Vietnam - vietnam_befolkning_kvinde_farmer_01
Vietnam - Individuel rejse

Essensen af Vietnam

4,7 (184 Anmeldelser)
17 dage fra 11.980 kr.

Essensen af Vietnam

Vietnams must-sees fra nord til syd

Denne rejse dækker essensen af Vietnam – Vietnams must-sees – og I begynder i vidunderlige Hanoi, hvor Sydøstasien har fået et fransk tvist. Det syder af liv i den gamle bydel, hvor der handles i de små butikker, og hvor gryderne bobler i gadekøkkenerne. I har et par dage i byen til at opleve det hele, måske med cykeltaxa eller fra bagsædet af en scooter.

I kører ud til Halongbugten, hvor I skal tilbringe et døgn ombord på en fin junke, der sejler rundt i bjergtagende UNESCO-verdensarv, og herefter tager I nattoget til kongebyen Hué, hvor de historiske oplevelser er i højsædet. På den anden side af Hai Van-passet ligger den gamle og meget idylliske handelsby, Hoi An – her nyder I den gode mad og stemningen, som bliver endnu mere eventyrlig om aftenen, når lanternerne tændes.

I slutter i det moderne Vietnam i Ho Chi Minh City, det gamle Saigon og landets økonomiske centrum, hvor udviklingen går stærkt. Det er essensen af Vietnam – men der er gode chancer for, at I kommer tilbage efter flere oplevelser.

Individuel rejse
Kan skræddersyes - afrejse hele året
Vietnam - hue_ngo mon_cykelyaxa_01

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Hanoi 3 nætter i Hanoi
3
Overnatning
Opgradering
Silk Path Hotel ★★★★
Hotel De L’Opera ★★★★★

Halongbugten 1 nætter i Halongbugten
1
Overnatning
Bai Tho Junk ★★★
Opgradering
Paradise Cruise ★★★★★

Nattog Hanoi - Hué 1 nætter i Nattog Hanoi - Hué
1
Overnatning

Hué 2 nætter i Hué
2
Overnatning
Hotel Romance ★★★
Opgradering
Eldora Hotel ★★★★

Hoi An 4 nætter i Hoi An
4
Overnatning
Hoi An Silk Luxury ★★★
Opgradering
Boutique Hoi An Resort ★★★★

Ho Chi Minh City 3 nætter i Ho Chi Minh City
3
Overnatning
Elios Hotel ★★★
Opgradering
Liberty Central Hotel ★★★★
Caravelle Hotel ★★★★★

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse fra Danmark

I flyver fra Københavns Lufthavn om eftermiddagen og rejser henover natten.

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Dag 2

Ankomst til Hanoi

I Hanoi lufthavn venter en lokal guide på at køre jer til jeres hotel i den gamle bydel. Vælg mellem hoteller i kategorierne Godt, Ekstra godt og Deluxe/Boutique – vi har gjort os umage med at finde perlerne i alle tre kategorier.

I har sikkert lyst til at gå ud i gaderne og indsnuse stemningen i denne skønne by, hvor Sydøstasien har fået et fransk tvist.

 • Opgradering
  Silk Path Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel De L’Opera

  ★★★★★

  Vis hotel
Vietnam - hanoi_knallert_01
Vietnam - hanoi_ho chi minh_mausoleum_05
Vietnam - vietnam_gadekoekken_01
I har god tid i vidunderlige Hanoi, hvor I f.eks. kan nyde velsmagende vietnamesisk mad fra de mange gadekøkkener og besøge Ho Chi Minhs mausoleum. Her æres landsfaderen i bedste sovjetiske stil - en spøjs oplevelse!
Dag 3-4

Hanoi, på egen hånd eller tilkøb udflugt

Hanoi syder af liv, og I kan vælge at søge oplevelser på egen hånd, eller I kan tilkøbe en udflugt med engelsktalende guide til nogle af byens højdepunkter.

Vi anbefaler, at I besøger Ho Chi Minhs imponerende mausoleum opført i bedste sovjet-stil, hvor landsfaderen blev stedt til hvile i 1969. I kan se bygningen udefra eller stille jer op i køen sammen med de lokale for at se det balsamerede legeme – en ganske bevægende oplevelse, fordi der er stor respekt om den mand, som kæmpede for landets selvstændighed og sidste ende sendte de franske koloniherrer hjem.

Tæt på mausoleet kan I besøge til det lille hus på pæle, hvor Onkel Ho, som han kaldes, boede frem til sin død. Huset ligger i en park ved siden af det franske generalguvernørpalads, hvor han kunne have boet, men han valgte at bo under mere ydmyge forhold i det lille hus ved siden af. Besøg også den berømte Ensøjlepagode beliggende i samme park, der er opført af en konge som tak til guderne for at have skænket ham en søn. 

Vi anbefaler også, at I besøger det smukke Litteraturens Tempel, en arkitektonisk perle og Vietnams første universitet, hvor sønner af de herskende familier studerede bl.a. konfucianisme og uddannede sig til en karriere ved hoffet.

Det er et must i Hanoi at have god tid i den sprudlende gamle bydel – en labyrint af små gyder og handelsgader, hvor mange af dem stadig er inddelt efter erhverv. Her får I et unikt indblik i hverdagslivet for en vietnamesisk familie, hvor der drives butik eller restaurant i gadeplan, mens familiens generationer lever længere oppe i huset. Sæt jer evt. til rette i en cykel-rickshaw og lad jer transportere rundt i adstadigt tempo og uden at gå glip af lyde, lugte og synsindtryk.

Snyd ikke jer selv for nogle fantastiske smagsoplevelser, mens I er i Hanoi. I byens gadekøkkener og restauranter man har taget det bedste fra det franske køkken og mikset det med det delikate vietnamesiske køkken – og det er der kommet noget godt ud af!

 • Opgradering
  Silk Path Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Hotel De L’Opera

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
vietnam - halongbugten_19
Vietnam - halong bugten_skib_02
Vietnam - halong bugten_husbaad_01
En overnatning på skib i Halongbugten er en kæmpe oplevelse. Bugten er en af verdens naturvidundere.
Dag 5

Hanoi - Halongbugten, overnatning på skib

I bliver hentet på jeres hotel og kører ud af Hanoi gennem landlig idyl til Halongbugten, UNESCO-verdensarv og et af verdens syv naturvidundere.

Her går I ombord på en fin junke – igen kan I vælge, om standarden skal være Godt, Ekstra godt eller Deluxe. Naturen er den samme, uanset skibets niveau, og I sejler afsted og nyder en frokost med fabelagtig udsigt til de tusindvis af kalkstensøer, der skyder op af havet. I ser flydende landsbyer bestående af husbåde med hyttefade under gulvbrædderne og flydende butikker, der sælger snacks til Halongbugtens gæster.

Sidst på eftermiddagen kaster junken anker i en smuk bugt, og når mørket sænker sig, spiser I en dejlig middag ombord på skibet.

 • Inkl. i prisen
  Bai Tho Junk

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Paradise Cruise

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Halongbugten

Halongbugten består af omkring 2.000 kalkstensøer, der skyder dramatisk op ad det smaragdgrønne vand. Ifølge legenden blev landskabet skabt af en drage, som steg ned fra bjergene og slog om sig med halen, inden den sank i havet.

En tidlig morgenstund på skibet i Halong er en af de oplevelser, man aldrig glemmer! I har et døgn på skibet til at opleve flydende landsbyer og dybe grotter. Bugten er naturligvis på UNESCOs liste over verdens naturarv.

alt
Dag 6

Halongbugten - Hanoi - nattog til Hué

Eventyret i Halongbugten fortsætter i løbet af morgenen og formiddagen, måske kommer I en tur på land på en af øerne, hvor I kan komme lidt op i landskabet og få endnu et betagende vy ned over havet og jeres skib.

Omkring ved middagstid er I tilbage på fastlandet, og her venter en chauffør på at køre jer tilbage til Hanoi og til byens hovedbanegård, hvor I stiger på nattoget til Hué. Vi har reserveret plads i en 4-personers kupé med køjer, men det er som oftest muligt at opgradere til en 2-personers kupé.

 • Hué - Byrundtur
  Vis udflugt
 • Hué - Cykeltur Hué – Tu Hieu – Vong Canh – Minh Mang – Thien Mu
  Vis udflugt
 • Hué - Cykeltur Sinh – Thanh Tien – Tien Non og sejltur tilbage til Hué
  Vis udflugt
 • Hué - Dragebygning i Hué
  Vis udflugt
 • Hué - Privat-middag i Hué
  Vis udflugt
 • Morgenmad
vietnam - ho chi minh city_marked_01
Vietnam - hue_thien mu pagoda_04
Vietnam - hue_kongepalads_08
Til venstre: Indgangen til Thien Mue-pagoden i Hué, som kan besøges på en sejltur på Duftenes Flod, huser en smilende Buddha. Til højre: Byens største attraktion, det gamle konge-citadel, hvor man ofte kan se forberedelser til forskellige shows og optrædener, som finder sted når solen er gået ned inde i citadellet
Dag 7-8

Hué, på egen hånd eller tilkøb udflugt

Om morgenen på dag 7 triller toget ind på stationen, og I kan strække kroppen godt igennem efter en nat på skinnerne. En chauffør kører jer til hotellet, hvor I nu har to nætter.

Der er meget at opleve i Hué, som var Vietnams hovedstad gennem 140 år og dets religiøse centrum gennem flere hundrede år. I kan gå på oplevelse på egen hånd, eller I kan I tilkøbe en udflugt med engelsktalende guide.

I må ikke gå glip af et besøg på Citadellet, også kaldet Den Forbudte Lilla By, fordi den er blevet sammenlignet med Den Forbudte By i Beijing, Kina. Her boede landets konger i pomp og pragt, og selvom krigene mod Frankrig og USA gik hårdt ud over stedet, så fornemmer man tydeligt datidens storhed. Citadellet er UNESCO-verdensarv og istandsættes nu løbende under FN’s tilsyn.

Uden for byen kan I besøge de imponerende gravmæler, som herskerne lod opføre til sig selv. Her er tale om hele komplekser med templer og skønne, grønne områder. Det siges, at kongerne fik mange rigdomme med sig i graven, og af den grund er det ofte hemmeligt, hvor det egentlige gravsted er.

Hué ligger ud til Duftenes Flod, og det er oplagt at tage en båd ud til Thien-Mu-pagoden, der huser Hués vartegn, det syv-etager høje, ottekantede Thieu Tri-tårn. På klosterets område står en gammel bil udstillet, som munken Thich Quang Duc kørte til Saigon i, hvor han satte ild til sig selv i protest mod regimets anti-buddhistiske politik.

Byen har også et skønt marked, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord, herunder uoriginale ”mærkevarer”, sjove souvenirs og måske et par ekstra T-shirts til rejsen.

 • Opgradering
  Eldora Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Tilkøb udflugter med engelsktalende guide

Vi tilbyder 4 udflugter med engelsktalende lokalguide i henholdsvis Hanoi, Hué, Hoi An og Ho Chi Minh City. Vælg hele pakken for 795 kr. pr. person eller 3 udflugter for 660 kr. pr. person.

vietnam - hue gadekoekken_04
alt
Dag 9

Hué - Hoi An

I bliver kørt via Hai Van-passet til Lang Co-stranden og videre til Hoi An, måske Vietnams hyggeligste by, hvor I indkvarteres i den gamle bydel på det hotel, der passer til jeres ønsker og budget.

 • Inkl. i prisen
  Hoi An Silk Luxury

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Boutique Hoi An Resort

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  La Siesta Hoi An, Club Wing

  ★★★★

  Vis hotel
 • Hoi An - Besøg i landsbyen Tra Que, Hoi Ans grøntsagshave
  Vis udflugt
 • Hoi An - Snorkling ved tropiske Cham Island
  Vis udflugt
 • Hoi An - På besøg hos risbønderne
  Vis udflugt
 • Hoi An byrundtur - Til fods i den UNESCO-beskyttede gamle bydel
  Vis udflugt
 • Hoi An - Udforsk det gamle Champa-rige ved My Son med jeep og båd
  Vis udflugt
 • Hoi An - Udflugt på vandet med lokale fiskere
  Vis udflugt
 • 3 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • 4 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Foredrag

Gratis foredrag om individuelle rejser i Vietnam

Tilmeld dig her
Vietnam - hoi an_gade_kvinde_kurv_01
Vietnam - hoi an_japansk bro_13
Vietnam - hoi an_kvinde_cykel_02
Dag 10-12

Hoi An, på egen hånd eller tilkøb udflugt

Hoi An er nok Vietnams hyggeligste by, og det er vigtigt at have god tid her. Det charmerende centrum er udråbt til UNESCO-verdensarv og er lukket for trafik, så det er nemt at udforske byen til fods på egen hånd, men I kan naturligvis også tilkøbe en udflugt med engelsktalende guide.

I går til fods rundt i byen, som fra det 16. århundrede og ca. 300 år frem var en af Sydøstasiens travleste havnebyer. Hertil kom skibe fra nær og fjern for at købe og sælge eksotiske varer. Besøg f.eks. Fuijan-kinesernes mødehal og den 400 år gamle overdækkede japanske bro, og tag en runde på markedet, hvor der handles med godt kunsthåndværk og mange andre ting.

Har I lyst til at komme uden for byen, så lej eventuelt en cykel og kør de ca. 5 km ud til stranden, hvor I kan tage jer en dukkert. I kan også tage den lokale færge ud til småøerne og kigge på lokalt liv, arbejdende værksteder og hyggelige boligområder, hvor hvert hus har et lille tempel i haven til ære for forfædrene.

Vælger I at få syet tøj i byen, så er I ikke de første – Hoi An er kendt for sine dygtige skræddere, og de kan nærmest levere fra dag til dag. I skal også nyde byens mange gode restauranter, hvor der laves friske forårsruller med sprøde grøntsager og koges en god ”pho”, den berømte velsmagende vietnamesiske nudelsuppe med kylling og koriander. Der findes kokkeskoler til jer, der har særlig interesse for dette felt.

 • Inkl. i prisen
  Hoi An Silk Luxury

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Boutique Hoi An Resort

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  La Siesta Hoi An, Club Wing

  ★★★★

  Vis hotel
 • Hoi An - Besøg i landsbyen Tra Que, Hoi Ans grøntsagshave
  Vis udflugt
 • Hoi An - Cykeltur i Hoi Ans omegn
  Vis udflugt
 • Hoi An - Snorkling ved tropiske Cham Island
  Vis udflugt
 • Hoi An - På besøg hos risbønderne
  Vis udflugt
 • Hoi An byrundtur - Til fods i den UNESCO-beskyttede gamle bydel
  Vis udflugt
 • Hoi An - Udflugt til My Son-templerne
  Vis udflugt
 • Hoi An - Udforsk det gamle Champa-rige ved My Son med jeep og båd
  Vis udflugt
 • Hoi An - Udflugt på vandet med lokale fiskere
  Vis udflugt
 • 3 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • 4 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Hoi An - Vietnams hyggeligste by

Tiden er gået i stå på den helt rigtige måde i Hoi An, hvis centrum er lukket for trafik og består af gamle japanske handelshuse, kinesiske templer og tehuse. 

Langs den livlige havnefront kan man iagttage vietnamesisk hverdagsliv med færger, der sejler ud til øerne i floddeltaet, og fiskerbåde, der lander dagens fangst. Den landlige idyl med grønne rismarker er inden for synsvinklen, og den skønne strand kan nås på en frisk cykeltur.

Udsigt over vandet med tre lænestole og stråparasol på Hoi An i Vietnam
Hoi An byder også på glimrende strande, som An Bang eller Cua Dai strandene.
Dag 13

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

I bliver kørt til lufthavnen i Danang og flyver til Ho Chi Minh City, det tidligere Saigon, hvor I oplever en moderne og travl storby med mulighed for f.eks. shopping og flere gode madoplevelser.

 • Inkl. i prisen
  Elios Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Liberty Central Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Caravelle Hotel

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Ho Chi Minh City - Byrundtur
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Cu Chi-tunellerne med spændende historie fra Vietnamkrigen
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Cykeltur i Mekongdeltaet
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Kokkeskole i Saigon
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Saigons gadekøkkener for madelskere
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Saigon før og nu, fra bagsædet af en scooter
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Saigons spændende krigshistorie, guidet gåtur i byen
  Vis udflugt
 • 3 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • 4 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Vietnam - ho chi minh_city hall_08
vietnam - ho chi minh city_trafik_knallert_04
Dag 14-15

Ho Chi Minh City, på egen hånd eller tilkøb udflugt

I har god tid i Ho Chi Minh City – det officielle navn for byen, der ellers i folkemunde stadig hedder Saigon. Det er Vietnams økonomiske centrum og en mere moderne by end Hanoi, hvor jeres rejse begyndte.

Der er mange ting at se, og I kan se dem på egen hånd eller med en engelsktalende guide. Se f.eks. franskmændenes aftryk i byen, den smukke Notre Dame-kirke og centralposthuset, som lige så godt kunne stå i Paris, og besøg det stemningsfulde Thien Hau-tempel, hvor ritualerne dyrkes helhjertet.

I den mere alvorlige ende kan vi anbefale et tankevækkende besøg på krigsmindemuseet, der har en spændende og sober udstilling om Vietnamkrigen, som her naturligvis hedder Amerikakrigen. Flere spændene historier fra den tid kan I få, hvis I tager uden for byen og besøger de berømte Cu Chi-tunneller, hvor Vietkong-soldaterne fra nord førte krig under jorden – man kan få lov selv at kravle ned i de snævre gange, hvis man tør.

Eventuelt kan I kombinere besøget ved Cu Chi med et besøg i Mekongdeltaet, det store grønne delta, hvor der dyrkes ris og mange andre afgrøder, der forsyner hele landet og mange af vores egne supermarkeder. Det er skønt at sejle rundt på de små bifloder, lægge til ved lokale landsbyer og iagttage den landlige idyl, inden I kører tilbage til storbyen.

 • Inkl. i prisen
  Elios Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Liberty Central Hotel

  ★★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  Caravelle Hotel

  ★★★★★

  Vis hotel
 • Ho Chi Minh City - Byrundtur
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Cu Chi-tunellerne med spændende historie fra Vietnamkrigen
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Cykeltur i Mekongdeltaet
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Kokkeskole i Saigon
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - På scooter i Saigon
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Saigons gadekøkkener for madelskere
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Saigon før og nu, fra bagsædet af en scooter
  Vis udflugt
 • Ho Chi Minh City - Saigons spændende krigshistorie, guidet gåtur i byen
  Vis udflugt
 • 3 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • 4 udflugter med engelsktalende guide
  Vis udflugt
 • Morgenmad

Hold nu op en fantastisk tur vi var haft. Vi var alle fire imponeret over landet og det har været nogle virkelig gode og spændende oplevelser. Og alt klappede - alt. Virkelig virkelig søde og dygtigere guider og totalt luksus og trygt at bliver hentet og bragt alle steder. Vi kunne ikke være meget tilfredse - tusind tak!

4,7 (184 Anmeldelser)
vietnam - ho chi minh city_thien hau_01
Vietnam - cu chi tunneler_mand_02
vietnam - cu chi tunnel_01
Øverts: Cholon, eller Chinatowns Thien Hau tempel som er et af bydelens mest benyttede templer og er kendt for deres kæmpe røgelsespinde. Nederst: De berømte Cu Chi-tunneller, som Viet Cong-soldaterne brugte under krigen. Både strategisk men også til at opholde og skjule deres allierede for den sydvietnamesiske hær og amerikanerne.
Dag 16

Ho Chi Minh City og hjemrejse

Der er noget tid til shopping og en sidste forårsrulle med tilhørende kold øl, inden I bliver kørt til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen med ankomst til Danmark næste dag.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 17

Hjemkomst Danmark

Andre spændende rejser

Thailand

Strande og junglesafari

Individuel rejse
Myanmar

Billedskønne Myanmar

Individuel rejse
Bali

Kultur og koraller

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.254 anmeldelser)