som kan tage pusten fra selv meget garvede rejsende. Khmerrigets fabelagtige templer ved Angkor Wat-komplekset ligger midt i junglen, og de smukke bygningsværker bliver kun smukkere af de mange orangeklædte munke, der holder til mellem de fantastiske kunstskatte og gør stedet levende. Autentiske oplevelser venter på den mægtige Tonlé Sap-sø, hvor befolkningen bor på pæle langs bredden eller i deres husbåde, når monsunregnen skaber Sydøstasiens største ferskvandssø.

Sidste stop på vores oplevelsesrejse er i Cambodias hovedstad Phnom Penh, hvor vi må synke en ekstra gang, når vi hører historien om de røde khmers rædselsregime i 1970’erne og de berygtede Killing Fields - det hjælper os til at forstå nutidens Cambodia. Vi sletter de triste billeder på nethinden med en dejlig tur med cykeltaxa i nutidens Phnom Penh og rejser hjem med gode minder og en forståelse for de to lande, som vores kyndige rejseleder bibringer undervejs.

Glæd jer til en helt særlig oplevelsesrejse!

Små grupper 15-25 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Hanoi 3 nætter i Hanoi
3
Overnatning
Mon Regency ★★★

Halongbugten 1 nætter i Halongbugten
1
Overnatning
Bai Tho Junk ★★★

Hue 2 nætter i Hue
2
Overnatning
Hotel Romance ★★★

Hoi An 2 nætter i Hoi An
2
Overnatning
Hoi An Silk Luxury ★★★

Siem Reap 3 nætter i Siem Reap
3
Overnatning

Phnom Penh 2 nætter i Phnom Penh
2
Overnatning
Ohana Hotel ★★★

Rute og højdepunkter

Dag 1.
København - Hanoi
Vi forlader Københavns Lufthavn og flyver østover. Flyskift undervejs til Hanoi.
Dag 2.
Hanoi
Ankomst til Hanoi og velkomstmiddag med spændende vietnamesiske specialiteter.
Dag 3.
Hanoi
Hanois seværdigheder med bl.a. Ho Chi Minhs mausoleum, Litteraturtemplet, det etniske museum og det historiske Hilton-fængssel. Om aftenen skal vi en tur i det traditionelle og lidt spøjse vanddukketeater.
Dag 4.
Hanoi
Formiddagen på egen hånd, og derefter i samlet flok til Hoan Kiem-søen, en af byens grønne åndehuller, og med cykeltaxa gennem den sprudlende gamle bydel.
Dag 5.
Hanoi – Halongbugten
Med bus til den storslåede Halongbugt, som af UNESCO er erklæret verdensnaturarv og også udråbt til et af verdens syv naturvidundere. Indkvartering på en traditionel junke og ud at sejle.
Dag 6.
Halongbugten – Hué
Sejlturen rundt i bugten fortsætter om formiddagen, hvorefter vi går i land og kører tilbage til Hanoi for at flyve til kongebyen Hué.
Dag 7.
Hué
Vi sejler på Duftenes Flod til Thien Mu-pagoden og Tu Ducs ekstravagante mausoleum. Vi besøger naturligvis også Citadellet, der rummer kongepaladset og Den Forbudte Lilla By, hvorfra kongerne regerede Vietnam gennem et århundrede.
Dag 8.
Hué – Hoi An
Vi tager en smuk køretur over Hai Van-passet til Hoi An, Vietnams måske hyggeligste by, som også er at finde på UNESCOs liste over verdenskulturarv.
Dag 9.
Hoi An
Vi sejler til en lokal landsby og besøger bl.a. et lille skibsværft. På cykel passerer vi landlig idyl, levende værksteder og private boliger med eget husalter. Frokost hos lokal familie og et dulmende fodbad med lokale urter.
Dag 10.
Hoi An – Danang – Siem Reap, Cambodia
Vi flyver fra lufthavnen i Danang til Siem Reap i Cambodia og indkvarteres i det franske kvarter i centrum af byen.
Dag 11.
Siem Reap
Store oplevelser venter os ved tre af templerne i Rolous-gruppen, der stammer fra det 8. og 9. århundrede. Templerne er levende, og vi hilser på buddhistiske munke, der holder til her. Efter frokost kører vi til den mægtige Tonlé Sap-sø, hvor befolkningen lever på pæle langs bredden – en meget autentisk oplevelse.
Dag 12.
Siem Reap
Besøg ved bl.a. Ta Prohm og Angkor Thom, khmerrigets største kongeby, og ved Angkor Wat med de ikoniske tårne, som også er afbildet på det cambodianske flag. Det er en af de dage, man aldrig glemmer.
Dag 13.
Siem Reap – Phnom Penh
Vi forlader Siem Reap efter morgenmaden og kører mod hovedstaden Phnom Penh. På vejen besøger vi en khmerlandsby, hvor vi studerer det autentiske hverdagsliv , og vi stopper ved et meget eksotisk marked for evt. at smage på proteinrige insektsnacks. Sidst på dagen ankomst til Phnom Penh, en af Orientens smukke storbyer.
Dag 14.
Phnom Penh
Vi stifter bekendtskab med landets meget mørke nyere historie med khmer rouge’s rædselsregime. Vi besøger et tidligere fængsel og de berygtede Killing Fields uden for byen. En barsk oplevelse, som ikke desto mindre hjælper til at forstå Cambodia i dag. Herefter rundt i hovedstaden med stop ved smaragdbuddhaens tempel og nationalmuseet, som har en imponerende samling khmer-kunst.
Dag 15.
Phnom Penh - Hjemrejse
Vi har tid til en udflugt med rickshaw rundt i byen, inden vi kører til lufthavnen efter frokost.
Dag 16.
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til Danmark tidligt om morgenen.

Andre spændende rundrejser

Vietnam

Fra nord til syd

Rundrejse med dansk rejseleder
Thailand

På floder gennem Østens mystik

Rundrejse med dansk rejseleder
Sri Lanka

Templer, te og safari

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)